Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 8 από 8

Θέμα: Ερώτηση για εγκατάσταση θέρμανσης....

Ερώτηση για εγκατάσταση θέρμανσης....

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής..
    Σε μια εγκατάσταση υπάρχει ενας κεντρικός κυκλοφορητής που δίνει σε μια κεντρική στήλη (φ42) και μέσω ηλεκτροβανών σε 2 διαμερίσματα (1ο και 2ο όροφο)
    Αργότερα στο ισόγειο προστέθηκε μια κεντρική στήλη (φ12 ,παίρνει απο τον ίδιο κυκλοφορητή) μέσω του δαπέδου η οποία μετά απο διαδρομή 20 μέτρων έφτασε σε κολεκτέρ και ηλεκτροβάνα.
    Όπως ήταν φυσικό(?) τα σώματα ειδικά τα τελευταία του διαμερίσματος αργούσαν πολύ να ζεσταθούν και ίσως δυσλειτουργούν....
    με ανέβασμα τών στροφών του κεντρικού η κατάσταση διορθονώταν αλλά μετά υπήρχε πρόβλημα θορύβου στα υπόλοιπα διαμερίσματα στις σωληνώσεις λόγω μεγάλης πίεσης-ροής
    Η αποροία που έχω σε περίπτωση που τοποθετηθεί άλλος ένας κυκλοφορητής πριν το κολεκτέρ του ισογείου η μετα το τελευταίο σώμα στην επιστροφή δηλαδή προς το λέβητα θα βοηθήσει καθόλου την κατάσταση...παραμένωντας στον αρχικό αριθμό στροφών του κεντρικού?
    Εαν ναι πια απο τις 2 λύσεις είναι καλύτερη?

Υποθέτω οτι οι περισότεροι θα μου πείτε πώς η λύση σε αυτό θα ήταν η γραμή του υπογείου να ξεκινήσει με δικό της κυκλοφορητή απο το λέβητα και όχι απο το κεντρικό με την ανάλογη αλαγή του πίνακα αυτονομίας αλλά θα ήθελα να μάθω αν η επιλογή που είπα βοηθάει κάπου η είναι ανώφελο καθώς καθορίζει ο κεντρικός κυκλοφορητής ίσως μόνο την ροή όταν μπεί με το δευτερο σε σειρά?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by abc9510gr
    Η αποροία που έχω σε περίπτωση που τοποθετηθεί άλλος ένας κυκλοφορητής πριν το κολεκτέρ του ισογείου η μετα το τελευταίο σώμα στην επιστροφή δηλαδή προς το λέβητα θα βοηθήσει καθόλου την κατάσταση...παραμένωντας στον αρχικό αριθμό στροφών του κεντρικού?
    Εαν ναι πια απο τις 2 λύσεις είναι καλύτερη?
    Καμία.
    quote:Originally posted by abc9510gr
    Υποθέτω οτι οι περισότεροι θα μου πείτε πώς η λύση σε αυτό θα ήταν η γραμή του υπογείου να ξεκινήσει με δικό της κυκλοφορητή απο το λέβητα και όχι απο το κεντρικό με την ανάλογη αλαγή του πίνακα αυτονομίας αλλά θα ήθελα να μάθω αν η επιλογή που είπα βοηθάει κάπου η είναι ανώφελο καθώς καθορίζει ο κεντρικός κυκλοφορητής ίσως μόνο την ροή όταν μπεί με το δευτερο σε σειρά?
    Δεν ξέρω τι θα προτείνουν οι υπόλοιποι αλλά δεν νομίζω αυτό που περιγράφεις.
    Να εξισοροπήσεις τις 2 κεντρικές στήλες.

Η φοροδιαφυγή δεν είναι ζεϊμπέκικο. Είναι τανγκό και χρειάζονται δυο.
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    φ12 για να δώσει σε πόσα σώματα φίλε abc?
    Που το βρήκαν το φ12; Μήπως είναι φ15;

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Κώστα μια χαρά θα λειτουργήσει.
    Να τον βάλεις πριν το κολεκτέρ του ισογείου.

http://udravlikos.gr

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
    Θα δοκιμαστεί και θα δουμε.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Συμφωνώ με τον Γρηγόρη. Αλλά καλό είναι πρωτού προχωρήσεις να δεις αν η βελίωση θα είναι αποτελεσματική, διότι μίλησες για πολύ μικρή στήλη (είπες Φ12 αλλά το βλέπω δύσκολο).

Επίσης αν απλά προσθέσεις τον κυκλοφορητή, χωρίς αντεπίστροφα κλπ δεν πρέπει να τον λειτουργείς μόνο του. Πάντα μαζί με τον μεγάλο. Ο Ο οποίος βέβεαι μπορεί να είναι πολύ μεγάλος για να δουλέψει μόνο με μια Φ15.

Γενικά υπάρχουν κάποιες λεπτομέρεις που πρέπει να προσεχθούν

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    ...και προσθετικά στις άλλες ερωτήσεις, ποιο ακριβώς μοντέλο είναι ο μεγάλος κυκλοφορητής.

Η φοροδιαφυγή δεν είναι ζεϊμπέκικο. Είναι τανγκό και χρειάζονται δυο.
    Κώστας.

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Λάθος δικό μου η στήλη του ισογείου είναι φ16.....
    Επίσης ο μικρός κυκλοφορητής θα μπεί να δουλεύει πάντα μαζί με το μεγάλο απο την εντολή της ηλεκτροβάνας όταν είναι ανοιχτή.
    όσο για τον κυκλοφορητή το μεγάσλο δεν ξέρω μάρκα και τα σχετικά καθώς για ένα φίλο ρώτησα και δεν έχω δει απο κοντά την εγκατάσταση.
    Ευχαριστώ

Δικαιώματα απάντησης