Χαιρετώ και πάλι.
Τελικά είχε γίνει κάποιο λάθος στη μεταφορά των αριθμών μέσω τηλεφώνου από τον τύπο στη Σκιάθο στον πατέρα και από αυτόν σε μένα.
Οι θερμιδικές ανάγκες για τη θέρμανση του σπιτιού προσδιορίστηκαν σε 17.500 Kcal/h. Αυτό το νούμερο συμβαδίζει με αυτά που μου λέτε εδώ πέρα και αντιστοιχεί σε ~43,75 kcal/h ανά κυβικό μέτρο.
Σε αυτό τον αριθμό προσθέτουμε τις θερμιδικές ανάγκες για ΖΝΧ. Εγώ τις υπολογίζω χονδρικά με τον τύπο Q=m*c*Δθ....δηλ. για μπόιλερ 120άρι 4800 θερμίδες και για 160άρι 6400 θερμίδες (πείτε μου αν κάνω λάθος ή ο τύπος αυτός είναι ανεπαρκής για την περίπτωση..). Την τιμή αυτή την παίρνω με Δθ 40 βαθμούς (από τους 20 στους 60), είναι η 'βαριά' περίπτωση κατά τη γνώμη μου, μιας και μετά από το πρώτα ζέσταμα σε ένα σπίτι που κατοικείται πιστεύω θα είναι σπάνιο η θερμοκρασία του νερού να ξαναπέσει τόσο χαμηλά.
Τα τελευταία μου ερωτήματα:
1. Αξίζει τον κόπο να υπάρχει ξεχωριστός κυκλοφορητής για το ΖΝΧ; Και αξίζει τον κόπο η δυνατότητα προτεραιότητας στο ΖΝΧ που δίνει το σύστημα της Βuderus με το μπόιλερ κάτω από τον λέβητα και τον αντίστοιχο πίνακα οργάνων;
2. 120 ή 160 lt για το ΖΝΧ;
3. Λέμε να βάλουμε τον λέβητα των ~24.000 kcal/h, ο οποίος με την παρούσα διάταξη είναι επαρκής. Θα μπορούσε λέτε να σηκώσει άλλα 2-3 νορμάλ σώματα στο μέλλον; Και αν όχι, σε περίπτωση που παίρναμε εξ αρχής λίγο μεγαλύτερο λέβητα (των 29.000 kcal/h) για να καλύψουμε το ενδεχόμενο μελλοντικής επέκτασης, αυτό θα οδηγούσε σε άσκοπη σπατάλη ενέργειας μέχρι τότε ή απλά θα δούλευε λιγότερη ώρα για το ίδιο αποτέλεσμα; Σημειώνω ότι ο 29αρης λέβητας έχει 49 λίτρα νερό και 0 24άρης, 41 λίτρα νερό. Μπακάλικα θα έλεγα - 20% παραπάνω νερό = 20% παραπάνω ενεργειακό κόστος. Αλλά μπορεί να κάνω μεγάλο λάθος..

Απάντηση σε αυτήν την απάντηση