Να σας πω τι ανακάλυψα χθες το μεσημέρι, ψάχνοντας να βρω γιατί μερικές φορές η αντλία πετρελαίου του καυστήρα μου έκανε απίθανους μηχανικούς θορύβους, η καύση ήταν πολύ κακή και διακοπτόμενη με αιθάλη και μετά από λίγη ώρα σταματούσαν οι θόρυβοι και λειτουργούσε κανονικά.
Ο υδραυλικός που σύνδεσε τα σωληνάκια αναρόφησης και επιστροφής πετρελαίου, τα έβαλε ανάποδα, δηλαδή έστελνε το επιστρεφόμενο πετρέλαιο στην έξοδο του φίλτρου πετρελαίου με αντίστροφη κατεύθυνση και αναροφούσε από το Τ που συνδέει την είσοδο του φίλτρου με τη δεξαμενή...
Και τώρα που το θυμάμαι, όταν τα τοποθέτησε δυσκολεύτηκε να εξαερώσει το φίλτρο (προφανώς έ και μετά το σύστημα δεν λειτουργούσε και πολύ καλά, οπότε έκανε ένα σχόλιο ότι το πετρέλαιο που μας είχανε μόλις παραδώσει "δεν ήταν καλό και δεν αναφλεγόταν εύκολα"
Για να μην είμαι άδικος, ο παραπάνω υδραυλικός έκανε πολύ καλή δουλειά και θα τον συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όποιον ενδιαφέρεται (δεν αστειεύομαι).
Τώρα όσο αφορά τον καυστηρατζή που ήρθε μετά να (ξανα)ρυθμίσει τον καυστήρα και να εκδώσει και το "πιστοποιητικό" (χαχαχαχα) φυσικά και δεν πήρε χαμπάρι τίποτε. Ήταν αδειούχος καυστηρατζής και τον πλήρωσα και 50 Ευρώ για 10 λεπτά εργασίας γιατί, "άλλαξε και το μπεκ". Προφανώς δεν ήξερε ότι γνωρίζω πόσο στοιχίζουν τα μπεκ...
Οπότε, είχα μια άριστη εγκατάσταση και μάλιστα με πιστοποιητικό από αδειούχο καυστηρατζή. Όλα καλά έτσι; σαν τον έλεγχο στα ΚΤΕΟ ας πούμε.
Συμπέρασμα (δικό μου). Έπρεπε όχι απλώς να παρακολουθώ από κοντά τον υδραυλικό όπως όντως έκανα κατά τη διάρκεια των εργασιών, αλλά να κάθομαι μάλλον και πάνω στο κεφάλι του για να μη μου ξεφύγει τίποτε από αυτά που κάνει.
Όσο για τον "αδειούχο καυστηρατζή"... ουδέν σχόλιο.
Και για να μην παρεξηγηθώ, γνωρίζω εκ των προτέρων την απάντηση "μα αφού δουλεύει, τι πρόβλημα έχεις;" Έλα ντε... περίεργοι που είναι μερικές φορές οι πελάτες!