-
Νέο μέλος
Αγορά νέου καυστήρα & λέβητα
Γεία σας είμαι νέος στο χώρο και ήθελα να ρωτήσω αν αυτά που μου πρότειναν ειναι καλά και θα με καλύψουν.Μου είπανε για λέβητα & καυστήρα ARtherm.Είναι καλοί?Αξιόπιστοι?
λέβητα GGR7 63.3Kw
καυστήρα LO60 30 - 60 Kw.
Το σπίτι είναι μονοκατοικία 2 ορόφων συνολικών τμ 250.
so_to_s
-
Εξέχον μέλος
Φίλε Σώτο καλωσόρισες στο forum. Λες ότι είσαι νέος στο χώρο, ποιά είναι η ιδιότητά σου;
Στα ερωτήματά σου τώρα... τη συγκεκριμένη μάρκα δεν την γνωρίζω - χωρίς αυτό να λέει απαραίτητα κάτι, καθώς κι εγώ δεν έχω επαγγελματική σχέση με το χώρο. Οπότε γι'αυτό το σκέλος θα αφήσω άλλους να απαντήσουν.
Αυτό που με ψυλλιάζει είναι ότι η ισχύς του λέβητα φαίνεται πολύ μεγάλη, εκ πρώτης όψεως, για το μέγεθος της οικοδομής. Ο μόνος τρόπος όμως να προσδιοριστεί σωστά η απαιτούμενη ισχύς, είναι μέσω της μελέτης απωλειών. Εχει γίνει σωστή μελέτη, ή μήπως απευθύνθηκες σε κάποιον έμπορο ο οποίος "υπολόγισε" τις απώλειες με βάση τα ανεπαρκέστατα στοιχεία που δίνεις και σε μας εδώ; Σε τέτοια περίπτωση, είναι πολύ πιθανό ότι ο "υπολογισμός" είναι υπερδιπλάσιος των πραγματικών αναγκών!
Με την ευκαιρία, πρόκειται για νέα οικοδομή ή υπάρχουσα (τί ηλικίας); Πού; Ανοιχτή από παντού ή υπάρχουν μεσοτοιχίες; Οχι ότι αυτά τα στοιχεία επαρκούν για μελέτη, απλά θα μας δώσουν μια λίγο καλύτερη αίσθηση.
Νίκος
-
Νέο μέλος
Σε ευχαριστώ,
δεν έχω σχέση με το χώρο απλά πρώτη φορά ασχολούμε με κάτι τέτοιο.Η οικοδομη είναι παλιά (1982)-οπότε πάω με την παλιά μελέτη-,σε χωριό του Βόλου, όπου έχει πολύ υγρασία και αρκετό κρύο.Είναι σε λόφο και δέν έχει καθόλου άλλα σπίτια δίπλα.
Σας Ευχαριστώ για τη βοήθεια..
so_to_s
-
Εξέχον μέλος
Οντως λοιπόν οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω τοποθεσίας, πανταχόθεν ελεύθερης οικοδομής αλλά και παλαιότητας - 1982 μόνωση νιέντε 
Να πιστέψουμε την παλιά μελέτη; Ας πούμε ΟΚ, αν δεν έχεις κάνει καμία παρέμβαση (π.χ. μόνωση ταράτσας, αλλαγή κουφωμάτων κλπ).
Υποθέτοντας ότι δεν σκοπεύεις να κάνεις άλλη επέμβαση στη θέρμανση (σωληνώσεις, σώματα κλπ), και εφόσον είσαι ευχαριστημένος με την υπάρχουσα, θα μπορούσες να αντικαταστήσεις τον υπάρχοντα λέβητα με έναν της ίδιας ισχύος και να είσαι σίγουρος τουλάχιστον ότι δεν θα σου πέσει μικρός. Παίρνεις βέβαια το ρίσκο να ήταν εξαρχής υπερδιαστασιολογημένος.
Μια άλλη πιθανή προσέγγιση είναι να καταγραφούν τα υπάρχοντα θερμαντικά σώματα και να υπολογιστεί η ισχύς τους (εδώ βοηθάει και η ρύθμιση της θερμοκρασίας λειτουργίας στον υπάρχοντα λέβητα). Η προσέγγιση αυτή είναι ασφαλέστερη.
Αν όμως έχεις λόγο να υποπτεύεσαι ότι και τα σώματα ήταν υπερδιαστασιολογημένα (πολλή ζέστη και πολύ γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας στο άναμμα) ή υποδιαστασιολογημένα (όχι επαρκής θέρμανση σε όλους ή σε κάποιους χώρους), η μόνη σωστή λύση είναι να γίνει νέα μελέτη.
Νίκος
-
Νέο μέλος
Μετρήθηκαν τα σώματα και καλύπτονται απο αυτόν τον λέβητα.Εάν είναι όπως λές υπερδιαστασιολογημένος τι προβλήματα θα έχω?
so_to_s
-
Εξέχον μέλος
Σπατάλη ενέργειας = σπατάλη χρημάτων
Σε συνδυασμό με υπερδιαστασιολογημένο κυλοφορητή να προσθέσεις:
Θόρυβο
Πρόωρη φθορά
Σε συνδυασμό με υπερδιαστασιολογημένα σώματα να προσθέσεις:
Μειωμένη θερμική άνεση λόγω υπερβολικής θέρμανσης των χώρων
Επίσης το "καλύπτονται" τις περισσότερες φορές σημαίνει πολύ υπερδιαστασιολογημένο λέβητα, γιατί οι αποδόσεις των σωμάτων είναι για συγκεκριμένες συνθήκες και οι τιμές είναι υψηλές. Αλλα οι απώλειες που πρέπει να καλύψει ο λέβητας δεν είναι απαραίτητα περισσότερες απο το άθροισμα των ανηγμένων αποδόσεων των σωμάτων.
I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...
Δικαιώματα απάντησης