Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 31

Θέμα: ΜΥΡΩΔΙΑ ΒΟΘΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ !

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    Volos, , Papua New Guinea.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

CONSTANTINOS, Πώς το έκανες επισύναψη?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by geoles
    CONSTANTINOS, Πώς το έκανες επισύναψη?
    Είναι μια μεγάλη ιστορία. Όλα ξεκίνησαν όταν η πρώτη μηχανολογική μελέτη ζητούσε 70.000kcal!!! Μετά βρήκα και ΄γώ το forum, όπου μεταξύ άλλων διάβασα και το Ανέβασμα φωτογραφιών. Βέβαια από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στ΄αυλάκι. Μεταξύ άλλων μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό στο google ή στο windows live. Εκεί έχεις τον "προσωπικό" σου χώρο. Δημιουργείς άλμπουμς φωτογραφιών και βάζεις το link ανάμεσα στις αγκύλες που δημιουργούνται όταν επιλέγεις "Insert Image" την ώρα που γράφεις κάποιο post. Περισσότερα μπορεί να σου πεί ο Περικλής που αυτήν ακριβώς την στιγμή είναι πολύ χαρούμενος.

Η φοροδιαφυγή δεν είναι ζεϊμπέκικο. Είναι τανγκό και χρειάζονται δυο.
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    ...και αυτήν την στιγμή είμαι και΄γώ πολύ χαρούμενος.

Η φοροδιαφυγή δεν είναι ζεϊμπέκικο. Είναι τανγκό και χρειάζονται δυο.
    Κώστας.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    νταξ, όχι και τόσο χαρούμενος, διότι στεναχωρέθηκε ο φίλος μου ο dipoli και θα του κοπεί η όρεξη για καμιά 150αριά δευτερόλεπτα.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Δεν πειράζει, χαλάλι το ΠΡΩτάθλημα, βολεύομαι και με μια ΠΡΟβατίνα, δε χάλασε και ο κόσμος.

There's no place like 127.0.0.1

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    Volos, , Papua New Guinea.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9
    Τώρα φίλοι αρχίζετε και μου το μπερδεύετε το πράγμα. Με τα τελευταία σας post μου λέτε να σφυνώσω μιά ... πολυ χαρούμενη προβατίνα στην σωλήνα εξαερισμού του βόθρου..να την βάλω και στισ σωλήνες που βγαίνουν απο την σκεπή ?

Το διάγραμμα τησ διάταξης που έχω είναι αυτό που επικόλησε ο Κονσταντινος. Τι λέτε, γιά να αποφύγω την φασαρία τού σκαψίματος 1,5 μέτρων για τον μηχανοσίφωνα, μήπως εχετε να προτείνετε κάποια ειδικά καπέλα γιά τις σωλήνες εξαερισμού? Αυτό θα βοηθούσε?

Σήμερα, που δεν έχει αέρα, και μου φαίνεται για ΝΟΤΙΑΣ, η μπόχα είναι πραγματικά αφόρητη, Μυρίζει όλο το ισόγειο. Τι στο καλό μπορεί να συμβαίνει ?
    Βοήηηθειαααα ...μποχαδιάστηκα... θέλω ανεπνευστήρα...[xx(]

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    quote:Originally posted by geoles

Τι λέτε, γιά να αποφύγω την φασαρία τού σκαψίματος 1,5 μέτρων για τον μηχανοσίφωνα, μήπως εχετε να προτείνετε κάποια ειδικά καπέλα γιά τις σωλήνες εξαερισμού? Αυτό θα βοηθούσε?
    Φίλε μου εγώ θα σου έλεγα να σκάψεις. Τα καπέλα δεν σώζουν την κατάσταση.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    368

Απορώ πως είσαι ακόμα σε σκέψη...

Xαλαρα...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω για την απόλυτη ανάγκη του μηχανοσίφωνα. Στο εξοχικό μου έχω ακριβώς την εγκατάσταση που δείχνει ο φίλος μας δίχως μηχανοσίφωνες κλπ και ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα δυσοσμίας από την αποχέτευση. Την εγκατάσταση όμως την έφτιαξα εδώ και 30 χρόνια μόνος μου οπότε πρόσεξα κάποια σημαντικά σημεία.
    Στην περίπτωση του φίλου μας δεν φταίει θα έλεγα ο Νοτιάς που όντως έχουμε οι πάντες προβλήματα στα αποχετευτικά δίκτυα και μάλιστα έντονα σε κάποιους Δήμους.
    Σήμερα δεν έχουμε Νοτιάδες φίλε goles. Μ' αυτό το κρύο έχουμε ξεροβόρι το οποίο παίζει κι αυτό τον αρνητικό του ρόλο στα σιφώνια δαπέδου.

Θα έλεγα ότι η περίπτωσή σου πάσχει από «υπερβολική κλίση». Αν όντως είναι έτσι όπως δείχνει το σκίτσο σου πρέπει να υπάρχει αρκετή υψομετρική διαφορά από την βάση της αποχετευτικής κάθετης στήλης έως το σημείο εκκροής μέσα στο βόθρο. Τη στιγμή λοιπόν που τραβάς το καζανάκι σε κάποια τουαλέττα το νερό αρχίζει να κυλά στην μικρή κατακόρυφη στήλη αλλά δρώντας σαν έμβολο αναπληρώνει στον διάβα του ατμοσφαιρικό αέρα σχετικά εύκολα από την ξεθυμάστρα που είναι μερικά μέτρα ψηλότερα. Στη συνέχεια μπαίνει μέσα στο επικλινές οριζόντιο δίκτυο μέσα στο οποίο κυλά με ορμή λόγω της μεγάλης κλίσης αλλά τώρα η ξεθυμάστρα είναι πλέον πολύ μακριά για την αναπλήρωση του αέρα που απαιτείται. Το σύστημα όμως δεν πάει ανάποδα στη Φύση διότι είναι σοφό. Ο άνθρωπος αρκετές φορές πάει ανάποδα στη Φύση! Ο απαιτούμενος αέρας θα εισέλθει στο σύστημα από ευκολότερες διόδους. Θα «χορέψουν» οι στάθμες των σιφωνιών! Μα αν κινηθούν πάνω κάτω οι στάθμες για να εισέλθει αέρας, δεν θα εισέλθει μόνο αυτός αλλά ταυτόχρονα και θα εξέλθει.... «Αυτή η τζούρα κοστίζει πολλά λεφτά!!!» έλεγε κάποτε ένας μακαρίτης γείτονας που αντιμετώπιζε παρόμοια προβλήματα.
    Δεν χρειάζονται πολλά λεφτά ούτε ξηλώματα! Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να «σπάσει» η ορμή του νερού φτιάχνοντας ένα φρεάτιο 40Χ40 στην βάση της κατακόρυφης στήλης και ίσως άλλο ένα λίγο παρακάτω αν παίρνεις ξεχωριστά κουζίνα και πλυντήριο. Στην ανάγκη αν χρειασθεί βάλε και μία μίκα στο φρεάτιο της στήλης.
    Κατά μεγάλη πιθανότητα αυτή είναι η λύση.

Υ.Σ.
    Καλό Γρηγόρη το θέμα με τους Νοτιάδες αλλά εδώ υποφέρουμε μόνο από τον Νοτιά αλλά και από τον Βορριά. Οπότε την αφήνω για μελλοντικό post μιας και θέλει τις ...σελίδες της

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Εμένα καιρό τώρα μου έχει περάσει μία άλλη σκέψη αλλά δεν μου έχει δοθεί η ευκαιρία να πειραματιστώ.

Αν πάει κανείς και βάλει την μύτη του σε μία ξεθυμάστρα δεν θα αντέξει και πολύ....Αναρωτιέμαι κατα πόσο οι αναθυμίασης μέσα από μία στήλη θα μπορούσαν να μεταφέρουν την οσμή τους στο ίδιο το στάσιμο νερό των σιφονιών και να μυρίζει το ίδιο το νερό;
    Πολλά σιφώνια που πιάνουν πουρί βρωμάει απαίσια το νερό.

Μαγικά καπέλα φίλε δεν υπάρχουν μην χάνεις τον χρόνο σου με αυτά.
    Στο άλλο τόπικ πού λές θα μίλαγα για τελείως διαφορετικό πράγμα.
    Υπάρχει όμως κάποια μάρκα σιφονιών όπου η κόφτρες τους είναι μία βλακώδες χαλαρή τάπα (σαν νόμισμα με αυτάκια) που δεν στεγανοποιεί καλά...
    Δες μήπως είσαι τυχερός και είναι εκεί το πρόβλημα....
    Εμένα όταν μου τυχαίνουν αυτά πετάω την τάπα και την αντικαθιστώ με φελλό... θέλει προσοχή μην σπάσεις το σιφόνι.

http://udravlikos.gr

Δικαιώματα απάντησης