Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 6 από 6

Θέμα: Άδεια ίδρυσης συνεργείου σε υφιστάμενο βιομηχανικό

Άδεια ίδρυσης συνεργείου σε υφιστάμενο βιομηχανικό

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μπορώ σε υφιστάμενο βιομηχανικό κτίριο, εκτός σχεδίου με κάλυψη 30%, να βγάλω άδεια ίδρυσης και λειτουργίας συνεργείου που ισχύει κάλυψη 10% ? Στον νόμο αναφέρει ότι όταν η χρήση είναι Βιομηχανική δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας συνεργείου.

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2003
    Θέση
    Θεσ/νικη, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    50
    φιλε μου εχω παρομοια περιπτωση. Το κτιριο της υποθεσης που προκειται να αναλάβω εχει ανεγερθει ως βιομηχανικο με ορους δομησης 30% όπου πηρε επειτα και αδεια λειτουργιας απο το Ανάπτυξης. Ερχομαστε τωρα να τροποποιησουμε μερος του και να κανουμε συνεργειο αυτ/των, χωρις ομως να αλλαξουμε κατι στην υπολοιπη χρηση αφου θα εξακοουθει να λειτουργει κανονικα ως βιομηχανικος χώρος.
    Σαφώς και στην Δ/νση Συγκοινωνιών ΔΕΝ θα εχουμε προβλημα αφου ΔΕΝ απαιτείται αλλαγή χρήσης συμφωνα με την νομοθεσια. Το θεμα μας ομως πιο είναι: Αλλάζοντας την χρήση έστω και μέρους του κτιρίου, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί θέμα λογω του οτι συνεργεία ¨συνήθων οχημάτων¨ δηλ. ΟΧΙ φορτηγων(=μεγάλων και βαρέων συμφ. με το Ν.3710/2008) δικαιολογούν συντελεστή δόμησης 10% και οχι 30%.

Βέβαια, δεν ξερω τι ειδικοτητα συνεργειου θελεις να εγκαταστήσεις, αλλα το πρόβλημα σου μπορει να λυθεί ιδρύοντας εστω και "εικονικά" συνεργειο συνηθων αλλα και μεγαλων και βαρεων οχηματων π.χ. μηχανικών μερών. Σε αυτη την περιπτωση σίγουρα δεν θα εχεις προβλημα.

Ενημέρωσέ μας αν θελεις για το τι εκανες.

http://texnologos.blogspot.com/

Σε κάποιες συζητήσεις που εχω κάνει και σε άλλα φορουμ, μου είπαν οτι στο τνήμα συγκοινωνιών δεν εξετάζουν τους όρους δόμησης διότι είναι υφιστάμενο κτίριο, και απο την στιγμή που δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Μπορείς να "σπάσεις¨το κτίριο σε δύο χρήσης, βιομηχανικό και συνεργείο έτσι ώστε να είναι το συνεργείο το 10%? Για να δηλώσω το συνεργείο για μεγάλα και βαρέα οχήματα πόσες ειδικότητες πρέπει να διαλέξω? Πρέπει να έχω μέσα οπωσδήποτε και φούρνο βαφης? Οτι νέο έχω στην διαδικασία θα ενημερώνω...

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2003
    Θέση
    Θεσ/νικη, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    50
    Mπορεις να εχεις εστω και μια ειδικοτητα αρκει να ειναι για βαρεά οχήματα. Πολλοι (και οχι αδικα ισως...) μπερδέυονται με τις 5 ειδικότητες που επρεπε να εχεις πριν την ψηφιση του Ν.3710/08, αλλα τωρα ισχυει το πιο πανω που σου ειπα, στάνταρ

Δηλαδή αν έχω ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων (μια ειδικότητα δηλαδή) για βαρέα οχήματα τότε το συνεργείο εξετάζεται σαν βιομηχανικό κτίριο (με 30%)? Σίγουρο αυτό?

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2003
    Θέση
    Θεσ/νικη, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    50

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

1000%. Σου λεω ξανα οτι ειναι καθαρά η εφαρμογη του 3710/2008. Η πλάκα ειναι οτι δεν το ξερουν πολλοι οπως σου ειπα (τουλαχιστον απο αυτα που με ρωτανε συναδελφοι...)

Δικαιώματα απάντησης