Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 14

Θέμα: Boiler (με "πατέντα")

Boiler (με "πατέντα")

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα!

Στο σπίτι μου δεν έχω boiler έχω μόνο ηλεκτικό θερμοσίφωνα.Δεν έχω εγκατάσταση για boiler.Αν αγοράσω ένα θερμοσίφωνα διπλης ενέργειας που θα έχει και boiler μπορώ να κανω μια διακλάδωση με τις σωλινώσεις του καλοριφέρ του μπάνιου ώστε εκτός από το σωμα του μπάνιου να ζεσταίνει και το νερό του boiler?

Ευχαριστώ

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Φίλε Αεκάρα, στατιστικά πολλά πράγματα κάνουμε λάθος στη ζωή μας, θα μπορούσες να το περιλάβεις και αυτό στη λίστα. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, θα σου έλεγα ότι καλώς ή κακώς δεν πληρώνουμε όλα τα λάθη μας, σε μερικά τη σκαπουλάρουμε. Ετσι κι εδώ, υπάρχει μια πιθανότητα να δουλέψει. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να μην ζεσταίνει (σε λογικό χρόνο ή και καθόλου) το μπόιλερ, παράλληλα να πάψει να ζεσταίνει (επαρκώς ή και σχεδόν τελείως) και το σώμα του μπάνιου, αλλά και τα ένα-δύο σώματα που είναι στο ίδιο κύκλωμα, αν έχεις μονοσωλήνιο. Παραμένει δε πάντα πιθανό, να σου επηρρεάσει αρνητικά τη θέρμανση όλου του διαμερίσματος. Τελικά η πιθανότητα να δουλέψει σωστά και χωρίς επιπτώσεις είναι η μικρότερη. Ακόμη κι αν "κάτσει" όμως, πλην της απίθανης περίπτωσης που έχετε θερμιδομέτρηση για την κατανομή των δαπανών (υποθέτοντας ότι μιλάς για πολυκατοικία), θα "ρίχνεις" τους υπόλοιπους, και θα είσαι και παράνομος.

Νίκος

Μιλαμε για 5οροφη με 15 διαμερισματα.
    Ποσο μπορει να μας επιρεασει πια?

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Η εγκατάσταση με τι υλικό είναι? Με πλαστική με χαλκό? Οι υπόλοιποι 14 το ξέρουν ότι θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο? Και αν ναι συμφωνούν? Αν σου πω πως να το κάνεις είναι σαν να γίνομαι ηθικός αυτουργός σε μια απάτη που θέλεις να κάνεις. Εκτός και αν έχετε θερμιδομέτρηση. Έχετε θερμιδομέτρηση και αν όχι πως βγαίνουν τα κοινόχρηστα?

Τεχνολογία και ποίηση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Δεν ξέρω ρε παιδιά πως έχει δοθεί η εντύπωση ότι ο λέβητας ζεσταίνει κρύο νερό δωρεάν.

Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο?
    Αμα ήταν έτσι θα είχαμε σωθεί...Ούτε ηλιακά ούτε τίποτα δεν θα χρειαζόμασταν.
    Προσωπικά αρνούμαι να συνδέω μπόιλερ κρυφά σε εγκαταστάσεις που δεν υπάρχει τρόπος χρέωσης αυτών.
    Θα πρέπει να εξηγήσουμε στον Αεκάρα τι συμβαίνει γιατί μπορεί να μην έχει κακή πρόθεση απλά να αγνοεί πως έχει το πράγμα.
    Απο εκεί και πέρα είναι στην κρίση του να κάνει το σωστό.

Φίλε αεκάρα άκου πως έχουν τα πράγματα...
    80-150 € πετρέλαιο θα καις την χειμερινή σεζόν για αυτή την δουλειά.
    Αυτά είναι λεφτά που δεν θα τα χρεώνεσαι εσύ αλλά θα τα πληρώνουν οι άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας για να κάνεις εσύ μπάνιο ζεστό.
    Για αυτό μας βλέπεις να στραβώνουμε.
    Φαντάσου τώρα απο τα 15 διαμερίσματα σε μία πολυκατοικία να το κάνουν κρυφά τα 8 και να καταναλώνουν μία ποσότητα πετρελαίου της τάξεως των 1000€ ίσως και παραπάνω και να τα πληρώνουν οι άλλοι 7.
    Είναι αδικία και μην το κάνεις αλλά ούτε να δέχεσαι να στο κάνουν άλλοι.
    Το χειρότερο είναι ότι αυτό το κάνουν και σε παλαιές πολυκατοικίες με δισωλίνιες στήλες όπου με εξάρτημα κλέφτες τρυπάνε την στήλη που τρέχει στο πατάρι και παίρνουν νερό απο εκεί.
    Εκεί το κλέψιμο είναι διπλό γιατί σκοτώνεις και την παροχή του του σώματος των από πάνω.
    Παλαιότερα τους έπαιρναν χαμπάρι το καλοκαίρι που ζεσταινόντουσαν τα σώματα των μπάνιων ενώ δεν λειτουργούσε η θέρμανση.
    Το ζεστό νερό χρήσεως ζέσταινε αυτό του καλοριφέρ στην σερπατίνα και όπως γνωρίζουμε το ζεστό νερό πάει προς τα πάνω με αποτέλεσμα να έχουν θέρμανση στα μπάνια τους ακόμα και το καλοκαίρι.
    Τώρα κάποιοι δικοί μας υδραυλικοί με ένα απλό εξάρτημα (δεν λέω πιο) το μποκάρουν και δεν γίνετε εύκολα αντιληπτό.
    Καλαμπούρι έχει και κάπου το έχω ξαναγράψει στο φόρουμ είναι όταν τρυπά η σερπατίνα του μποίλερ και περνά το νερό της Ευδαπ στο δίκτυο της θέρμανσης αρχίζουν και ξεχειλίζουν τα ανοιχτά δοχεία διαστολής ή τρέχουν οι βαλβίδες ασφαλείας. Ενας υδραυλικός που το κατέχει παίρνει εύκολα χαμπάρι ποιος έχει βάλει μπόιλερ κρυφά και εκεί γίνονται ρόμπες οι "πονηροί".

Πολλές φορές, όταν τα παραπάνω τα εξηγώ σε πελάτες μου αυτοί μου λένε...
    Ναι αλλά ξέρω κάποιους που το έχουν κάνει....Εγώ μαλάκας είμαι....
    Εδώ κάνεις την επιλογή σου....
    Εγώ προτιμώ τον ρόλο του διαμαρτυρόμενου μαλάκα πάρα να κάνει η οικογένεια μου μπάνιο και να πληρώνει ο γείτονας...
    Αυτό με λίγα λόγια είναι πουστιά και πρέπει επιτέλους εμείς οι Ελληνες να ξεφύγουμε απο αυτή την νοοτροπία που είναι ντροπή μας.

http://udravlikos.gr

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Aug 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    100
    Φίλος μου συντηρητής που δουλεύει στην πανεπιστημιούπολη,μου έλεγε αυτοί που ήταν δημόσιοι,και ήταν υπεύθυνοι για την συντήρηση του χώρου,φτιάξανε σπίτια από τα υλικά που ήταν στις απόθήκες για τις ανάγκες του πολυτεχνείου.Γιαυτό έφτασε αυτή η χώρα εδώ,και τώρα θα βγουν έξω για απεργίες.

"The Lord upholds all who are falling and raises up all who are bowed down"!

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418
    quote:Originally posted by gregori

Δεν ξέρω ρε παιδιά πως έχει δοθεί η εντύπωση ότι ο λέβητας ζεσταίνει κρύο νερό δωρεάν.
    Γιατί ακόμα και τώρα τρέχουν διαφημίσεις για μαγικούς λέβητες που παράγουν "δωρεάν άφθονο ζεστό νερό"... όταν αυτά τα διαλαλούν "επαγγελματίες" τι να ξέρει ο απλός κόσμος??

Βάζεις και ένα μαγνητάκι στον λέβητα και έναν πυκνωτή στην πρίζα και είσαι Νο. 1.

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by panos09

quote:Originally posted by gregori

Γιατί ακόμα και τώρα τρέχουν διαφημίσεις για μαγικούς λέβητες που παράγουν "δωρεάν άφθονο ζεστό νερό"... όταν αυτά τα διαλαλούν "επαγγελματίες" τι να ξέρει ο απλός κόσμος??

Βάζεις και ένα μαγνητάκι στον λέβητα και έναν πυκνωτή στην πρίζα και είσαι Νο. 1.
    Τίποτε δεν παράγετε εκ του μηδενός. Στην περίπτωση μας πρέπει να μετατρέψουμε μια ενέργεια (πετρέλαιο ή καύσιμο αέριο) σε θέρμανση. Εμπρός λοιπόν εδώ και τώρα να ανακαλύψουμε από το τίποτε να παράγουμε θέρμανση. Μπορούμε? Πιστεύω πως ναι αρκεί να ανοίξουμε ένα νέο topic. Υπάρχουν εδώ αυθεντίες που θα αναλύσουν κάθε εκδοχή. monachos το χρήμα πάρε εσύ. Οι υπόλοιποι φαντάζομαι θα αρκεστούν στην δόξα
    Καπετάνιε βλέπεις πόσο αισιόδοξος είμαι? (εχθές έπιασα μηδέν στο τζόκερ αλλά συνεχίζω)

Τεχνολογία και ποίηση.

Με αλλα λογια γινεται.....

Ευχαριστώ!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by dimis
    Τίποτε δεν παράγεται εκ του μηδενός. Στην περίπτωση μας πρέπει να μετατρέψουμε μια ενέργεια (πετρέλαιο ή καύσιμο αέριο) σε θέρμανση. Εμπρός λοιπόν εδώ και τώρα να ανακαλύψουμε από το τίποτε να παράγουμε θέρμανση. Μπορούμε? Πιστεύω πως ναι αρκεί να ανοίξουμε ένα νέο topic. Υπάρχουν εδώ αυθεντίες που θα αναλύσουν κάθε εκδοχή. monachos το χρήμα πάρε εσύ. Οι υπόλοιποι φαντάζομαι θα αρκεστούν στην δόξα
    Καπετάνιε βλέπεις πόσο αισιόδοξος είμαι? (εχθές έπιασα μηδέν στο τζόκερ αλλά συνεχίζω)

Dimi, δεν βαρέθηκες τόσα χρόνια να τρως από αυτό το ίδιο πιάτο που λέγεται Δόξα; Απλόχερα χαρίζεις το χρήμα σε άλλους, ενώ εσύ χορταίνεις από τον διαλογισμό! Α ρε φίλε μου και ομοϊδεάτη Dimi! Δεν ζούμε πλέον στον καιρό του Σωκράτη! Λένε οι λαϊκοί μύθοι ότι η Ξανθίππη τον μάλλωνε επειδή αυτός αντί να ψάχνει τα προς το ζειν, περιδιάβαινε με τους μαθητές του στις όχθες του Ιλισσού και τους δίδασκε τα πρώτα ερωτήματα και στοιχεία της Φιλοσοφίας. Σήμερα η οποιαδήποτε γνώση βήτα κατηγορίας πληρώνεται αδρά σαν πληροφορία ενώ οι λιγοστές οι πολύ λιγοστές άλφα κατηγορίας εξακολουθούν να βγαίνουν με αντίτιμο ένα ξεροκόμματο από το εν λόγω πιάτο σου. Έχω όμως ένα φόβο σε σχέση με την αρχαία μας παράδοση. Τον έχει εκφράσει καταπληκτικά ο Γιάννης ο Μηλιώκας: «να δεις στο τέλος, θα μας πούνε και ...μ@λλλ@κες!!!»

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Δικαιώματα απάντησης