Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 13

Θέμα: επιλογη κυκλοφορητη

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    KABALA, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7

επιλογη κυκλοφορητη

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

ξεκιναω εγκατασταση ατομικης θερμνσης και λογω μικρης εμπειριας χρειαζομαι βοηθεια!
    εχω επιλεξει λεβητα 50.000kcal μετα απο μελετη απωλειων για ενα υπογειο 80τμ και ενα διαμερισμα ανισοπεδο 190τμ!το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να κανω επιλογη κυκλοφορητη με ακριβεια!για αρχη εχω απιλεξει τον star rs 30/7 με σκοπο να τον λειτουργισω αρχικα στην θεση eco !η εγκατασταση θα εχει εναν κυκλοφορητη και 3 ηλεκρτοβαννες ενω η θεση του λεβητα θα ειναι στο υπογειο!
    ευχαριστω !

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Γεια σου φίλε και καλώς ήρθες στο φόρουμ.
    Το πρώτο πράγμα που ρωτάμε τα νέα μέλη είναι με πια ιδιότητα γράφουν.
    Είσαι υδραυλικός, μηχανικός, ιδιώτης?

Ο rs 30/7 δεν έχει επιλογή eco και δεν είναι Inverter.
    Είναι σταθερός στροφών με 3 σκάλες.

Είσαι σίγουρος ότι μας έχει γράψει τον σωστό κυκλοφορητή?

http://udravlikos.gr

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    Γιατί δεν εξετάζεις την περίπτωση χρήσης 3 μικρότερων κυκλοφορητών, αντί ενός + 3 ηλεκτροβάνες? Οι ηλεκτροβάνες αργά ή γρήγορα χαλάνε..Ακόμα και οι πιο επώνυμες.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    KABALA, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7
    καλως σας βρηκα!
    μηχανικος ειμαι ΤΕ αλλα δεν εξασκω το επαγγελμα οσο αφορα τη θερμανση!ασχολουμε με NDTs!
    αναφερθηκα σε λειτουργια eco γιατι στο διαγραμμα που εχω βρει στην πρωτη σκαλα γραφει eco...οσο αφορα την εκλογη ενος κυκλοφορητη η τριων αυτο ειναι ενα θεμα το οποιο με απασχολησε και τελικα κατελειξα σε εναν με 3 ηλεκτροβαννες(καλως η κακως)!

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    KABALA, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7
    τελικα απαντηση δεν πηρα!!!
    gregori κανω λαθος οσο αφορα τον κυκλοφορητη?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    ULTRASONIC γεια χαρά.
    Παρ΄όλο που έγινε μελέτη απωλειών ο λέβητας είναι λίγο μεγαλούτσικος. Πρόκειται για αμόνωτο σπίτι;
    Η επιλογή κυκλοφορητή αν δεν γίνει με την ευθύνη μέντιουμ τότε προκύπτει ως αποτέλεσμα κάποιας μελέτης.
    Η μελέτη προδιαγράφει τα μήκη και τις διαστάσεις των σωληνώσεων, τα εξαρτήματα που θα τοποθετηθούν ( λέβητας, απαερωτές, ανεπίστροφα, βάνες, διακόπτες σωμάτων, ηλεκτροβάνες κ.λ.π. ) και βγάζει το απαιτούμενο μανομετρικό βάσει της πτώσης πίεσης που όλα αυτά προκαλούν.
    Βάσει του μανομετρικού επιλέγουμε εν τέλει τον κυκλοφορητή που μας καλύπτει. Συνήθως στην μεσαία του καμπύλη.
    Ασφαλώς η μελέτη προδιαγράφει την βέλτιστη λύση και πιθανότατα θα επέλεγε αυτήν που περιγράφει ο mechatron.
    Στα διαγράμματα και τις φωτό που βλέπω για τον wilo star rs 30/7 δεν υπάρχει επιλογή eco. Υπάρχει το min για την μικρή ταχύτητα, τίποτε για την μεσαία και το max για την μεγάλη.
    Δώσε ένα λίνκ απ΄αυτό που κοιτάς ή βγάλε μια φωτό.
    Ο κυκλοφορητής που έχεις μοιάζει με αυτόν;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Φίλε ultrasonic λίγο πολύ και εγώ τα ίδια με τον Κώστα θα έγραφα…
    Για να σου πει κανείς την γνώμη του έστω και εμπειρικά θα πρέπει να γνωρίζει την μέγιστη απαιτούμενη ισχύς τον εγκατεστημένων σωμάτων αλλά και μερικά λόγια για το δίκτυο…
    Είναι μονοσωλήνιο ή δισωλήνιο;
    Πόσα σώματα έχει στον βρόγχο;
    Τι είδος σωλήνα έχει χρησιμοποιηθεί και τι διάμετρο.
    Τι μάρκα και τι είδος διακόπτης θα τοποθετηθεί.
    Eco ονομάζει την μικρή σκάλα και προφανώς θέλει να πει ότι είναι οικονομική σε κατανάλωση ρεύματος…
    Αν υποθέσουμε ότι η ισχύς των σωμάτων σου είναι 40.000 θερμίδες ανά ώρα χρειάζεσαι μία παροχή 2500-3000 λίτρα….με την προϋπόθεση ότι τα δίκτυα είναι κάπως εξισορροπημένα.
    Αν δεν είναι τότε θέλεις πολύ μεγαλύτερη παροχή για να αποδώσει το δυσμενέστερο σώμα στο κύκλωμα….
    Αυτά τα προβλήματα οι υδραυλικοί τα λύνουν με τεράστιους κυκλοφορητές……

Στην περίπτωση σου την μικρή σκάλα eco να την ξεχάσεις ….Δεν παίζει.
    Ούτε η μεσαία παίζει εκτός αν την μελέτη την έχει κάνει κάποιος φανατικός στις ροές και έστησε όλη την δουλειά έτσι ώστε να έχει χαμηλό μανομετρικό
    Στην μεγάλη σκάλα λογικά καλά θα πάει εκτός αν είναι τραγικά άνισο το δίκτυο.
    Λέω εγώ τώρα στα τυφλά.

http://udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    KABALA, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7
    ok παιδια τι να πω....απλα συγχαρητηρια για την δουλεια που κανετε!
    φιλε Κωστα ο κυκλοφορητης ειναι ο ιδος με αυτον που εχεις στη φωτο!οσο αφορα τις θερμιδες ....το σπιτι ειναι καινουργιο με διπλη κλασικη μονωση (διπλο τουβλο πετροβαμβακας πολυεστερινη)!τα κουφωματα πλαστικα διπλος υαλοπινακας και αργκον!μιλαμε για βορεινο προσανατολισμο ανεξαρτητη μονοκατοικια στην Καβαλα!
    Να φανταστεις οτι ο υδραυλικος που μου εκανε διαφορες δουλειες στο σπιτι σε προσφορα μου εδινε 60.000kcal!!!
    οσο αφορα τον κυκλοφορητη μου εδινε τον top s 25/4 ..αν δεν κανω λαθος ,επισης με 3 ηλεκτροβαννες!
    Ακριβως αυτη τη στιγμη δεν μπορω να δωσω ακριβη στοιχεια της μελετης αλλα θα προσπαθησω να κανω μια περιγραφη!
    το συστημα θα ειναι δισωληνιο και ο μακρυτερος διανομεας απεχει 6 περιπου μετρα απο το λεβητα και διανεμει σε 7 σωματα!(σαλονι τραπεζαρια κουζινα-μολις μπορεσω θα ποσταρω και σχεδιο)
    ο δευτερος διανομεας θα δινει στα δωματια (6 σωματα)
    ο τριτος του υπογειου το οποιο στην ουσια θα υπολειτουργει θα δινει σε 4 σωματα + boiler 100 lt !μιλαμε παντα για χαλκο 1" απο λεβητα σε διανομεις και πλαστικο σωληνα στα σωματα!
    πιστευω οτι οσο αφορα τις θερμιδες δεν θα εχω προβλημα!αλλα οσο αφορα τον κυκλοφορητη.....μαλλον εχετε δικιο!το υπογειο θα υπολειτουργει...στο σαλονι -τραπεζαρια -κουζινα εχει τοποθετηθει ενεργειακο τζακι ικανο να θερμανει 120 τμ...στην ουσια θα εχω ενα μεγαλο κυκλοφορητη για 4 δωματια!μαλλον θα προχορησω σε αλλαγη και θα παω σε 3 κυκλοφορητες αν και με ζοριζει το οτι δεν υπαρχει λογισμικο να υπολογισω ολα τα παραπανω που μου ειπατε!σε καθε περιπτωση παντως αν επιλεξω εναν κυκλοφορητη θα πρεπει να παω σε μεγαλυτερη παροχη!αν δεν κανω λαθος ο κυκλοφορητης που μου προτεινε ο υδραυλικος εχει μεγαλυτερη παροχη!
    ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια παιδια![:I]

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Φίλε Υπερηχητικέ, όλα αυτά απαιτούν μια σωστή μελέτη από μηχανολόγο, δεν είναι δυναντόν να βασίζεσαι ούτε στο "μάτι" του υδραυλικού, ούτε σε "τηλεμελέτες" από το forum, που ούτως ή άλλως αποφεύγουμε να κάνουμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε από εδώ είναι να εντοπίσουμε και να σου υποδείξουμε προφανή λάθη, για να αποφευχθούν στην κατασκευή. Οπως για παράδειγμα η τροφοδότηση του μπόιλερ από το συλλέκτη της θέρμανσης, το οποίο είναι τραγικό! Το μπόιλερ πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα από τη θέρμανση (με δική του ηλεκτροβάνα ή κυκλοφορητή) και σε καμία περίπτωση μαζί με τη θέρμανση.
    Αν καταλαβαίνω καλά φτιάχνεις το σπίτι σου; Και να μαντέψω ότι δεν έχει αναλάβει μηχανολόγος τη μελέτη θέρμανσης, ή υπάρχει μία "μελέτη" για την πολεοδομία μόνο; Αν ναι, η συμβουλή μου είναι να επενδύσεις σε μία σωστή μελέτη εφαρμογής από έμπειρο μηχανολόγο. Τό κόστος της μελέτης θα το αποσβέσεις στο πολλαπλάσιο αν όχι από την κατασκευή ακόμη, σίγουρα από το κόστος του καυσίμου στα πρώτα λίγα χρόνια λειτουργίας. Και ακόμη σημαντικότερο, ίσως, θα αποφευχθούν λάθη που θα σου στοιχλίσουν, εκτός από χρήμα, και σε άνεση μέσα στο σπίτι σου, και τα οποία θα στοιχίζουν πολλαπλάσια για να επανορθωθούν εκ των υστέρων.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    KABALA, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

σωστα ολα αυτα που λες φιλε μου!
    οσο αφορα το boiler λαθος δικο μου φυσικα και θα ειναι ανεξαρτητο!

Δικαιώματα απάντησης