Σελίδα 1 από 7 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 70

Θέμα: Υπερθέρμανση λέβητα

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    21

Υπερθέρμανση λέβητα

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα σε όλη την παρέα του Forum.
    Εδω και κάτι μέρες διαβάζω στο forum περι εγκαταστάσεων θέρμανσης μετά από κάποια προβλήματα που έχω στη δικιά μου και μπορώ να πω ότι με έχετε εκπλήξει! Μπράβο σας.
    Συγχωρέστε με αν τυχόν δεν σας βοηθάω να καταλάβετε.
    Λοιπόν...
    Το σπίτι μου είναι 2όροφο με ξεχωριστό διαμέρισμα σε κάθε όροφο και ισόγειο.
    Το ισόγειο είναι παλιό και είχε δικιά του εγκατάσταση με δικό του κυκλοφοριτή, αργότερα αποφασίσαμε να χτίσουμε από πανω τους 2 ορόφους και κάναμε καινούρια εγκατάσταση προσθέτωντας 1 κυκλοφοριτή και τις Η/Β για τα 2 διαμερίσματα πάνω με αυτονομία κτλ. Τέλος βάλαμε και ηλιακό με boiler.
    Τελικά μετά από χρόνια αποφασίσαμε να γκρεμίσουμε το ισόγειο και απο κει ξεκίνησα να διαβάζω γιατί κάτι δεν μου άρεσε(και είχα δίκιο).
    αποσυνδέω τον κυκλοφοριτή του ισογείου σκεπτόμενος ότι δεν έστελνε νερό πουθενά αφού είχαν ταπώσει τους σωλήνες.
    Κάποια μέρα όμως ενω το ανάψαμε δεν ζέστενε και έπρεπε να πατήσω το κουμπί του καυστήρα(Από το forum κατάλαβα γιατί). Το είχε κάνει και πιο παλιά αλλά δεν μας είπαν γιατί και το φτιαξανε.
    Τελικά αυτό που θέλω είναι να κάνω τη σωστή συνδεσμολογία ώστε να ανοίγει απο την αρχή ο κυκλοφοριτής(δεν με πειράζει) αλλά όταν το κλείνω να μένει ανοιχτός μέχρι την ένδειξη του υδροστάτη κυκλοφοριτή για αποθέρμανση(για κύκλωμα έχω το boiler).
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Φίλε sssspiros, κατ'αρχήν καλωσόρισες στο forum, από κάποιον που βρέθηκε εδώ αντιμετωπίζοντας το ίδιο ακριβώς πρόβλημα
    quote:Κάποια μέρα όμως ενω το ανάψαμε δεν ζέστενε και έπρεπε να πατήσω το κουμπί του καυστήρα(Από το forum κατάλαβα γιατί).
    Μάλλον εννοείς το Reset της θερμικής ασφάλειας στον πίνακα του λέβητα, όχι το reset του καυστήρα (επάνω στο κουτί με τα ηλεκτρονικά του καυστήρα), έτσι; Αν ναι συνεχίζουμε, αν όχι τότε το πρόβλημα είναι άλλο.
    quote:Το είχε κάνει και πιο παλιά αλλά δεν μας είπαν γιατί και το φτιαξανε.
    Μάλλον όχι... [B)]

Υποθέτοντας λοιπόν ότι το πρόβλημα είναι όντως υπερθέρμανση μετά τη διακοπή της εντολής, αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή στον αυτοματισμό για να αποθερμαίνει (δηλαδή να συνεχίζει να λειτουργεί ο κυκλοφορητής μετά την αναίρεση της εντολής στον καυστήρα) μέχρι να μειωθεί η θερμοκρασία του λέβητα (δεν είναι απαραίτητο και να ξεκινάει αμέσως ο κυκλοφορητής). Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τον κατάλληλο πίνακα αυτονομίας (με αποθέρμανση σε συγκεκριμένη ηλεκτροβάνα - υποθέτοντας ότι το μπόιλερ έχει τη δική του, είτε με αυτοματισμό με διακριτά ρελέ, αν ο αυτοματιτζής "το έχει", είτε, τέλος, με μια πατέντα στη συνδεσμολογία. Το τελευταίο προϋποθέτει ότι έχεις διασφαλίσει ότι μία τουλάχιστον ηλεκτροβάνα παραμένει πάντα ανοιχτή, και με την παραχώρηση ότι απλά θα προστατεύεις το λέβητα από υπερθέρμανση, χωρίς όμως να εκμεταλλεύεσαι ένα μεγάλο μέρος της παραμένουσας θερμότητάς του, όπως είναι εφικτό με τους πιο ορθόδοξους τρόπους.
    Για να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες όμως, πρέπει πριν απ΄όλα να ξεκαθαρίσουξμε ότι ό,τι λέμε απευθύνεται σε αδειούχους τεχνίτες και όχι δε φιλόδοξους ερασιτέχνες, γιατί τα λάθη σκοτώνουν - διάβασε αυτό. Εσύ έχεις κάποια σχέση με το αντικείμενο;
    Επίσης, για να έχουμε καλύτερη εικόνα, θα βοηθούσε να απαντούσες τα εξής:
    * Οταν έγινε η προσθήκη, ο λέβητας προφανώς αλλάχτηκε με μεγαλύτερο;
    * Ο λέβητας τί τύπου είναι, κλασικός ή ατομική μονάδα "όλα σε ένα"; Μάρκα και τύπος/ισχύς;
    * Το μπόιλερ σαν φορτίο του λέβητα έχει δική του ηλεκτροβάνα, ή είναι μόνιμα πάνω στο λέβητα, ή παίρνει μαζί με κάποιο από τα διαμερίσματα;
    * Ο υπάρχων αυτοματισμός περιλαμβάνει πίνακα αυτονομίας, ή αποτελείται από διακριτά ρελέ;
    Αν σε βοηθάει μπορείς να ανεβάσεις και φωτογραφίες, οδηγίες εδώ.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    21
    Κατ' αρχην σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!
    Το κουμπί που πατάω είναι πάνω στον καυστήρα και μάλλον είναι το reset του καυστήρα.
    Αν δεν είναι αυτό το πρόβλημα, τι άλλο μπορεί να είναι;
    Το πρόβλημα ξαναδημιουργήθηκε αφού ταπώσαμε τις σωληνώσεις του ισογείου που δεν είχε Η/Β και ο τεχνικός μάλλον τις χρησημοποιούσε για αποθέρμανση με τον κυκλοφοριτή που κατήργησα.
    Τώρα έχω κατεβάσει την θερμοκρασία του λέβητα γύρω στους 65 και δεν το κάνει, αλλά νομίζω ότι είναι χαμηλά.
    το boiler δεν έχει Η/Β και παίρνει κατ' ευθεία από τις κεντρικές στήλες.ο λέβητας έχει αλλαχτεί αλλά δεν ξέρω χαρακτηριστικά.
    Αν χρειάζονται τόσο, θα κοιτάξω αύριο.
    ο πίνακας, σε μια πρόχειρη φωτο που έχω, είναι αυτός.

http://s1009.photobucket.com/albums/af213/sssspiros/

Πάντως δεν πρόκειται να κάνω κάτι χωρίς να είμαι σίγουρος και αν δεν μπορώ θα φωνάξω κάποιον, αλλά πρώτα θέλω να γνωρίζω τι γίνεται γιατί συνήθως λένε διάφορα και φτιάχνουν το πρόβλημα προσωρινά.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:το boiler δεν έχει Η/Β και παίρνει κατ' ευθεία από τις κεντρικές στήλες.
    Επομένως είναι εύκολο για κάποιον που ξέρει να τροποποιήσει τη συνδεσμολογία του κυκλοφορητή ώστε να αποθερμαίνει στο μπόιλερ, χωρίς περαιτέρω αλλαγές. Τα συμπτώματα που περιγράφεις συνάδουν με πρόβλημα υπερθέρμανσης, αυτό που με προβληματίζει είναι ότι θα έπρεπε να πετάει το θερμικό του λέβητα, όχι να μπλοκάρει ο καυστήρας. Αν υποθέσουμε ότι το θερμικό του λέβητα είναι χαλασμένο ή αποσυνδεδεμένο (επικίνδυνο σε κάθε περίπτωση, και πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα αν ισχύει), δεν ξέρω αν ο καυστήρας διαθέτει αντίστοιχη προστασία από μόνος του. Καλύτερα να περιμένουμε κάποιον πιο σχετικό με τους καυστήρες να μας διαφωτίσει - και σίγουρα θα βοηθήσει να πεις μάρκα και τύπο του καυστήρα. Πάντως δεν αποκλείεται το πρόβλημα να είναι άλλης φύσης, και να είναι του καυστήρα. Εχεις τσεκάρει ότι ο κυκλοφορητής όντως σταματάει μαζί με τον καυστήρα, ακόμη και αν ο λέβητας είναι ζεστός; Εχει ο λέβητας επάνω θερμόμετρο; Αν ναι, παρατήρησε αν η θερμοκρασία όντως ανεβαίνει στο επόμενο δεκάλεπτο μετά τη διακοπή της εντολής στον καυστήρα.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    21
    Οτι ανεβάζει θερμοκρασία είναι σίγουρο γιατί όταν σβήνω το θερμοστάτη χώρου σταματάνε όλα(και ο κυκλοφορητής) και μετά ανεβαίνει σιγά σιγά η θερμοκρασία του λέβητα.
    Τώρα για το αν είναι σωστά το θερμικό του λέβητα δεν ξέρω.
    με προβλημάτισες κι άλλο όμως[xx(].

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Πρέπει να ελεγθεί και να φτιαχτεί οπωσδήποτε το θερμικό. Θα έπρεπε αυτό να κόβει, πριν καταλάβει τίποτα ο καυστήρας, εκτός κι αν αυτός έχει πρόβλημα και μπλοκάρει πριν κόψει το θερμικό (συνήθως στους εκατόν κάτι βαθμούς).

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Γεια σου Σπύρο.
    Εκτός από τις παραπάνω αναπάντητες πότε καθαρίστηκε για τελευταία φορά ο λέβητας;
    Για τα 2 διαμερίσματα έχετε έναν κοινό ηλιακό; Όταν λές "μπόϊλερ" εννοείς αυτό που έχει ο ηλιακός;

Η φοροδιαφυγή δεν είναι ζεϊμπέκικο. Είναι τανγκό και χρειάζονται δυο.
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Το μπλόκο ανάβει επειδή ο καυστήρας έχει κάποιο πρόβλημα (πχ καπνισμένη φωτοαντίσταση και πολλές άλλες πιθανές αιτίες). Μπορεί να το διορθώσει εύκολα ένας καυστηρατζής.

Το θέμα της υπερθέρμανσης είναι άλλο κεφάλαιο, εντελώς ανεξάρτητο από τον καυστήρα.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    21
    Καλησπέρα και πάλι!
    Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις...(Μπορει να ξεχάσω και καμία).
    Ο λέβητας καθαρίστηκε λίγο πριν τον χειμώνα πριν ακόμα ξεκινήσουμε οποιαδήποτε εργασία.Ουτε καν το ειχαμε στο πρόγραμμα.
    Βασικά το σπίτι είναι μια μικρή μεζονέτα αλλά ο κάθε όροφος έχει τον δικό του θερμοστάτη οπότε λειτουργούν ανεξάρτητα μεταξύ τους απο θέμα θέρμανσης και έχουν κοινό ηλιακό 3πλής ενέργειας.

Τράβηξα σήμερα και άλλες φωτό μήπως και καταλάβετε πως είναι περίπου.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Κατ'αρχήν όπως λέει και ο Μίλτος, πρέπει να έχει πρόβλημα ο καυστήρας σου. Πρέπει να φέρεις ένα καυστηρατζή να τον δει. Αν αυτός που έχεις υποτίθεται ότι το έφτιαξε και το πρόβλημα επιμένει, μάλλον πρέπει να αλλάξεις καυστηρατζή [B)]
    Εκτός από το να δει τον καυστήρα, ο καυστηρατζής πρέπει να δει και αν δουλεύει το θερμικό του λέβητα, και μπορεί να σου φτιάξει και τη συνδεσμολογία για αποθέρμανση.
    Πάντως με μπέρδεψες λίγο τώρα. Μιλάς για ηλεκτροβάνες, αλλά εγώ βλέπω δύο κυκλοφορητές... ο ένας μόνο φαίνεται να ελέγχεται από τον ΠΑ, να υποθέσω ότι αυτός δίνει και στους δύο ορόφους και υπάρχει και ηλεκτροβάνα σε κάθε όροφο; Και ο δεύτερος κυκλοφορητής είναι για το μπόιλερ; Με μπερδεύει το ότι οι σωλήνες και των δύο φαίνονται ίδιας διαμέτρου, ενώ θα περίμενα του μπόιλερ να είναι μικρότερης. 'Η μήπως είναι ένας κυκλοφορητής ανά όροφο, δεν υπάρχουν καθόλου ηλεκτροβάνες, και το μπόιλερ "κάθεται" στη στήλη του πάνω ορόφου;

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης