Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 70

Θέμα: Υπερθέρμανση λέβητα

  1. #31
    Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200

    Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

    quote:Originally posted by miltos

    Αν ανοίξω την τάπα του κυκλοφορητή μπορεί να βγει νερό που αχνίζει. Αν υπάρχει και λίγος αέρας μπορεί αυτό να φαίνεται σαν ατμός.

    Είσαι σίγουρος ότι αυτή είναι η σειρά των πραγμάτων? Δηλαδή πρώτα σταματάει ο κυκλοφορητής λόγω ατμού και μετά πέφτει το θερμικό? Μήπως συμβαίνει το ανάποδο?

    ____________________
    Μ' αρέσουν οι παρατηρήσεις... Διορθώνομαι!
    Άλλο ο αχνός και άλλο ο ατμός?
    Μίλτο κάποιες μονάδες μάπα η θέση που έχουν για να μπουν τα αισθητήρια δεν έρχεται απευθείας σε επαφή με τον λέβητα και τα αισθητήρια έρχονται σε επαφή με την εξωτερική λαμαρίνα του καζανιού. Έχουμε τον υδροστάτη του κυκλοφορητή στους 45 και του καυστήρα στους 75. Η μονάδα έχει πλάκες (όχι τούμπα) από μαντέμι. Ο κυκλοφορητής για να ξεκινήσει (μιλάμε πάντα για το αρχικό πρωινό πχ ξεκίνημα) πρέπει να αισθανθεί 45 βαθμούς αλλά το νερό έχει φτάσει ήδη πάνω από 90 έχει δημιουργηθεί ατμός ή αχνός όπως λες στο πάνω μέρος του λέβητα απ όπου είναι και ο σωλήνας προσαγωγής με αποτέλεσμα όταν ξεκινάει ο κυκλοφορητής να μην μπορέσει να κυκλοφορήσει τα νερά. Ο καυστήρας σταματάει αλλά οι μαντεμένιες πλάκες ανεβάζουν την θερμοκρασία πάνω από 120 (μέχρι τόσο δείχνουν τα θερμόμετρα του πίνακα) και κλείνει και το θερμικό. Γι αυτήν την σειρά μιλάω
    Λύση υπάρχει αλλά θα έχουμε πρόβλημα σε μπόιλερ. Δηλαδή αν βάλουμε τον υδροστάτη του κυκλοφορητή στο 20 τότε όλα θα λειτουργήσουν καλά. Θα υπάρξουν όμως άλλα προβλήματα κυρίως με το μπόιλερ (που θα κρυώνει) και το καλοκαίρι (αν ανάβουμε με αντίσταση το μπόιλερ) Η καλύτερη λύση είναι να προσέξουμε τι αγοράζουμε πριν το αγοράσουμε. Και δεν μιλώ για τους άσχετους πελάτες αλλά για τους τεχνίτες που συνήθως για να κλείσουν μια δουλειά τοποθετούν ότι πιο φτηνό βρουν.


    Τεχνολογία και ποίηση.

  2. #32
    Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Τώρα που διάβασα όλο το θέμα (είναι πολύ μεγάλες οι φωτογραφίες και βαριόμουνα να πηγαίνω δεξιά αριστερά) εκείνο που χρειάζεται είναι να γίνουν σωστές ηλεκτρικές συνδέσεις. Την στιγμή που σταματάει ο κυκλοφορητής όταν κλείνουν όλες οι Η/Β τότε ο μαντεμένιος λέβητας ανεβάζει θερμοκρασία (με σβηστό τον καυστήρα) και κλείνει το θερμικό
    Ο κυκλοφορητής παίρνει φάση μάλλον από τον πίνακα του λέβητα και ο πίνακας του λέβητα από τον πίνακα αυτονομίας. Με το που κλείνουν όλες οι Η/Β κόφεται η φάση προς τον πίνακα του λέβητα και επομένως και η φάση του κυκλοφορητή.
    Θα πρέπει να γίνει επέμβαση στον πίνακα του λέβητα και ο υδροστάτης του κυκλοφορητή να δέχεται φάση από το δίκτιο και όχι από τον πίνακα αυτονομίας.

    Τεχνολογία και ποίηση.

  3. #33
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by dimis
    Τώρα να έχει γίνει κάποια επέμβαση στο ηλεκτρονικό του καυστήρα ώστε να μπλοκάρει (να ανάβει το φωτάκι του μπλόκο που πρέπει να το πατήσεις για να ξεμπλοκάρει) δεν νομίζω ότι έχει γίνει και δεν γνωρίζω αν γίνεται. Θέλω να πω ότι ίσως κάποιος τεχνίτης ηλεκτρολόγος έκανε κάποια φακιρικά (βλέπε Φακίρ μηχανίκ)
    για να συμβεί αυτό. Μπορεί όμως Νίκο να γίνει? Να ψάξουμε λίγο αυτήν την εκδοχή?
    Να έχει γίνει επέμβαση μέσα στο ηλεκτρονικό το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο - θα πηδηχτώ απ'όλα τα κουφώματα
    Να χρησιμοποιήσει κάποιος κάποια είσοδο του ηλεκτρονικού (π.χ. του φωτοκύτταρου) για να κάνει φακιρικά, θεωρητικά πρέπει να γίνεται, όλα γίνονται! Αν όμως ήξερε να κάνει τέτοια φακιρικά ο αλμπάνης που έστησε αυτό το έκτρωμα κι έφυγε, από πού να πηδηχτώ;;;

    Νίκος

  4. #34
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by dimis

    Τώρα που διάβασα όλο το θέμα (είναι πολύ μεγάλες οι φωτογραφίες και βαριόμουνα να πηγαίνω δεξιά αριστερά) εκείνο που χρειάζεται είναι να γίνουν σωστές ηλεκτρικές συνδέσεις. Την στιγμή που σταματάει ο κυκλοφορητής όταν κλείνουν όλες οι Η/Β τότε ο μαντεμένιος λέβητας ανεβάζει θερμοκρασία (με σβηστό τον καυστήρα) και κλείνει το θερμικό
    Ο κυκλοφορητής παίρνει φάση μάλλον από τον πίνακα του λέβητα και ο πίνακας του λέβητα από τον πίνακα αυτονομίας. Με το που κλείνουν όλες οι Η/Β κόφεται η φάση προς τον πίνακα του λέβητα και επομένως και η φάση του κυκλοφορητή.
    Θα πρέπει να γίνει επέμβαση στον πίνακα του λέβητα και ο υδροστάτης του κυκλοφορητή να δέχεται φάση από το δίκτιο και όχι από τον πίνακα αυτονομίας.
    Πολύ σωστά τα λες Μάστορα. Απλά επειδή είναι μαντέμι ο λέβητας και θέλουμε να ξεκινάει ο κυκλοφορητής αμέσως, θέλει ένα "φακιρικό" ακόμα στον αυτοματισμό (και κάτι ακόμη αν μπει ΗΒ στο μπόιλερ, όπως πρότεινα παραπάνω).

    Νίκος

  5. #35
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    dimi, με τις μονάδες που λες είχα μια μικρή εμπειρία, όταν ήμουν φοιτητής. Ανέβασε θερμοκρασία ο λέβητας (τερμάτισαν τα θερμόμετρα) και άρχισε να βγάζει ατμούς η βαλβίδα ασφαλείας. Έκλεισα τον καυστήρα και βγήκα έξω από το λεβητοστάσιο. Έβλεπα τους ατμούς να βγαίνουν ασταμάτητα μέχρι να σταματήσει η υπερθέρμανση... Πήγαινα γυρεύοντας όμως γι΄αυτό έγινε το συμβάν.

    Τότε δεν μπόρεσα να το συνεφέρω με τον κυκλοφορητή αν θυμάμαι καλά, διότι έπιασε ατμό. Αλλά νομίζω πως πρώτα ανέβηκε πολύ η θερμοκρασία και μετά έπιασε ατμό ο κυκλοφορητής. Το θερμόμετρο του λέβητα έχει και αυτό υστέρηση, όπως οι υδροστάτες. Μπορεί να δείχνει 90 και να έχουμε 120.

    ____________________
    Μ' αρέσουν οι παρατηρήσεις... Διορθώνομαι!

  6. #36
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by nyannaco

    quote:Originally posted by dimis
    Τώρα να έχει γίνει κάποια επέμβαση στο ηλεκτρονικό του καυστήρα ώστε να μπλοκάρει (να ανάβει το φωτάκι του μπλόκο που πρέπει να το πατήσεις για να ξεμπλοκάρει) δεν νομίζω ότι έχει γίνει και δεν γνωρίζω αν γίνεται. Θέλω να πω ότι ίσως κάποιος τεχνίτης ηλεκτρολόγος έκανε κάποια φακιρικά (βλέπε Φακίρ μηχανίκ)
    για να συμβεί αυτό. Μπορεί όμως Νίκο να γίνει? Να ψάξουμε λίγο αυτήν την εκδοχή?
    Να έχει γίνει επέμβαση μέσα στο ηλεκτρονικό το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο - θα πηδηχτώ απ'όλα τα κουφώματα
    Να χρησιμοποιήσει κάποιος κάποια είσοδο του ηλεκτρονικού (π.χ. του φωτοκύτταρου) για να κάνει φακιρικά, θεωρητικά πρέπει να γίνεται, όλα γίνονται! Αν όμως ήξερε να κάνει τέτοια φακιρικά ο αλμπάνης που έστησε αυτό το έκτρωμα κι έφυγε, από πού να πηδηχτώ;;;

    Νίκος
    Σωστός ο Dimis αλλά εδώ ο γρίφος τώρα πια είναι άλλος. Πώς είναι δυνατόν ενώ έπρεπε να πέφτει ο θερμοστάτης ασφαλείας του λέβητα, να πέφτει το ηλεκτρονικό του καυστήρα; Εδώ ο Γερμανός μηχανικός σηκώνει τα χέρια!!
    Εμείς όμως που γνωρίζουμε πολύ καλά τα καθ' ημάς ας το δούμε από άλλη οπτική γωνία το θέμα ώστε να λύσουμε το αίνιγμα της σφήγκας.

    Α. ΠΡΑΞΗ:
    Από τα ήδη γραφόμενα του sssspiros αντιλαμβάνεται κανείς ότι το λεβητοστάσιο από πλευράς κατασκευαστικής αλλά και από πλευράς μετέπειτα επεμβάσεων, θυμίζει κάτι από την μαντάμ Ορντάνς του Καζαντζάκη. Κόσμος πέρασε και έφυγε! Συνεπώς κάποιοι αντιμετώπισαν πολύ πριν τις τελευταίες επεμβάσεις, το πρόβλημα που έλυσε ο Dimis και φυσικά υπήρχε. Έκαναν πολλά, πριν κάνουν το τελευταίο, το οποίο έδωσε τη λύση. Πριν πάμε να υποθέσουμε ποια ήταν αυτά τα «πολλά» ας δούμε πρώτα τι έκαναν τελευταία και σταμάτησε να υπάρχει το πρόβλημα: Συνδέσανε τον αριστερό κυκλοφορητή μόνιμα και δεν έκοβε όταν έκλεινε και η τελευταία ηλεκτροβάνα ώστε με τον τρόπο αυτόν εξασφάλισαν μία καλή θερμική εκτόνωση του λέβητα στα Θ.Σ του σπιτιού που εξυπηρετούσε ο κυκλοφορητής αυτός. Συνεπώς κανένα πρόβλημα έως ότου γκρεμίσθηκε το σπίτι και ταπώθηκε ο εν λόγω κυκλοφορητής. Συνεπώς πάμε ένα κλικ πίσω από τον τελευταίο επισκέπτη που επενέβη έτσι όπως επενέβη μέσω του κυκλοφορητή που σήμερα δεν λειτουργεί πλέον, και ας εστιάσουμε στη μέθοδο BLVM.

    Β. ΥΠΟΘΕΣΗ:
    Εδώ και κάποια χρόνια πλέον τα πινακάκια των λεβήτων καθώς και οι φίσες των καυστήρων βγάζουν ψηφιακές εισόδους και εξόδους με σκοπό να εξυπηρετήσουν έναν γενικότερο αυτοματισμό σε LOGO ή σε PLC. Τελευταία μάλιστα βλέπουμε ψηφιακές αλλά και αναλογικές I/O ακόμα και σε θερμοστάτες χώρου. Σήμερα οι φίσες των καυστήρων βγάζουν ψηφιακές εξόδους alarm, ωρών λειτουργίας κλπ. Πιθανότατα η φίσα του καυστήρα να έχει ακόμα και ψηφιακή είσοδο alarm οπότε να κομπλάρει το ηλεκτρονικό ακόμα και σε οιαδήποτε άλλη περίπτωση που θελήσει ο χρήστης εκτός λειτουργιών αυτού του ίδιου του καυστήρα.
    Πριν από τον τελευταίο επισκέπτη λοιπόν αυτόν, είχαν προηγηθεί άλλοι επισκέπτες οι οποίοι με το μακρύ τους και το κοντό τους επενέβαιναν ώσπου κάποιος σκέφτηκε το εξής δαιμόνιο σύμπλεγμα: Τη μέθοδο BLVM. Αυτή ξεκινά από τη σκέψη ότι προκειμένου να σταματά από δύο αιτίες κάθε τόσο ο καυστήρας (υπερθέρμανσης λέβητα και πιθανότατα κακή ρύθμιση καύσης), να σταματά από μία και μόνο ώστε να αποφεύγονται οι γκρίνιες διότι απλώνει το πράγμα και μπορούμε κάλλιστα να τα ρίχνουμε και στα «κακά» πετρέλαια. Συνεπώς αποσυνδέοντας το αναθεματισμένο ασφαλιστικό που (βλ. Dimis) όντως συχνότατα θα έπεφτε και δίνοντας είσοδο στην φίσα του καυστήρα τότε βγαίνει alarm χρήστη όπως το λέμε στην γλώσσα του αυτοματισμού και κομπλάρει ο καυστήρας κατά τα γνωστά οπότε ...μπορεί ρε αδελφέ να φταίει και το πετρέλαιο! Και είμαστε και «ευσυνείδητοι» διότι απέναντι στο πρόβλημα σταματήσαμε τον καυστήρα! Δεν τον σταματήσαμε;

    Γ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
    Μία Πράξη και μία Υπόθεση νομίζω ότι μπορούν να στήσουν ένα πολύ καλό θέατρο του Παραλόγου. Τι δηλαδή μόνο ο Ιονέσκο υπάρχει; Εμείς τι κάνουμε εδώ πέρα;

    Υ.Σ.
    BLVM = Before Last Visitor Method


    Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

  7. #37
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by miltos

    dimi, με τις μονάδες που λες είχα μια μικρή εμπειρία, όταν ήμουν φοιτητής. Ανέβασε θερμοκρασία ο λέβητας (τερμάτισαν τα θερμόμετρα) και άρχισε να βγάζει ατμούς η βαλβίδα ασφαλείας. Έκλεισα τον καυστήρα και βγήκα έξω από το λεβητοστάσιο. Έβλεπα τους ατμούς να βγαίνουν ασταμάτητα μέχρι να σταματήσει η υπερθέρμανση... Πήγαινα γυρεύοντας όμως γι΄αυτό έγινε το συμβάν.

    Τότε δεν μπόρεσα να το συνεφέρω με τον κυκλοφορητή αν θυμάμαι καλά, διότι έπιασε ατμό. Αλλά νομίζω πως πρώτα ανέβηκε πολύ η θερμοκρασία και μετά έπιασε ατμό ο κυκλοφορητής. Το θερμόμετρο του λέβητα έχει και αυτό υστέρηση, όπως οι υδροστάτες. Μπορεί να δείχνει 90 και να έχουμε 120.

    ____________________
    Μ' αρέσουν οι παρατηρήσεις... Διορθώνομαι!
    Και κάτι ακόμα για το ωραίο θέμα μεταξύ Dimi και Μίλτου που βγαίνει από το topic αυτό.
    Δίκιο έχουν και οι δύο! Και εξηγώ:
    Όντως σε πίεση μόλις 0,5 Bar (μανομετρική ή 1,5 Bar απόλυτη) το νερό δεν ατμοποιείται πλέον στους 100° αλλά στους 112° και σε πίεση οργάνου 1 Bar φθάνει να αρχίζει η ατμοποίηση στους 120°. Άρα μάστορα δεν κινδυνεύουμε να φτιάξουμε ατμό στους 105° που τυχόν ρυθμίζεται εσωτερικά ο θερμοστάτης ασφαλείας.
    Ανοίγω την τάπα του κυκλοφορητή και αμέσως βλέπω να βγαίνει επικίνδυνος ατμός (5 χύτρες ταχύτητας που φτιάχνουν φασουλάδα[]) με πολύ μεγάλη πίεση. Άρα τι μας λέει ο Πειρατής και ο Μίλτος; Δεν πάνε καλύτερα να φάνε καμία φασουλάδα;
    Και όμως! Πολύ σωστά βγαίνει ο ατμός. Και είναι το φαινόμενο της χύτρας ταχύτητας! (Γι' αυτό την ανέφερα και όχι για την φασολάδα)
    Διότι αν μέσα στην χύτρα ταχύτητας είχαμε συνεχή εξάτμιση του νερού τότε αντί για φαγητό θα τρώγαμε χυλό από βαλανίδια! Μέσα στην χύτρα λοιπόν βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο λίγο πριν ξεκινήσει η ατμοποίηση με ένα πολύ μικρό ποσοσστό ατμού της τάξης του 5%. Το ισορροπημένο μίγμα αυτό παραλαμβάνει συνεχώς θερμότητα όχι για να βράζει αλλά μόνο και μόνο για να διατηρείται η θερμοκρασία του κάπου στους 115° και από εδώ αποδεικνύεται γιατί το μαγείρεμα μέσω χύτρας είναι σαφώς οικονομικότερο σε σχέση με τις κλασσικές κατσαρόλες. Στη συνέχεια, κάτω από τις συνθήκες αυτές με σταθερή και υψηλότερη θερμοκρασία το φαγητό μαλακώνει και γίνεται ένα κράμα με το ζουμί του. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά σε σχέση με τον κλασσικό βρασμό. Δεν έχουμε την ανεπιθύμητη εξάτμιση του νερού και επομένως απώλεια των χυμών του φαγητού και μάλιστα σε θερμοκρασία χαμηλότερη (100°) αυτής που θα θέλαμε (115°). Αντίθετα με την χύτρα, ανεβάζουμε την θερμοκρασία μαγειρέματος που είναι ο πρώτος στόχος (καλύτερο και πολύ ταχύτερο μαγείρεμα) και ταυτόχρονα ο εξ' αρχής παραγόμενος ατμός που είναι αναγκαίος για την ισορροπία των ατμών του μίγματος, κατά ένα μεγάλο του μέρος δεν διαφεύγει παρά παραμένει εντός της χύτρας, παραλαμβάνει τις ουσίες του φαγητού και στη συνέχεια μόλις κρυώσει η χύτρα ο ατμός αυτός συμπυκνώνεται πάλι και γίνεται μία ωραία σάλτσα[]. Καθ' όλη τη διάρκεια όμως και για λόγους διατήρησης της ισορροπίας των ατμών μέσα στη χύτρα, είμαστε υποχρεωμένοι από τεχνικής πλευράς αλλά και για λόγους ασφαλείας να αφήνουμε να διαφεύγει μία πολύ μικρή ποσότητα του νερού του φαγητού. Αυτό που βλέπουμε εμείς όπως και στην περίπτωση που βγάζουμε την τάπα του κυκλοφορητή είναι υπέρθερμος ατμός. Από μέσα όμως και πριν βγει έξω δεν είναι καθόλου σε αέρια μορφή αλλά σε υγρή. (Μαγείρεμα τέλος)

    Το νερό λοιπόν μάστορα βρίσκεται καθαρά σε υγρή μορφή μέσα στον κυκλοφορητή και πιεσμένο κατά την πίεση του αυτόματου πληρώσεως. Λύνω την τάπα του κυκλοφορητή οπότε το σύστημα έρχεται σε επαφή με την ατμόσφαιρα. Το νερό συνεπώς θα σκάσει μύτη (θα εκτονωθεί) στην ελεύθερη ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να πέσει αμέσως η πίεση του στην ατμοσφαιρική, ενώ η θερμοκρασία του είναι πάνω των 100°. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτό να ατμοποιείται πάραυτα! Αυτό βλέπουμε εμείς και νομίζουμε ότι το δίκτυο είναι γεμάτο ατμό!

    Ερώτηση qizz προς όλους: Ωραία τα είπαμε Μίλτο και σιγουρευτήκαμε ότι μπορούμε να πάμε και πάνω από τους 100°! Κάτω έχουμε 1 Bar πίεση και νοιώθουμε τον αέρα της σιγουριάς να μας δροσίζει! Επάνω όμως στον 3° όροφο που έχουμε στατική πίεση 0 Bar (ατμοσφαιρική πίεση) τι μέλλει γεννέσθαι; Θα βράσουμε;


    Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

  8. #38
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by Pirate
    Ερώτηση qizz προς όλους: Ωραία τα είπαμε Μίλτο και σιγουρευτήκαμε ότι μπορούμε να πάμε και πάνω από τους 100°! Κάτω έχουμε 1 Bar πίεση και νοιώθουμε τον αέρα της σιγουριάς να μας δροσίζει!. Επάνω όμως στον 3° όροφο που έχουμε στατική πίεση 0 Bar (ατμοσφαιρική πίεση) τι μέλλει γεννέσθαι; Θα βράσουμε;
    Και πού θα πάει ο ατμός άμα δεν έχει χώρο να καταλάβει; Μήπως θα ανέβει η πίεση και θα έχουμε ένα νέο σημείο ισορροπίας; Μήπως η λέξη "στατική" είναι η παγίδα της ερώτησης;

    Νίκος

  9. #39
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Ας πούμε ότι κάτω έχουμε 1,5bar και 120C. Στην κορυφή της στήλης έχουμε 0,5bar. To νερό στο λέβητα είναι σε υγρή μορφή και έχει περιώριο να ζεσταθεί κι άλλο μέχρι να αρχίσει να βράζει.

    Αν κυκλοφορήσει το νερό και φτάσει στην κορυφή της στήλης, θα βρεθεί σε πίεση μικρότερη από την τάση ατμών. Τότε θα ατμοποιηθεί μέχρι να υποχωρήσει ο αέρας στο δοχείο διαστολής τόσο ώστε η πίεση στην κορυφή να γίνει 1bar (τόση είναι η τάση ατμών στους 120C), οπότε και θα σταματήσει να βράζει. Τότε στο λέβητα θα έχω 2bar.

    Δεν έλαβα υπόψιν το γεγονώς ότι με τον βρασμό θα πέσει η θερμοκρασία του νερού.

    ____________________
    Μ' αρέσουν οι παρατηρήσεις... Διορθώνομαι!

  10. #40
    Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200

    Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

    Καπετάνιε σ ευχαριστώ. Κάτι έμαθα πάλι σήμερα
    Εκείνο που μένει είναι να συνδυάσουμε την φασολάδα με μια ρέγκα ψημένη στα κάρβουνα, λίγο λάχανο τουρσί, ένα κρεμύδι κοπανισμένο και αρκετό τσίπουρο.
    sssspiros μας άνοιξες την όρεξη Νάσαι καλά


    Τεχνολογία και ποίηση.

Δικαιώματα απάντησης

  • You may not post new threads
  • ΔΕΝ έχετε το δικαίωμα απάντησης
  • You may not post attachments
  • ΔΕΝ μπορείτε να επεξεργαστειτε τις απαντησεις σας
  •  
  • BB code is Ανοικτό
  • Smilies are Ανοικτό
  • [IMG] code is Ανοικτό
  • [VIDEO] code is Κλειστό
  • HTML code is Ανοικτό