Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 22

Θέμα: Κυκλοφορητης- θορυβος- αποδοση ?

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9

Κυκλοφορητης- θορυβος- αποδοση ?

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλημερα.

Μου εχουν βαλει αυτον τον κυλοφορητη http://www.technocosmos.gr/images/top-s.jpg
    Wilo top-s40

Τα θερμομονωτικα φελιζολ πρεπει να βγουν η να μεινουν μετα την εγκατασταση?
    Το εχουν βαλει στην 3 ταχυτητα, δεν ξερω γιατι, ενω ο παλιος ηταν στην 1η.
    Τα σωματα δεν ζεσταινονται αρκετα στην κατω αντιδιαμετρηκη γωνια απο την σωληνα εξαγωγης και ενω εχω κανει πολλες φορες εξαερωση, κανουν υπερβολκο θορυβο, σαν να τρεχουν νερα, και οσο και να βγαζω αερα, δεν αλλαζει τιποτα.
    Τον ιδιο θορυβο ακουω σε ολη την εγκατασταση.

Οποια βοηθεια/ιδεα, δεκτη.
    Εχω πολλες αποριες, διαβαζω για να τις λυσω (εδω μεσα ειναι αληθεια εχω βρει τις πιο καλες πληροφοριες) αλλα ηρθε η ωρα των ερωτησεων γιατι ο καθε "τεχνικος" που εχει περασει απο την εκτασταση, λεει και διαφορετικα.

Ευχαριστω εκ των πρωτερων.
    Γιωργος Φ.

Γιώργος G.F.
    Γιώργος G.F.

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    quote:Originally posted by gfle

0

να μείνουν, με τη λογική ότι η υπόλοιπη εγκατάσταση των σωλήνων που ξεκινούν από το λεβητοστάσιο είναι μονωμένη και αυτή. Αν δεν υπάρχει μόνωση τότε είναι αστείο να μονώνεις ένα τόσο μικρό κομμάτι της εγκατάστασης. Θα μου πεις, αφού τα έχεις...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9
    quote:Originally posted by DDD

0

να μείνουν, με τη λογική ότι η υπόλοιπη εγκατάσταση των σωλήνων που ξεκινούν από το λεβητοστάσιο είναι μονωμένη και αυτή. Αν δεν υπάρχει μόνωση τότε είναι αστείο να μονώνεις ένα τόσο μικρό κομμάτι της εγκατάστασης. Θα μου πεις, αφού τα έχεις...
    Το λεω γιατι διαβασα στο user manual οτι πρεπει να βγαινουν πριν την εγκατασταση. Ο προηγουμενος κυκλοφορητης (grundfos upc 32-120) δεν ειχε καμια μονωση.
    Υπαρχει περιπτωση υπερθερμανσης αν μεινουν η μεωμενης αποδοσης αν βγουν?
    Οσο για την υπολοιπη εγκατασταση, ναι ειναι μονωμενη.

Ευχαριστω.

Γιώργος G.F.

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695

Το λεω γιατι διαβασα στο user manual οτι πρεπει να βγαινουν πριν την εγκατασταση. Ο προηγουμενος κυκλοφορητης (grundfos upc 32-120) δεν ειχε καμια μονωση.
    στη φωτογραφία που ποστάρεις, τα θερμομονωτικά τεμάχια είναι ήδη τοποθετημένα (μαύρου χρώματος). Αυτά δεν εννοείς; Αυτά πρέπει να παραμένουν για να θερμομονώνουν. Εννοείται πως εμποδίζουν την ροή της θερμότητας να διαφύγει προς το περιβάλλον για να έρθει στα σώματά σου. Δεν υπερθερμένουν τίποτα. Το θέμα της υπερθέρμανσης έχει να κάνει μόνο με τον κινητήρα. Αυτός δεν πρέπει να έχει τίποτα πάνω του, όπως στην φωτογραφία. Μήπως εννοείς φελιζόλ που στο πακέτο τυλίγουν τον κινητήρα προκειμένου να μην τραυματιστεί στην μεταφορά; Αν ναι, αυτά βγάλ' τα.

Τα σωματα δεν ζεσταινονται αρκετα στην κατω αντιδιαμετρηκη γωνια απο την σωληνα εξαγωγης και ενω εχω κανει πολλες φορες εξαερωση, κανουν υπερβολκο θορυβο, σαν να τρεχουν νερα, και οσο και να βγαζω αερα, δεν αλλαζει τιποτα.
    Υπερβολικές ταχύτητες αντιλαμβάνομαι και ίσως ο κυκλοφορητής να είναι μεγάλος για την εγκατάσταση. Καταρχάς Top-S 40/?. Μετά το 40 τι νούμερο υπάρχει; Γιατί δεν δοκιμάζετε την εγκατάσταση στην δεύτερη σκάλα; Ο παλιός ποιος κυκλοφορητής ήταν;

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9
    quote:Originally posted by DDD

στη φωτογραφία που ποστάρεις, τα θερμομονωτικά τεμάχια είναι ήδη τοποθετημένα (μαύρου χρώματος). Αυτά δεν εννοείς; Αυτά πρέπει να παραμένουν για να θερμομονώνουν. Εννοείται πως εμποδίζουν την ροή της θερμότητας να διαφύγει προς το περιβάλλον για να έρθει στα σώματά σου. Δεν υπερθερμένουν τίποτα. Το θέμα της υπερθέρμανσης έχει να κάνει μόνο με τον κινητήρα. Αυτός δεν πρέπει να έχει τίποτα πάνω του, όπως στην φωτογραφία. Μήπως εννοείς φελιζόλ που στο πακέτο τυλίγουν τον κινητήρα προκειμένου να μην τραυματιστεί στην μεταφορά; Αν ναι, αυτά βγάλ' τα.

Υπερβολικές ταχύτητες αντιλαμβάνομαι και ίσως ο κυκλοφορητής να είναι μεγάλος για την εγκατάσταση. Καταρχάς Top-S 40/?. Μετά το 40 τι νούμερο υπάρχει; Γιατί δεν δοκιμάζετε την εγκατάσταση στην δεύτερη σκάλα; Ο παλιός ποιος κυκλοφορητής ήταν;
    Ok, αρχιζω και ξεκαθαριζω μερικα πραματα.
    Τα θερμομονωτικα ειναι αυτα που φαινονται στην φωτογραφια.
    Μενουν λοιπον.

TOP-S 40/10 ειναι ο κυκλοφορητης και ο παλιος ηταν grundfos upc 32-120.
    Θα δοκιμασω να ριξω την ταχυτητα.

Ευχαριστω για τις οδηγιες και την βοηθεια.

Γιώργος G.F.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Γειά σου φίλε gfle

Σχετικά με τα καλύμματα τα πράγματα έχουν όπως σου τα λέει ο DDD.
    O tops 40-10 είναι πολύ μεγάλος κυκλοφορητής αλλά για να πει κανείς πιο καλά την γνώμη του θα πρέπει να ξέρειι πως είναι η εγκατάσταση.
    Αλλά το πρώτο πράγμα που θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις είναι την πίεση στον αυτόματο πληρώσεως.
    Θα πρέπει να είναι 0,3-0,5 βαρ πάνω απο το στατικό ύψος.
    Δηλαδή....
    Αν το υψηλότερο σώμα ή μπόιλερ ή ηλιακός τριπλής ενέργειας είναι 20 μέτρα απο δάπεδο του λεβητοστάσιο (μπακάλικα) ο αυτόματος πληρώσεως θα πρέπει να είναι ρυθμισμένος 2.3 έως 2.5 βαρ σε κρύα εγκατάσταση
    Οταν η εγκατάσταση θα λειτουργίσει και ζεσταθεί το νερό τότε η πίεση στον αυτόματο δεν πρέπει να υπερβένει τα 3 βαρ....αλλιώς υπάρχει πρόβλημα
    Μιλάω πάντα για την εγκατάσταση του παραδείγματος μου.
    Βεβαιώσου λοιπόν ότι όλα πάνε καλά σχετικά με την πίεση του νερού και μετά παίζεις με τον κυκλοφορητή σε όποια σκάλα θέλεις ...
    Λογικά μία συνήθη εγκατάσταση μονοσωληνίου σε πολυκατοικία στην πιο μικρή σκάλα του συγκεκριμένου κυκλοφορητή που βγαίνει μόνο τριφασικός και πάλι μεγάλος είναι.

http://udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9
    Χαμηλωσα την ταχυτητα στο 1 αλλα παλι υπαρχει θορυβος στο κυκλωμα.
    Τα αυτοματα εξαερωτικα της ταρατσας ειναι κλειστα γιατι ειναι χαλασμενα απο οτι μου ειπε ενας τεχνικος. Θα ερθει την Δευτερα το πρωι για να κανουμε χειροκινητη εξαερωση.
    Θα του ζητησω κα κοιταξει τον αυτοματο πληρωσης. Ειναι η ανεπιστροφη βαλβιδα που ειναι στην εισαγωγη του νερου? Να κοιταξουμε μηπως και το δοχειο εκτονωσης? Δεν ξερω τις ορολογιες. Ελπιζω να με καταλαβαινετε.
    Δεν εχω καταλαβει αν ειναι χαμηλη η υψηλη η πιεση.
    Απο την μια εχω τα σωματα να ειναι χλιαρα στην κατω πλευρα, απεναντι απο την εξοδο νερου και απο την αλλη εχω τον θορυβο του νερου.
    5 οροφοδιαμερισματα ειμαστε. Του 5ου ειναι κλειστο γιατι ανακαινιζεται και θα αλλαξουν σωματα.
    Οταν τα ξηλωσαν δεν ειχαν κλεισει μια επιστροφη και απο εκει μαλλον πηρε αερα. Απο τοτε αν και τα εχω κλεισει και εχουμε κανει ολοι εξαερωση πολλακις, εχουμε διαφορα προβληματα με κυριο τον θορυβο και την μεωμενη αποδοση.
    Πριν μια βδομαδα κολλησε ο κυκλοφορητης και το αλλαξαμε.
    Τωρα παμε για τα εξαερωτικα, ενα μπαι-πας με διαφορικη γιατι μια που εχουμε (χειροκινητη) εχει κολησει στη μεση περιπου και βλεπουμε.
    Θα βαλω φωτο. Ειναι θριλλερ η περιπτωση μας!

Ευχαριστω και εσενα Γρηγορη!

Γιώργος G.F.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9
    Αλλη μια ερωτηση.
    Η εξαερωση των καλοριφερ πως πρεπει να γινεται και ποτε?
    Με την ηλεκτροβανα ανοικτη η κλειστη?
    Αν κλειστη, οσο ειναι ζεστα τα σωματα η αφου κρυωσουν?
    Βγαζουμε τον αερα και μολις αρχισει να τρεχει νερο το κλεινουμε?
    (οκ ειναι παραπαω απο μια το ξερω [:I]

Γιώργος G.F.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Η εξαέρωση γίνεται με τον κυκλοφορητή σε λειτουργία και την ηλεκτροβάνα ανοιχτή. Η θερμοκρασία δεν είναι κρίσιμη (δηλαδή το αν θα περιμένεις να ζεσταθούν πλήρως τα σώματα ή όχι), μόνο προσοχή μην καείς. Λασκάρεις τη βίδα και την κρατάς έτσι μέχρι να βγαίνει νερό στρωτά, χωρίς αέρα. Ισως χρειαστεί να επαναλάβεις και δεύτερη φορά αργότερα, αν υπάρχει κάπου αέρας στο σύστημα (εκτός των σωμάτων). Αν όμως δεν στρώσει με δυο-τρεις επαναλήψεις αλλά χρειάζεται να εξαερώνεις συνέχεια, τότε υπάρχει πρόβλημα εισόδου αέρα ή υποπίεσης στο σύστημα.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Τελικα το προβλημα ηταν μειωμενη πιεση νερου γιατι ειχε κολλησει η ανεπιστροφη (καλα το λεω?) εισαγωγης νερου.
    Μολις ηρθε η πιεση στο σωστο επιπεδο και αφου καναμε εξαερωση, ουτε θορυβος υπαρχει ουτε κρυα σωματα.

Ευχαριστω για την βοηθεια!
    Θα επανελθω με περισσοτερες ερωτησεις εν καιρω.
    [8D]

Γιώργος G.F.

Δικαιώματα απάντησης