Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 23

Θέμα: κατασκευη προχειρης τουαλεττας σε αποθηκη

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    livadia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    79

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ευχαριστω Γρηγορη.
    οσο για το περιβολι ενας καφετζης στο χωριο μου , που αργοτερα καλλιεργησε και κτηματα λογω προικας , ειχε πει <τα πιο ξεφτιλισμενα επαγγελματα στον κοσμο ειναι του καφετζη και του γεωργου ολοι μπορουν να τα κανουν> και οντως τα παραδειγματα απειρα , ολοι οι συνταξιουχοι που ξαναγυρισαν στα χωρια εγιναν γεωργοι και τα πανε καλυτερα απο τους κατ επαγγελμα ντοπιους.
    και κατι οφ τοπικ αλλα επικαιρο , πριν 2 χρονια το σιταρι εφτασε στην οντως απιστευτη τιμη των 30 λεπτων και το ψωμι πηγε 1,60 .
    τωρα παρακαλας να σου παρουν το σταρι 10 λεπτα τιμη που ειχε πριν 30 χρονια 30 δρχ οσο ειχε το δολλαριο τωτε αλλα το ψωμι παραμενει στα 1.60.
    βεβαια το σταρι το καλο το ελληνικο το μαζευει ολο ενας ιταλος , εμεις οι
    ελληνες τρωμε ουκρανικα σκυβαλλα δεν μου λενε ποσο το παιρνουν οι μυλωναδες αλλα υποψιαζομαι 5 λεπ λογω τσερνομπιλ δεν το παιρνει κανεις αλλος στον κοσμο . αλλα και οπτικα να το δεις ρε παιδια ενα μαυρο σιχαμενο πραγμα καμμια σχεση με το κεχριμπαρενιο δικο μας . εχω δει δειγματα σε μυλους.
    επισης επειδη λογω κοστους οι αγροτες τωρα δεν βγαινουν εχουν ελαχιστα λιπασματα αν εχει ριξει κανενας και εχει σταματησει το ψεκασμα. μιλαμε για σταρια σχεδον βιολογικα.
    στην περιοχη μου υπαρχουν 2 φουρναραιοι με πισινα οταν δεν εχουν γιατροι τυχαιο? δεν νομιζω.
    ολα αυτα ειναι αποψεις δικες μου και φανταστικες θεωριες μην κατηγοριθουμε και για το τιποτα.
    σορρυ για το οφ τοπικ.

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    livadia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    79
    καλησπερα.
    τελειωσα με τα ηλεκτρικα και με την εσωτερικη πλευρα της τουαλετας (γυψοσανιδες) και τωρα πρεπει να περασω τα υδραυλικα και να κλεισω και την εξωτερικη πλευρα.
    λοιπον αποφασισα να γινουν οι σωληνωσεις με rautitan 16 μιας και μου ειπαν οτι ενδεχεται να μου δανεισουν τα εργαλεια.
    rautitan 16αρι αλλα ποιο? την stabil η την flex? οσο και αν διαβασα στο σιτε της rehau δεν μπορεσα να καταλαβω που υπερτερει η ακριβη stabil απο την φτηνιαρα flex.
    λοιπον ερωτησεις
    1)stabil η flex?
    2)εξαρτηματα συνδεσης , τα νεα rautitan Px πολυμερη? η κλασικα ορειχαλκινα rautitan mx?
    3)εξαρτειματα συνδεσης κανει να θαβονται στο τσιμεντο?
    4)χρησιμοποιουμε ασβεστη στο τσιμεντο καλυψης υδραυλικων σωληνων?
    5)θα θαφτει στο πατωμα αφου σπασω το μπετον , χρειαζονται S ?
    6) α) το ζεστο με αρμαφλεξ και το κρυο με σπιραλ
    β) το ζεστο και το κρυο με σπιραλ
    γ) το ζεστο και το κρυο με αρμαφλεξ
    δ) το ζεστο και το κρυο με αρμαφλεξ και απο πανω και τα δυο με σπιραλ γινεται?
    7) μιας και θα σκαψουμε μπορουμε την ιδια σωληνα 16αρα stabil η flex να την χρεισιμοποιησουμε για θερμανση λεω να απλωσω και δυο σωληνες για ενα μελοντικο σωμα.
    α) θα χρειαστουν S?
    β) 26 τετραγωνικα καλυπτωνται με ενα σωμα? χωρος μονωμενος με εσωτερικο κελυφος , δηλαδη τουβλινος τοιχος , 3cm dow εξηλασμενη πολυστερινη και μετα γυψοσανιδες , απο πανω , ξυλο ραμποτε , 3cm dow εξηλασμενη πολυστερινη και ξυλινο πατωμα , παταρι και σκεπη με κεραμιδια, κατω πλαστικο πατωμα.
    γ) προφανως χρειαζονται αρμαφλεξ.
    8) νερο κρυο και ζεστο θα παρω απο εναν ηλιακο120 λιτ. , αλλα το ζεστο θα συνδεθει και με ηλεκτρικο θερμοσυφωνα 60 λιτ. θα χρειαστει ΔΔ? 18λιτ.?
    υπ οψιν δεν υπαρχει αντεπιστρωφο , και ρυθμιστης πιεσης.
    9) το ΔΔ μπαινει στο κρυο σωστα?
    10) με 3% κλιση η αποχετευση της τουαλεττας και μηκος 6,5 μ μεχρι τον βοθρο ειναι μακρυα? θα δουλεψει?
    μονο 10 ερωτησουλες ειναι, παιδια μονολεκτικες απαντησεις για λιγοτερο πληκτρολογιο.
    ειμαι περιεργος αν θα απαντηση και καποιος αλλος εκτος του συνηθους υποπτου .
    ευχαριστω.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Φιλε otso αυτες ειναι βασικες ερωτησεις και καλυτερα να παρεις καποιον υδραυλικο για την εγκατασταση (δεν ειναι κ πολυ μεγαλη)..
    Δεν ειναι και τοσο απλη η σωληνα στο να την δουλεψεις..

Η φλεξ δεν εχει αλουμινιο ενω η σταμπιλ εχει αυτη η βασικη τους διαφορα.. Η φλεξ αν δεν εχεις σημεια να στηριξεις σωστα δλδ οπως η γυψοσανιδα σου ειναι μπελας για να κατσει..
    Υπαρχουν ειδικα εξαρτηματα της rehau για γυψοσανιδα..

Και παλι θα εφερνα υδραυλικο για να σε καλυψει σε ολα αυτα...

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    livadia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    79
    φιλε βασιλια ευχαριστω για την απαντηση σου.
    εδω στην επαρχια δεν εχω βρει ακομα μερακληδες τεχνιτες , παιζουν απο αλβανους που δεν τους παω , για ενα εκατομυριο λογους και οι ελληνες , οι ελληνες λοιπον ειναι δυο ειδων οι παντελως βλακες που εκοψαν το σχολειο επειδη εμειναν 5 χρονια στην ιδια ταξη και οι υπερβολικα εξυπνοι που βαριοντουσαν το σχολειο και επιαναν τα χερια τους .
    οι πρωτοι ειναι επικυνδινοι και οι αλλοι πουλανε τρελλα να παρουν το παραδακι και βαζουν αλβανους να κανουν την δουλεια , οτι ναναι .
    και ολοι ζητανε στο τελος παραπανω λεφτα μα γιατι ζητησα κατι μα γιατι λεει βρηκαν δυσκολια που δεν ειχαν υπολογισει.
    γι αυτο μονο εργατες τους το ξεκαθαριζω απο την αρχη. γιατι κατι ρουμανοι που τους εδωσα τα εργαλεια τους εξηγησα πως να κανουν την δουλεια και τι υλικα να χρησιμοποιησουν μετα ηθελαν να μου το παιξουν εξιδεικευμενα μαστορια .
    ξεκαθαριζω λοιπον οτι αυτοι που γραφετε στο φορουμ και εχω δει δουλειες σας απο φωτογραφιες ειστε το 0,5 % του συνολου των τεχνιτων στην ελλαδα, και πολυ λεω , σαν τις δουλειες που εχω δει εδω δεν εχω δει πουθενα .
    οποτε μου φαινεται τρελλο να πληρωσω και να δημοσιευσω εδω φωτο και να μου πειτε τι μαλακιες σου εκανε που τον βρηκες και τα λοιπα.
    τωρα στο θεμα μας ξεκινησαμε για ενα απλο μπανιο στην αποθηκη και καταληξαμε να κανουμε την μιση αποθηκη γκαρσονιερα για ηλικιωμενο ατομο με προβληματα. γι αυτο το μπανιο θα ειναι γεματο με στηριγματα
    και ολα μεχρι τον νιπτηρα και το ντους η λεκανη σε υψη που να ταιρειαζουν σε 1 συγκεκριμενο ατομο γι αυτο αναμεσα στις γυψοσανιδες μπαινουν κοιλοδοκοι οπου θα βιδωθουν τα παντα για να αντεχουν το βαρος ενος ανθρωπου .
    υπαρχει μαστορας που θα καθοταν να το κανει αυτο?
    αν Υπαρχουν ειδικα εξαρτηματα της rehau για γυψοσανιδα δεν τα εχω δει στο σιτε τους κανενα λινκ?
    εγω εχω αποφασισει πανω κατω πως θα το φτιαξω απλα ηθελα και την γνωμη ανθρωπων που εκτιμω σαν επαγγελματιες .
    ειμαι ερασιτεχνης και δεν το παιζω και ξερολας, παντα μου αρεσει να ακουω γνωμες.
    και παλι ευχαριστω.

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    livadia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    79
    ξεχασα για την σταμπιλ η την φλεξ οκ ξερω τι διαφορα εχουν , αυτο που δεν γνωριζω ειναι σε ποιες περιπτωσεις διαλεγουμε η την μια η την αλλη.
    η σε τι ειναι καλυτερη η μια απο την αλλη

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    1)stabil η flex?
    Stabil κάθετε πιο εύκολα

2)εξαρτηματα συνδεσης , τα νεα rautitan Px πολυμερη? η κλασικα ορειχαλκινα rautitan mx?
    Αφου θα το κάνεις με κολλεκτέρ τι εξαρτήματα?…
    Μία λήξη 16Χ1/2 θέλεις ορειχάλκινη και ο κολιές ας είναι ότι θέλει
    .

3)εξαρτειματα συνδεσης κανει να θαβονται στο τσιμεντο?
    Ναι λένε αυτοί…Εγώ το αποφεύγω.

4)χρησιμοποιουμε ασβεστη στο τσιμεντο καλυψης υδραυλικων σωληνων?
    Ναι στον τοίχο όχι στο πάτωμα...

5)θα θαφτει στο πατωμα αφου σπασω το μπετον , χρειαζονται S ?
    Αν είναι μεγάλα κομμάτια ναι στα ζεστά…Αλλά έστι και αλλιώς για να οδηγηθείς στις υδροληψίες θα κάνει από μόνη της κούρμες.

6) α) το ζεστο με αρμαφλεξ και το κρυο με σπιραλ
    β) το ζεστο και το κρυο με σπιραλ
    γ) το ζεστο και το κρυο με αρμαφλεξ Ναι
    δ) το ζεστο και το κρυο με αρμαφλεξ και απο πανω και τα δυο με σπιραλ γινεται?

7) μιας και θα σκαψουμε μπορουμε την ιδια σωληνα 16αρα stabil η flex να την χρεισιμοποιησουμε για θερμανση λεω να απλωσω και δυο σωληνες για ενα μελοντικο σωμα.
    Ναι φυσικά και οι 2 κάνουν

α) θα χρειαστουν S?
    Ναι

26 τετραγωνικα καλυπτωνται με ενα σωμα? χωρος μονωμενος με εσωτερικο κελυφος , δηλαδη τουβλινος τοιχος , 3cm dow εξηλασμενη πολυστερινη και μετα γυψοσανιδες , απο πανω , ξυλο ραμποτε , 3cm dow εξηλασμενη πολυστερινη και ξυλινο πατωμα , παταρι και σκεπη με κεραμιδια, κατω πλαστικο πατωμα.

2 Σώματα μπακαλίστικα

γ) προφανως χρειαζονται αρμαφλεξ.
    Ναι μεν αλλά….Το σπιράλ έχει ένα συμαντικό προτέρημα…Σε τυχόν διαρροή ξέρεις ποια σωλήνα έχει διαρροή. Και εγω δεν έχω ξεκαθαρίσει τι να επιλέγω

8) νερο κρυο και ζεστο θα παρω απο εναν ηλιακο120 λιτ. , αλλα το ζεστο θα συνδεθει και με ηλεκτρικο θερμοσυφωνα 60 λιτ. θα χρειαστει ΔΔ? 18λιτ.?
    υπ οψιν δεν υπαρχει αντεπιστρωφο , και ρυθμιστης πιεσης.

Βάλε μία τρίοδι βάννα και επέλεγε με το χέρι πότε θα παίρνεις νερό από τον ηλιακό και πότε από τον θερμοσύφονα…
    Μην τα μπερδεύεις αναμεταξύ τους.

9) το ΔΔ μπαινει στο κρυο σωστα?
    Αν η πίεση στην περιοχή σου είναι πάνω από 4 βαρ ίσως χρειαστείς δοχείο…
    Ισως...Και ναι μπαίνει στο κρύο.

10) με 3% κλιση η αποχετευση της τουαλεττας και μηκος 6,5 μ μεχρι τον βοθρο ειναι μακρυα? θα δουλεψει?
    Μια χαρά

μονο 10 ερωτησουλες ειναι, παιδια μονολεκτικες απαντησεις για λιγοτερο πληκτρολογιο.
    ειμαι περιεργος αν θα απαντηση και καποιος αλλος εκτος του συνηθους υποπτου .
    ευχαριστω.
    Οι ερωτήσεις που κάνεις αφορούν κυρίως υδραυλικούς και δεν είμαστε και πολλοί εδώ μέσα….Μας φάγανε λάχανο οι μηχανολόγοι.

http://udravlikos.gr

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    livadia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    79
    ευχαριστω γρηγορη

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    livadia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    79
    γαμω την επαρχια μου
    επισκεψη στο μαγαζι (το μοναδικο αλλωστε που πουλαεικαι κατι αλλο εκτος χαλκοσωληνων για αγορα υλικων rehau, και ναι μεν εχουμε ολα τα υλικα αλλα τελικα δεν εχουνε την πρεσα και πρεπει να την ζητησουν απο την εταιρεια η οποια βεβαια δεν την δινει εκτος και φτιαχνεις πολυκατοικια .
    εχουνε ομως λεει πρεσα ROTHENBERGER για αλλες πολυστρωματικες νομιζω coes και μου την δανειζουν . κοιταζω τους συνδετηρες και ηταν με ο ring
    και εκει αρχιναει ο καυγας οτι οι ο ring ειναι οι καλυτεροι συνδεσμοι και οτι της rehau ειναι προβληματικοι γιατι λεει πεταγωνται οι δαχτυλιοι προς τα πισω , παντου λεει το αναφερουν σε ολα τα φορουμ , του λεω στο φορουμ του μοναχου που μπαινω δεν εχω διαβασει κατι τετοιο , και μου λεει σιγα το φορουμ.τοτε τα πηρα και εφυγα, και υπ οψιν τα ελεγαν αυτα υπαληλλοι , να τα ελεγε ιδιοκτητης το καταλαβαινω , τινα πω.
    και τωρα τι κανουμε ? παιρνουν μηχανικη συσφιξη οι rehau ? η θα ειναι μια χαζομαρα ? θα εχουμε στην συνδεση φ6.
    και αλλη μια ερωτηση βρηκα ηλεκτρικους θερμοσυφωνες elco ,αλλα θυμαμαι ειχα δει εδω οτι τρεχουν παντα και πρεπει να εχεις σωληνακι στην βαλβιδα ασφαλειας για να τρεχουν τα νερα εξω? ισχυει ακομα αυτο?
    οποτε αποριπτονται , και κριμα ειναι θα επρεπε να αγοραζουμε και τιποτα ελληνικο , εκτος και αν ειναι κατασκευη στην τουρκια.
    καληνυχτω.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Αν θυμάμαι κι εγώ σωστά, οι Elco στάζουν περισσότερο από άλλους θερμοσίφωνες όχι γιατί έχουν πρόβλημα, αλλά γιατί έχουν μια ιδιαίτερη βαλβίδα ασφαλείας (την οποία κάποιο υδραυλικοί προτιμάνε να αλλάζουν με κλασική). Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τη μάρκα του θερμοσίφωνα, η σωστή λύση είναι όχι το λάστιχο στη βαλβίδα, αλλά η τοποθέτηση δοχείου διαστολής που θα παραλάβει τις διαστολές και θα αποτρέψει την υπερβολική άυξηση της πίεσης που ανοίγει τη ΒΑ... άσχετα αν σπανιότατα θα το δεις εγκατεστημένο. Τα υπόλοιπα είναι γιατροσόφια.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Βαλε τον Elco.
    Όσο για τις πρέσες, τα υδραυλικάδικα και το τι σου είπανε, δεν θέλω να σχολιάσω.
    Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα οι πιο διαδεδομένοι τρόποι πατήματος των εξαρτημάτων είναι 4.
    Κάθε εταιρία έχει το δικό της και δεν σε καλύπτεί η εγγύηση και καλά αν χρησιμοποιήσεις άλλων εξαρτήματα….
    Th
    H
    U
    Simpexlize
    Και όποιος θέλει να πάθει εγκεφαλικό ας δει όλα τα πατήματα που κυκλοφορούν στο ακόλουθο pdf
    http://www.remstools.co.uk/pdf/pressing_tong_chart.pdf

Εγω αυτή την ιστορία με τις πρέσες την λαμβάνω σαν να μου λένε…
    Λεφτά να έχεις κορόιδο υδραυλικέ να αγοράζεις πρέσες.
    Εταιρίες, εμπόριο, προπαγάνδα και κουραφέξαλα που βομβαρδίζουν τα μυαλά των μορφωμένων από κολέγια μάρκετινγκ υπαλλήλων τους αλλά και τα δικά μας στα διάφορα σεμινάρια και επιδείξεις τους ότι τα προϊόντα τους υπερτερούν έναντι των άλλων….
    Παρακμή του συστήματος μιάς και μας εχουν κάνει όλους κουτορνίθια σπαταλώντας ώρες αμέτρητες να παρακολουθούμε τις ριαλιτι βλακείες τους προς ξεκούραση του πνεύματος μας.
    Τι είπα τώρα……

http://udravlikos.gr

Δικαιώματα απάντησης