Οσον αφορά τη γενική σου ασφάλεια και τη γραμμή από το μετρητή μέχρι τον πίνακα, λογικά ναι, εφόσον με βάση τον ετεροχρονισμό "κατεβαίνεις" και κατηγορία παροχής. Η γραμμή και τα ασφαλιστικά σου μέσα θα είναι όσο απαιτείται για να καλύψουν την παροχή σου.quote:Originally posted by Apostolos83
1. Όταν η ζητούμενη ισχύς μειωθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω εισαγωγή ετεροχρονισμών (άρα και τα ρεύματα μειώνονται δραστικά) οι νέες διατομές των καλωδίων και τα νέα μέσα προστασίας βγαίνουν για την μειωμένη ζητούμενη ισχύ και τα μειωμένα ρεύματα έτσι δεν είναι;; Η βγαίνουν για τα αρχικά μεγέθη πριν την μείωση του ετεροχρονισμού;;
Στις επιμέρους γραμμές από τον πίνακα, τώρα, μπαίνει η κρίση του μηχανικού. Π.χ. σε μία γραμμή φωτισμού δέχεσαι ετεροχρονισμό 0,70, αλλά αν μπουν όλα τα επιμέρους φορτία μαζί θέλεις να πέσει η ασφάλεια της γραμμής; 'Η θα αφήσεις τη γραμμή να μπορεί να σηκώσει το πλήρες φορτίο της, ποντάροντας στον ετεροχρονισμό μεταξύ γραμμών, και επαφιέμενος στη γενική ασφάλεια στην περίπτωση γενικής υπερφόρτωσης; Κρίνεις ξεχωριστά για κάθε γραμμή ανάλογα με τα φορτία της (και στο τέλος πιθανότατα πηγαίνεις για πλήρες φορτίο σε κάθε μεμονωμένη γραμμή).
ΠΟΤΕ δεν επαφίεσαι στη διακοπή (που ΔΕΝ ελέγχεις) για απομόνωση από το δίκτυο. Διαφορετικά τί θα γίνει όταν αποκατασταθεί η διακοπή, ή και κατά τη διάρκειά της, αν δεν έχουν πέσει όλες οι φάσεις; Πρέπει απαραίτητα να προβλέψεις διακόπτη, πιθανώς ένα μεταγωγό που θα συνδέει τις μπάρες είτε στο δίκτυο είτε στο Η/Ζ.quote:2. Όταν το Η/Ζ συνδέεται στις μπάρες του Γ.Π.Χ.Τ. το ρεύμα που πάει από το Η/Ζ στις μπάρες, δε μπορεί μέσω του καλωδίου της ΔΕΗ να ανέβει προς τις κολώνες της ΔΕΗ και πίσω προς το δίκτυο της ΔΕΗ;;; Θέλω να πω, πώς διασφαλίζεται ότι το ρεύμα του Η/Ζ θα πάει μόνο στην εγκατάσταση και όχι και προς το εναέριο δίκτυο της ΔΕΗ;;; Υπάρχει κάποιο ηλεκτρικό αντεπίστροφο;;Αφού τις ίδιες μπάρες τροφοδοτούν. Η μήπως επειδή δε στέλνει ρεύμα η ΔΕΗ λόγω διακοπής είναι ανοιχτό το κύκλωμα του δικτύου της προς αυτή την κατεύθυνση και άρα εξορισμού δε μπορεί το ρεύμα να γυρίσει προς τα πίσω;;
Μια χαρά το κατάλαβες.quote:3. Έχω ένα Η/Ζ που δε θέλω να τροφοδοτήσει ΟΛΑ τα φορτία αλλά μόνο κάποια επιλεγμένα. Η εγκατάσταση μου έχει ένα Γ.Π.Χ.Τ. με μπάρες και 3 υποπίνακες σε αποστάσεις 100 μέτρων μεταξύ τους και από τον Γ.Π.Χ.Τ. Η λύση που μου πρότειναν από την ΑΒΒ ήταν να τροφοδοτήσω κανονικά τις μπάρες του Γ.Π.Χ.Τ. από το Η/Ζ σα να επρόκειτω να τροφοδοτήσω ΟΛΗ την εγκατάσταση και τα φορτία του Γ.Π.Χ.Τ. καθώς και των υποπινάκων που δεν θέλω να πάρουν από το Η/Ζ να τα τροφοδοτήσω μέσω ενός ρελέ κατηγορίας AC3 (έχω φορτία κίνησης) το βοηθητικό κύκλωμα του οποίου θα παίρνει από τη ΔΕΗ. Κατ' αυτό τον τρόπο, όταν κοπεί το ρεύμα από τη ΔΕΗ θα ανοίξει το ρελέ (και θα παραμένει ανοιχτό όσο δεν έχω τροφοδοσία από το δίκτυο της ΔΕΗ) και η τροφοδοσία από το Η/Ζ δε θα φτάνει σε αυτά. Συμφωνείτε;;;
Η απορία μου και ο προβληματισμός μου είναι ότι παρότι φαίνεται εξαιρετικά κομψή λύση, θα πρέπει τα ρελέ αυτά που θα απομονώσουν τα φορτία να τροφοδοτηθούν τα βοηθητικά τους από ένα καλώδιο που θα ξεκινάει ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ αφού μετά τις μπάρες θα έχω ρεύμα από το Η/Ζ. Άρα σε κάθε υποπίνακα θα πρέπει να φτάνει ένα επιπλέον καλώδια που ξεκινάει από το Γ.Π.Χ.Τ. και μάλιστα πριν τις μπάρες!! Καλά το κατάλαβα;;;
Νίκος

Απάντηση σε αυτήν την απάντηση
).