Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 48

Θέμα: Αλληλουχία δυο λεβήτων

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by ziko

Νίκο πες του όμως ότι ο αυτοματισμός θα κοστίζει όσο οι λέβητες!

Μαθητής Δασκάλου...
    Κι αυτό σχετικό είναι Ζήση. Υπάρχουν και σχετικά απλές, όχι ακριβές πατεντούλες. Αν έχουμε μια διαθέσιμη αναλογική είσοδο, μπορεί να υπολοιηθεί hardware "υπολογιστής" φορτίου με μονοψήφιο αριθμό ευρώ σαν επιπλέον κόστος
    Γενικά μιλώντας πάντως, ως γνωστόν ο τζάμπας πέθανε, από εκεί και πέρα τα βάζουμε κάτω με μολύβι και χαρτί και υπολογίζουμε χρόνο απόσβεσης.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2010
    Θέση
    Ηράκλειο Κρήτης, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    8
    Φίλε ziko δεν πέφτεις και πολύ έξω σχετικά με το κόστος του αυτοματισμού σε σχέση με τους λέβητες αλλά αναλόγως την μάρκα του λέβητα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο αυτοματισμός μαζί με τις τρίοδες και τον προγραμματισμό θα φθάσει περίπου τα 3.500€ . Οι λέβητες μπορεί να κοστίσουν περίπου στα 4.000€ μαζί με τους καυστήρες ( BIASI B40/11) ή 7500€ ( chappe NXR3)

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2009
    Θέση
    ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    56
    μηπως λεμε τωρα μηπως ο ελεγχος για το φορτιο μπορει να "διαβαστει" απο ενα η περισοτερα παροχομετρα αναλογα το δικτυο .
    μπορουμε αναλογα με την ποσοστητα που "μεταφερουμε" να εχουμε μια τιμη σε παλμους l/h, m3/h,η αναλογικη τιμη 0-10v 4-20ma και να την περασουμε σε εναν ελεγκτη .

και αναλογα το ποσα διαμερισματα πχ, ειναι σε ζητηση να δινουμε φορτιο στους λεβητες.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Φίλε cdr, με γαργαλάς τώρα και θα το πάω παραπέρα... εσύ, ηλεκτρολόγος, προτείνεις υδραυλική λύση;[B)]
    Εγώ σκεφτόμουνα ηλεκτρική. Απαιτώ μόνο ένα αγωγό παραπάνω από κάθε ΘΧ (σιγά το πράγμα κατά την αρχική κατασκευή), ώστε να χρησιμοποιήσω την εντολή του ως ξηρή επαφή. Αυτή δίνει στην αναλογική είσοδο 4-20ma μέσω αντίστασης κατάλληλα υπολογισμένης ώστε να περνάει π.χ. 0.5ma ανά 10ΜCal ονομαστικού φορτίου. Το άθροισμα των ρευμάτων στην αναλογική είσοδο θα είναι ευθέως ανάλογο με τη ζητούμενη (ονομαστική) ισχύ!
    Επιπλέον, ένας συγκριτής στο PLC μεταφράζει το ρεύμα από ένα κατώφλι (π.χ. > 4ma) σε εντολή στον καυστήρα, χωρίς να χρειάζεται μία είσοδος του PLC για κάθε εντολή.
    Πώς το ακούς;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Μechanicalprojects γνωρίζεις ( φαντάζομαι ) ότι ...χόμπι κάνω. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;
    Έχω μερικές απορίες:
    Καινούργιο κτίριο ( άρα μονωμένο άνω του μετρίου ), ευρισκόμενο στην Κρήτη ( άρα ελάχιστες θερμοκρασίες όχι τόσο χαμηλές ), με δεδομένο τα 20 διαμερίσματα ( οι αναμονές του ή των λεβήτων θα είναι μάλλον ανύπαρκτες ) βγάζει 320000 απώλειες; Είναι τόσο μεγάλο κτίριο;
    Επίσης υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος προτίμησης μαντεμένιων λεβήτων; Με τετράοδες δεν θα είχες την δυνατότητα να προστατέψεις τους λέβητες από τυχόν χαμηλές επιστροφές;
    Υπάρχει κάποιος άσσος στο μανίκι σαν του nyannaco;

Κώστας.

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Για να επανέλθουμε στο θέμα μας που είναι η αλληλουχία λεβήτων, στις σελίδες 5~9 θα βρείτε διαγράμματα συνδεσμολογίας, στην 15 ηλεκτρολογικό σχέδιο και μετά στην 16 προτεινόμενες εφαρμογές.

http://www.hqs.sbt.siemens.com/gip/g...32en_hq-en.pdf

w w w . m o n a c h o s . g r

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Παιδιά απο την στιγμή που έχουμε αντιστάθμιση δεν νομίζω ότι έχει σχέση πόσα διαμερίσματα είναι σε ζήτηση γιατί λογικά όλα σε ζήτηση θα είναι με θερμοστάτες ανοιχτούς. Το θέμα είναι πόσο ζητάνε σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες.
    Εδώ είναι που έχει ενδιαφέρων το όλο θέμα γιατί μιλάει και για αντιστάθμιση...Φυσικά εγώ την άποψη μου την έχω πει και την ξαναεπαναλαμβάνω...
    Αντιστάθμιση με αυτονομίες ιδίως χωρίς θερμιδομέτρηση είναι τραγικό λάθος.
    Να συμφωνήσω με τον Κώστα ότι οι 300 τόσες χιλιάδες θερμίδες φαντάζει μεγάλο νούμερο ιδίως αν το λειτουργούν με αντιστάθμιση συνειδητά όλοι οι ένοικοι... αν και έχω αμφιβολίες ότι θα συμβεί αυτό αν υπάρχουν ηλεκτροβάνες.
    Θα δείς ότι σπάνια θα μπαίνει ο δεύτερος σε λειτουργία...μπορεί και ποτέ.
    Κωνσταντίνε λέβητας σιδερένιος άνω τον 80.000 θερμίδων δεν πάει έυκολα στο λεβητοστάσιο μιας πολυκατοικίας...Πόσο ένας 150άρης.

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Άντε και να μιλήσει ο κατά Νίκον: «πολύπειρος συνφορουμίτης» αλλά αυτός (που μιλά τώρα) δεν ξέρει πόσο θα βοηθήσει τον ερωτώντα.
    1. Ο αριθμός των λεβήτων που σπάει το σύνολο των θερμίδων δεν βγαίνει αυθαίρετα. Είναι η κοινή λύση 2 συναρτήσεων με πολλές παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την μάζα των λεβήτων, το περιεχόμενο νερό, την ακραία και μέση συνθήκη εξωτερικής θερμοκρασίας, το είδος των χώρων (γραφεία-κατοικίες κλπ) κοκ. Με το που θα σπάσεις το 360 Mcal/h στα δύο ή σε δύο άνισα νούμερα δεν έκανες τίποτα σπουδαίο. Στο μεταξύ ωραία τα άνισα νούμερα αλλά το μικρό ποτέ δεν ξεκινά. Ξεκινά πρώτα το μεγάλο και στη συνέχεια παραδίδει σκυτάλη στα μικρότερα αν το καλούν οι συνθήκες.
    2. Το link του Μοναχού μου θύμισε ένα πολυμηχάνημα που μου έδειχνε πριν ένα χρόνο κάποιος γνωστός μου με περηφάνια: κοίτα εδώ! παίζει CD, DVD, BlueRay, VHS (pal & Secam), και μουσικές κασέτες! και ταυτόχρονα σηκώνοντας την οθόνη αυτή γίνεται τηλεόραση ή PC ενώ όλος ο κάτω χώρος παίρνει βινύλιο κι έχει ενσωματωμένο βραχίονα και κεφαλή! Και αν ανοίξεις πιο κάτω, αγοράζεις ένα kit που δεν κοστίζει ακριβά και σου παίζει και τις παλιές μπομπίνες!
    Στην πρώτη μου ερώτηση αν παίζει τους παλιούς δίσκους γραμμοφώνου 78 στρ. απογοητεύθηκε λίγο αλλά στην δεύτερη ερώτησή (ρεαλιστικότερη) αν πάθει κάτι το τροφοδοτικό της τηλεόρασης αν συνεχίζει να παίζει π.χ. η κασέτα μάλλον απογοητεύθηκε περισσότερο!
    Η γνώμη μου: αν θα κάνεις αλληλουχία λεβήτων:
    [u]Πρώτον: πρέπει να σπάσεις στο σωστό νούμερο. Εγώ θα έσπαγα το τεράστιο 360 στα 6! Στο Ηράκλειο και στο 60% των χειμερινών ωρών θα λειτουργούσε μόνο ο ένας!
    [u]Δεύτερον: Πρέπει να έχεις τη γνώση και τα κότσια να υποστηρίξεις ένα σύστημα αυτοματισμού που στην ωραία μας χώρα των 40° γ.π. δεν χρειάζονται ούτε τρίοδες ούτε τετράοδες παρά μόνο αυτή η μία τετράοδη της αντιστάθμισης. Την οποία αν θα βάλεις θα την περάσεις κι αυτή στον δικό σου αυτοματισμό και δεν θα την πάρεις fast-food!
    Εν κατακλείδι: Η χώρα μας έχει τις δικές της παραμέτρους που δεν έχουν καμία ομοιότητα με εκείνες της Σουηδίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας. Το «φαγητό» προτείνω να είναι μεσογειακό και όχι των βορείων θαλασσών.

Υ.Σ.
    Αυτές τις μέρες εγκαθιστώ συστοιχία ηλιακών συλλεκτών κενού μεγάλης Γερμανικής φίρμας. Δεν βλέπω την ώρα και τη στιγμή να συλλέξω αποτελέσματα που θα με πείσουν ότι έχω στα χέρια μου κάτι κατά πολύ καλύτερο των δικών μας συλλεκτών εκτός του λόγου επιφανειών που θεωρητικά δίνεται ως μόνο 4/11! Αυτό αλλά και όλα τα άλλα περιμένω να δω με ανυπομονησία.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by Pirate
    Στο μεταξύ ωραία τα άνισα νούμερα αλλά το μικρό ποτέ δεν ξεκινά. Ξεκινά πρώτα το μεγάλο και στη συνέχεια παραδίδει σκυτάλη στα μικρότερα αν το καλούν οι συνθήκες.
    Εκ πρώτης όψεως με αιφνιδίασες λίγο Καπετάνιο... για ποιό λόγο; Προσπαθώ να μαντέψω:
    1. Στατιστικά περιμένεις ότι όταν έρθει η πρώτη ζήτηση θα σκολουθήσουν σύντομα κι άλλες λόγω καιρού, ώρας κλπ;
    2. Σε συνέχεια του παραπάνω, διότι στην αρχή θα ζητάνε όλοι οι On ΘΧ, ενώ αργότερα θα κόβουν με κάποιο ετεροχρονισμό;
    3. Για να μπορέσεις να θερμάνεις πιο γρήγορα το δίκτυο;
    4. Αλλος λόγος;

Νίκος

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:εκτός του λόγου επιφανειών που θεωρητικά δίνεται ως μόνο 4/11
    Φίλε Πειρατή....Επεξήγησε σε παρακαλώ..Δυστυχώς δεν ρώτησε κανείς στο σεμινάριο για τους συλλέκτες κενού, οπότε δεν άνοιξα το PowerPoint για την σύγκριση των κενού-επίπεδων συλλεκτών.Θα γινόταν μάχη!

Δικαιώματα απάντησης