-
Νέο μέλος
αυτοματισμος παραθυρων θερμοκηπιου
γεια σας εχω 18 θερμοκηπια που το καθενα εχει 2 παραθυρα θελω να τα κανω να ανοιγουν και να κλεινουν αυτοματα αναλογα με την θερμοκρασια αλλα θελω να ανοιγουν και να κλεινουν σταδιακα για να μπορει να κρατα σταθερει θερμοκρασια εχει καποιος να μου προτεινη κατι
-
Εξέχον μέλος
Eδώ εχει και actuators διαφόρων τύπων και controllers.
Nομίζω κάτι θα βρείς.
Α, και εδώ τους έχει όλους μαζεμένους
I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...
-
Νέο μέλος
τα παραθυρα μου ειναι ηδη ηλεκτρικα απλα θελω να τα κανω αυτοματα
-
Εξέχον μέλος
Αρα θέλεις ...
αυτοματισμό!
Πρέπει να μετράς θερμοκρασία με κάποιον αισθητήρα(ες), και ένας ελεγκτής (LOGO πχ) να αποφασίζει ποια παράθυρα να ανοίξει ή κλείσει ανάλογα και πόσο.
Μπορεις πχ να υλοποιησεις καποιον αλγόριθμο αυτομάτου ελέγχου, ο απλουστερος είναι να ανοιγεις με ένα βήμα, και μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα (αν η θερμοκρασία δε έπεσε όσο θα ήθελες) να ανοίξεις ένα βήμα ακόμα, κλπ.
Ισως χρειαστουν και καποιες επαφες για να ξερεις αν ανοιξε ή έκλεισε τελείως το παράθυρο.
Χρειάζεσαι κάποιον ειδικό στους αυτοματισμούς, να δεί το υπάρχον ηλεκτρικό κομμάτι, και αφού του πείς τις ανάγκες σου, να σου προτείνει λύση.
I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...
-
Νέο μέλος
καπως ετσι. επαφες για το εαν ανοιξε η εκλεισε τελειως το παραθυρο εχω.
καθε παραθυρο εχει ενα μοτερ 380V και στο πινακα εχει δυο ρελε ενα για να κατεβαινει και ενα για να ανεβαινει και τα ελεγχω με εναν διακοπτη με δυο σκαλες ανοικτο κλειστο
Δικαιώματα απάντησης