Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 9 από 9

Θέμα: Θερμική απώλεια από σταθερό άνοιγμα

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2009
    Θέση
    Rhodes, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    8

Θερμική απώλεια από σταθερό άνοιγμα

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπερα σε ολους και καλή χρονιά.
    Προσπαθω να υπολογισω τις απωλειες του σαλονιου ενος διαμερισματος το οποιο εχει σταθερο ανοιγμα 2x1μ προς μη θερμαινομενο χωρο (διαδρομο).
    Τις απωλειες απο τους τοιχους τις εχω υπολογισει.
    Δυσκολέυομαι ομως στον υπολογισμο των απωλειων απο το σταθερό ανοιγμα.
    Εχω την εντυπωση οτι υπολογιζεται με τον γνωστο τύπο QL=Σ(αl)Α*R*H*(to-ta)ZE ("απωλειες αερισμου").
    Ο Σελουντος στον πινακα 4.3.13 σελ 4.33 λει οτι για θυρες συνεχως ανοικτες ο συντελεστης διεισδυσεως αερα ειναι α=40.
    Για τις υπολοιπες παραμετρους του τυπου τι τιμες παιρνω?

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    δεν νοείται άνοιγμα χωρίς θύρα προς μη θερμαινόμενο χώρο. Νοούνται απώλειες συνολικά του χώρου, δλδ του σαλονιού και του διαδρόμου.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2009
    Θέση
    Rhodes, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    8
    Δεν συμφωνω.Αν ειναι μικρο το ανοιγμα πχ. μικρο παραθυρο, και σχετικα μεγαλος ο μη θερμαινομενος χωρος τι προτεινεις συναδελφε?Να υπολογισω τις απωλειες συνολικα και των δυο χωρων?Δεν μου ακουγεται σωστο.
    Το θεμα ομως δεν ειναι αυτο.Ισως να σας παραπλανησε η περιγραφη του χωρου.
    Επαναδιατυπωνω:Πως υπολογιζουμε τις θερμικες απωλειες απο ενα σταθερο ανοιγμα εσωτερικου χωρου?
    Εχω την εντυπωση οτι υπολογιζεται με τον γνωστο τύπο QL=Σ(αl)Α*R*H*(to-ta)ZE ("απωλειες αερισμου").
    Ο Σελουντος στον πινακα 4.3.13 σελ 4.33 λεει οτι για εσωτερικες θυρες συνεχως ανοικτες ο συντελεστης διεισδυσεως αερα ειναι α=40.
    Για τις υπολοιπες παραμετρους του τυπου τι τιμες παιρνω?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Ας υποθέσουμε ότι έχουμε δύο ακριβώς ίδια σπίτια με αυτή την περίπτωση. Εσύ υπολογίζεις απώλειες αερισμού προς το διάδρομο, και εγώ του βάζω ένα σωματάκι αφού υπολογίσω ακριβώς τις απώλειές του. Πιστεύεις ότι η δική σου αντιμετώπιση θα βγάλει λιγότερες απώλειες; Αν ναι, θα είναι σωστό αυτό; Δηλαδή η διαφορετική σου αντιμετώπιση θα μειώσει τις απώλειες του διαδρόμου; Εκτός αν πετ'υχεις να έχεις το διάδρομο πέντε βαθμούς λιγότερο από τον κυρίως χώρο...
    Αν πάλι βγάλεις τις ίδιες, αυτό που πετυχαίνεις είναι (α) ένα διαρκές ρεύμα αέρα στο άνοιγμα του διαδρόμου, (β) μεγαλύτερη ανισοκατανομή της θερμοκρασίας στον κυρίως χώρο, και (γ) μεγαλύτερο σώμα (ή σώματα) στον κυρίως χώρο.
    Γιατί δεν θέλεις το σωματάκι στο διάδρομο;

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2009
    Θέση
    Rhodes, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    8
    Γιατι πολυ απλα ο πελατης δεν θελει.
    Στην συγκεκριμμενη περιπτωση υπολογισα τις απωλειες του διαδρομου και μεγαλωσα τα σωματα του σαλονιου.Μικρος διαδρομος,λιγες οι απωλειες του διαδρομου, μικρο και το κακο.
    Ας υποθεσουμε ομως οτι εχουμε ενα θερμαινομενο χωρο 50m2 σε επαφη με ενα μη θερμαινομενο χωρο 50m2 οι οποιοι χωριζονται απο τοιχο με ανοιγμα 0,2m2 .
    Υποθετουμε επισης:
    Αρχικη θερμοκρασια: 12 και για τους δυο χωρους
    Επιθυμητη θερμοκρασια: 21 για τον θερμαινομενο χωρο.Για τον μη θερμαινομενο χωρο δεν επιθυμουμε συγκεκριμμενη θερμοκρασια.
    Θελουμε να υπολογισουμε τις απωλειες του θερμαινομενου χωρου.
    Αυτες ειναι οι όποιες απωλειες απο την τοιχοποιια και οι απωλειες απο το [u]ανοιγμα.Τις πρωτες ολοι γνωριζουμε να τις υπολογισουμε.Η απορια μου αφορα τις δευτερες.
    Ελπιζω να εγινα πιο σαφης.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Δεν έχω απάντηση.

Έχει πρακτικό ενδιαφέρον αυτή η περίπτωση? Τι χώρος είναι αυτος που είναι 50m2, δε θα θερμαίνεται και θα έχει άνοιγμα χωρίς πόρτα? Κάτι που μου έρχεται στο μυαλό είναι αποθήκη καταστήματος που έχει άνοιγμα χωρίς κούφωμα προς τον κύριο χώρο.

Πάντως η πρόταση του Σελλούντου για τις απώλλειες από το άνοιγμα δεν είναι ότι πιο ακριβές υπάρχει.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2009
    Θέση
    Rhodes, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    8
    Δυστυχως ουτε ακριβες ειναι ουτε αρκετα κατατοπιστικο.
    Ειναι ομως το μονο στοιχειο που βρηκα ψαχνοντας την λυση για το προβλημα αυτο.
    Γιατι το λες αυτο ομως (για το Σελουντο)?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Δίνει ίδιες απώλλειες για 2 διαφορετικά ανοίγματα που απλά έχουν την ίδια περίμετρο. Πχ

1x1 (1m2)
    1.8x0.10 (σχισμή 0.18m2)

Θα σου υπολογίσει τις ίδιες απώλλειες για τα παραπάνω ανοίγματα. Οπότε δεν μπορεί να είναι ολόσωστος. Ίσως βγάζει σωστά αποτελέσματα, για τυπικά ανοίγματα. Βέβαια για πόρτες μιλάει o Σελλούντος. Δεν νοούνται πόρτες 1.8x0.1. Πρέπει βέβαια να προβλέψεις σωστά και τη θερμοκρασία του χώρου που δεν θερμαίνεται.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2009
    Θέση
    Rhodes, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    8

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Πολυ σωστη παρατηρηση!
    Αυτη ειναι μια απο τις παραμετρους που ψαχνω.
    Η γνωμη μου ειναι οτι δεν στεκει να παρεις την περιμετρο του ανοιγματος διοτι ενα ανοιγμα με διαστασεις μιας πορτας εχει επιφανεια 2χ1=2m2 και ενα αλλο με διαστασεις 2 πορτων 2χ2=4m2.Διπλασιο ανοιγμα αρα λογικα διπλασιες απωλειες.Εφαρμοζοντας ομως τον τυπο βαση της περιμετρου εχουμε διαφορα 2+2+1+1=6m στην μια περιπτωση και 2+2+2+2=8m στην αλλη δηλαδη διαφορα μολις 33%.
    Κατι αλλο πρεπει να ειναι...Τι ομως?
    Κατι πηγε να μας πει ο Σελουντος αλλα δυστυχως αφησε κενα...

Δικαιώματα απάντησης