Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 26

Θέμα: Ρυθμιση αυτοματου πληρωσης

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Phanis μην ανησυχείς....Δεν παρεξηγώ.

Έχεις συνδυαστικά δύο προβληματάκια..

1ον)Αν ρυθμίζεις 1,2bar και ανεβαίνει στα 1,5 πάει να πει πως ο αυτόματος πληρωτής βάζει σιγά-σιγά νερό μέσα στο δίκτυο μέχρι να μην αφήνει το ελατήριο του να μπεί παραπάνω.
    Η μία λύση είναι να τον ρυθμίσεις χαμηλότερα πχ στο 1,0 bar ώστε μετά να ανεβάσει κοντά στα 1,2-1,3 μόνος του.
    Η άλλη λύση είναι να ανεβάσεις στα 1,2 και να τον κλείσεις εντελώς.
    Αντικατάσταση του δεν χρειάζεται.

2ον)Όχι την βαλβίδα εκτόνωσης, την βάνα εκκένωσης..(Την βαλβίδα εκτόνωσης ή αλλιώς βαλβίδα ασφαλείας δεν την πειράζουμε..κάνουμε τον σταυρό μας 3 φορές, φτύνουμε τον κόρφο μας και την αφήνουμε ήσυχη..)

Στην βάνα εκκένωσης λοιπόν κουμπώνεις το νέο ΔΔ (κατά προτίμηση βάλε ένα 24άρι τουλάχιστον και αν μπορείς βάλε και μεγαλύτερο πχ 35λίτρα) με το ταφ, βάλε και δυο βάνες στο ταφ ώστε να μείνει η εκκένωση απο εκείνο το σημείο και βάλε και βάνα (η οποία [u]Πάντα θα είναι ανοιχτή) στο ΔΔ και αφαίρεσε το χερούλι της αν θέλεις.Και 500 μέτρα να πας μακρύτερα δεν υπάρχει πρόβλημα, βάλε σωλήνα, ένωσε το καινούργιο ΔΔ και είσαι έτοιμος.

ΥΓ.Το δοχείο διαστολής επέλεξε το, μεγαλύτερο.
    Προσπάθησε να μην δουλεύεις τον λέβητα πάνω απο 75 βαθμούς.
    Τάπωσε την προηγούμενη παροχή πάνω στο λεβητάκι.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Το δοχείο διαστολής σου δεν έχει πρόβλημα, η αύξηση της πίεσης κατά τη λειτουργία είναι αναμενόμενη. ΕΙδικά στις μονάδες, λόγω περιορισμένου χώρου το ΔΔ είναι μικρό, και η αύξηση είναι μεγαλύτερη (γι'αυτό σου φτάνει 2 bar, και πάλι καλά να λες). Μπορείς εάν θέλεις να βάλεις μεγαλύτερο ΔΔ εξωτερικά, και δεν χρειάζεται να βγάλεις το παλιό (εκτός αν τρέχει νερά - δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα).
    Το ότι ο ΑΠ δεν σου κρατάει τη ρύθμιση 1.2 bar και ανεβαίνει στα 1.5, νομίζω ότι είναι πρόβλημα του ΑΠ και όχι του ΔΔ. Μπορείς να το διαπιστώσεις ως εξής: ρύθμισε στο 1.2 bar, κλείσε την πλήρωση, άναψε και δες τί θα γίνει μετά που θα κρυώσει. Λογικά θα είναι πάλι στο 1.2 bar.
    ΠΡΟΣΟΧΗ: αν αφήσεις την πλήρωση κλειστή (προσωπικά δεν μου αρέσει πολύ η ιδέα, α και έχει οπαδούς), θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχεις τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες την πίεση. Διαφορετικά κινδυνεύεις να πέφτει από κάποια μη εμφανή μικροδιαρροή και να μη γίνει έγκαιρα αντιληπτό. Σε ακραία περίπτωση αδειάζει ο λέβητας, τον ανάβεις και μπουμ! Υπ'ευθύνη σου.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by mechatron
    Τάπωσε την προηγούμενη παροχή πάνω στο λεβητάκι.
    Και στη θέση του να το αφήσει το μαμάτο ΔΔ, υπάρχει πρόβλημα;

Νίκος

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    Δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά κάποια στιγμή θα του τρυπήσει η σαμπρέλα του ΔΔ απο τις θερμικές καταπονήσεις(μπορεί και ποτέ φυσικά) και είπα μιας και κάνει εργασίες ας το βγάλει να ησυχάσει.

Βασικά τωρα που το σκέφτομαι ας το αφήσει καλύτερα.Και να τρυπήσει η βαλβίδα που έχει το μαμάτο ΔΔ δεν θα χάσει οπότε ας μείνει πάνω στον λέβητα.

Εντελώς ακραία περίπτωση αυτή...Για να φύγουν τα νερά απο τον λέβητα θα πρέπει η διαρροή να είναι στο χαμηλότερο σημείο του λέβητα δηλαδή βάνα εκκένωσης ή κάποιο τρύπημα?Ε άμα τρυπήσει ας ανατιναχτεί κιόλας να γλυτώσει την μετακίνησή του..
    Με μικροδιαρροή θα καταλάβει απο τον ήχο των σωμάτων ότι έχουν αέρα ή οτι δεν ζεσταίνονται καθόλου, αλλά επί μέρες θα ακούγονται οι θύλακες αέρα που εισέρχονται μέσα στα σώματα(ο ήχος ενός μπουκαλιού με νερό που αδειάζει). Τόσο χάλια είναι το θερμικό του λέβητα?Δεν θα πέσει όταν πάει να υπερθερμανθεί?
    Το θερμικό κόβει στους 90.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Με το λέβητα άδειο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το πουράκι του θερμικού θα καταλάβει 90 (ή 100, όσο είναι - δεν είμαι σίγουρος) πριν γίνει ζημιά στο φλογοθάλαμο. Χωρίς νερό τα τοιχώματα του φλογοθαλάμου θα ανεβάσουν θερμοκρασία πολύ γρήγορα. Εγώ πάντως δεν θα ήθελα να το ρισκάρω.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19
    Τι ειστε εσεις ρε παιδια?
    ΑΜΕΣΗ συνδρομη!
    Ειστε φοβεροι!
    Λοιπον, βρηκα ΔΔ 35 λτ με ποδαρακια και εισαγωγη στο πλαι. Να το βαλω?
    η, να βαλω 35 λτ με εισαγωγη απο κατω?
    Το τουμποραμα που θα βαλω δεν θα συσωρευσει αερα?
    Ερωτηση,
    ο κυκλοφοριτης ειναι στους 55ο κελ. Να τονε σκαλισω?
    καλο απογευμα
    Φανης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by phanis
    Λοιπον, βρηκα ΔΔ 35 λτ με ποδαρακια και εισαγωγη στο πλαι. Να το βαλω?
    η, να βαλω 35 λτ με εισαγωγη απο κατω?
    Θα έλεγα να επιλέξεις με κριτήριο την καλύτερη ποιότητα.

quote:ο κυκλοφοριτης ειναι στους 55ο κελ. Να τονε σκαλισω?
    Εχεις μπόιλερ;

Νίκος

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    Άμεση συνδρομή και Καλοί Σαμαρείτες..!!
    Αν δεν βλέπει ήλιος την σωλήνα σου, βάλε λευκό τουμπόραμα.Ο αέρας που θα κρατήσει δεν κάνει κακό.Ίσα ίσα θα βλέπεις και πως επιδρά η πίεση σπρώχνοντας τον αέρα μέσα στο δοχείο διαστολής.Αν πάλι πήρες μάυρο δεν πειράζει, θα φαντάζεσαι πως επιδρά η πίεση.
    Ο κυκλοφορητής είναι για Ζεστά Νερά Χρήσης?Για να ζεσταίνεις Boiler?
    Ή είναι συνολικά για το δίκτυο της θέρμανσης?

Νίκο δεν ξέρω.Απλά μου φαίνεται πως κάποτε-ίσως-μάλλον-μπορεί κάπου να έχασε ένας λέβητας όλα τα νερά του και να έγινε αυτό και όλοι το υιοθετήσαν ως πανάκεια.Στην Γερμανία γιατί δεν αφήνουν τους αυτόματους πληρωτές άραγε?
    Δεν ξέρω αλλά νομίζω πως πιθανότερο είναι να συμβεί να χάσουμε νερό απο υπερπίεση και να πλημυρρίσουμε απο αυτόματο πληρωτή, παρά να υπάρξει μικροδιαρροή η οποία σε ατμοσφαιρική πίεση θα μας αδειάσει ολόκληρο τον λέβητα.Και όπως είπα και πριν, νομίζω πως μόνο απο την εκκένωση μπορεί να γίνει αυτό, μιας και το χαμηλότερο σημείο του λέβητα.
    Αν ανοιχτεί τρυπούλα μεταξύ βάνας και σωληνομαστού,η οποία θα αρχίσει να στάζει νερό και φυσικά θα είναι οριακή(διότι αν δεν είναι θα πλημμυρίσει το λεβητοστάσιο), εξ ορισμού θα είναι τόσο μικρή ώστε να επιδρά η υπερπίεση μέσα στο δίκτυο προκαλώντας την διαρροή.
    Αν "φύγει" η περίσσεια υπερπίεση, υπάρχουν δύο περιπτώσεις.
    Ή να σταματήσει να στάζει φράσσοντας την τρυπούλα κάποιο σκουπιδάκι και ταυτόχρονα ως ασυμπίεστο το νερό να μην επιτρέψει να διαφύγει άλλο νερό εκτός και αν δεν εισέρχεται αέρας να καταλαμβάνει το νερό που φεύγει.
    Ή να συνεχίσει να αδειάζει όλο βγάζοντας πχ 100-200-300 λίτρα νερό στο λεβητοστάσιο.
    Αλλά στην δεύτερη εκδοχή μου πρέπει να σπάσει η βάνα εκκένωσης στα καλά καθούμενα.

Να ρωτήσω κάτι?Τι ακριβώς παθαίνει ένας φλογοαυλός αν πάει πχ στους 200 βαθμούς κελσίου ή όσους προλάβει μέχρι να κόψει το θερμικό?
    Αν ο αυτόματος πληρωτής είναι η ασφαλιστική διάταξη που κάνει τους λέβητες να λειτουργούν σωστά, τότε γιατί δεν εφαρμόζεται αυτό ως κανονισμός ασφαλείας?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Τάσο τα επιχειρήματά σου έχουν βάση, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως. Προσωπικά δεν έχω εμπειρία από τέτοια κατάσταση, αλλά έχουν γίνει κατά καιρούς συζητήσεις επί του θέματος εδώ, και άνθρωποι πιο έμπειροι από εμένα έχουν καταθλέσει επιχειρήματα υπέρ του ανοιχτού ΑΠ.
    Και μια και το κουβεντιάζουμε, εντάξει δεν θα αδειάσει τελείως ο λέβητας, αλλά και μόνο να αρχίσει να βράζει το νερό, δεν είναι ένα θέμα;

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Θα με τρελανεται απο το φοβο για διαροες στο λεβητα και αδειασματα και σκασιματα[V]

Ο κυκλοφοριτης δινει σε ολο το συστημα θερμανσης και μεσα στο λεβητοστασιο εχω 100λτ ηλεκτρικο θερμ/να ο οποιος ομως ζεστενεται και απο το ζεστο νερο του λεβητα οταν και εαν δουλευει αυτος.
    Ειναι σοβαρο γιατρε?

ΥΓ.
    Οπως καταλαβατε δεν εχω καμια εμπιστισυνη στον ασχετο που εκανε την εγκατασταση και γ` αυτο ψαχνομαι.

Ευχαριστω για το ξεκαθαρισμα.

Δικαιώματα απάντησης