Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 10

Θέμα: ψυκτικος θαλαμος

ψυκτικος θαλαμος

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

γεια σας.γνωριζει καποιος να μου πει αν χρειαζεται ειδικη αδεια για να φτιαξει κανεις ψυκτικο θαλαμο(αρκετα μεγαλο) σε μαναβικο που ασχολειται και με την χονδρικη πωληση ετσι ωστε να συντηρουνται τα φρουτα και λαχανικα?και αν ναι σε ποια υπηρεσια πρεπει να απευθυνθει?
    επισης,μια ακομη ερωτηση,το μοτερ χρειαζεται αδεια απο την πολεοδομια για να τοποθετηθει εξωτερικα του καταστηματος?
    ευχαριστω εκ των προτερων.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Σοφία καλώς ήρθες στο φόρουμ.
    Πολλά - πολλά δεν έχω να σου πώ.
    Μια κάποια αρχή για σένα βρίσκεται στο topic ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΘHΚΗΣ ΜΕ ΨΥΚΤΙΚΟ ΘΑΛΑΜΟ.
    Γράψε δυο πράγματα στο προφίλ σου ( επάνω, δεξιά στην οθόνη ). Ελπίζω μόλις γυρίσουν οι μηχανολόγοι από τις πρόωρες άδειές τους να μάθουμε και οι δύο περισσότερα.

Κώστας.

γεια σου Κωστα,ευχαριστω για το καλωσορισμα.
    το ειδα το τοπικ που μου ειπες.στην διευθυνση αναπτυξης δεν ηταν σιγουροι αν δινεται η αδεια απο αυτους...το ιδιο μου ειπαν και στην πολεοδομια για το μοτερ ψυξης του θαλαμου.
    για να βοηθησω περισσοτερο οποιον ειναι γνωστης του θεματος ετσι ωστε να εχει μια πιο ολοκληρωμενη ιδεα για τι μιλω,να συμπληρωσω οτι ο ψυκτικος θαλαμος ειναι εγκατεστημενος εντος του καταστηματος μαναβικης και ειναι φτιαγμενος απο πανελ,ενω το μοτερ ψυξης ειναι τοποθετημενο εκτος του καταστηματος,σε πλαινο τοιχο και στο εδαφος.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Νομίζω ότι,
    [u]από την αρμόδια Νομαρχία θα γίνει:
    1.4.2. Υγειονομικός έλεγχος, γνωμάτευση για αδειοδότηση εγκαταστάσεων, βεβαίωση καταλληλότητας, των
    παρακάτω επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου:
    " παντοπωλεία, super market, περίπτερα- ψιλικά, λαϊκές αγορές, οπωρολαχανοπωλεία, κρεοπωλεία, πτηνοπωλεία-αυγοπωλεία,
    ιχθυοπωλεία, καταστήματα κατεψυγμένων προϊόντων, καταστήματα προϊόντων αλλαντοποιίας & τυροκομίας, πρατήρια ελαίου
    & μαγειρικών λιπών,
    " αρτοποιεία, πρατήρια άρτου, πρατήρια γάλακτος & ειδών ζαχαροπλαστικής, αμιγή πρατήρια ειδών ζαχαροπλαστείου, αμιγή
    γαλακτοπωλεία, εργαστήρια τυρόπιτας- μπουγάτσας, παγωτοπωλεία,
    " καφεκοπτεία, καταστήματα ξηρών καρπών & ζαχαρωδών προϊόντων, καταστήματα εμφιαλωμένων ποτών (κάβες).

Επίσης, [u]για το αμαξάκι του θα χρειαστεί πάλι από την Νομαρχία:
    1.4.16. Χορήγηση βεβαίωσης καταλληλότητας αυτοκινήτου μεταφοράς τροφίμων
    Δικαιολογητικά:
    1) Αίτηση (Έντυπο Υ52)
    2) Αντίγραφο σελίδας με τα τεχνικά στοιχεία του βιβλίου μεταβολών του αυτοκινήτου
    3) Άδεια λειτουργίας της επιχείρησης
    4) Ένα ντοσιέ με λάστιχο
    Προσοχή:
    Η Υπηρεσία μας επιφυλάσσεται να ζητήσει πρόσθετα δικαιολογητικά εφόσον απαιτηθούν.

[u]ΔΕΝ θα χρειαστεί:4.2.9. Θεώρηση ταινιών αυτογραφικών θερμοϋγρομέτρων ψυκτικών επιχειρήσεων
    Απαιτούμενες Ενέργειες:
    1) Τα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης ψυγεία και οι ψυκτικές επιχειρήσεις με θαλάμους χωρητικότητας άνω των 25 κ.μ., οι
    ψυκτικοί θάλαμοι ιδιωτικής χρήσης που προορίζονται για συντήρηση κρεάτων και ιχθύων χωρητικότητας άνω των 50 κ.μ,
    καθώς και οι βαθιάς κατάψυξης θάλαμοι άνω των 10 κ.μ. υποχρεούνται να προσκομίζουν για θεώρηση τις ταινίες
    αυτογραφικών θερμοϋγρομέτρων των ψυκτικών θαλάμων τους «πριν τη χρησιμοποίησή τους», σύμφωνα με τα άρθρα 455 &
    457 της Αγ/κής 4/ξης 14/89 και του άρθρου 62 του Κώδικα Τροφίμων.
    2) Αν η καταγραφή της θερμοκρασίας ή/και της υγρασίας γίνεται με ηλεκτρονικά μηχανήματα εφοδιασμένα με μνήμη για τη
    θεώρηση των ταινιών είναι υποχρεωτική η προσκόμιση:
    α) Πιστοποιητικού διαπιστευμένης αρχής ότι τα χρησιμοποιούμενα μηχανήματα πληρούν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας (ή
    αντίστοιχης εθνικής νομοθεσίας κράτους μέλους της Ε. Ένωσης) για τα τρόφιμα βαθιάς κατάψυξης
    β) Έγγραφη βεβαίωση του κατασκευαστή των μηχανημάτων ότι οι χρήστες τους δε δύνανται να μεταβάλλουν τις μετρηθείσες
    τιμές που αποθηκεύονται στη μνήμη τους.

[u]Θα χρειαστεί:4.4.4.9. Εγγραφή στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών
    Δικαιολογητικά:
    Α. ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ-ΑΠΟΣΤΟΛΕΩΝ
    1)Αίτηση- Δήλωση εγγραφής (Χορηγείται από την υπηρεσία)
    2)Βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ ότι έχει γίνει δήλωση άσκησης επιτηδεύματος και ο Α.Φ.Μ που χορηγήθηκε
    3)Αντίγραφο του οικείου καταστατικού αν πρόκειται για εταιρεία
    4)Επικυρωμένα αντίγραφα αδειών λειτουργίας των εγκαταστάσεων
    5)Βεβαίωση εγγραφής στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
    6)Βεβαίωση εγγραφής στο ειδικό Μητρώο εξαγωγέων του οικείου επιμελητηρίου
    7)Αποδεικτικό καταβολής νομίμου τέλους εγγραφής 600 Ευρώ κατατιθέμενου στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας
    8)Βεβαίωση της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων
    9)Υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86 στην οποία θα αναγράφεται ότι όλα τα στοιχεία που δόθηκαν είναι αληθή
    Β. ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ-ΠΑΡΑΛΗΠΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ
    1)Αίτηση- Δήλωση εγγραφής (Χορηγείται από την υπηρεσία)
    2)Βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ ότι έχει γίνει δήλωση άσκησης επιτηδεύματος και ο Α.Φ.Μ που χορηγήθηκε
    3)Αντίγραφο του οικείου καταστατικού αν πρόκειται για εταιρεία
    4)Επικυρωμένα αντίγραφα αδειών λειτουργίας των εγκαταστάσεων
    5)Αποδεικτικό καταβολής νομίμου τέλους εγγραφής 600 Ευρώ για τους εισαγωγείς-παραλήπτες και 300 Ευρώ για τους
    εμπόρους εγχώριας αγοράς κατατιθέμενου στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας (εξαιρούνται οι έμποροι των
    λαϊκών αγορών)
    6)Βεβαίωση της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων ( έχει εκχωρηθεί η αρμοδιότητα πάλι στην Νομαρχία και αν είναι Αθηνών τότε: 2.4.5. Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Φειδιππίδου 31 Τ.Κ. 115 27 τηλ.: 210-7480337, 210-7480572, 210-7480336 )
    7)Υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86 στην οποία θα αναγράφεται ότι όλα τα στοιχεία που δόθηκαν είναι αληθή
    Γ. ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
    1)Αίτηση-Δήλωση εγγραφής (Χορηγείται από την υπηρεσία)
    2)Άδεια από το ταμείο λαϊκών αγορών σε περίπτωση που ο συναλλασσόμενος διαθέτει προϊόντα στις λαϊκές αγορές
    3)Υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86 στην οποία θα αναγράφεται ότι όλα τα στοιχεία που δόθηκαν είναι αληθή.

[u]Στην Νομαρχία πάλι:1.4.3. Εφαρμογή του υγειονομικού κανονισμού και των λοιπών υγειονομικών διατάξεων και ειδικότερα
    υγειονομικός έλεγχος, γνωμάτευση για αδειοδότηση εγκαταστάσεων, βεβαίωση καταλληλότητας σε:
    " εργαστήρια τροφίμων και ποτών,
    " συσκευαστήρια τροφίμων,
    " αποθήκες τροφίμων και ποτών χονδρικού εμπορίου,
    " διανομείς και μεταφορείς προϊόντων ελαίου-μαγειρικών λιπών.

[u]Δεν υπάγεται στο Π.Δ. 79/2007 που αφορά εγκαταστάσεις για ζωϊκά προϊόντα, οπότε δεν πάμε παραπέρα.

[u]Αν υπάγεται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τότε βόλτα από τον Δήμο κρίνεται απαραίτητη:
    Οδηγίες και δικαιολογητικά.

Υπηρεσίες ντετέκτιβ Θού-Βού.

Κώστας.

ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σου ντετεκτιβ θου-βου

εχω μπλεξει ασχημα και δεν μπορω να βρω ακρη...
    το μαναβικο αυτο ανοιξε μπροστα απο το σπιτι μου.εφτιαξε αυτον τον τεραστιο ψυκτικο θαλαμο μεσα στο καταστημα και εβγαλε το μοτερ εξω,στον τοιχο που βλεπει στο υπνοδωματιο μου με αποτελεσμα να με εχει τρελανει ο θορυβος καθ'ολο το 24ωρο αφου παιρνει μπρος καθε 20 λεπτα.
    μετα απο ενα μηνα προσπαθειων ηρθε το υγειονομικο και εκανε ηχομετρηση...μεσος ορος στο μπαλκονι μου 46.5 db και σε μικρη αποσταση απο το μοτερ 90db!!και αυτο το 90αρι το επιασε την ωρα που σταματουσε!
    απο το υγιεινης μου ειπαν οτι οντως υπαρχει προβλημα και οτι θα τους πουν να το μονωσουν...εως τωρα δεν εχουν κανει κατι και ουτε πιστευω οτι θα κανουν καθως πριν παω εγω στο υγιεινης τους παρακαλουσα 1μηνα να το μονωσουν γιατι εχω ενα παιδι 19μηνων κ ειμαι εγκυος σε διδυμα.
    μου ξεκαθαρισαν με πολυ ασχημο τροπο οτι το μοτερ αυτο δεν μονωνεται γιατι πρεπει να παιρνει αερα για να μην καει(δεν εχω ιδεα αν ισχυει κατι τετοιο) και οτι ουτε εχουν προθεση να πληρωσουν χρηματα για την μεταφορα του στην αυλη τους,η οποια ειναι 55τετρ,αρκετα μεγαλη δηλαδη.
    συν οτι ειναι τοποθετημενο στο εδαφος και εκτεθειμενο και καθε φορα που παιρνω να παω σπιτι μου φοβαμαι μην μου ξεφυγει το παιδι μου και βαλει χερι στους ελικες η στα καλωδια.
    και τωρα εχουν εξαγριωθει μαζι μου επειδη τολμησα να φερω το υγιεινης και μου ειπαν οτι δεν προκειται να τους κανω το παραμικρο οπου κι αν παω...
    μου ειπαν ομως οτι ενας τετοιος θαλαμος πρεπει να εχει αδεια απο το αναπτυξης για να ειναι νομιμος και για αυτο ρωτω...μπας και με το αναπτυξης τους πιεσω να το μονωσουν τουλαχιστον.
    ελπιζω να μην σε κουρασα με τοοοοσα που εγραψα!

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418
    Να φανταστώ ότι το υγειονομικό έγραψε μία αναφορά εφόσον ήρθε εκεί και πήρε μετρήσεις. Αυτή η αναφορά είναι η απόδειξη σας για το πρόβλημα που δημιουργούν και άρα μπορείτε να κινηθείτε δικαστικά με εξώδικο ή και μήνυση.

Πάρτε και μπόλικες φωτογραφίες να έχετε για αποδείξεις της τωρινής κατάστασης.

Πρώτα από όλα όμως εφόσον καλέσατε το υγειονομικό ρωτήστε τους με ποιο τρόπο θα ζητήσουν ή και επιβάλουν την βελτίωση της κατάστασης.

ναι πανο,ειδα οτι συμπληρωσαν σε μια σελιδα τα 90db και κατι αλλο.εμενα δεν μου εδωσαν αντιγραφο,θα τους παρω τηλεφωνο να μου δωσουν γραπτως το αποτελεσμα της μετρησης και να μου πουν τι προκειται(και αν προκειται) να κανει το υγειονομικο σε περιπτωση που οι ιδιοκτητες του μαναβικου δεν μονωσουν το μοτερ στις επομενες ημερες.οπως εχω καταλαβει ομως τοσο καιρο που ψαχνω να βρω λυση θα πρεπει εγω να πληρωσω δικηγορο και να κανω ασφαλιστικα μετρα!!!τα οποια μπορει να κανουν μεχρι και 3μηνες μεχρι να εκδικαστουν...που σημαινει οτι εχω ηδη 2 μηνες να κοιμηθω και ισως κανω και αλλους 3...εχω απογοητευτει τοσο πολυ απο την ολη κατασταση...δεν ξερω τι αλλο να κανω,για αυτο ρωτω αν χρειαζεται αδεια ο θαλαμος απο την διευθυνση αναπτυξης και η τοποθετηση του μοτερ εξωτερικα απο πολεοδομια.αν ειμαι τυχερη και οντως χρειαζεται θα εχω εναν τροπο να τους πιεσω να το μονωσουν.

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    Σοφία,

Νομίζω πως αν πας σε εισαγγελέα με το χαρτί της μέτρησης των ντεσιμπέλ, μιας και αν δεν κάνω λάθος σε αστικές ζώνες επιτρέπεται 45-50 db, μια βεβαίωση γιατρού με τις επιπτώσεις για τον κίνδυνο υγείας που αντιμετωπίζουν τα δίδυμα (και το μικρό σου παιδί) λόγω του θορύβου, της ψυχολογικής σου κατάστασης, της έλλειψης ηρεμίας και ύπνου, νομίζω πως επεμβαίνει αυτεπάγγελτα.

mechatron,
    μακαρι να ειναι ετσι τα πραγματα!
    μολις παρω γραπτως την μετρηση εφυγα για εισαγγελεα!!οντως,σε αστικες ζωνες το ανωτερο οριο θορυβου ειναι 45-50 db και αυτο φανταζομαι σε ωρες μη κοινης ησυχιας.
    φαντασου οτι εχω 46.5 db μεσο ορο(με την μετρηση στην μπαλκονοπορτα μου)
    ολο το 24ωρο,καθε 15-20 λεπτα!πρεπει να εχω την τηλεοραση στο φουλ για να ακουω και το βραδυ που εχει απολυτη ησυχια ειναι λες και το μοτερ ειναι εξω απο την πορτα μου!90 db ειναι αυτα!αν δεν ειναι και παραπανω,γιατι οπως εγραψα πιο πριν,προλαβε ο ελεγκτης να κανει την μετρηση δευτερολεπτα πριν σταματησει το μοτερ!

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

καλημερα.
    πηρα τηλεφωνο στο υγειονομικο να ζητησω αντιγραφο της μετρησης στο οποιο θα αναγραφονται τα db αλλα μου ειπαν οτι αυτο ειναι της υπηρεσιας και οτι απλα θα μου στειλουν ενα εγγραφο(το ιδιο θα στειλουν και στο μαναβικο) που θα λεει οτι υπαρχει προβλημα ηχομονωσης και οτι θα πρεπει να το λυσουν αμεσα.οταν ρωτησα τι εννοουν λεγοντας αμεσα μου ειπαν γυρω 15 μερες απο την στιγμη που θα παραλαβουμε το εγγραφο!και αν το μαναβικο δεν ηχομονωσει το μοτερ τοτε θα πρεπει να ξανακανω αιτηση στο υγειονομικο να ερθουν παλι για αυτοψια...και ισως χρειαστει να περιμενω παλι ενα μηνα μεχρι να μπορεσουν να ερθουν...και φανταστειτε οτι δεν θα ειχαν ερθει ακομη εαν δεν ειχε παει τι υπηρεσιακο αυτοκινητο της αστυνομιας να τους φερει...
    δεν ξερω τι να κανω...

Δικαιώματα απάντησης