Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 26

Θέμα: Ρυθμιση αυτοματου πληρωσης

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19

Ρυθμιση αυτοματου πληρωσης

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Πρωτα απ` ολα, σας συγχαιρω και σας ευχαριστω για την παρουσια του site σας. Το να μοιραζεσαι τεχνογνωσια δειχνει αγαπη στο αντικειμενο σου και αλλα και σε αυτους που μοιραζονται το ιδιο ενδιαφερων με σενα!

Στο θεμα μας,

-εχω αυξηση της πιεσης ,2.5 ατ, σε 18lt δοχειο που ηταν ρυθμιζμενο στις 1,3, εχω 10 μετρα στατικο υψος,
    -για ν` αλλαξω το δοχειο διαστολης θα πρεπει ν` αδειασω ΟΛΟ το δυκτιο των σωληνωσεων?
    Γνωριζω , αφου διαβασα τ` αλλα topics, οτι θα πρεπει να κλεισω εισαγωγη εξαγωγη προς τις κολωνες, για ν` αδεισω μονο λεβητα, αλλα έτσι θα ρυθμισω τον αυτόματο στο κλειστο δυκτιο, ΔΔ ,λεβητας, και το υπολοιπο δυκτιο θα παραμείνει στην προηγουμενη πιεση.
    Τι μου διαφευγει τελικα?

Σας ευχαριστω για τον χωρο και καθε απαντηση ειναι ευπροσδεκτη.
    Φανης.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Γεια σου Φάνη.
    Συνήθως όταν μπαίνει κάποιο καινούργιο μέλος ζητάμε να μας πει αν έχει κάποια σχέση με τον χώρο ή αν κάνει κάποιο τελείως άσχετο επάγγελμα.

Σχετικά με αυτά που ρωτάς τώρα...
    Αν υπάρχουν βάνες στις στήλες ναι μπορεί κανείς να τις κλείσει και να αδειάσει τον λέβητα για να αντικαταστήσει το δοχείο διαστολής.
    Αυτό όμως έχει και ένα ρίσκο αν μιλάμε για παλαιά εγκατάσταση.
    Οι βάνες αυτές μπορεί να είναι χαλασμένες και με το που τις πειράξει κανείς να αρχίσουν να στάζουν. Ακόμα χειρότερο είναι αν είναι βάνες με γλώσσα να φρακάρει η γλώσσα και ενώ εσύ νομίζεις ότι έχουν ανοίξει η βάνα αυτή να είναι κλειστεί.
    Τέλος η μέθοδο αδειάσματος μόνο του λέβητα και ξαναγέμισμα έχεις ακόμα ένα μειονέκτημα...Εγκλωβίζεις πολύ αέρα ενδιάμεσα και η εξαέρωση γίνετε πλέον εκνευριστική και θέλει πολλές ώρες.

Με λίγα λόγια αν δεν είσαι του χώρου θα σου έλεγα την δουλειά να την κάνει κάποιος έμπειρος υδραυλικός.
    Αν είσαι μάστορας λάβε υπόψη σου τα πάραπάνω...
    Και εγώ είμαι σε δύλλημα καθε φορά τι να κάνω.

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Αν πάντως αποφασίσεις να μην αδειάσεις όλο το δίκτυο, τότε αφού αλλάξεις το ΔΔ θα ξανανοίξεις τις βάνες των στηλών πρώτα, και μετά θα ρυθμίσεις την πίεση, οπότε έχεις ενιαία πίεση σε όλο το σύστημα.

Νίκος

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    Έχει πολύ δίκιο ο Γρηγόρης..Μόνο που υπάρχει ένας τρόπος να το βγάλεις χωρίς να αδειάσεις νερό απο τον λέβητα, ακόμη και αν δεν παρεμβάλλεται βάνα μεταξύ του ΔΔ και του λέβητα(που καλό είναι να υπάρχει με βγαλμένο το χερούλι, για επίδοξους σαμποτέρ).

Κλείνεις αν μπορείς τις βάνες(όπως πολύ σωστά είπε ο Γρηγόρης προσέχοντας να είναι σε καλή κατάσταση και να μην είναι παμπάλαιες) και ανοίγεις την βάνα εκκένωσης του λέβητα.Μόλις δείς ότι πήγε το μανόμετρο κοντά στα 0-0,1 bar( πάει να πεί ότι έχεις χάσει πίεση και έχεις πίεση μόνο απο το βάρος του νερού που βρίσκεται μέσα στον λέβητα, κλείνεις την βάνα εκκένωσης του λέβητα.

Τότε ξεβιδώνεις το ΔΔ ενώ έχεις έτοιμη μία βάνα 1/2" ή 3/4" ότι βγάζει η παροχή σου, και με το που βγάζεις το ΔΔ κατευθείαν βιδώνεις την βάνα για να μην χάνεις νερό και να μην εισέρχεται αέρας μέσα στο κύκλωμα της θέρμανσης..

Κάνεις ότι κάνεις με το ΔΔ και το βιδώνεις πάνω στην βάνα...

Ανοίγεις την βάνα..πληρώνεις το δίκτυο..αφαιρείς το χερούλι της βάνας και το κρύβεις κάπου που θα το ξέρεις εσύ.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19
    Καλημερα, σας ευχαριστω θερμα για τις αμεσες απαντησης!
    -Επαγγελμα μου ειναι η συντηρηση αρχαιοτητων και εχω 20 χρονια εμπειρια σε εργαστηρια που εχουν να κανουν με χημια, διαχειριση μαλλον ευαισθητων βαθμονομιμενων οργανων μετρησεων αλλα και μεγαλη εμπειρια στο ν` αποκαθιστω λειτουργικα ολες τις συσκευες -μηχανες που βρισκονται σε ακατοικιτο αρχαιολογικο νησι.
    Γενικη αρχη που εχω, ειναι οτι δεν βαζω στον εξοπλισμο μου τιποτα που να μην καταλαβαινω πως λειτουργει, και εαν χρειαστει να το επισκευασω- στο μετρο του γνωστικου μου πεδιου, της εμπειριας μου και της κοινης λογικης.
    Εχω φτιαξει έναι μικρο σκαφος και ολες τις επισκευες , μηχανης τις κανω μονος μου, μετα απο πολυ διαβασμα και ερωτησεις.
    Θα ελεγα λοιπον οτι ειμαι πολυ περιεργος να μαθω και μαλλον σοβαρος ερασιτεχνης σε αρκετα τεχνικα θεματα.
    -Η εγκατάσταση ειναι 7 ετων, δεν αντιμετωπιζω προβλημα παλαιοτητας,
    -η ιδεα της βανας ειναι τελεια αλλα δεν χωραει μεσα στο συστημα, ατομικη μοναδα SIRIS 40.,
    -Θα παω για συνδιασμο, δηλαδη κλεινω ΑΠ, κεντρικες βανες, αδειαζω τελειως λεβητα, μονταρω νεο ΔΔ, ανοιγω κεντρικες και συνεχιζω ν` αδειαζω μεχρι 0,1 ατ., ανοιγω ΑΠ, ρυθμιζω και εξαερωνω μεχρι τα 1,2.
    Τα λεω καλα?

Να ειστε καλα,
    Υ.Γ. και εαν χρειαζεστε καμια συμβουλη για αρχαια εγκατασταση, εδω ειμαι εγω!

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    Φίλε Φάνη,
    Μην βιάζεσαι..Δεν τα λες καλά.
    Μην έχουμε τηλεβοήθεια και χαλάσεις τίποτα.
    quote:-η ιδεα της βανας ειναι τελεια αλλα δεν χωραει μεσα στο συστημα, ατομικη μοναδα SIRIS 40.,
    -Θα παω για συνδιασμο, δηλαδη κλεινω ΑΠ, κεντρικες βανες, αδειαζω τελειως λεβητα, μονταρω νεο ΔΔ, ανοιγω κεντρικες και συνεχιζω ν` αδειαζω μεχρι 0,1 ατ., ανοιγω ΑΠ, ρυθμιζω και εξαερωνω μεχρι τα 1,2.
    Πρώτα απόλα στις ατομικές μονάδες σε σχέση με το δοχείο διαστολής, υπάρχει το εξής ελλάτωμα:Για να κάνουν εξοικονόμηση χώρου κοτσάρανε κοντά στον λέβητα το δοχείο διαστολής με αποτέλεσμα να καταπονείται θερμικά απο τις υψηλές θερμοκρασίες.Θα μπορούσες απλά να συνδέσεις άλλο ξεχωριστό δοχείο διαστολής σε κάποιο σημείο της εγκατάστασης αλλού.

Πριν απο όλα αυτά θα ήθελα να μου πείς το εξής:Θές να βάλεις καινούργιο δοχείο διαστολής?Θές να αυξήσεις την πίεση του απλά?
    Διότι υπάρχει τρόπος να αυξήσεις την πίεση του χωρίς να το ξεβιδώσεις.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19
    Καλησπερα,
    Mechatron, ακου,
    Θελω ν `αντικαταστησω το ΔΔ γιατι παρα τις επανηλημενες ρυθμισεις του ΑΠ στις 1,2 ατ μετα παει η πιεση στις 1,5 μερα μεσημερι. Η πιεση του ΔΔ την εχω 1 ατ. δοκιμασμενη στο μανομετρο του κομπρεσερ,με αδειο λεβητα, Μαξ στατικο 10μ.,
    Οχι τηλεβοηθεια, απλα, ωριμη και εμπειρη συμβουλη.
    Ευχαριστω ΘΕΡΜΑ.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Δεν νομίζω ότι φταίει το ΔΔ γι'αυτό, μάλλον ο ίδιος ο αυτόματος πλήρωσης φταίει. Το ΔΔ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανεβάσει την πίεση του συστήματος από μόνο του. Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε πιέσεις μανομέτρου (στον ΑΠ) και πάντα με κρύο σύστημα, έτσι;
    'Η μήπως εννοείς ότι ανεβαίνει η πίεση όταν λειτουργεί ο λέβητας;

Νίκος

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    Phani λοιπόν..

Για να μην λέμε διάφορα εικάζοντας και για να σε βοηθήσουμε ουσιαστικά, πρέπει να μας πείς κάποια πράγματα.
    Η πίεση λες οτι ανεβαίνει:
    1α)Σε λειτουργία του λέβητα?
    1β)Χωρις λειτουργία του λέβητα?
    Τον αυτόματο πληρωτή τον κλείνεις μετά την πλήρωση?
    Ή τον αφήνεις ρυθμισμένο και ανοιχτό?
    Πόσα λίτρα είναι το ΔΔ?18?

Μπορείς στο πίσω μέρος του λέβητα εκεί που έχεις την εκκένωση με ένα ταφ να βάλεις άλλες δύο βάνες και να βάλεις ένα ΔΔ εξτρά να γλυτώσεις απο τα βγάλε-βάλε?Στην τελική αν δεν τίθεται θέμα αισθητικής να βάλεις και ένα κομμάτι σωλήνας πολυαιθυλενίου(τουμπόραμα)ή πολυστρωματικής αλουμινίου και να το απομακρύνεις βάζοντας το δίπλα κάπου όμορφα και ωραία?

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλημερα
    λοιπον απαντω πανω στο μηνυμα οχι απο αγενεια αλλα για οικονιμια,

quote:Originally posted by mechatron

Phani λοιπόν..

Για να μην λέμε διάφορα εικάζοντας και για να σε βοηθήσουμε ουσιαστικά, πρέπει να μας πείς κάποια πράγματα.
    Η πίεση λες οτι ανεβαίνει:

1α)Σε λειτουργία του λέβητα? -

Οταν λειτουργει ο καυστηρας 20ο κελ- 1,5ατ. παει στους 60οκελ 1,7ατ. στους 80οκελ -2 ατ. Οταν κρυωσει 20ο κελ. πεφτει στις 1,5ατ.
    Ενω εγω εχω ρυθμισει 1,2.

1β)Χωρις λειτουργία του λέβητα?

ΟΧΙ,ρυθμιζω κρυο ανεβαινει κρυο.

Τον αυτόματο πληρωτή τον κλείνεις μετά την πλήρωση?
    Οχι
    Ή τον αφήνεις ρυθμισμένο και ανοιχτό?
    Ανοιχτος ρυθμισμεσος.
    Πόσα λίτρα είναι το ΔΔ?18?
    Σωστα

Μπορείς στο πίσω μέρος του λέβητα εκεί που έχεις την εκκένωση με ένα ταφ να βάλεις άλλες δύο βάνες και να βάλεις ένα ΔΔ εξτρά να γλυτώσεις απο τα βγάλε-βάλε?Στην τελική αν δεν τίθεται θέμα αισθητικής να βάλεις και ένα κομμάτι σωλήνας πολυαιθυλενίου(τουμπόραμα)ή πολυστρωματικής αλουμινίου και να το απομακρύνεις βάζοντας το δίπλα κάπου όμορφα και ωραία?

Η σωληνα εκκενωσης ( οχι βαλβιδα εκτονωσης ετσι?) ειναι 1/2 ιν. και πιο χαμηλα απο το παλαιο ΔΔ. πειραζει και να παω και 50 εκ. πιο μακρια απο τον λεβητα?
    Τη παλαια σωληνα 3/4 μεσα στη μοναδα που βιδωνει τωρα το ΔΔ την ταπονω ετσι απλα?
    Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερων σας,
    Να ειστε καλα.

Δικαιώματα απάντησης