Σελίδα 7 από 7 ΠρώτοΠρώτο ... 567
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 61 μέχρι 64 από 64

Θέμα: Ρύθμιση αυτόματου πληρώσεως

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Παιδιά, στο θέμα αυτό αν κλείνουμε ή ανοίγουμε την βάνα του δικτύου προς τον αυτόματο πληρώσεως, μέχρι τώρα αρνήθηκα να πάρω θέση διότι θεωρώ de-facto ότι την βάνα πρέπει και επιβάλλεται να την έχουμε ανοιχτή και όχι κλειστή. Αυτή είναι η δεοντολογία και φαντασθείτε την ευθύνη του υδραυλικού απέναντι στην επιβεβλημένη λειτουργία που θεσπίζεται ακόμα και νομοθετικά. Απλά:
    1. Πρέπει ο διαχειριστής ή ο συντηρητής ή ο ιδιοκτήτης να λαβαίνει γνώση και έγγραφη μάλιστα, ότι αυτό το μαραφέτι πρέπει τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα να ελέγχεται. Και να διορθώνεται αν πάει να αποκλίνει από το σημείο ρύθμισης. Αν δεν γνωρίζει να το κάνει ο ίδιος ας φωνάξει τεχνικό. Πάντως η ρύθμιση του αυτόματου πλήρωσης είναι το νούμερο ένα στη λίστα μηχανισμών λεβητοστασίου που πρέπει να τυγχάνουν προσοχής ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μετά έρχονται καυστήρες, ΒΑ, ΔΔ, καπνοθάλαμοι, μπούκες κοκ.

2. Στα σπίτια μας τώρα εμείς οι γνώστες: Σίγουρα το έχουμε κλειστό το δίκτυο προς τον αυτόματο. Τουλάχιστον εγώ εδώ και πολλά χρόνια έχω κλείσει την βάνα και την ανοίγω όταν θέλω εγώ λειτουργώντας φυσικά δίχως αυτόματο, αφού στο απώτερο παρελθόν έχω πετάξει δύο και μάλιστα καλής ποιότητας. Απλά ελέγχουμε κι εμείς την πίεση του συστήματος και μάλιστα με ακριβά μανόμετρα. Αν όχι 2 φορές τον μήνα, τουλάχιστον μία!

Αυτή είναι η πρακτικότητα του θέματος βλέποντάς το με άκρως ρεαλιστική ματιά.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by miltos

Δεν το κάνω γιατί θα πληρώνω τον λέβητα... Το πιθανότερο είναι μέσα σε 1 λεπτό να κόψει ο καυστήρας από τον υδροστάτη, και μετά να πέσει και ο ασφαλείας. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποια καταστροφή. Εκτός αν έχεις λέβητα συμπηκνωμάτων με καμινάδα από σκατοσωλήνα...

Σε πραγματικές συνθήκες, ίσως συμφέρει να πληρώσεις το λέβητα, παρά ότι άλλο προκύψει από τη διαρροή.

Αμ δεν θα κόψει ο διάολος από τον υδροστάτη! Αν είναι μαντεμένιος, πριν κόψει θα σου κάνει μερικές ρωγμές και αν είναι χαλύβδινος θα παραμορφώσει θάλαμο καύσης, θα πάρουνε τα τούμπα, θα ακούγονται τριγμοί, θα πετάγονται φωτιές δεξιά-αριστερά. Γενικά θα επικρατεί ένα πολύ τρομακτικό περιβάλλον[}]
    Σκέψου Μίλτο ότι αν πρόκειται για λέβητα π.χ. μόνο 50αρη τότε είναι σαν να έχεις να σου δουλεύει ένας κινητήρας ~60 kW ή μία μηχανή 80 ίππων και να μην έχει που να αποδώσει την ενέργεια αυτή. [}][}]
    Θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος!!!
    Εδώ μία κατσαρόλα βάζεις σε μάτι 1 kW και άμα αδειάσει το νερό, ο Θεός να σε φυλάει....

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Δεν είπα ότι θα κόψει από τον υδροστάτη πριν γίνει η ζημιά. Για αυτό έγραψα ότι δεν το κάνω (θα πληρώνω λέβητα). Απλά ότι γίνει θα σταματήσει γρήγορα και η ζημιά θα περιοριστεί στο λέβητα.

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Δεν σας έχει τύχει να δείτε σάπιο συλλέκτη ορειχάλκινο με νιπελ 1/2" βιδωμένα να σπάνε για πλάκα επειδή επι χρόνια κανείς δεν πείραζε το ανόδιο?
    Επίσης όλοι ξέρετε τι παθαίνει η λευκή σωλήνα πολυαιθυλενίου όταν μείνει εκτεθειμένη στον ήλιο, όπου γίνεται σαθρή και θρυματίζεται στα χέρια.
    Σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι καλό για κανέναν να αφήνεις ανοιχτές διατάξεις πλήρωσης στο κύκλωμα της θέρμανσης. Ειδικά όταν ο ήλιος μπαίνει απο το παράθυρο και χαιδεύει κάτω χαμηλά την σωλήνα του θερμαντικού σώματος απο μερικά λεπτά την μέρα.
    Έγω επιμένω σε ανθρώπους που καταλαβαίνουν και μένουν σε μονοκατοικίες, να τους συνιστώ οτι όταν κάνουμε εξαερώσεις δεν χρειάζεται να βγεί μισό ποτήρι νερό απο ένα σώμα παρα μόνο ο αέρας και δεύτερο, οτι αν κάποιος θέλει σώνει και ντέ να κάνει εξαερώσεις, ταυτόχρονα να βλέπει και τον αυτόματο πληρωτή και να τον πηγαίνει στην πίεση που του έχω γράψει πάνω στο μανόμετρο.
    Υπάρχουν φυσικά και εγκαταστάσεις με τέτοια σαπίλα, όπου όλα δακρύζουν και στάζουν επειδή είναι όλα σκουριασμένα, ο ιδιοκτήτης δεν καταλαβαίνει και δεν είναι διατεθειμένος να κάνει καμία συντήρηση, όπου εγώ προσωπικά διστάζω να αφήσω αυτοματο πληρωτή ανοιχτό. Φυσικά αυτά που λέω είναι εξαιρέσεις. Φυσικά ο κανόνας είναι άλλος. Αλλά επειδή κάθε περίσταση είναι διαφορετική, καλό είναι νομίζω να προσαρμοζόμαστε στην κάθε μία διαφορετικά.

Υ.Γ.Φυσικά σε πολυκατοικίες αφήνουμε ανοιχτό τον πληρωτή.

Δικαιώματα απάντησης