Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 50

Θέμα: Αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γεια σας παιδιά. Με παραξενεύει το γεγονός ότι όλη μέρα δουλεύει ο κυκλοφορητής του κιτ, χωρίς να ξοδεύουμε νερό και μάλιστα. ενώ είχαμε κουβεντιάσει ότι ο κυκλοφορητής θα ανοίγει να στέλνει στο μπόιλερ όταν έχει διαφορά πανω από 10 βαθμούς, όλη μέρα που δουλεύει ο κυκλοφορητής, η διαφορά θερμοκρασίας είναι πάντα κάτω από τους δέκα βαθμούς.Ίσως θέλει ρύθμιση το κιτ. Τη γλυκόζη τη βάλαμε όλη, 9 λίτρα περίπου και συμπληρώσαμε με νερό, Πήρε περίπου 30 λίτρα όλη η εγκατάσταση. Στο τέλος είδαμε μια διαρροή, αδειάσαμε το κύκλωμα και το ξαναγεμίσαμε την άλλη μέρα αφού επισκευάσαμε τη διαρροή. Οι συλλέκτες είναι τοποθετημένοι με κλίση για το δεύτερο μισό τής ημέρας και για να πιάνουν και το χειμώνα χαμηλά τον ήλιο. Κανονικά πόσους βαθμούς πρέπει να έχουν οι συλλέκτες σε καλή μέρα; Τη θερμοκρασία τη βλέπω στο κιτ. Έχει ένδειξη για τους συλλέκτες και για το μπόιλερ. Το σύστημα δουλεύει με πίεση 1,7 περίπου μπαρ το πρωί και κατά το μεσημέρι που έχει ήλιο πιάνει τα 2,5 μπαρ περίπου. Φωτογραφίες έβγαλα αλλά δεν ξέρω πώς να τις ανεβάσω εδώ.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Ανακυκλοφορία υπάρχει αλλά δεν νομίζω ότι έχει από εκεί απώλειες πολλές. Στο κάτω κάτω, το πρόβλημα ή η ερώτηση που έχω είναι για το πόσους βαθμούς πρέπει να πιάνουν οι συλλέκτες. Μάλιστα απ ότι μου είπε ο μάστορας καλό είναι το μπόιλερ να το βάλουμε στους 60 περίπου βαθμούς για να αποφύγουμε και τον κίνδυνο του να κάψουμε τα χέρια μας. Αν είναι νορμάλ οι συλλέκτες να πιάνουν 60 με 65 βαθμούς το πολύ, τότε είναι εντάξει. Αν όμως πρέπει να πηγαίνουν παραπάνω, τότε κάτι συμβαίνει. Και γιατί να δουλεύει συνέχεια ο κυκλοφορητής; Μήπως θέλει ρύθμιση το κιτ και η θερμοκρασία στους συλλέκτες δεν ανεβαίνει περοσσότερο γιατί δουλεύει συνέχεια ο κυκλοφορητής; Μακάρι να ξερα....

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Οι συλλέκτες είναι τοποθετημένοι με κλίση για το δεύτερο μισό τής ημέρας
    Αυτό είναι προσανατολισμός.
    και για να πιάνουν και το χειμώνα χαμηλά τον ήλιο.
    Αυτό είναι κλίση.
    quote:Κανονικά πόσους βαθμούς πρέπει να έχουν οι συλλέκτες σε καλή μέρα;
    quote:Originally posted by Christos Ka Στο κάτω κάτω, το πρόβλημα ή η ερώτηση που έχω είναι για το πόσους βαθμούς πρέπει να πιάνουν οι συλλέκτες.
    Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό που ρωτάς.
    quote:Μάλιστα απ ότι μου είπε ο μάστορας καλό είναι το μπόιλερ να το βάλουμε στους 60 περίπου βαθμούς για να αποφύγουμε και τον κίνδυνο του να κάψουμε τα χέρια μας.
    Αφού πρώτα προμηθευτείς αλοιφή για εγκαύματα θα σου συνιστούσα να βάλεις τον μάστορα κάτω από βρύση με νερό 45 βαθμών. Τότε τι θα σου πεί; Να χαμηλώσετε και άλλο την θερμοκρασία; Πάντως Χρήστο μην τον αποπάρεις τον άνθρωπο. Θα τον χρειαστείς ξανά όταν αποφασίσεις να βάλεις θερμοστατική βαλβίδα.
    quote: Και γιατί να δουλεύει συνέχεια ο κυκλοφορητής; Μήπως θέλει ρύθμιση το κιτ και η θερμοκρασία στους συλλέκτες δεν ανεβαίνει περοσσότερο γιατί δουλεύει συνέχεια ο κυκλοφορητής; Μακάρι να ξερα....
    Έχεις λίνκ με τις οδηγίες του κίτ;

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote: ενώ είχαμε κουβεντιάσει ότι ο κυκλοφορητής θα ανοίγει να στέλνει στο μπόιλερ όταν έχει διαφορά πανω από 10 βαθμούς, όλη μέρα που δουλεύει ο κυκλοφορητής, η διαφορά θερμοκρασίας είναι πάντα κάτω από τους δέκα βαθμούς.Ίσως θέλει ρύθμιση το κιτ
    Ο κυκλοφορητής καλώς λειτουργεί όλη τη μέρα. Οι 10C είναι το όριο στο οποίο ξεκινάει ο κυκλοφορητής, όχι και το όριο στο οποίο σταματάει, που είναι πχ 5C. Τα νούμερα αυτά μπορεί να διαφέρουν λίγο από εγκατάσταση σε εγκατάσταση.

quote:Κανονικά πόσους βαθμούς πρέπει να έχουν οι συλλέκτες σε καλή μέρα;
    Ανάλογα την κλίση και τον προσανατολισμό, διατηρούνται πιο ζεστοί από το boiler κατά 10C ας πούμε (σε καλή μέρα)

Χονδρικά, μέχρι στιγμής δε φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, με βάση τα δεδομένα των συλλεκτών.

Το θέμα είναι τι θερμοκρασία πιάνει το Boiler.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    ΜαστροΧρήστο στο είχα πει και παραπάνω αλλά δεν μου απάντησες και δεν ξέρω κατά πόσο το λάβατε υπόψη σας…
    Την γλυκόλη που δίνουν οι εταιρίες μέσα στο κιτ θα πρέπει να αναμιχθεί πολύ καλά με το νερό πριν το την βάλει κανείς στο κύκλωμα….
    Και πάντα μιλάω για την γλυκόλη που δίνουν οι εταιρίες και όχι το κοινό αντι ψυχτικό που βάζουμε στα αυτοκίνητα και είναι τοξικό.
    Για αυτό σου είπα παραπάνω ότι το γέμισμα δεν είναι απλό και θα πρέπει κανείς να τα γεμίσει με αντλία και να διαβάσει πολύ σχολαστικά το σχέδιο της tacanova http://www.taconova.com/fileadmin/us...zweistrang.pdf
    που δείχνει τον τρόπο γεμίσματος.

Μίλτο ο ελεγκτής resol είναι δύσκολος και αν δεν τον έχεις ξαναβάλει χρειάζεται διάβασμα για να τον ρυθμήση κανείς.
    Πέρα από το διάβασμα πρέπει να κατέχεις και λίγο το αντικείμενο.
    http://www.resol.de/Produktdokumente/48000460_DeltaSol_BS.monel.pdf

http://www.sorel.de/fileadmin/user_u...glish81357.pdf

Νομίζω ότι είναι δύσκολο να κάνουμε κουβέντα πάνω στην εγκατάσταση που δεν γνωρίζουμε ούτε πως έχει στηθεί υδραυλικά ούτε πως έχει ρυθμιστεί ο ελεγκτής.
    Αν τα λίνκ που δίνω ανταποκρίνονται με αυτά που έχει εγκαταστήσει ο Χρήστος νομίζω ότι θα πρέπει να τα μελετήσει καλά και μετά τα λίνκ και να ξανασυζητήσουμε.
    Την υδραυλική σύνδεση μπορείς να την δεις και στο σχέδιο μου παρακάτω.

Οσο για το ανέβασμα φωτογραφιών είναι πολύ εύκολο στο
    http://imageshack.us/
    Αφου ανεβάσει κανείς την φωτογραφία κάνει copy την επιλογή direct link και την βάζει στο φόρουμ και κάνει paste αφού πρώτα πατήσει στην επιλογή insert image και paste στο img…………………………………………img

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Κώστας.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    http://www.sorel.de/fileadmin/user_u...TDC1_91071.pdf
    Aftos ine o thermostatis pou eho pedia...

http://www.taconova.de/pdf/7_fv70eu21.pdf ke afto ine to kit.

Eho tin entiposi oti i sindesi ine sosti ap oti vlepo ke sta shediagramata tou Grigori.
    Milisa ke me ton tehniko ke mou ipe oti tha perasi na to di ke tha to xanarithmisi dioti kratai sti mnimi oti kani to mihanima. Na doume. Tha sas eho nea se kathe periptosi. Stin idravliki sindesmologia omos prepi na imaste entaxi. Opos sto shima tou Grigori ine.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Μάστορα μπερδεύτηκα…

Για τα ηλιακά δεν μπορώ να έχω άποψη.
    Λίγος χώρος πολλές σωλήνες και όχι ξεκάθαρες.
    Ερωτήσεις…
    Βλέπω τρίοδι βάνα αλλά δεν βλέπω κυκλοφορητή ….
    Για τι πράγμα είναι αυτό?
    Στο κύκλωμα του μπόιλερ δεν έχει ανεπίστροφο ή τουλάχιστον δεν μπορώ εγώ να ξεχωρίσω αν υπάρχει από τις φωτογραφίες … Αν δεν υπάρχει, χρειάζεται να μπει.
    Το γέμισμα δεν το έκανες με αντλία αλλά κατευθείαν από την παροχή του κρύου από την βανα που χρησιμοποιείς για άδειασμα του μπόιλερ…σωστά?.
    Αν δεν έχεις βάλει αντιπαγετικό και σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις την προστασία του ελεγκτή, έχει καλός. Αν όμως έχεις βάλει γλυκόλη τότε δεν έχει ανακατωθεί καλά.
    Το δίκτυο θα πρέπει να είναι πολύ καλά εξαερωμένο μιας και από ότι βλέπω μάλλον το δουλεύεις κλειστό χωρίς εξαεριστικό.
    Αναγκαστικά αφού έχεις τα τζάμια χαμηλά οι σωλήνες από το κίτ φεύγουν προς τα κάτω...Αν σου συγκρατήσει αέρα εκεί δεν φεύγει εύκολα και θα πρέπει να αδειάσεις πάλι όλο το νερό.
    Δεν διακρίνω ακόμα δοχείο διαστολής για το μπόιλερ στον νερό χρήσεως ....ελπίζω ότι υπάρχει....και δεν διακρίνω βαλβίδα ασφαλείας στον λέβητα. Ελπίζω ότι και εδώ υπάρχει κάπου πίσω απο τον λέβητα αλλά δεν την πίανει η φωτογραφία.
    Για τον θερμοστάτη του μπόιλερ υποθέτω ότι δεν σου έδωσαν στο κιτ το αισθητίριο....Τα ίδια μας έκαναν και εμάς...
    Στην βαλβίδα ασφαλέιας του κιτ βλέπω ένα ντουμπόραμα...Αυτό το έχετε βάλει για να μην τρέχουν τα νερά χύμα άμα στάζει η βαλβίδα ή γεμιζατε απο την μία και αδείαζατε απο εκεί για να εξαερωθεί το κύκλωμα?

http://udravlikos.gr

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γεια σου Γρηγόρη μου, καλημέρα. Θα κοιτάξω με τον τεχνικό και θα σου απαντήσω στις ερωτήσεις σου μία μία. Το σίγουρο για την ώρα είναι ότι βάλαμε πρώτα τη γλυκόλη και μετά το νερό προφανώς πιστεύοντας ότι θα ανακατωθεί στο κύκλωμα. Ευτυχώς μας έτυχε μία διαρροή και ξαναβγάλαμε όλο το υγρό και μετά το ξαναβάλαμε οπότε τη δεύτερη φορά προφανώς ήταν ανακατεμένο. Το υγρό το βάλαμε πρώτα από το πάνω μέρος του συλλέκτη από εκεί που συνδέεται το ζεστό και φθσούσαμε μάλιστα κάμποσες φορές και μετά συμπληρώσαμε από το δίκτυο κατ ευθείαν στο κιτ. Θα στα γράψω όμως όλα όπως έγιναν και γιατί υπάρχει ή δεν υπάρχει το καθένα που βλέπεις στο κύκλωμα, Πιστεύω στο τέλος να γίνουν όλα σωστά.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα απάντησης