Σελίδα 10 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 89101112 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 91 μέχρι 100 από 119

Θέμα: Τζάκι συνδεδεμένο με τα θερμαντικά σώματα / καλοριφέρ

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλημερα παιδια και παλι. Επανερχομαι στο θεμα υποβοηθησης της ενδοδαπεδιας απο το τζακι. Μετα τα πειραματα τα περσινα (αναφερονται πιο πανω), αποφασισα να κανω το εξης: Στο παραδοσιακο απο μαντεμι τζακι που εχω, θα βγαλουμε την πλατη και θα τοποθετησω εκει ενα δοχειο απο χαλυβα του οποιου η μια πλευρα θα ειναι η πλατη του τζακιου. Η φωτια δηλ. θα καιει ακουμπωντας την προς τα μεσα πλευρα του δοχειου. Το δοχειο υπολογιζω να ειναι πλατος 62 εκ., υψος 60 εκ. και βαθος 24 εκ. Ερωτησεις: Πρεπει να το δουλεψω με σερπαντινα; Αν ναι, να το κανω τοτε μικροτερο στο βαθος; Αντι δηλ. να ειναι 24 εκ. βαθος, να ειναι 15 εκ.. Θα ειναι πιο ευκολο στην τοποθετηση και ετσι κι αλλοιως η σερπαντινα θαναι βαφτισμενη στο νερο και με 24 εκ. βαθος δοχειου και με 15 εκ.
    Επισης, να βαλω σερπαντινα χαλκου φ18, φ20 ή φ22;
    Η σερπαντινα σκεφτομαι να ειναι οπως μια σκαλα σε μια πολυκατοικια, γυριστη σε σχημα παραλληλογραμου κοντα στα τοιχωματα του δοχειου ακολουθωντας το σχημα του και συνεχως ανοδικη. Περιπου 19 μετρα χαλκοσωληνα θα ειναι η σερπαντινα οπως μπορεσα να τα υπολογισω. Με χαλκοσωληνα φ18 θα εχω 5,51 λιτρα νερου μεσα, με φ20 6,15 λιτρα και με φ22 6,76 λιτρα. Τι θα μου προτεινατε να κανω και τι να προσεξω;
    Τελος το ανοιχτο δοχειο διαστολης που θα εχω πανω απο το δοχειο αυτο ποσο μεγαλο θα πρεπει να ειναι; Σε τι αναλογια παει το δοχειο διαστολης με το δοχειο που ζεσταινει το νερο;
    Ευχαριστω και περιμενω παιδια...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Χρηστό εγώ θα σου απαντήσω στο ερώτημα για το δοχείο διαστολής.
    Ο συντελεστής διαστολής του νερού στους 90 βαθμούς είναι 0,0359.
    Αρα αν έχεις μία εγκατάσταση που έχει 100 λίτρα νερό τότε.
    100Χ0,0359=3,59 ΛΙΤΡΑ.
    Το δοχείο πρέπει να είναι 3-4 φορές μεγαλύτερο από την διαστολή.
    Αρα 3,59Χ4=14,36...
    15 Λίτρα.

Σε ότι αφορά το τζάκι έχω να πω δύο πράγματα.
    Πρόσεχε με τις πατέντες. Σχεδόν όλη η Ελλάδα ασχολείται σημερα με πατέντες για να λύση το ενεργειακό τους πρόβλημα.
    Να με θυμηθείς θα δουν πολλά τα μάτια μας φέτος με την πολιτεία απούσα.

Ντροπή στο ξεφτιλισμένο κράτος και στους ξεφτιλισμένους πολιτικούς που γυρνάνε την χώρα 30 χρόνια πίσω στα μαγκάλια και τις σόμπες.

http://udravlikos.gr

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Γεια σου Γρηγορη μου και ν αγιασει το στομα σου για τους κλεφτολωποδυτες. Αν εχεις Facabook δες ποσες φορες τα γραφω για τους παλιοκα**ιοληδες. Τι να κανει και ο κοσμος ο καυμενος Γρηγορη.... Αδειασανε οι τσεπες του και οταν κρυωνει κατι πρεπει να κανει. Εγω αυτο που θελω να κανω, να σου πω την αληθεια το προσπαθω περισσοτερο απο λογους αρχης. Αν μπορω να χρησιμοποιησω κατι που χανεται δε θελω να κολλησω στην κατασκευη του και ψαχνω. Κι εχω ξαναγραψει οτι εδω μεσα βρηκα λυσεις σε ο,τι ξεκινησα. Θα γινουν ολα οπως πρεπει. Γι αυτο ρωταω παρ ολο που ενας φιλος που κανουμε μαζι καμποσα πραγματα, μου λεει οτι ευκολο ειναι και θα προσεξουμε ο,τι χρειαζεται. Να δουμε αν θαχουμε και καμμια γνωμη για τη σερπαντινα και βλεποντας και κανοντας...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2012
    Θέση
    Χίος, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7
    Σας καλοσοριζω στην παρέα σας. Είμαι στην εγκατάσταση τζάκι καλοριφέρ τις nordica. Ο μάστορας που το πουλάει μου λέει ότι μπαίνει και σε κλειστό δοχείο και βάζει μια θερμοστατικη βαλβίδα σε περίπτωση υπερθέρμανσης. Τώρα το μανιουαλ που είδα από την εταιρεία γραφει ότι μπαίνει μόνο σε ανοιχτό δοχείο τι να κανω να τον εμπιστευτώ; Max πίεση λειτουργίας δίνει 1.5 bar. Thermocamino 650 prismatico για 138τ.μ.
    Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975
    Θα εμπιστευθείς έναν τεχνίτη αντι για το επίσημο εγγραφο του κατασκευαστή; Αν σκάσει που θα αναζητήσεις ευθύνες;
    ΜΟΝΟ με ανοιχτό δοχείο θα είσαι σίγουρος.
    Και μη βάλει τίποτα βαννες στη διαδρομη.... ελευθερο να είναι.

kx13578 @ yahoo.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Το ανοιχτό δοχείο δεν είναι πανάκεια...
    Το ανοιχτό δοχείο σε περίπτωση παγετού είναι μια ορολογιακή βόμβα.
    Σε πολλά κράτη έχει πλέον απαγορευτεί....
    Φαντάζομαι ότι η nordica κάπου θα λέει ότι η εγκατάσταση θα πρέπει να φτιαχτεί ανάλογα με τους τεχνικούς κανονισμούς κάθε χώρας....
    Στην Ελλάδα όμως κανένας δεν ασχολείται με κανονισμούς παρά με το πως θα πάρουμε την δόση....

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975
    Γρηγόρη άν το δίκτυο έιναι θερμικά μονωμένο και το ΑΔΔ επίσης εξακολουει να είναι "βόμβα";
    Σε παγετό όλα αυτά τα συστήματα "πονάνε".

kx13578 @ yahoo.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2012
    Θέση
    Χίος, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7
    Αν μπει στο νερο το κατάλληλο αντιψυχτικο έχει πρόβλημα;;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Έχω ξαναμιλήσει στο παρελθόν σχετικά με το Ελληνικό πρότυπο ασφαλείας ΕΛΟΤ 352 που αν δεν κάνω λάθος είναι απο το 1970 κάτι.... και δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση του.
    Εγώ όμως νιώθω την υποχρέωση να δημοσιεύσω απόσπασμα του για σοβαρούς λόγους ασφαλείας μιας και η κρίση έχει οδηγήσει πολλούς συμπατριώτες μου σε λέβητες στερεών καυσίμων χωρίς μηχανολογική υποστήριξη από μηχανολόγους.

Αναφέρει λοιπόν ρητά και κατηγορηματικά.

Οι ασφαλιστικές διατάξεις των εγκαταστάσεων χαμηλής πιέσεως τοποθετούνται και κατασκευάζονται έτσι ώστε να εμποδίζεται ασφαλώς το πάγωμα από δριμείς παγετούς όσο η εγκατάσταση είναι σε λειτουργία.
    Προσθήκη αντιπηκτικού μέσου στο παγιδευμένο νερό των ασφαλιστικών διατάξεων δεν αποτελεί επαρκή προστασία......και εξηγεί τους λόγους.

Για αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται ένα απο τα πιο κάτω μέτρα.
    Σε εγκαταστάσεις που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας πρέπει εφόσον υπάρχει κίνδυνος παγετού να αδειάζει ο λέβητας και η ασφαλιστική διάταξη.

Σε εγκαταστάσεις που λειτουργούν και στις οποίες κατά την διάρκεια της νύχτας διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία των λεβήτων επειδή και η καλύτερη μόνωση του πιεσοστατικού σωλήνα δεν θα εξασφάλιζε επαρκή προστασία για παρατεταμένο παγετό πρέπει να ληφθούν τα παρακάτω.

Άδειασμα του λέβητα και των ασφαλιστικών διατάξεων.

Εγκατάσταση των ασφαλιστικών διατάξεων σε θερμαινόμενο χώρο.

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Δηλαδή προτείνει κάθε βράδυ να αδειάζει η εγκατασταση;