Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 25

Θέμα: ΩΡΟΜΕΤΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΕΣ

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    THESSALONIKI, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

[^]Ειδοποίησα και περιμένω θερμουδραυλικό που είναι και ηλεκτρολόγος. Με τις απαντήσεις σας όμως μου δημιουργήθηκε μια απορία και συγχωρήστε μου την καχυποψία. Η ηλεκτροβάνα του διαμερίσματός μας είναι στον κάτω από μας όροφο, ακριβώς πάνω από την εξώπορτα του κάτω διαμερίσματος. Μπορεί κάποιος, χωρίς να ανάψει ο θερμοστάτης μας, να στείλει με κάποια παρέμβαση ρεύμα από την ηλεκτροβάνα μας στον μετρητή μας και να μετρήσει, χωρίς ταυτόχρονα η ηλεκτροβάνα να στείλει ζεστό νερό στο διαμέρισμά μας. Έγινα καχύποπτος γιατί ο ιδιοκτήτης του κάτω διαμερίσματος γνωρίζει από ηλεκτρολογικά, έχει δημιουργήσει στο παρελθόν προβλήματα στην οικοδομή και οι μετρήσεις με σβηστό το θερμοστάτη μας εμφανίζονται ή τις ώρες που λείπουμε από το σπίτι ή τις ώρες που κοιμόμαστε, όπως χθες το βράδυ που ο μετρητής έγραψε 7 ώρες. Ευχαριστώ και πάλι για τις τόσο χρήσιμες συμβουλές σας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Originally posted by vafys

[^]Το πρόβλημα παρουσιάστηκε πάλι. Το βράδυ στις 22.00 έσβησα και με τους δύο διακόπτες τον θερμοστάτη. Ο μετρητής πρέπει να έγραψε περίπου 7 ώρες χωρίς καθόλου ζεστό νερό να έρθει στα σώματα ή να ανάψει ο θερμοστάτης. Στις 6.00 το πρωί άναψα το θερμοστάτη. Μετά από 10 λεπτά τον έσβησα και από τους δύο διακόπτες. Ο θερμοστάτης και με τους δύο διακόπτες στο μηδέν δεν έσβηνε και έσβησε μόνος του μετά από 40 λεπτά. Κάτω ο μετρητής έγραψε συνολικά 7,5 ώρες.
    Στο είπα...
    Για να είμαι δίκαιος το είπε ο Χρήστος ότι θα το ξανακάνει.

http://udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    THESSALONIKI, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7
    [^]Επανέρχομαι γιατί είχαμε εξελίξεις και παρακαλώ για τη βοήθειά σας. Ήρθε ο θερμουδραυλικός και έκανε έλεγχο στο θερμοστάτη, στην ηλεκτροβάνα η οποία είναι με απλό διακόπτη και στον πίνακα των ωρομετρητών. Μου είπε ότι υπάρχει πιθανή παρέμβαση στο καλώδιο που συνδέει την ηλεκτροβάνα με τον ωρομετρητή και τον καυστήρα. Η ηλεκτροβάνα μας όπως σας είπα βρίσκεται έξω από την πόρτα του κάτω διαμερίσματος και τα καλώδια που τροφοδοτούν την ηλεκτροβάνα βγαίνουν από τον τοιχο δίπλα στην πόρτα του κάτω διαμερίσματος. Η παρέμβαση ξεκινά με τροφοδοσία ρεύματος στο καλώδιο που σας είπα. Όταν ο θερμοστάτης μας είναι σβηστός δεν υπάρχει διαδρομή από τη βάνα για τον θερμοστάτη αλλά τροφοδοτείται με ρεύμα μόνο ο μετρητής ο οποίος και γράφει τις ώρες. Η ηλεκτροβάνα δεν ανοίγει ο θερμοστάτης παραμένει σβηστός και καθόλου ζεστό νερό δεν έρχεται στα σώματα του διαμερίσματός μας. Όταν ο θερμοστάτης μας είναι αναμένος τροφοδοτεί με ρεύμα το καλώδιο και μέσω μιας γέφυρας που υπάρχει μεταξύ δύο επαφών της ηλεκτροβάνας περνά ρεύμα στο καλώδιο που συνδέει την ηλεκτροβάνα με τον θερμοστάτη και ο θερμοστάτης δεν μπορεί να σβήσει όταν κλείνουμε τους διακόπτες του. Ο θερμουδραυλικός μας συμβούλευσε να έρθει πάλι ο ηλεκτρολόγος για να διαπιστώσει ποιο από τα τρία διαμερίσματα που είναι κάτω από μας στη διαδρομή του καλωδίου από την ηλεκτροβάνα μας στον ωρομετρητή και τον καυστήρα έχει κάνει την παρέμβαση διοχετεύοντας το ρεύμα κατά λάθος ή επίτηδες. Θα εκτιμούσα πολύ αν μου δίνατε την γνώμη σας αν φαίνεται λογικό και αν θα μπορούσε ο ηλεκτρολόγος να διαπιστώσει ακριβώς πως έγινε η παρέμβαση. Αν δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη για την παρέμβαση μας συνέστησε να τραβήξουμε καινούρια εξωτερική γραμμή από την ηλεκτροβάνα μας μέχρι τους ωρομετρητές και τον καυστήρα.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2009
    Θέση
    ATHENS, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10
    Φίλε vafys
    Όταν το λαμπάκι του θερμοστάτη ανάβει, τοτε αν γυρίσεις τον θερμοστάτη στο τερμα θα ακούσεις ένα κλικ? Αν τον πας στο μηδεν?
    Εφόσον το λαμπάκι ανάβει τότε η επαφή του θερμοστάτη είναι κλειστή και αν δεν την κλείνης εσύ αυτό σημαίνει ότι κλείνει από "μόνη της" δηλαδή υπάρχει σφάλμα.Μήπως γνωρίζεις να μας πεις την μάρκα του πίνακα αυτονομίας? Πάντως μην αποκλείουμε την πιθανότητα σφάλματος στην πλακέτα του πίνακα.

K.P.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Εφόσον το λαμπάκι ανάβει τότε η επαφή του θερμοστάτη είναι κλειστή και αν δεν την κλείνης εσύ αυτό σημαίνει ότι κλείνει από "μόνη της" δηλαδή υπάρχει σφάλμα
    Όχι απαραίτητα. Το ότι ανάβει το λαμπάκι σημαίνει ότι υπάρχει φάση στην κλέμμα της "εντολής". Τη φάση μπορεί
    α)να τη δώσει η επαφή του θερμοστάτη, όπως γίνεται στην κανονική λειτουργία
    β)να τη δώσει ο αγωγός που συνδέται σε αυτή την κλέμμα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Εγώ θα σε συμβούλευα για να μην κουράζεσαι να απευθυνθείς σε καυστηρατζή έμπειρο σε αυτονομίες.
    Αν δεν ξέρεις κάποιον τηλεφώνησε στο σύνδεσμο καυστηρατζήδων και ζήτα τους έναν αλλά τόνισε τους πως θέλεις κάποιον έμπειρο σε αυτονομίες.
    Νομίζω ότι το πρόβλημα θα το βρεί κάποιος έμπειρος σε 5 λεπτά.

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Οι βιδούλες δεν ξεβιδώνονται μόνες τους εκτός αν είναι σε καμιά ρόδα αυτοκινήτου
    Ποιος έχει πρόσβαση στον πίνακα ωρομετρητών? Μήπως ήταν και βίδα άλλου διαμερίσματος ξεβιδωμένη?
    Τι θέλω να πω
    Αν εγώ είχα πρόσβαση στο λεβητοστάσιο και ήθελα να σε κλέψω ξέρεις τι θα έκανα? Θα έβγαζα το καλώδιο του διαμερίσματος μου από την δική του θέση και θα το έβαζα στην δική σου θέση στην κλέμα του πίνακα. Έτσι λοιπόν θα άναβα εγώ και θα έγραφε ο δικός σου ωρομετρητής.
    Τώρα το λαμπάκι ανάβει γιατί γεφυρώνει το καλώδιο εξόδου προς τον πίνακα με το καλώδιο μόνιμης φάσης. Δηλαδή ανάβει όταν είναι ανοικτός

Τεχνολογία και ποίηση.

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by gregori

Μιάς και έχω τον Χρήστο εδώ και διάβασαμε το πόστ ο Χρήστος λέει ότι αυτά περί του καλωδίου και τον σπινθήρα δεν ισχύουν...
    Το πιο πιθανό είναι να στο ξανακάνει το πρόβλημα γιατί υπάρχει μεγάλη περίπτωση να οφείλετε σε εναν απο τους παρακάτω δύο λόγους.

Η ηλεκτροβάνα γυρνούσε συνεχώς γιατί δεν κόβουν τα swich...και έστελνε διακεκομμένα ρεύμα κάτω ασχέτως αν ο θερμοστάτης ήταν ανοιχτός η κλειστός.

Και μία δεύτερη εκδοχή είναι να είχε κολλήσει η επαφή του ρελέ στον πίνακα αυτονομίας του συγκεκριμένου διαμερίσματος και να στέλνει συνεχώς ρεύμα στον ωρομετρητή άσχετα με τον θερμοστάτη.
    Ο τεχνίτης κουνώντας το καλώδιο που είπε ότι δεν έκανε καλή επαφή προφανώς κούνησε και το ρελέ και ξεκόλλησε αλλά θα το ξανακάνει.
    Εχε το νού σου φίλε μου

Γρηγόρη όσους πίνακες ξέρω έχουν ένα μόνο ρελε για όλα τα διαμερίσματα

Τεχνολογία και ποίηση.

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by vafys

[^]Επανέρχομαι γιατί είχαμε εξελίξεις και παρακαλώ για τη βοήθειά σας. Ήρθε ο θερμουδραυλικός και έκανε έλεγχο στο θερμοστάτη, στην ηλεκτροβάνα η οποία είναι με απλό διακόπτη και στον πίνακα των ωρομετρητών. Μου είπε ότι υπάρχει πιθανή παρέμβαση στο καλώδιο που συνδέει την ηλεκτροβάνα με τον ωρομετρητή και τον καυστήρα. Η ηλεκτροβάνα μας όπως σας είπα βρίσκεται έξω από την πόρτα του κάτω διαμερίσματος και τα καλώδια που τροφοδοτούν την ηλεκτροβάνα βγαίνουν από τον τοιχο δίπλα στην πόρτα του κάτω διαμερίσματος. Η παρέμβαση ξεκινά με τροφοδοσία ρεύματος στο καλώδιο που σας είπα. Όταν ο θερμοστάτης μας είναι σβηστός δεν υπάρχει διαδρομή από τη βάνα για τον θερμοστάτη αλλά τροφοδοτείται με ρεύμα μόνο ο μετρητής ο οποίος και γράφει τις ώρες. Η ηλεκτροβάνα δεν ανοίγει ο θερμοστάτης παραμένει σβηστός και καθόλου ζεστό νερό δεν έρχεται στα σώματα του διαμερίσματός μας. Όταν ο θερμοστάτης μας είναι αναμένος τροφοδοτεί με ρεύμα το καλώδιο και μέσω μιας γέφυρας που υπάρχει μεταξύ δύο επαφών της ηλεκτροβάνας περνά ρεύμα στο καλώδιο που συνδέει την ηλεκτροβάνα με τον θερμοστάτη και ο θερμοστάτης δεν μπορεί να σβήσει όταν κλείνουμε τους διακόπτες του. Ο θερμουδραυλικός μας συμβούλευσε να έρθει πάλι ο ηλεκτρολόγος για να διαπιστώσει ποιο από τα τρία διαμερίσματα που είναι κάτω από μας στη διαδρομή του καλωδίου από την ηλεκτροβάνα μας στον ωρομετρητή και τον καυστήρα έχει κάνει την παρέμβαση διοχετεύοντας το ρεύμα κατά λάθος ή επίτηδες. Θα εκτιμούσα πολύ αν μου δίνατε την γνώμη σας αν φαίνεται λογικό και αν θα μπορούσε ο ηλεκτρολόγος να διαπιστώσει ακριβώς πως έγινε η παρέμβαση. Αν δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη για την παρέμβαση μας συνέστησε να τραβήξουμε καινούρια εξωτερική γραμμή από την ηλεκτροβάνα μας μέχρι τους ωρομετρητές και τον καυστήρα.
    Δεν είναι σωστά η σειρά όπως τα λες
    Όταν ο θερμοστάτης είναι κλειστός δεν υπάρχει ρεύμα από τον θερμοστάτη προς την ηλεκτροβάνα για να την ανοίξει. Ο ωρομετρητής δέχεται ρεύμα είτε από την ηλεκτροβάνα (αν πρώτα δεχτεί ρεύμα από τον θερμοστάτη) είτε με γέφειρα όπως λες δηλαδή μπορεί να είναι η διαδρομή θερμοστάτης-ηλεκτροβάνα και συγχρόνως ωρομετρητής.

Τεχνολογία και ποίηση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by dimis
    Γρηγόρη όσους πίνακες ξέρω έχουν ένα μόνο ρελε για όλα τα διαμερίσματα
    Μάστορα, αυτό ισχύει για τους πίνακες με διόδους. Οι πίνακες με ρελέ έχουν από ένα για κάθε εντολή (αντί για διόδους), που όλα οπλίζουν τελικά το ρελέ του καυστήρα. Ο Χρήστος αναφερόταν σε κολλημένο ρελέ εντολής - το έχω πάθει!

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης