Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 50

Θέμα: Αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αν το σύστημα είναι φτιαγμένο σωστά και να πέσει το ρεύμα, και να υπερθερμανθούν οι συλλέκτες δεν έγινε και τίποτα. Οπότε δεν έχει νόημα να μπει UPS για αυτό.

Υπάρχουν όμως διαφορικοί θερμοστάτες που χάνουν τις ρυθμίσεις τους αν πέσει το ρεύμα οπότε ίσως για αυτό σας το πρότειναν.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Γεια σας παιδιά και πάλι. Πρέπει να σάς πω ότι χάρη σ αυτά που έμαθα και μού είπαν οι φίλοι εδώ μέσα, κατάφερα και τελείωσα το πρώτο μέρος μιας βασικής δουλειάς. Αγόρασα τους συλλέκτες. Ηλιοακμή, 6 περ. τ.μ. επιλεκτικούς με ενιαίο φύλλο χαλκού, με υδραυλικό κιτ και βάση για τρεις συλλέκτες και κάποια παρελκόμενα σύνδεσης 1500 €. Πιστεύω ότι καλά τα πήγα μέχρι τώρα. Τη βάση θα τη φτιάξω εγώ, μένει η σύνδεση. Να δούμε. Πάντως η βοήθεια από εδώ, κα θο ρι στι κό τα τη...... Ευχαριστώ σας, όλους. Θα επανέλθω με τη συνδεσμολογία. Θα γράψω και κάτι στα ηλεκτρολογικά για φωτισμό κήπου γιατί εκεί δεν προχωρήσαμε πολύ ακόμα. Αλλά τώρα να σας πω την αλήθεια έχω άλλο ....αέρα.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Γεια σας παιδιά καλησπέρα....... τελικά θα τους πετάξω...ναι...ναι....ναι..θα τους πετάξω. Αγόρασα 3 σθλλεκτες επιλεκτικούς αλλά μ αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, δε θα μου τη γλυτώσουν. Θα φάνε...αμπουρλιξιά (πέταμα αλά κερκυρέικα) που θα πάει σύννεφο.... Εγώ λίγο ζεστό νερό να πλένω τσι αμασκάλες μου ζήτησα και στο τέλος θα μου προκύψει ...ατμόπλοιο με συλλέκτες. Είναι κλατι που πρέπει να έχω στα υπ όψη κατά την τοποθέτηση παιδιά; Στη σειρά θα συνδεθούν και το νερό θα πηγαίνει στο μπόιλερ με κυκλοφορητή. Πήρα το υδραυλικό κιτ από την τακονόβα. Πέρα από κλίσεις και τα σχετικά πρέπει να προσέξω κάτι άλλο;Είμαι στη διαδικασία τοποθέτησης. Το μπετόν περιμένω για την στερέωση της βάσης στο έδαφος και μετά....ο θεός βοηθός.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Χρήστο αφού ρίξεις την βάση σου και τοποθετήσεις τους συλλέκτες καλό θα ήταν να κάνεις το παρακάτω κολπάκι που μου είπε ο Καπτεν και μου άρεσε.
    Αγόρασε φύλο λευκού φελιζόλ και μία καλή ταινία…
    Κόψε το φύλο ακριβός στις διαστάσεις του κάθε συλλέκτη σκέπασέ τον και πέρνα τον μερικές βόλτες με την ταινία….Έτσι θα προστατεύσεις τα τζάμια μέχρι να γεμίσεις την εγκατάσταση.
    Έχω την εντύπωση ότι φελιζολ μπορεί να σου χρειαστεί τα καλοκαίρια να σκεπάζεις το ένα τζάμι από τα 3 αν η καθημερινή ζήτηση είναι μικρή.
    Καλό είναι να έχεις τραβήξει τα δίκτυα από τους συλλέκτες έως το μπόιλερ…
    Πάντα με χάλκινη σωλήνα πολύ καλά μονωμένη.
    Προτιμότερο είναι να είναι σωλήνα μαλακή χαλκού επενδεδυμένη για να αποφύγεις όσο μπορείς τις κολλήσεις.
    Νομίζω ότι μία σωλήνα φ18 σε καλύπτει.
    Προτίμησε η σωλήνα να μην είναι εργοστασιακά με θερμομόνωση αλλά να της βάλεις εσύ αρμαφλέξ τουλάχιστον 9 χιλιοστών πάχους εκτός αν βρεις σωλήνα solar με ενσωματωμένο το καλώδιο αισθητήριου.
    Δεν την έχω τοποθέτηση ποτέ δεν την πολύ γνωρίζω.
    Μην ξεχάσεις να περάσεις αναμονή σπυράλ για να περάσει το αισθητήριο που συνδέει ηλιακά με διαφορικό θερμοστάστατη αν δεν βάλεις solar σωλήνα .
    Αν θα βάλεις εξαεριστικό καλό θα ήταν κάτω από αυτό να υπάρχει μία βάνα solar και επιλέγεις αν θα το λειτουργήσεις ανοιχτό η κλειστό.
    Σχετικά με την παρετέρου σύνδεση αφού πήρες ηλιοακμή το τεχνικό εγχειρίδιο από το site τους είναι κατατοπιστικό….
    Σχετικά με το κιτ έχει οδηγίες τοποθέτησης πάνω του….
    Το δοχείο διαστολής συνδεσέτο να κοιτάει προς τα κάτω και το με την αναμονή τις βόλτε απο πάνω.
    Σχετικά με το γέμισμα του κυκλώματος αν δεν βγάλεις άκρη από το εγχειρίδιο της tacanova… που δεν θα βγάλεις εύκολα….εδώ είμαστε.

Τώρα είδα ότι έχεις περάσει τις σωλήνες…Τέλος πάντων τώρα τα έγραψα.

http://udravlikos.gr

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Hallo Γρηγόρη μου και πάλι.Ευτυχώς αυτά που μου γράφεις, είναι περασμένα όπως τα γράφεις. Σωλήνες επενδυμένου χαλκού φ 18*1 από το μπόιλερ υπόγεια στη θέση του οικοπέδου που θα μπούν οι συλλέκτες, δύο ακόμη γούργουρες κενοί μήπως υπάρξει καμμιά αστοχία για να μπορώ να περάσω σωλήνες πλαστικούς, και βέβαια 1 γούργουρας κενός για να περάσω την εντολή για τα ηλεκτρικά. Κάνω τις βάσεις των μπετών τώρα για να βάλω τη βάση των συλλεκτών. Μετά, κατά την τοποθέτηση θα τα ξαναπούμε αν και θα πάρω κάποιον να μου συνδέσει και τα ηλεκτρικά στο κιτ. Πάντως είναι αλήθεια ότι έμαθα κάμποσα πράγματα από εδώ και δεν βαδίζω τελείως στα τυφλά πια.... Στο κάτω κάτω περιμένω, γράφω τηνη ερρώτηση και κάποια στιγμή, όλο και κάποιος μου απαντάει. Και με τα ηλεκτρικά του κήπου το ίδιο έγινε. Έχω πια μια ιδέα για το τι πρέπει να γίνει... Καλή δουλειά το φόρουμ...όποιος θέλει να μάθει, μαθαίνει. Είναι πολύ καλά κατατοπισμένοι όσοι γράφουνε εδώ μέσα....άσε με εμένα βέβαια... Καλό μεσημέρι και τα λέμε πάλι...

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Παιδιά καλημέρα και καλό μήνα. Μπορεί κάποιος να μού πει τι νερό να βάλω στους συλλέκτες; Έχω από το στεγνωτήρα, έχω πολύ καλό πόσιμο νερό με άλατα περ. 18 βαθμούς. Αν ξέρει κάποιος, ας μου πει. Εννοώ βέβαια το νερό που θα αναμείξω με τη γλυκόλη. Ευχαριστώ.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Γεια σας παιδιά. Τοποθέτησα τους ηλιακούς, 3 συλλέκτες επιλεκτικούς, με ενιαίο φύλλο χαλκού για απορροφητή όπως μου είπε κάποιος φίλος από εδώ μέσα. Προχτές που τους τοποθέτησα, είδα στο υδραυλικό κιτ, ότι η θερμοκρασία συλλεκτών ήταν 109 βαθμοί και του μπόιλερ 80 περίπου. Χτες και σήμερα όμως, με την ίδια ηλιοφάνεια και ζέστη, η θερμοκρασία στους συλλέκτες φτάνει μέχρι 66 βαθμούς το πολύ και στο μπόιλερ περίπου 58 βαθμοί. Ξέρει κάποιος να μου πει αν είναι νορμάλ ή αν συμβαίνει κάτι; Ευχαριστώ.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by Christos Ka
    Γεια σας παιδιά. Τοποθέτησα τους ηλιακούς, 3 συλλέκτες επιλεκτικούς, με ενιαίο φύλλο χαλκού για απορροφητή όπως μου είπε κάποιος φίλος από εδώ μέσα. Προχτές που τους τοποθέτησα, είδα στο υδραυλικό κιτ, ότι η θερμοκρασία συλλεκτών ήταν 109 βαθμοί και του μπόιλερ 80 περίπου. Χτες και σήμερα όμως, με την ίδια ηλιοφάνεια και ζέστη, η θερμοκρασία στους συλλέκτες φτάνει μέχρι 66 βαθμούς το πολύ και στο μπόιλερ περίπου 58 βαθμοί. Ξέρει κάποιος να μου πει αν είναι νορμάλ ή αν συμβαίνει κάτι; Ευχαριστώ.
    Χρήστο, την πρώτη μέρα αφού γεμίσατε το σύστημα με υγρό ώσπου να το θέσετε σε λειτουργία είναι φυσιολογικό να βλέπεις 109 βαθμούς στους συλλέκτες. Θα το δείς και άλλες φορές για άλλους λόγους π.χ. διακοπή ρεύματος. Ακόμη θα δείς και μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Όμως στο μπόϊλερ την πρώτη μέρα γράφεις ότι είδες 80 βαθμούς. Αυτό μου προξενεί εντύπωση. Διότι κάποια στιγμή τελείωσε ο μάστορας και εκκίνησε το σύστημα. Αν τελείωσε στις 10, στις 11, στις 12 το μεσημέρι τότε πότε πρόλαβε το μπόϊλερ να ζεσταθεί τόσο; Σε πιο σημείο είναι τοποθετημένο το αισθητήριο του μπόϊλερ που είδες ότι δείχνει 80;

Μήπως αυτό που βλέπεις είναι θερμοκρασία εξόδου και όχι θερμοκρασία ζνχ; Πόσα λίτρα είναι το μπόϊλερ; Έχεις μια φωτό; Επίσης πες μου τι ώρα ακριβώς είναι όταν η σκιά των συλλεκτών είναι κάθετη στο ιδεατό περίγραμμά τους.

Απο εκεί και πέρα, η ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία περιβάλοντος, ένα αναπαίσθητο συνεχόμενο αεράκι, η γωνία κλίσης των συλλεκτών, ο προσανατολισμός τους, η ροή, η ποιότητα των συλλεκτών, η θερμοκρασία του κρύου νερού, η ύπαρξη ενός μόνου αισθητηρίου στο μπόϊλερ κ.ά. είναι θέματα που αφενός με το μάτι δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά και αφετέρου επηρεάζουν την απόδοση και δεν οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Κάθε ημέρα είναι μια διαφορετική κατάσταση.

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Επίσης η ανακυκλοφορία, κρυώνει κάπως το νερό, πολύ η λίγο, ανάλογα με τον τρόπο που έχει υλοποιηθεί. Εσύ έχεις ανακυκλοφορία, και πως λειτουργεί;

I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μπα κάτι θα συμβαίνει…
    Πώς γεμίσατε τα ηλιακά?