-
Νέο μέλος
Πρόβλημα με φωτιστικά φθορισμού
Σε μια αίθουσα έχω τοποθετήσει 32 φωτιστικά με λαμπτήρες φθορισμού 2x36 W και ηλεκτρονικό σύστημα έναυσης. (λαμπτήρες Philips και osram το σύστημα)
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, μετά από 20-50 λεπτά οι λαμπτήρες αρχίζουν να τρεμοπαίζουν ελαφρώς και ακούγεται ένας μικρός θόρυβος. Όταν κλείνω και ξανανοίγω τους διακόπτες οι λαμπτήρες λειτουργούν πάλι κανονικά αλλά μετά από λίγη ώρα έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα. Στην αρχή θεώρησα πως φταίει το σύστημα έναυσης ή οι λαμπτήρες αλλά δεν μπορεί να έχει βγει όλη η παρτίδα ελαττωματική. Βγάζοντας ένα φωτιστικό και δοκιμάζοντας το σε άλλον χώρο διαπίστωσα ότι λειτουργεί κανονικά χωρίς το ‘τρεμόπαιγμα’ και τον θόρυβο. Οπότε συμπεραίνω ότι μάλλον θα φταίει το δίκτυο…
Eχει μ/σ Osram τον QTIS e 2x36/220-240
http://www.osram.co.uk/_global/pdf/P.../130S029GB.pdf
Επισης να πώ οτι τα 32 φωτιστικά τα ελέγχω από 4 διακόπτες ράγας (Α,Β,Γ,Δ) και πριν από κάθε διακόπτη έχω μικροαυτόματο 10 A.
Α=6 φωτιστικά
Β=7 φωτιστικά,
Γ=8 φωτιστικά
Δ=11φωτιστικά
Ενώ τα έχω κατανέμει και στις 3 φάσεις ως εξής:
R= Α+Β
S= Γ
T= Δ
Έχω ελέγξει τις συσφίξεις.
Αυτό που με δυσκολεύει είναι ότι το τρεμόπαιγμα αργεί να αρχίσει κ όταν ξεκινήσει στην αρχή εμφανίζεται σε ένα φωτιστικό (τυχαίο) κ σιγά σιγά μπαίνουν όλα στο χορό.
Εάν αφαιρέσω κάποιον λαμπτήρα δεν αλλάζει κάτι με τα υπόλοιπα κ όταν τον τοποθετήσω ξανά, μετά από ώρα θα αρχίσει κ αυτός να ξανατρεμοπαίζει.
Έχει τύχει σε κάποιον κάτι ανάλογο ή μπορεί να βοηθήσει με τι μπορεί να γίνεται?
-
Μέλος
Διαβάζοντας τα γραφόμενά σου θυμάμαι μια ιστορία που μου είχε αναφέρει φίλος μου με παρόμοιο πρόβλημα.
Δυστυχώς δε θυμάμαι τι ακριβώς έκανε για να λύσει το πρόβλημα αλλά θυμάμαι ότι είχε ρωτήσει την Philips ή την ORSRAM. Θα πρότεινα να κάνεις και συ το ίδιο. Μπορεί να είναι ήδη γνωστή η λύση σε αυτούς.
-
Νέο μέλος
έχω μιλήσει με osram αλλά αυτοί πιστεύουν πως είναι το δίκτυο
-
Νέο μέλος
Τι εννοείς "αίθουσα" (διδασκαλίας; βιομηχανική αίθουσα; εκθεσιακός χώρος; τι ακριβώς
Τι τύπου είναι τα φωτιστικά;
Το δίκτυο τροφοδοσίας τι είναι (ΔΕΗ);
Ο άλλος χώρος (που μετέφερες το φωτιστικό, χωρίς πρόβλημα), είναι στο ίδιο κτίριο; Μετέφερες ολόκληρο το φωτιστικό ή τον λαμπτήρα μόνο;
-
Νέο μέλος
Τελικά άλλαξα όλους τους λαμπτήρες από Phillips σε osram και σταμάτησε.
-
Διαχειριστής
τώρα θυμήθηκα κάτι... λάμπες φθορισμού sylvania....
αλλά και οι Phillips?
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...
-
Επίλεκτο μέλος
Γιατί όχι Περικλή? Αν έτυχε καμιά ελαττωματική παρτίδα? Σίγουρα δεν είναι μάρκα της πλάκας αλλά καμιά φορά συμβαίνουν..και στις καλύτερες οικογένειες... 
Η βλακεία είναι ανίκητη...
Δικαιώματα απάντησης