Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 5 από 5

Θέμα: ΜΕΛΕΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    368

ΜΕΛΕΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα. Μελέτη δημοσίου κτίριου που τα Η/Μ του αξίζουν 5000 Ευρώ (υποθετικό το νούμερο) είναι να ανατεθεί με απευθείας ανάθεση. Ο νόμος λέει ότι το ανώτερο ποσό που μπορεί να δοθεί για μέλέτη με απευθείας ανάθεση είναι 3200 Ευρώ περίπου. (Το 1/3 του ανώτερου που μπορεί να υπογράψει κάποιος με μελετητικό Α' τάξης). Γίνεται να σπάσει μια Η/Μ μελέτη στα επιμέρους κομμάτια (ύδρευση, αποχέτευση, πυρόσβεση, κλιματισμός )κτλ. ούτως ώστε οι επιμέρους μελέτες να αξίζουν κάτω από 3200 Ευρώ η καθεμία και να πάνε όλες με υπογραφή του ίδιου μελετητή ή πρέπει να βρω και άλλες υπογραφές?

Xαλαρα...
    Xαλαρα...

Δεν έχω δει ποτέ να το κάνουν έτσι. ’ντε να κάνουν άλλη σύμβαση για τα τεύχη δημοπράτησης. Αυτό είναι μια π...... για να μην πληρώνουν οι Δήμοι κυρίως αυτά που πρέπει. Κάντο πάντως να μην χάσεις την γνωριμία γιατί σε αυτό ποντάρουν.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    368
    Και εγώ εκεί καταλήγω. Να το σπάσω στα δυο και βλέπουμε. Το όριο ξέρεις τελικά αν είναι για την απευθείας ανάθεση το 30% της ’' τάξης? Έχω ακούσει διάφορα και ψάχνοντας βρήκα και κάτι εξαιρέσεις και γενικώς χάθηκα.

Xαλαρα...

Το όριο αυτό είναι. Θα κοιτάξω μήπως βρω και το νόμο να στον περάσω
    Βασίλης

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    368

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Το βρήκα. Είναι το 30% επί το συντελεστή λ επί 11416 Ευρώ, το ελάχιστο της Α' τάξης δηλαδή. Ευχαριστώ πολύ πάντως.

Xαλαρα...

Δικαιώματα απάντησης