Καλώς ήρθες kcandreou.
Άν είσαι επαγγελματίας συμπλήρωσε το προφίλ σου.
Σε αυτό που ρωτάς νομίζω ότι για το "υποχρεωτικά" παίζει ρόλο το μέγεθος του κτιρίου.
Διάβασε τον νέο Κανονισμός ΕΝεργειακής Απόδοσης Κτιρίων.
Κώστας.
Καλώς ήρθες kcandreou.
Άν είσαι επαγγελματίας συμπλήρωσε το προφίλ σου.
Σε αυτό που ρωτάς νομίζω ότι για το "υποχρεωτικά" παίζει ρόλο το μέγεθος του κτιρίου.
Διάβασε τον νέο Κανονισμός ΕΝεργειακής Απόδοσης Κτιρίων.
Κώστας.
Σύμφωνα με την απόφαση 20840/1296 (ΦΕΚ 366/Β/79) η τοποθέτηση τρίοδης ή τετράοδης ηλεκτροβάνας είναι υποχρεωτική!
Μαθητής Δασκάλου...
Ζήση, έχεις μήπως αυτήν απόφαση 20840/1296 (ΦΕΚ 366/Β/79) που λες;
Δημήτρη σίγουρα την έχω σε έντυπη μορφή και μπορώ να στη βγάλω φωτοτυπία (ή αν επείγει να τη σκανάρω). Για ηλεκτρονική μορφή θα ψάξω...quote:Originally posted by DDD
Μαθητής Δασκάλου...
Οχι δεν επείγει. Αν σου είναι εύκολο μια φωτοτυπία...quote:Originally posted by ziko
Δημήτρη σίγουρα την έχω σε έντυπη μορφή και μπορώ να στη βγάλω φωτοτυπία (ή αν επείγει να τη σκανάρω). Για ηλεκτρονική μορφή θα ψάξω...quote:Originally posted by DDD
Μαθητής Δασκάλου...
Κατά την ΥΑ 20840/1296 ΦΕΚ Β 366 1979, η οποία σύμφωνα με την βεβαίωση του δικηγόρου μου είναι σε ισχύ, επιβάλλεται «η εγκατάσταση θερμοστάτη εξωτερικού χώρου (αντισταθμίσεως) και τριόδου βάνας στην εγκατάσταση της κεντρικής θερμάνσεως» στα νέα κτίρια & στα υφιστάμενα «η εγκατάστασις κατ` ελάχιστον, θερμοστάτου εξωτερικού χώρου αντισταθμίσεως» (χωρίς τρίοδο άραγε; Πωςquote:Originally posted by ziko
Σύμφωνα με την απόφαση 20840/1296 (ΦΕΚ 366/Β/79) η τοποθέτηση τρίοδης ή τετράοδης ηλεκτροβάνας είναι υποχρεωτική!
Μαθητής Δασκάλου...
Την εγκύκλιο του Υπουργού Βιομηχανίας και Ενεργείας την οποία θα καθορίζονταν οι λεπτομέρειες εφαρμογής της ΥΑ 20840/1296 (τρόπος εγκαταστάσεως των θερμοστατών, ποιότης θερμοστατών, ρύθμισις θερμοστατών κ.λπ.) δεν ξέρω…..
Φιλικά
Η ρύθμιση της θερμοκρασίας προσαγωγής του νερού επιτυγχάνεται εμμέσως, απο την τροποποίηση της θερμοκρασίας στην οποία σβήνει ο καυστήρας.quote: (χωρίς τρίοδο άραγε; Πως![]()
Should array indices start at 0 or 1? My compromise of 0.5 was rejected without, I thought, proper consideration. (Stan Kelly-Bootle)
Δηλαδή αυτό που λέμε αναλογικός καυστήρας;quote:Originally posted by dipoli
Η ρύθμιση της θερμοκρασίας προσαγωγής του νερού επιτυγχάνεται εμμέσως, απο την τροποποίηση της θερμοκρασίας στην οποία σβήνει ο καυστήρας.quote: (χωρίς τρίοδο άραγε; Πως![]()
Should array indices start at 0 or 1? My compromise of 0.5 was rejected without, I thought, proper consideration. (Stan Kelly-Bootle)
Oχι, απλά αν στην εξωτερική θερμοκρασία σχεδιασμού κλείνει πχ στους 80 βαθμούς (η μέγιστη θερμοκρασία νερού προσαγωγής είναι περίπου αυτή), στους +7 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία, θα κλείνει ο καυστήρας πχ στους 65 βαθμούς. Ετσι στα σώματα θα φτάνει νερό το πολύ 65 βαθμών. Το ερώτημα βεβαια είναι τι θερμοκρασία έχουν τα νερά επιστροφής, γι'αυτο και οι ελεγκτές εχουν και κάτω όριο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας προσαγωγής.