Δεν έχω δει η ΕΠΑ να δίνει και μεγάλη σημασία στα πιστοποιητικά. Πιστεύω ότι πρέπει να βάλεις πιστοποιητικά σημερινών ημερομηνιών, για τα υλικά που ήδη έχουν εγκατασταθεί (αρκεί βέβαια αυτά να είναι πιστοποιημένα...)
Σε εγκατάσταση σε υφιστάμενο κτίριο η οποία έχει τελειώσει από το 2005 έχω το εξής πρόβλημα. Η εγκατάσταση ναι μεν έχει τελειώσει, αλλά δεν είχαν πάει ποτέ τα πιστοποιητικά στην ΕΠΑ. Η εταιρεία που την είχε κάνει έκλεισε. Εγώ έλεγξα την εγκατάσταση ,διορθώθηκαν κάποια πράγμάτα από τον υδραυλικό του πελάτη και τον καυστηρατζή το δίκτυο ξαναπρεσσαρίστηκε και δεν είχαμε πρόβλημα. Τώρα πρέπει να πάω στην Επα τα πιστοποιητικά, αλλά για τι υλικά? Τα τιμολόγια από τότε δεν γράφουν μάρκες επάνω η εταιρεία που έκανε την εγκατάσταση έχει κλείσει και ο μελετητής μηχανικός δεν ζει. Έχει κανείς καμιά ιδέα?
Xαλαρα...
Xαλαρα...
Δεν έχω δει η ΕΠΑ να δίνει και μεγάλη σημασία στα πιστοποιητικά. Πιστεύω ότι πρέπει να βάλεις πιστοποιητικά σημερινών ημερομηνιών, για τα υλικά που ήδη έχουν εγκατασταθεί (αρκεί βέβαια αυτά να είναι πιστοποιημένα...)
Το θέμα ziko είναι ότι κάποια υλικά π.χ. ηλεκτροβάνες δεν φαίνονται ποιας εταιρείας είναι. Αλλιώς τα πράγματα θα ήταν απλά. Δεν μπορώ να βρω τιο υλικά είχε χρησιμοποιήσει ο εγκαταστάτης, εκτός από κάποια που είναι κλασσικά.
Xαλαρα...
Αν έψαξες καλά και δεν μπορείς να δεις τη μάρκα τότε δεν μπορεί κανείς άλλος. Συνεπώς αφού όντως δεν εξετάζουν και πολύ σχολαστικά τα πιστοποιητικά (συμφωνώ με τον Ζήση, και γω είδα δεν το σκαλίζουν και πολύ) δεν μπορείς να πας κάτι ανάλογο και να ξεμπερδεύεις;quote:Originally posted by nrvk
Το θέμα ziko είναι ότι κάποια υλικά π.χ. ηλεκτροβάνες δεν φαίνονται ποιας εταιρείας είναι. Αλλιώς τα πράγματα θα ήταν απλά. Δεν μπορώ να βρω τιο υλικά είχε χρησιμοποιήσει ο εγκαταστάτης, εκτός από κάποια που είναι κλασσικά.
Xαλαρα...
Μπορώ, αλλά συνηθίζω να είμαι τυπικότατος με οτιδήποτε ασχολούμαι, όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου. Ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως.
Xαλαρα...
otan απο την ΕΠΑ μηάνε για πιστ\κα θέλουνε ‘των σωλινωσεν sidenor για σιδιροσωλινα ή xalcor γαι χαλκοσωλινα
του κασυτηρα των βανων του φιλτρου εαν υπάρχει των στηριγματων τησ η\β εαν υπαρχει και το πιστ\κο δοκιμης κια στεγανοτητας