Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 5 από 5

Θέμα: Συμβουλές - Ερωτήσεις.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2005
    Θέση
    , , United Kingdom.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    1

Συμβουλές - Ερωτήσεις.

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα σας,
    Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ και ζητώ συγγνώμη για τα οποιαδήποτε τεχνικά λάθη στο μύνημά μου. Εδώ και 8 χρόνια είμαι στην Αγγλία, τελείωσα Μηχανολόγος μηχανικός, έκανα μεταπτυχιακό και τώρα τελειώνω το διδακτορικό μου. Τα τελευταία 3+ χρόνια δουλεύω στο Εθνικό Τμήμα μέτρησης γραναζιών της Αγγλίας και προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα προβλέπει τις τάσεις μέσα στα μέταλλα μετά απο shot peening (κάτι ανάλογο της αμμοβολής αλλα δεν γνωρίζω τον ακριβή όρο στα Ελληνικα, το οποίο αυξάνει τον χρόνο ζωής τους in service). Η τεχνική επιβάλεται πλέον για γρανάζια, αλλα μπορεί να χρησιμοιποιηθεί όχι μόνο για μηχανολογικούς σκοπους.
    Όσο και να έψαξα δεν βρήκα κάτι στον συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα.
    Πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι το οποίο είναι σχετικό (δεν θέλω να μου υποδείξετε ή να ψάξετε αντί εμού, απλά απο την εμπειρία σας).
    Πόσο πληρώνεται στην Ελλάδα ένα μηχανολόγος με διδακτορικό ? Έχω ακούσει ότι δεν είναι standard αλλα πρέπει λογικά να υπάρχει ένας μέσος όρος. Απο γνώσεις προγραμμάτων πάρα πολλές (Matlab, Autocad, Mechanical Desktop, Inventor, ANSYS designspace και αρκετά άλλα μηχανολογικά)
    Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων
    Δημήτρης.

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,000
    Blog Entries
    1
    Φίλε Δημήτρη,
    Γειά.
    Το θέμα σου είναι αρκετά εξειδικευμένο και δυστυχώς δέν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.
    Για τους μισθούς ισχύει ότι και στην υπόλοιπη ελεύθερη αγορά. Μπορεί να βρείς εταιρία που να σου πληρώνει π.χ. 900 ευρώ τον μήνα, μπορεί να βρείς και εταιρία που να σου πληρώνει 3.000 ευρώ τον μήνα.
    Εχει να κάνει με το ποσοστό αξιοποίησης των δυνατοτήτων σου, το είδος της επιχείρησης, και βεβαίως με το αν είσαι καλός πωλητής του εαυτού σου.
    Thank you for your contribution.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    1
    eimai 24 xronon exo ptixio mixanologoy(T.E.L.) o pateras moy inai ydraylikos(exo ergastei mazi toy) episis exo ptixio thermoydraylikoy apo toy O.A.E.D.
    thelo na ergasto stin thesaloniki pano sto antikimeno kai idietera
    sto fysiko aerio,thermansi,kedriko klimatismo.

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,000
    Blog Entries
    1
    Γειά σου TommaS,
    Πρώτα απο όλα ΜΗΝ γράφεις αλαμπουρνέζικα!! Τα ελληνικά διαβάζονται όπως βλέπεις μιά χαρά.
    Πάρε τηλέφωνο στην εταιρία (2310 334294) για να κανονίσουμε ραντεβού να τα πούμε. Αυτόν τον καιρό ψάχνουμε τεχνίτες και βοηθούς.
    Thank you for your contribution.

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Φιλέ DimitriNL,
    Έχω σπουδάσει 8 χρόνια στην Αγγλία, MEng, MSc, PhD τέσσερις συμμετοχές σε EU προγράμματα και όλα τα σχετικά, γύρισα Ελλάδα για να πάω στρατό αφήνοντας προτάσεις εργασίας πάρα πόλυ καλές πάνω σε έρευνα από την BP και το μόνο που κατάφερα με πάρα πολύ κόπο στην Ελλάδα είναι να λέγομαι πλέον Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός και ακόμα και αυτό να το βλέπουν οι περισσότεροι με ‘μισό’ μάτι. Μου δόθηκε μια ευκαιρία και άνοιξα δικό μου γραφείο μελετών και μπήκα στο παιχνίδι του τρεξίματος και του ψαξίματος πελατείας & χρεών.
    Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω και γνωρίζοντας πώς είναι η ζωή στην Αγγλία, εάν σου δοθεί καλή ευκαιρία εργασίας κάτσε εκεί που είσαι. Μην ελπίζεις ότι θα βρεις ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα. Και εγώ βρήκα στο ΕΜΠ με μισθό 600 ευρώ!!!!! Στο διδακτορικό έπερνα από την BP 1500 λίρες (2300 ευρώ). Βέβαια όλα τα παραπάνω για να σου συμβούν είναι θέμα τύχης (ή ατυχίας) και φυσικά διασυνδέσεων! Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά κάνε σωστά βήματα και έπειτα από πολύ σκέψη.

Δικαιώματα απάντησης