Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο ... 345
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 41 μέχρι 50 από 50

Θέμα: Αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2011
    Θέση
    Περιστερι, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    1

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

παιδες καλησπερα και καλη χρονια!
    ειμαι νεος στο φορουμ και πολυ χαρουμενος που σας βρικα!!
    δεν εχω γνωσεις υδραυλικου ειμαι ηλεκτρονικος.
    παντρευομαι το καλοκαιρι και φτιαχνω το σπιτι μου και ψαχνω να βρω το καλητερο για ηλιακο θερμοσηφονα τριπλης ενεργειας οι σολινωσεις εχουν μπει και ψαχνω να βρω το βοιλερ και τον συλεκτη ( εχω μπερδευτει πολυ απο της διαφορες εταιριες καθως ο καθενας μου λεει το δικο του καλυτερο αλλα εδω ολα τα τοπικ που διαβασα ειναι αξιοκρατικα και γι αυτο χαρικα)
    θα ηθελα να ρωτησω απο ηλικα τι μποηλερ(τζαμη,χωρις ενωσεις) ειναι καλητερο και τη μεγεθος για 3 με 4 ατομα για να προβλεπουμε και το μελλον χρειαζεται. ακομα αν καποιος μπωρει ας μου γραψει αξιοποιστες μαρκες γιατι στο πατρικο μου βαλλαμε πριν 3 χρονια και καθε χρονια αυτον τον καιρο κανα μηνα δεν εχουμε νερο γιατι ολο και κατι χαλαει βεβαια τον φτιχνουν με αρκετη καθηστερηση καθως εχει εγκηηση ακομα αλλα δε θελω να την πατησω παλι ετσι σας ευχαριστω προκαταβολικα!!!!!!!! α το μποιηερ θα ειναι στην ταρατσα πανω απο τον συλλεκτη!

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2008
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    12
    Καλησπέρα. Στo σπίτι μου υπάρχει ατομική μονάδα περελαίου Kiturami στο υπόγειο, με ενσωματωμένο boiler ζεστού νερού και θα βάλω στην ταράτσα ηλιακό. Θέλω ο kiturami να μην στέλνει νερό αν δεν είναι ζεστό, τι ζητάω από τον υδραυλικό να μου τοποθετήσει στην έξοδό του? Δεν θέλω να βάλω απλή βάνα, γιατί θα πρέπει να ανεβοκατεβαίνω να την ανοιγοκλείνω. Τρίοδη? Θερμοβαλβίδα?

Ευχαριστώ.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Εννοείς ότι ο ηλιακός θα είναι τριπλής; Θέλεις διαφορικό ελεγκτή, και πιθανότατα παραπάνω από έναν υδραυλικό (εκτός αν είναι πολύ ψαγμένος) για να το εγκαταστήσει σωστά και να το ρυθμίσει, διαφορετικά κινδυνεύεις να πληρώσεις την εγκατάσταση και μετά η χρήση να σου στοιχίζει περισσότερο απ'ότι ένας απλός ηλιακός με συμπλήρωση με ρεύμα όταν δεν έχει ήλιο.
    Αν ψάξεις στο forum, θα βρεις αρκετό υλικό σχετικά με τριπλής.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2008
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    12
    Όχι, διπλής είναι ο ηλιακός.Οι μόνες παροχές που έχει αφήσει ο εργολάβος στην σκεπή είναι ζεστό-κρύο της ύδρευσης. Αν συνδεθεί και ο ηλιακός στο δίκτυο του νερού και ανοίξω πχ την βρύση της μπανιέρας, και ο ηλιακός έχει ζεστό νερό ενώ το boiler δεν έχει δουλέψει (είναι καλοκαίρι), θα έρθει ζεστό νερό από τον ηλιακό, ή θα έρθει και κρύο από το boiler του ισογείου?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Τραβώντας τις κατάλληλες (μονωμένες) σωληνώσεις, μπορείς να βάλεις μία χειροκίνητη τρίοδη όχι στο λεβητοτάσιο, αλλά μέσα στο σπίτι, ώστε να μη χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνεις. Στο πατρικό μου το είχα κάνει με την τρίοδη στο φωταγωγό, έξω από το παραθυράκι του μπάνιου
    Επιπλέον αν θέλεις μπορείς να βάλεις και από ένα θερμόμετρο με απομακρυσμένο αισθητήριο για τον ηλιακό και το μπόιλερ, ώστε να έχεις ανά πάσα στιγμή ένδειξη θερμοκρασίας του καθενός μέσα στο σπίτι, και να διαλέγεις βάσει θερμοκρασίας.
    Αν το θέλεις τελείως αυτόματο, βάζεις μία τρίοδη ηλεκτροβάνα ελεγχόμενη από διαφορικό ελεγκτή, ώστε να σου τραβάει πάντα από το πιο ζεστό. Γνώμη μου πάντως είναι ότι έτσι το κάνεις περισσότερο πολύπλοκο και ακριβό από όσο χρειάζεται, εγώ θα πήγαινα στη λύση με χειροκίνητη τρίοδη και ενδείξεις θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2008
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    12
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Οι μόνες σωληνώσεις που είναι εκτός τοίχου και μπορώ να πειράξω, είναι αυτές από την σοφίτα έως τον ηλιακό και ένα μέτρο σωλήνα στο υπόγειο από τον boiler μέχρι τον τοίχο. Εννιά στις 10 περιπτώσεις ο ηλιακός που θα είναι 160 λίτρα θα αρκεί για 2 ή 3 μπάνια την ημερα. Απλά για την μία περίπτωση που θα τελειώνει, θα ήθελα να μην κατεβαίνω υπόγειο να γυρίζω την βάνα. Η βάνα του ηλιακού είναι στο μπάνιο του δεύτερου ορόφου, οπότε είναι βολική.

Δεν υπάρχει κάποια θερμοβάνα, η οποία να μην αφήνει νερό να περάσει αν δεν είναι πχ 40 βαθμών, να την παρεμβάλω στο υπόγειο και να μην αφήνε κρύο νερό να περάσει?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by asterisΔεν υπάρχει κάποια θερμοβάνα, η οποία να μην αφήνει νερό να περάσει αν δεν είναι πχ 40 βαθμών, να την παρεμβάλω στο υπόγειο και να μην αφήνε κρύο νερό να περάσει?
    Δεν το γνωρίζω. Και να υπάρχει πάντως, μόνο αν έχει απομακρυσμένο αισθητήριο για να μπει στο μπόιλερ γίνεται δουλειά. Αλλά και να μην υπάρχει, μια κοινή ηλεκτροβάνα (δίοδη) με ένα υδροστάτη στο μπόιλερ θα σου κάνει μια χαρά τη δουλειά σου.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    quote:Originally posted by asteris
    [Εννιά στις 10 περιπτώσεις ο ηλιακός που θα είναι 160 λίτρα θα αρκεί για 2 ή 3 μπάνια την ημερα.
    3 μπανια ειτε με πολυ οικονομια ειτε μοιρασμενα καταλληλα στο 24ωρο.
    (οχι και πολυ πρακτικο). Ισως τα 200 να ειναι πολυ καλυτερα.

Αν δεν μπορεις να βαλεις τριοδη, μπορεις να βαλεις δυο διοδους και να τις ελεγχεις κεντρικα απο ενα σημειο (με την προυποθεση οτι μπορεις να περασεις καλωδια) απο ενα κεντρικο σημειο.
    Και αφου θα περασεις καλωδια, θα εχεις και ενδειξη θερμοκρασιων απο τα δυο συστηματα.
    Ειδικα για του ηλιακου, φροντισε να αντεχει στις υψηλες θερμοκρασιες που μπορει να βγαλει ο ηλιακος το καλοκαιρι.

Και με την ευκαιρια, να προσθεσω οτι σε περιπτωση που υπαρχει νυκτερινο, σε συνδιασμο με τις υψηλες τιμες του πετρ(ελαιους) ειδικα οταν υπαρχει το διωρο το μεσημερι, (οκτωβριο-Μαιο) ενας αυτοματισμος που συμπληρωνει με νυχτερινο το ηδη χλιαρο νερο του ηλιακου μπορει να βγει φτηνοτερα απο το να γυρισεις στο boiler που θα ζεστανει το νερο απο τους 15 βαθμους αντι τους 30.
    Εδω ακριβως τα περισσοτερα λιτρα αποθηκευσης βοηθανε πολυ.

Η διαφορα ειναι οτι ο αυτοματισμος θα ζεστανει με ρευμα ΚΑΘΕ μερα συγκεκριμενες ωρες, ενω το boiler όποτε το θες, εκει και τοτε. Αν οι αναγκες ειναι καθημερινες, ολα καλα, αν η χρηση του νερου ειναι περιστασιακη και εντονη ισως και να μην συμφερει.

Burn baby, burn

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2008
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    12
    quote:Originally posted by stom

quote:Originally posted by asteris
    [Εννιά στις 10 περιπτώσεις ο ηλιακός που θα είναι 160 λίτρα θα αρκεί για 2 ή 3 μπάνια την ημερα.
    3 μπανια ειτε με πολυ οικονομια ειτε μοιρασμενα καταλληλα στο 24ωρο.
    (οχι και πολυ πρακτικο). Ισως τα 200 να ειναι πολυ καλυτερα.

Αν δεν μπορεις να βαλεις τριοδη, μπορεις να βαλεις δυο διοδους και να τις ελεγχεις κεντρικα απο ενα σημειο (με την προυποθεση οτι μπορεις να περασεις καλωδια) απο ενα κεντρικο σημειο.
    Και αφου θα περασεις καλωδια, θα εχεις και ενδειξη θερμοκρασιων απο τα δυο συστηματα.
    Ειδικα για του ηλιακου, φροντισε να αντεχει στις υψηλες θερμοκρασιες που μπορει να βγαλει ο ηλιακος το καλοκαιρι.

Και με την ευκαιρια, να προσθεσω οτι σε περιπτωση που υπαρχει νυκτερινο, σε συνδιασμο με τις υψηλες τιμες του πετρ(ελαιους) ειδικα οταν υπαρχει το διωρο το μεσημερι, (οκτωβριο-Μαιο) ενας αυτοματισμος που συμπληρωνει με νυχτερινο το ηδη χλιαρο νερο του ηλιακου μπορει να βγει φτηνοτερα απο το να γυρισεις στο boiler που θα ζεστανει το νερο απο τους 15 βαθμους αντι τους 30.
    Εδω ακριβως τα περισσοτερα λιτρα αποθηκευσης βοηθανε πολυ.

Η διαφορα ειναι οτι ο αυτοματισμος θα ζεστανει με ρευμα ΚΑΘΕ μερα συγκεκριμενες ωρες, ενω το boiler όποτε το θες, εκει και τοτε. Αν οι αναγκες ειναι καθημερινες, ολα καλα, αν η χρηση του νερου ειναι περιστασιακη και εντονη ισως και να μην συμφερει.

Burn baby, burn
    Ευχαριστώ για την απάντηση. O Kiturami δίνει στον κεντρικό θερμοστάτη χώρου την ένδειξη θερμοκρασίας του νερού, οπότε μπορώ να τον τσεκάρω χωρίς να τραβήξω καλώδια από το υπόγειο. Μάλλον θα του βάλω μιά απλή βάνα να τον κλεινω και θα χρησιμοποιώ για συμπλήρωμα το ηλεκτρικό ρευμα. Νυχτερινό (καλή ιδέα) δεν έχω, αλλά θα κάνω αίτηση να βάλω. Η χρήση του νερού είναι περιστασιακή (είμαι μονος τις καθημερινές και επιστρέφει σύζυγος και παιδί το ΣΚ). Θα ήταν βέβαια πολύ βολικό μιά και υπάρχει δυνατότητα καλωδίωσης μέχρι την σκεπή, να βάλω ένα αισθητήρα θερμοκρασίας του νερού του ηλιακού, ώστε να ξέρω τι γίνεται και να ανάβω χειροκίνητα την αντίσταση. Που τοποθετείται, μέσα στον ηλιακό με κάποιο τρόπο ή στην έξοδο του ζεστού νερού? Το ζητάω από καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού?

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Λίγο γενικότερα...
    Μακάρι να υπήρχε μία ιδανική λύση για οικονομία.
    Πλέον γίνεται σαφές ότι οικονομία έχουμε όταν συνδιάζουμε τα πλεονεκτήματα διαφόρων μεθόδων παραγωγής ζεστού νερόυ χρήσης αλλα και γενικοτερα συνδιάζοντασ μεθοδους θέρμανσης κ.τλ.
    Να μή νομίζει ο κόσμος ότι είμαστε παλαβοί και για να ζεστάνουμε νερό φτιαχνουμε πυραύλους...
    Ο δρόμος για την οικονομία περνάει απο τον συνδιασμό συστημάτων.΄Ρχει να κάνει και με τις ανάγκες του κάθε πελάτη τα ωράρια του τις συνήθειεσ κ.α. .
    Πάντως άν δε βάλει και λίγο πλάτη ο πελάτης με αλλαγή νοοτροπιών δεκαετιών τα πράγματα δύσκολα βελτιώνονται.
    Ηλιακό + ηλεκτρικο + νυχτερινο τιμολόγιο + τρίοδη είναι πολύ καλή λύση με την προυπόθεση ότι συνεργάζεται ο χρήστης.

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο ... 345

Δικαιώματα απάντησης