Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 31

Θέμα: ΜΥΡΩΔΙΑ ΒΟΘΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ !

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    Volos, , Papua New Guinea.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9

ΜΥΡΩΔΙΑ ΒΟΘΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ !

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αγαπητοι φίλοι θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε ποιά είναι η αιτια που έχω περιοδικά ασχημες μυρωδιές βόθρου μέσα σε νεόκτιστη (4 μηνών) μονοκατοικία. Στον φάκελο που επισυνάπτω προσπάθησα να κάνω ενα διάγραμμα των σωληνλωσεων -->
    http://download.come2store.com/geoles/bothros.bmp
    Η μυρωδιά δεν είναι πάντα, συμβαίνει περίπου κάθε μερικέσ ημέρεσ και κρατά για 2 με 4 ημέρες.
    Η μυρωδιά του βόθρου είναι ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΟ ΥΠΌΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ (ΕΧΕΙ ΣΙΦΟΝΙ ΔΑΠΕΔΟΥ), ΣΤΟ WC ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΥΠΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΟ WC ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ !!
    Δεν εχει μηχανοσθφώνα η εγκατάσταση. Υπάρχουν δύο εξαερισμοί οπως φαίνωνται στο διάγραμα που βγαίνουν απο την σκεπή τησ οικιας, και επίσης ο εξαερισμόσ πάνω απο τον αποροφιτικό βόθρο (3 δαχτυλίδια 2,5μετρα διάμετρο)
    Ο μηχανικός και ο υδραυλικόσ μου λένε οτι δεν χρειάζεται μηχανοσιφώνας, είναι λένε παλιά μόδα και δεν χρησιμοποιείται πλέον (!!)[:0] και οτι τα σιφόνια δαπέδου θα έπρεπε να αρκούν.
    Τι μπορώ να κάνω για να εξαλείψω την μυρωδιά? που οφείλεται?
    Τα σιφόνια δαπέδου είναι πάντα γεμάτα νερό λόγω του ότι ολοι οι χώροι χρησιμοποιούνται.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Η απάντηση είναι τόσο απλή...
    Να βάλεις μηχανοσύφονα και να τα αφήσουν αυτα περί μόδας.

http://udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9
    Gregory, ευχαριστώ για την αμεση απάντηση, ειδικά τέτοια ώρα.. Βλέπεις απο την βρώμα που εχει εδώ δεν μπορω να κοιμηθώ και είναι 2:45 πμ !!
    Ο Μηχανοσυφονας που μπαίνει? Οπωσ θα δεις απο το σκίτσο που έχω στο αρχικο μου μύνημα, η αποχέτευση οταν βγαίνει απο το σπίτι είναι 3 μέτρα κάτω απο το έδαφος. Το εδαφος έχει κλιση στην πίσω μεριά που είναι ο βόθρος. Ο βόθροσ είναι 25μέτρα απο το σπίτι. Η κορυφή του βοθρου είναι 1,2 μέτρα κάτω απο το έδαφος.
    Τι είδουσ μηχανοσυφόνα χρειάζωμαι και σε ποιό σημείο πρέπει να μπει?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Θα σου απαντήσω αύριο....μιάς και είναι αργά

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    368

Εκτός από μηχανοσίφονα χρειάζεσαι και υδραυλικό... Ο μηχανοσίφωνας μπαίνει ακριβώς πριν το βόθρο.

Xαλαρα...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9
    Μίλησα εχθές με τον υδραυλικό που έγκανε ολη την εγκατάσταση στο σπίτι και τον ρώτησα ξανά αν υπάρχει ανάγκη για μηχανοσίφωνα. Μου είπε, για μιά ακόμη φορά, οτι δεν βλέπει την ανάγκη για αυτό. Λόγω του οτι είμαι 15 χιλ μακριά απο αυτόν και για να μήν ερχεται αδικα (..δηλαδή εχει ήδη πληρωθει!!.., =8000€ απο δικά μου χρήματα επιπλέων των εργασίών που πήρε απο την συμφωνία "μέχρι τους σοβάδες" που είχα με τον εργολάβο[:I]) μου ζήτησε να ελέγξω αν τα σιφώνια στα δάπεδα εχουν νερό και αν υπάρχουν οι τάπες στις "κόφτρες".
    Απο τον έλεγχο που έκανα, οι τάπες είναι στην θέση τους και ολα τα σιφώνια (x 5) έχουν νερό αφού είναι σε συνεχή χρήση. Αυτό όμως που παρατήρησα είναι οτι η στάθμη του νερού σέ όλα τα σιφώνια είναι χαμηλή και με το ζόρι "γλείφει" το κάτω μέρος της κόφτρας. Το νερό μέσα στο σιφώνι κινείται σάν να είναι απο τον αέρα που υποθέτω έρχεται απο την κεντρική σωλήνα. Μετά απο αυτό το ....σουπερ επιστημονικό τεστ που με έβαλε να κάνω, τώρα μου ζήτησε να κάνω και το σουπερ τεστ νουμερο 2!. Δηλαδή να ...βγάλω το σχαράκι και με κάποιο τρόπο, ιδανικά με σελοφάν, να ..."στεγανοποιήσω"!!΄το επάνω μέρος και να ξαναφάλω το σχαράκι!!. Ετσι λέει θα μπορέσουμε να απομονώσουμε μία-μία τις αιτίες τησ δυσοσμίας για να...μπορέσει να καταλάβει απο πού προέρχεται η μυρωδιά!!. Καιεγώ ο ασχετος αναρωτιέμαι, αν δεν έρχεται απο το σιφώνι του δαπέδου απο που νωμίζει οτι θα προέρχεται.. απο τον τοίχο?!! Του εξήγησα βέβαια οτι αν βάλει την μύτη του πάνω απο το συφώνι, με τις σωστές καιρικές συνθήκες σίγουρα θα .. δακρύσει απο την μπόχα. Αυτός όμως τίποτα.. καλός και ευγενικός, αλλά βεβαίως η "αυτοψία" και οι "οδηγίες διελεύκανσης του προβλήματος" πάντα μέσω τηλεφώνου = τηλευδραυλικός!
    Επειδή δεν ξέρω αν πρέπει να καλέσω κάποιον αλλον, και να μπώ σε νέα προβλήματα - για να είμαι ειλικρινής απο την υπόλοιπη δουλιά που έκανε την έκανε προσεκτικά και θεωρώ με καλά υλικά - ρωτάω εσάς σε αυτό το φόρουμ, για να ξέρω ποιά είναι η στανταρτ πρακτική.
    Αν είναι απαραίτητο να μπεί ο μηχανοσίφωνας πρίν απο τον βόθρο, (α) υπάρχει κάποιος ειδικός τύπος και (β) μπορεί να μπεί σε βάθος 1,5 μέτρα κάτω απο το έδαφος? - Ο βόθρος που είναι 25 μέτρα απο το σπίτι, το καπάκι του είναι 1,2μέτρα κάτω απο το έδαφος, οπότε υποθέτω οτι για να βρεί την σωλήνα πρέπει να σκάψει τοθλάχιστον στο 1,5 μέτρα.
    Συγνώμη αν σας κούρασα με ολα τα παραπάνω, αλλά είμαι σε απόγνωση...
    Ευχαριστώ.

ΥΓ: γιά κάποιον παράξενο λόγο αισθάνωμαι οτι με ποιάσανε κορόιδο ? τι λέτε?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Παιδιά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο φίλος ο geoles είναι πολύ συχνό και αρκετά σοβαρό...
    Πολλές φορές με παίρνουν τηλέφωνο ή ακόμα μου στέλνουν mail ιδιώτες με το ίδιο πρόβλημα.
    Το κακό είναι ότι δεν μπορείς κανείς να δώσει εύκολα λύση ακόμα και αν επισκεφτεί το σπίτι και κάνει αυτοψία απο κοντά.
    Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έχει συμβεί μέσα στους τοίχους και σε άλλα σημεία του κτηρίου.

Θεωρητικά φίλε geoles μία αποχετευτική εγκατάσταση μπορεί να λειτουργήσει χωρίς μηχανοσύφονα αν έχουν προβλεφθεί πολύ καλά σιφόνια δαπέδου και εξαερισμοί των στηλών χωρίς να αλλάζουν οι διατομές και με πολλές γωνίες...
    Τα σιφώνια του δαπέδου θα πρέπει να μπαίνουν αλφαδιά γιατί και λίγο να έχει ξεφύγει τότε μειώνετε η στάθμη που κρατάνε νερό.

Η δικιά μου η άποψη είναι ότι όταν έχω να κάνω ιδίως με βόθρο πάντα να τοποθετώ μηχανοσίφωνα.

Οι μηχανοσίφωνες έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα. Βουλώνουν εύκολα.
    Και αν οι νοικοκυρές πετάνε λάδια στην αποχέτευση ακόμα ευκολότερα.
    Πολλοί συνάδερφοι τοποθετούν δύο μηχανοσύφονές στο ίδιο φρεάτιο για να γλιτώσουν τα συχνά βουλώματα.
    Και με τους μηχανοσύφονες ο υδραυλικός θα πρέπει να είναι προσεχτικός στο αλφαδιασμά τους για τους ίδιους λόγους με τα σιφώνια που λέω παραπάνω.

Ο μηχανοσύφονας μπορεί να τοποθετηθεί όπου βολεύει αρκεί να είναι το τελευταίο φρεάτιο πριν τον βόθρο..

Πολύ συμαντικό και δεν το κάνουμε σχεδόν σχεδόν ποτέ εμείς οι υδραυλικοί (και εγώ μέσα παλαιότερα) είναι να εξαερίζουμε τον βόθρο ξεχωριστά και κατευθείαν στην ταράτσα [u]μετά τον μηχανοσίφονα.

Πολλές φορές παραπονιούνται για μυρωδιές όταν υπάρχει νοτιάς.
    Εδώ θέλω να παρακαλέσω τον καπετάνιο να μας αναλύσει και στο φόρουμ λίγο αυτά που μου έλεγε με απλά λόγια γιατί το φαινόμενο των οσμών είναι ακόμα πιο έντονο όταν επικρατεί νοτιάς.
    Εχει σχέση με τα βαρομετρικά αλλά καλύτερα να σας τα πεί αυτός που τα ξέρει καλύτερα.

Και τέλος φίλε geole όταν φτιάχνουμε μία εγκατάσταση όπως οφείλει ο πελάτης να πληρώσει αξιοπρεπώς τον μάστορα και να μην του βγάζει την χολή στα παζάρια ο μάστορα οφείλει να υποστηρίζει τον πελάτη και το σπίτι που έφτιαξε.
    Οταν ταπώσουμε με ζελατίνα ένα σκαράκι η βρώμα που θα πάει?
    Δεν θα πάει στην μπανιερά ή στον μπιντέ που δεν υπάρχουν τοπικά σιφώνια;
    Μην λέμε αηδίες.

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    δεν χρειάζονται ειδικοί τύποι απλά ένας μηχανοσίφωνας με διάμετρο ίση με τη τελική σωλήνωση του βόθρου. Και ναι, πρέπει να σκάψεις 1.5m ίσως και λίγο παραπάνω γιατί πρέπει πάντα να είναι επισκέψιμος οπότε εκεί κάνεις ένα φρεάτιο. Η ανεπίστροφη δεν είναι απαραίτητη.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9
    Σας ευχαριστώ όλους γιά τις απαντήσεις σας. Πραγματικά με διαφωτίσατε με αυτά που γράφετε. Αριστο FORUM και με σωστά μέλη.

Gregory, ναι οντως η μυρωδιά είναι ποιό εντονη οταν φυσά νοτιάς!! Την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν που είχαμε τρομερή δυσοσμία και ήταν τότε που νωμίζω είχαμε περίοδο νοτιάδων. Τα σιφόνια δαπέδου είναι τα πολύ απλά, αυτά τα γκριζα οβάλ που βρίσκεις σε οποιαδήποτε μαντρα με οικοδομικά υλικά και δεν έχουν πολύ βάθος. Ο σωλήνας εξαερισμού ειναι η ιδια σωληνα στην οποία συνδέωνται και οι αποχετελυσεις από τισ λεκάνες της τουαλέτας - απλά προεκτείνεται και βγαινει στην σκεπή πάνω απο τα κεραμίδια, και εχει σε όλο το μήκος ιδια διάμετρο και οντως εχει δύο γωνίες στην διαδρομή τησ απο τον βόθρο μέχρι την σκεπή.
    Επίσης κάπου αλλού μέσα στο φόρουμ είχεσ νομίζω εσύ αναφέρει γιά κάποια ειδικά καπέλα πάνω στην σωλίνα εξαερισμού. Αυτό θα βοηθήσει στην περίοδο των νοτιάδων?

DDD, σε ευχαριστώ για το κατατοπιστικό διάγραμμα. Αλήθεια, πώς επισυνάπτεις διάγραμμα πάνω στο κείμενο? Προσπάθησα, αλλά ο μόνοσ τρόπος που μπόρεσα ήταν αυτόσ με το http://download.come2store.com/geoles/bothros.bmp που έβαλα στο αρχικο μου post.
    Επειδή δεν γνωρίζω τισ διαστάσεις του μηχανοσλιφωνα, το φρεάτιο του 1,5 μέτρου βάδουσ γιά να είναι επισκέωιμο, τί εμβαδό πρέπει να έχει?
    Ευχαριστώ.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Η φοροδιαφυγή δεν είναι ζεϊμπέκικο. Είναι τανγκό και χρειάζονται δυο.
    Κώστας.

Δικαιώματα απάντησης