Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 15

Θέμα: Επιλογή ηλιακού

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2

Επιλογή ηλιακού

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Έχω τις ακόλουθες ερωτήσεις:

Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας με υπάρχουσα εγκατάσταση για ηλιακό και απόσταση 18-20 μέτρων από την ταράτσα έχω τα εξής:
    θερμοσίφωνα-μπόιλερ συνδεδεμένο με το καλοριφέρ για ζεστό νερό και το χειμώνα.
    προσανατολίζομαι στην αγορά ηλιακού 160lt.
    1) με τη τοποθέτηση ηλιακού θα απομονωθεί ο ήδη υπάρχων θερμοσίφωνας; αν ναι μπορεί να αφαιρεθεί πλήρως για να μην πιάνει χώρο;
    και ένα υποερώτημα εδώ:
    α) αφού υπάρχει το δοχείο με το νερό που είναι και μπόιλερ (ο θερμοσίφωνας) γιατί να χρειάζομαι κι άλλο δοχείο στην ταράτσα που να κάνει τα ίδια πράγματα; Δεν μπορώ να βάλω μόνο τους συλλέκτες που να συνδέονται με τον υπάρχων θερμοσίφωνα;
    2) τι είδους ηλιακό χρειάζομαι; μονής διπλής τριπλής ενέργειας; Όταν ανάβω το καλοριφέρ θέλω να ζεστένει νερό όπως ζεστένει και τώρα. Προφανώς τριπλής. Σωστά;
    3) Γενικότερα δεν έχω και πολλές ώρες ήλιο τη μέρα στην ταράτσα, θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα το χειμώνα; Το καλοκαίρι πιστεύω ακόμα και απ' τη ζέστη που θα έχει, θα υπάρχει ζεστό νερό.
    4) Όσον αφορά το budget να πούμε γύρο στο χιλιάρικο +- (μαζί με εγκατάσταση). Όσο μικρότερο τόσο το καλύτερο φυσικά.
    5) Επειδή προφανώς παίζει ρόλο και ο εγκαταστάτης, όποιος έχει εγκαταστήσει megasun ή nobel από κάποιο συγκεκριμένο εντός Αθήνας και έμεινε ευχαριστημένος, ας μου πει το κατάστημα.

6) και για να μην το ξεχάσω. Αν δεν σας κάνει κόπο, στείλτε μου και το μοντέλο που προτείνετε από τις παραπάνω μάρκες.
    Εννοείται οποιαδήποτε γνώμη για άλλη μάρκα δεκτή απλά έχω προσανατολιστεί σε αυτές.
    Ευχαριστώ.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by vision
    3) Γενικότερα δεν έχω και πολλές ώρες ήλιο τη μέρα στην ταράτσα, θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα το χειμώνα; Το καλοκαίρι πιστεύω ακόμα και απ' τη ζέστη που θα έχει, θα υπάρχει ζεστό νερό.
    να μην βάλεις ηλιακό τότε, διότι απλά χρήματα θα πετάξεις. Οι ηλιακοί δουλεύουν με άμεση ακτινοβολία και όχι με την ζέστη του περιβάλλοντος.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Εναν ηλιακό που δουλεύει πλήρως θα τον αποσβέσεις στην καλύτερη περίπτωση σε δέκα χρόνια, ανάλογα με τη χρήση (πολλή κατανάλωση). Στην περίπτωσή σου που θα αποδίδει μερικά (έως και πολύ λίγο) λόγω περιορισμένης πρόσπτωσης άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας, πότε θα τον αποσβέσεις, σε δεκαπέντε χρόνια, σε είκοσι, ή περισσότερο; Αν αντέξει και τόσο; Ακου τη συμβουλή του Περικλή και ξέχασέ το.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2
    ας υποθέσουμε οτι δεν υπήρχε η ερώτηση 3.
    Σχετικά με τις άλλες ερωτήσεις υπάρχουν απαντήσεις;

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200

Ούτε τα διαγωνίσματα σε πανελλαδικές δεν έχουν τόσες ερωτήσεις

1) με τη τοποθέτηση ηλιακού θα απομονωθεί ο ήδη υπάρχων θερμοσίφωνας; αν ναι μπορεί να αφαιρεθεί πλήρως για να μην πιάνει χώρο;
    Σε συμφέρει να τον αφίσεις και απλά τον ηλιακό να τον κάνεις μονής ενέργειας (μόνο με τον ήλιο) αλλά ακολούθα την συμβουλή του peris

α) αφού υπάρχει το δοχείο με το νερό που είναι και μπόιλερ (ο θερμοσίφωνας) γιατί να χρειάζομαι κι άλλο δοχείο στην ταράτσα που να κάνει τα ίδια πράγματα; Δεν μπορώ να βάλω μόνο τους συλλέκτες που να συνδέονται με τον υπάρχων θερμοσίφωνα;
    Ναι αρκεί ο θερμοσίφωνας όπως λες να είναι τριπλής ενέργειας, να εγκαταστήσεις ένα κυκλοφορητή και ένα θερμοστάτη διαφορικής θερμοκρασίας αλλά ακολούθα την συμβουλή του peris

2) τι είδους ηλιακό χρειάζομαι; μονής διπλής τριπλής ενέργειας; Όταν ανάβω το καλοριφέρ θέλω να ζεστένει νερό όπως ζεστένει και τώρα. Προφανώς τριπλής. Σωστά;

Σωστά δες και 1) και α) αλλά ακολούθα την συμβουλή του peris

4) Όσον αφορά το budget να πούμε γύρο στο χιλιάρικο +- (μαζί με εγκατάσταση). Όσο μικρότερο τόσο το καλύτερο φυσικά.

Εξαρτάται από τι θα κάνεις με το 1) με το 2) και α)μπορεί να φτ'ασει και τα 3000 Ευρώ αλλά ακολούθα την συμβουλή του peris

Στο 5 και στο 6 μην περιμένεις απάντηση γιατί πολιτική του forum είναι να μην κάνει διαφήμιση σε κανέναν.... αλλά ακολούθα την συμβουλή του peris

Τεχνολογία και ποίηση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Απάντηση υπ΄αριθμόν 2338 της 06/02/00 μ.Χ.

Βασικά ναι, δεν θα χρειάζεται πια. Εκτός αν με κατάλληλη συνδεσμολογία και διάταξη βανών τον διατηρήσεις σε λειτουργία. Είναι στην διακριτική σου ευχέρεια τι θα κάνεις με τον παλιό θερμοσίφωνα. Για να μην πιάνει χώρο μπορείς να τον στείλεις στην ανακύκλωση ώστε το τερπνόν μετά του ωφελίμου να γίνει πράξη. Πάντως ακολούθησε την συμβουλή του Dimis.

και ένα υποερώτημα εδώ:
    Δυστυχώς η φύση δεν προέβλεψε κάποια λειτουργία για αυτό το ενδεχόμενο. Η λειτουργία του δοχείου που βρίσκεται ψηλότερα από τους συλλέκτες στηρίζεται σε ένα φυσικό φαινόμενο. Το ζεστό νερό στους συλλέκτες γίνεται ελαφρύτερο και ανεβαίνει ψηλά σε αντίθεση με το κρύο που είναι βαρύτερο και πάει στον πάτο. Γι΄αυτό λέγονται φυσικής ροής και τα ονομάζουμε θερμοσιφωνικά. Για να βάλεις δοχείο χαμηλότερα από τους συλλέκτες χρειάζεσαι κάποια μέθοδο που θα αναγκάσει το νερό να λειτουργήσει παραφύση. Αυτά τα συστήματα λέγονται εξαναγκασμένης ροής ή βεβιασμένης ροής κ.λπ. Πάντως ακολούθησε την συμβουλή του Dimis.

Η ταυτόχρονη λειτουργία θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης χωρίς να είναι απαιτητό από τον χρήστη και με την απουσία κατάλληλου αυτοματισμού είναι οένας μεγάλος λόγος υπερβολικής κατανάλωσης καυσίμου. Για λόγους ασφαλείας χρειάζεσαι τριπλής. Πάντως ακολούθησε την συμβουλή του Dimis.

Υποθέτω - όπως συστήνεις- ότι δεν υπάρχει η ερώτηση 3. Πάντως ακολούθησε την συμβουλή του Dimis.

Μπορούμε να πούμε ότι θέλουμε. Η ουσία είναι ότι πρόκειται για πραγματικό γεγονός και μόνο με την αυτοψία ειδικού σε συνάρτηση με τις ανάγκες που απαιτούνται να καλυφθούν μπορεί να γίνει κάποια προσέγγιση. Πάντως ακολούθησε την συμβουλή του Dimis.

5) Επειδή προφανώς παίζει ρόλο και ο εγκαταστάτης, όποιος έχει εγκαταστήσει megasun ή nobel από κάποιο συγκεκριμένο εντός Αθήνας και έμεινε ευχαριστημένος, ας μου πει το κατάστημα.
    Η ερώτηση αυτή είναι ...κάπως. Εγκαταστάτης-ηλιακός-κατάστημα; Πάντως ακολούθησε την συμβουλή του Dimis.

6) και για να μην το ξεχάσω. Αν δεν σας κάνει κόπο, στείλτε μου και το μοντέλο που προτείνετε από τις παραπάνω μάρκες.
    Εννοείται οποιαδήποτε γνώμη για άλλη μάρκα δεκτή απλά έχω προσανατολιστεί σε αυτές.
    Δεν γίνεται αυτό που ζητάς. Πάντως ακολούθησε την συμβουλή του Dimis.

Η φοροδιαφυγή δεν είναι ζεϊμπέκικο. Είναι τανγκό και χρειάζονται δυο.
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Μα αυτή φίλε μου είναι μακράν η σημαντικότερη ερώτηση, και η απάντηση είναι ότι θα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα όλες τις εποχές, τόσο που να μην δικαιολογεί την επένδυση. Επομένως οι υπόλοιπες ερωτήσεις περιττεύουν, εκτός αν έχεις λεφτά για πέταμα, οπότε να σε διευκολύνω ευχαρίστως, αντί να παιδεύεσαι ψάχνοντας καταστήματα, μοντέλα και εγκαταστάτες

Νίκος

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    CONSTANTINOS είσαι θυμωμένος με τον peris?

Φίλε vision πιστεύω να βρήκες απαντήσεις στα ερωτήματα σου έστω και μέσα από τον λίγο χιομουριστικό μας μονόλογο. Αλλά έχει μείνει καμιά άλλη αξία άραγε σήμερα άλλη ? Σταματώ γιατί θα αρχίσω να μελαγχολώ τώρα

Τεχνολογία και ποίηση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Απάντηση υπ΄αριθμόν 2339 της 06/02/0 μ.Χ.

Όχι ασφαλώς. Γιατί να είμαι θυμωμένος; Σε λίγο καιρό μάλιστα θα είμαστε στο ίδιο ασφαλιστικό ταμείο. Μια ωραία και μεγάλη οικογένεια.

Υ.Γ. Δεν βλέπω κανείς να σχολιάζει την ημερομηνία.

Η φοροδιαφυγή δεν είναι ζεϊμπέκικο. Είναι τανγκό και χρειάζονται δυο.
    Κώστας.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Όχι ασφαλώς. Γιατί να είμαι θυμωμένος; Σε λίγο καιρό μάλιστα θα είμαστε στο ίδιο ασφαλιστικό ταμείο. Μια ωραία και μεγάλη οικογένεια.
    Νομίζεις Κώστα μου, εγώ θα φτιάξω δικό μου ταμείο!
    Να ακούς λοιπόν τη συμβουλή μου όπως έκανα και εγώ με τη δική σου και πέρασα άπαντα τα χαρτούδια στο προτεινόμενο πρόγραμμα...(χρήσιμο να διαπιστώνεις ότι το 30% των εξόδων σου είναι...ταβέρνες[:0])
    το /0 και το /00 εννοείς? Τι ήρθε ο αντίχριστος? έρχεται το τέλος του κόσμου? Κατέβηκαν οι ΕΛ?

ΥΓ: εάν είναι παρεμπιπτόντως ένα από τα παραπάνω αληθινά, βάλε αυτό που πίνεις σε 2 μπουκαλάκια και στείλε τα σε μένα και τον dimi να στανιάρουμε

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα απάντησης