Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 23

Θέμα: κατασκευη προχειρης τουαλεττας σε αποθηκη

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    livadia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    79

κατασκευη προχειρης τουαλεττας σε αποθηκη

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γεια σας
    εχω πολυ καιρο να γραψω αλλα εμπαινα καποτε καποτε να διαβασω.
    θελω να φτιαξω τουαλεττα στην αποθηκη με μια ντουσιερα .θελω να γινει οσο πιο απλο γινεται με πλαστικο για πατωμα , χωρις ντουσιερα αυτη την ετοιμη απλα τα νερα να φευγουν απο το σιφωνι του πατωματος.
    ο σωληνας της αποχετευσης θα ειναι 6 μ μακρυς τι διασταση? η ελαχιστη κλιση θα πρεπει να ειναι 2% σωστα?
    3 μετρα θα ειναι μεσα στην αποθηκη και 3μ εξω μεχρι να φτασει στον βοθρο.
    σε δημοσιευση ειδα Και στο βόθρο να πέφτει κατευθείαν, δεν θέλει φρεάτιο επισκέψιμο με ανεπίστροφη βαλβίδα???
    καταλαβαινω λοιπον πως μολις βγει απο την αποθηκη χρειαζεται φρεατιο
    αλλα και αντεπιστροφη βαλβιδα?
    μπορω να εχω φωτο πως ειναι το φρεατιο καιη αντεπιστροφη?
    ο εξαερισμος της αποχετευσης που θα μπει?
    μολις η σωληνα βγαινει εξω απο την αποθηκη η κοντα στον βοθρο?
    η κατασκευη θα γινει απο μενα λογω φτωχιας.
    μηπως υπαρχει κανενα μεταχειρισμενο σκαπτικο για πουλημα ?
    ευχαριστω παιδια.

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    livadia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    79
    με πλαστικο εννοω οπως σε μερικες τουαλεττες νοσοκομειων , μαλιστα να εβαζα και στο πλαι σκεφτομαι να μην υπαρχουν καθολου πλακακια μιας και οι τοιχοι θα ειναι απο γυψοσανιδα.
    ειναι προτιμοτερο να ερχονται το ζεστο και το κρυο και απο κει να μοιραζονται απο ανεξαρτητες σωληνωσεις οπως στα καλοριφερ? η να ερχεται η σωληνα και να πηγαινει απο την μια βρυση στην αλλη οπως τις εφτιαχναν τον παλιο καιρο?
    παιδια μηπως ξερετε που μπορω να βρω αυτους τους νικελενιους σωληνες για να συγκρατηται καποιος οπως εχουν σε καποιες τουαλετες για αναπηρους?
    ευχαριστω.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Φίλε Οτσο είναι πολλά αυτά που ρωτάς.
    Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει.
    Γυψοσανίδα χωρίς πλακάκια δεν γίνετε, θα χαλάσει εν ριπή οφθαλμού.
    Η σωλήνα πρέπει να είναι φ100.
    Ανεπίστροφο χρειάζεται αν η αποθήκη είναι πιο χαμηλά από την στάθμη των υπολοίπων φρεατίων.
    Μηχανοσίφωνα εγώ θα έβαζα αν το έριχνα στον βόθρο κατευθείαν.
    Ξεθυμάστρα θα βάλεις στην αρχή του καινούργιου δικτύου.
    Τις σωληνώσεις αν μιλάμε για πρόχειρο μπάνιο θα τις έκανα περιμετρικά όχι με κολλεκτέρ.
    Για το μπράτσο που ζητάς κάνε search sto google για αξεσουάρ μπάνιου αμεα.
    Η δες το http://www.kathome.gr/mpanio_eidiygieinis/a.m.e.a.html

Ασχετο....Ρε Σπύρο βάλε λίγο πλάτυ στο φόρουμ.

http://udravlikos.gr

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by gregori

Φίλε Οτσο είναι πολλά αυτά που ρωτάς.
    Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει.
    Γυψοσανίδα χωρίς πλακάκια δεν γίνετε, θα χαλάσει εν ριπή οφθαλμού.
    Η σωλήνα πρέπει να είναι φ100.
    Ανεπίστροφο χρειάζεται αν η αποθήκη είναι πιο χαμηλά από την στάθμη των υπολοίπων φρεατίων.
    Μηχανοσίφωνα εγώ θα έβαζα αν το έριχνα στον βόθρο κατευθείαν.
    Ξεθυμάστρα θα βάλεις στην αρχή του καινούργιου δικτύου.
    Τις σωληνώσεις αν μιλάμε για πρόχειρο μπάνιο θα τις έκανα περιμετρικά όχι με κολλεκτέρ.
    Για το μπράτσο που ζητάς κάνε search sto google για αξεσουάρ μπάνιου αμεα.
    Η δες το http://www.kathome.gr/mpanio_eidiygieinis/a.m.e.a.html

"Έγραψες" πάλι μάστορα. Μάλλλον έχω χάσει πολλά επεισόδια. Ποιός είναι ο Σπύρος?

Τεχνολογία και ποίηση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Ο King μάστορα...
    Να βάλει και αυτός κανα χεράκι στα μαστορικά θέματα.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Γρηγορη το ξερω εχω χαθει αλλα με το χαλι που επικρατει στην δουλεια ειμαι στον κοσμο μου και δεν υπαρχει ορεξη για πολυ γραψιμο..

Οτσο οτι σου ειπε ο Γρηγορης
    + οτι δεν ειναι και απολυτα ευκολο αυτο που θες να φτιαξεις μονος σου...
    Θελει προσοχη σε ρυσεις, προσβασιμοτητα σε περιπτωση βουλωματος και αρκετα εργαλεια...
    Το δικτυο θα γινει με χαλκο??? Αν ναι καντο εξωτερικη σωληνωση πανω απο το πλακακι για να εισαι ηρεμος...

Πρωσοπικα ντουζιερα με τοιχο γυψοσανιδας + πλακακι δν θα το εμπιστευομουν τοσο...
    Ενα αλφαμπλοκ ειναι μια χαρα πιστευω ωστε να μην ασχολεισαι με υγρασιες που μπορει να μπουν απο καναν αρμο πλακακιου...

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    livadia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    79
    Παιδια ευχαριστω.
    να ξεκαθαρισω και καποια πραγματα.γνωριζω οτι δεν μπαινω σε ενα φορουμ ερασιτεχνων που εχουν ενα χομπι και ο καθενας λεει το κοντο του και το μακρυ του.
    εδω μεσα υπαρχουν επαγγελματιες που εργαζονται σωματικα οι περισσοτεροι
    και γυρνανε σπιτι αργα κουρασμενοι , συχνα τσαντισμενοι μια και ερχονται σε επαφη με τον καθε λακα.
    εχουν λοιπον λιγο χρονο για χαλαρωση με την οικογενεια και ισως λιγο ιντερνετ , οπου θα ψαξει για κατι καινουργιο μια προκληση για την δουλεια του και οχι μονο, παρα να καθεται και να δινει απαντησεις στον
    καθε χλιμιντζουρα που πιστευει οτι πιανουν τα χερια του.
    γι αυτο εγω προσωπικα θα ηθελα απαντησεις αλλα και αν δεν λαβω το κατανοω απολυτα , ουτως η αλλως ειμαι υποχρεομενος απεναντι σας και ιδιαιτερα στον γρηγορη μιας και μου εχει αφιερωσει τον περισσοτερο χρονο σε απαντησεις .
    ας μην ξεχναμε και οτι σας ζηταμε να δημοσιευσεται στο διαδυκτιο τα μυστικα της τεχνης σας που εχουν αποκτηθει με ιδρωτα και εγω τα μαθαινω αραχτος απο την πολυθρονα μου . γιαυτο λοιπον ενα μεγαλο ευχαριστω απο εμενα και ολους τους ερασιτεχνες που εμφανιζομαστε ξεκαρφωτα και ζηταμε συμβουλες προς ολους εσας τους επαγγελματιες.

στα παρακατω λοιπον απαντατε αν εχετε χρονο και διαθεση.
    α) με ενα bosch 11kilo θα μπορεσω να σπασω το μπετον στο δαπεδο? για την φ100? μονο αυτο βρικα να νοικιαζεται στην περιοχη μου.
    β) σιγουρα ειναι απαραιτητος ο Μηχανοσίφωνας? εμενα σαν εμποδιο μου φαινεται σε μια κλιση 2% σε 6 μετρα αποσταση, τι θα κερδισουμε ?απο οσμες δεν θα σταματανε στην λεκανη?
    το δικο μου σχεδιο ηταν απο την λεκανη κατευθειαν στο βοθρο 6μ στα 2,5μ που βγαινει απο το κτιριο Τ και προς τα επανω εξαερισμος με σωληνα φ100 , οποτε αν χρειαστει βγαζουμε την καθετη σωληνα και εχουμε προσβαση για καθαρισμο. ειμαι λαθος? και πως ειναι το σωστο?
    θα ειναι αρκετη αυτη η προσβασιμοτητα?
    γ) ειναι υπο σκεψη και το αλφαμπλοκ και αρκετα πιο ευκολο να γινει , το προβλημα μου ειναι οτι δεν θα μπορουσα να το επενδυσω με πλαστικο οπως σκοπευα η μηπως μπορω?http://www.eshop-dapeda.gr/index.php...mart&Itemid=28 και δευτερον η στηριξη ειδων υγιεινης καθως και των ραβδων στηριξης που σκοπευα να βαλω μιας και 10 ποντους τοιχος αλφαμπλοκ δεν μου φαινεται και τοσο στερεος ενω αντιθετα στις γυψοσανιδες σκεφτομουν να βαλω κοιλοδοκο σαν κλοβο και ιδιαιτερα οπου θα απαιτω στηριξη.
    δ)να γινει το δικτυο του νερου με χαλκο? μπορω να το κανω μιας και εχουμε τα εργαλεια αλλα θα μου κοστισει πολλα . παλι εδω στην επαρχια σε πλαστικο σου δινουν μονο τουμποραμα οπως το λενε, αλλα και αλλες σωληνες οπως rehau να βρεις χρειαζεσαι την πρεσα , απο τουμποραμα πινεται το νερο ? θυμαμαι σε ενα πρατηριο φιλου μου που περνουσε κοντα σχετικα στις αντλιες πετρελαιου βρομαγε το νερο πετρελαιο.
    ε)σιφωνια δαπεδου μαλλον θα χρειαστω 2, ενα κατω απο το ντους και ενα στο κεντρο του μπανιου , τα νερα αυτα θα πανε ξεχωριστα σε αυλακι ομβριων υδατων . αυτα με φ 50 θα βγουνε? χρειαζομαστε και εδω εξαερισμο? ο γρηγορης νομιζω εχει μια αδυναμια στα PP Vlasir.
    σωληνες απο τι υλικο να προτιμησω? PVC h PP?
    ΤΕΛΟς παντων φτανει το σεντονι για σημερα θυμηθω και αλλες αποριες αυριο παλι.αν υπαρξει κανας ηρωας για να απαντησει.
    καληνυχτα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by gregori
    Ιούλιο μήνα,
    εργένης,
    με αρκετά τετραγωνικά ιδιόκτητης καρότσας, όπου οι θερμίδες μπαίνουν και βγαίνουν,
    θα έβαζες πλάτη στο φόρουμ;

Μάλλον κάτι σου συμβαίνει Γρηγόρη.
    Otso ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Ιδίως αν είσαι παντρεμένος.

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Εμένα το πρόβλημα Otso δεν είναι ότι μεταφέρουμε τα μυστικά της τέχνης…
    Ε δεν πιάσαμε και τον παπα από τα ……. επειδή μάθαμε να κολλάμε σωλήνες…
    Και σιγα μην χάσουμε το μεροκάματο αν δώσουμε στον Otso μερικές πληροφορίες.
    Το μεροκάματο θα το χάσουμε γιατί είμαστε απαθείς απέναντι στο βρώμικο παιχνίδι που παίζετε εις βάρους του λαού είναι η άποψη μου.

Το φόρουμ έχει σκοπό την διάδοση της γνώσης…Για να πάρει όμως κανείς γνώση από το φόρουμ πρέπει να στρώση τον κώλο του κάτω να διαβάσει να διασταυρώσει και γενικά να αφιερώσει τόσο χρόνο που ισοδυναμεί με σχολείο.
    Εμένα όταν με ρωτάνε πιο είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο στην δουλεία σου ξέρεις πιο απαντώ?….Το ιντερνετ.
    Δυστυχώς οι πιο πολλοί βαριούνται όπως βαριόμουν και εγώ νεότερος για αυτό βλέπεις και μικρή συμμετοχή από τεχνίτες εδώ μέσα. Μερικές φορές διαβάζω αυτά που έγραφα στις αρχή που μπήκα στο φόρουμ και τρομάζω…

Σχετικά με σένα μάστορα υπάρχει τουλάχιστον για μένα άλλο πρόβλημα…
    Θέλεις να στήσεις ένα μπάνιο και ξέρει πολύ λίγα πράγματα πάνω στα υδραυλικά….Είναι σαν να βάλεις έμενα να φτιάξω ενα περιβόλι …Που να το φτιάξω που έχω βαθιά μεσάνυχτα.
    Για αυτό αν θέλεις και για να μην πληκτρολογώ 2-3 ώρες μπορείς να με πάρεις τηλέφωνο και να σε βοηθήσω σε ότι μπορώ….

Στα γρήγορά όμως…
    Το 11αρι το κομπρεσερ είναι μια χαρά για να σκάβεις μπετό.
    Μηχανοσίφωνα βάλε ένα κλειστού τύπου με τάπες και ένα φρεατιάκι από πάνω.
    Από ότι κατάλαβα δεν έχεις βάθος άρα σιγά το πράγμα….
    Αν πάλι δεν θέλεις να βάλεις μικρό το κακό…Μια αποθήκη είναι….Αν προκύψει πρόβλημα σκάβεις στα 3 εξωτερικά μέτρα και μεσολαβείς έναν μετά…
    Το συφόνι δαπέδου κάντο με όποιο υλικό βρεις….Και αυτό δεν είναι τίποτα το σπουδαίο.
    Στην ντουζιέρα δεν χρειάζεται να βάλεις ξεχωριστώ σιφόνι αλλά ένα ποτηράκι βεράντας φ40 που θα καταλήγει στο κεντρικό σιφώνι…
    Το φ50 είναι μια χαρά. Αν σώνει και καλά θέλεις να το κάνεις καλύτερο και βρείς στην περιοχή φ75 βάλε το.
    Το να πετάς τα νερά του σιφονιού στα όμβρια δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο…
    Εσύ θα το κρίνεις αν θέλεις σαπουνάδες στην γη σου.
    Από την στιγμή που ξέρεις τον χαλκό καλύτερα φτιαχτό με χαλκό αρκεί να μην έχεις μεγάλες παγωνιές …

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Και ξέχασα να σου πώ σχετικά με τις ξεθυμάστρες...
    Αν το σιφόνι δεν το ρίξεις στην φ100 αλλά το οδηγήσεις μόνο του έξω ναι θέλει και αυτό ξεθυμάστρα...
    Στο νού σου να το έχεις απλά….Όπου κυλάει νερό αυτό από πίσω πρέπει να παίρνει αέρα...Αλλιώς το νερό κυλάει με δυσκολία.

Δικαιώματα απάντησης