Σελίδα 9 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 7891011 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 81 μέχρι 90 από 119

Θέμα: Τζάκι συνδεδεμένο με τα θερμαντικά σώματα / καλοριφέρ

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

mandmon
    12 μέτρα ppr διαστέλλονται 6cm γραμμικά.
    Είσαι σίγουρος οτι θέλεις κάτι τέτοιο στο δάπεδο?
    Γιατί δεν βάζεις καμία πολυστρωματική αλουμινίου ή χαλκό?
    Είναι και πιο λεπτές σωλήνες, θα τις μονώσεις και καλύτερα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Ειδικά επειδή μιλάμε για τζάκι: παρ'όλα τα συστήματα ασφαλείας, πάντα υπάρχει πιθανότητα αστοχίας, με αποτέλεσμα να στείλει πολύ ζετό νερό, οπότε θα αισθανόμουνα πιο σίγουρος με το χαλκό.

Νίκος

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Γεια σας παιδια,
    εχω ενα παραδοσιακο τζακι και επειδη το καιω ολημερις κι ολονυχτις, ειπα να εξετασω την περιπτωση υποβοηθησης της θερμανσης μου. Εκανα λοιπον περυσι τις μετρησεις μου και τελικα εφτιαξα ενα ντεποζιτο 50*35*12 απο 5 χιλιοστα λαμαρινα και το ακουμπησα στην μαντεμενια πλατη του τζακιου μου. Εβαλα και νερο να ερχεται μεσα και τα αποτελεσματα ειναι, σε 1 ωρα που δουλευει το τζακι σε μετρια αποδοση, μου ζεσταινει τα 25 λιτρα νερου του ντεποζιτου στους 75 βαθμους. Αυτο λοιπον το νερο λεω να το ριξω στο μποιλερ 300 λιτρων τριπλης ενεργειας που εχω και να υποβοηθαω την ενδοδαπεδια θερμανση. Η ερωτηση μου ειναι, αφου το νερο του ντεποζιτου θα ειναι κλειστο κυκλωμα μεχρι το μποιλερ, μιας και θα περναει μονο μεσα απο τη σερπαντινα του, αν με καποιο αλλο υγρο θα μπορουσα να εχω μεγαλυτερη αποδοση. Για παραδειγμα αν εβαζα γλυκολη που βαζουν και στους ηλιακους; Υπαρχει λετε κατι αλλο με το οποιο θα μπορουσα να μεγιστοποιησω την αποδοση;

Ευχαριστω πολυ.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Το νερό είναι το καλύτερο, οποιοδήποτε άλλο υγρό θα έχει μικρότερη ικανότητα μεταφοράς θερμότητας. Ο λόγος που μπαίνει η γλυκόλη στα ηλιακά είναι για αντιπαγετική προστασία, όχι για να βελτιώσει την απόδοση.
    Πάντως αν σου ζεσταίνει 21 λίτρα (τόσο βγαίνει από τις διαστάσεις) έστω από τους 15°C στους 75°C σε μία ώρα, παίρνεις 1260KCal/h. Αξίζει όλη τη φασαρία;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Γιατί ρε σι Νικόλα είσαι τέτοιος άνθρωπος...
    Μην τον ακούς Χρήστο.....
    Βάλε τσίπουρο και θα γίνει μπαρούτι...

Πλάκα κάνω Χρήστο...
    Οπως τα λέει ο Νίκος είναι.

Αλλά πλάκα πλάκα αν θέλω εγώ να ζεστάνω τον πάτο του σπιτιού μου (την ενδοδαπέδια δηλαδή) με 25 λίτρα οποιουδήποτε υγρού τότε αν πιω ένα κιλό τσίπουρο τι θερμοκρασία θα πιάσει ο δικό μου ο πάτος;
    Του λογιστή θα πετάει σπινθήρες...
    Άσε που δεν θα χρειάζεται κανείς ούτε ζεστό νερό χρήσεως....
    Θα έχεις σκοτώσει όλα τα μικρόβια...
    Άχρηστοι θα είναι και οι μηχανολόγοι και οι υδραυλικοί και οι καυστηρατζήδες...

Μην το γελάτε κάπου εκεί μας πάνε φίλοι μου.....

http://udravlikos.gr

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Καλημερα Νικο, καλημερα Γρηγορη, επειδη ειμαι πανω στο βουνο και τωρα εχει τσιχλες, αρχιζουν νωρις τα μπαμ-μπουμ και που να κοιμηθεις μετα τις 7.30.
    Με Kcal Νικο μου εγω δεν ανακατευτηκα. Λεω ομως, απο το πρωι μεχρι το απογευματακι, θα εχω τα 300 λιτρα του μποιλερ στους 75-80 βαθμους. Στην ενδοδαπεδια στελνω μεχρι 40 βαθμους. Στην Κερκυρα που ειμαι εχουμε θερμοκρασιες καλες. Το σπιτι ειναι μονωμενο με τουβλετα-φελιζολ 3 εκατοστα-τουβλο-και απεξω ολο παλι 5 εκατ. πολυστερινη. Αν λοιπον εμενα, με τα 300 λιτρα, μου αναψει2 ωρες η θερμανση, αυτο ειναι, μετα ειμαι ενταξει λογω καλης μονωσης. Εξαλλου ολο το απογευμα και μεχρι αργα το βραδυ το τζακι θα καιει. Ολο το σπιτι ειναι 120 μετρα με 7μετρα σωληνα το τετραγωνικο φ 17 (φ 17 απο γερμανια). Δε θα μου ζεστανει λες; Και απο την αλλη, 120 ευρω για ολη την εγκατασταση μου πηγε.Περσι η ζεστη απο το τζακι, πηγαινε ολη χαμενη, γιατι να μη μου ζεσταινει-οσο ειναι δυνατον- και λιγο νερο....

Γρηγορη, η προταση μου ισχυει ακομα...τοτε που γραφαμε για την ενδοδαπεδια..

Χαιρετισματα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Χρήστο, ο σκεπτικισμός μου εντοπίζεται στο εξής: για να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι, χρειάζεσαι ουσιαστικά ένα αυτόνομο κύκλωμα με κυκλοφορη΄τη, δοχείο διαστολής, ασφαλιστικό(ά) και βέβαια πλήρη αυτοματισμό που θα το λειτουργεί όταν έχει νόημα θερμοκρασιακά (θερμοκρασία νερού στον "εναλλάκτη" καισ θερμοκρασία νερού στο δοχείο αδρανείας) αλλά καί πρόβλεψη για την απόρριψη της θερμότητας κάπου όταν και τα δύο έχουν υψηλή θερμοκρασία (δεν θέλεις να ανεβάσεις υπερβολικά τη θερμοκρασία του νερού στο δοχείο αδρανείας, και να στείλεις υπέρθερμο νερό στην ενδοδαπέδια). Τελικά το λόγω πολυπλοκότητας κόστος του συστήματος, συνυπολογοζομένης της μικρής ισχύος του, πόσα χρόνια θα κάνει να αποσβεσθεί; Αξίζει τον κόπο;

Νίκος

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Γεια σου nyannaco και παλι,
    επειδη το δοχειο ειναι ηδη ετοιμο και ας δωσει ο,τι μπορει να δωσει, απ οτι μου ειπε αυτος που θα το συνδεσει, θα ριξει το νερο στο μποιλερ των 300 λιτρων που ειναι τριπλης ενεργειας. Και λεω παλι οτι αν δουλευει ολη μερα το τζακι, εγω πιστευω οτι μπορει και να περισσευει νερο ζεστο. Μην ξεχναμε οτι στη μιση μερα λειτουργιας του τζακιου θαχω 150 λιτρα περιπου 75-80 βαθμους, 300 στους 40 περιπου. Ε αυτα θα πανε στην ενδοδαπεδια. Δε θα βοηθησει; Τσαμπα καιει ετσι κι αλλοιως το τζακι ή μαλλον καιει που καιει......

Για το δοχεια διαστολης κατι μου ειχε πει ο εγκαταστατης οτι θα χρησιμοποιησει ενα απο τα δυο που υπαρχουν....Οταν συνδεσει θα επανελθω με λεπτομερειες για το πως εγινε η συνδεση, μηπως διαπιστωσουμε καμμια ...ατασταλια.
    Καλη νυχτα για τωρα....

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2011
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7
    Για σας διάβασα το πολύ ωραίο σας θέμα (έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο θα καίμε καρέκλες στο τζάκι για θέρμανση) και θα ήθελα να προσθέσω και εγώ τις απορίες μου αν και είδα ήδη κάποιες αναφορές σε αυτα που θα ρωτήσω.

Απο οτι διάβασα και σε άλλα topics υπάρχει μια προτίμηση στο ανοικτό δοχείο διαστολής για ευνόητους λόγους εφόσον το τζάκι δεν έχει διακόπτη ON OFF και όλα μπορούν να σταματήσουν να δουλεύουν εκτός απο την βαρύτητα αν διασφαλιστεί φυσικά και το πάγωμα.

Τι γίνεται όμως αν αυτο το συστημα θέλεις να το χρησιμοποιήσεις και συμπληρωματικά σε ενα υπάρχoν καυστήρα ωστε οταν ανάβεις το τζάκι να διατηρείς το νερό ζεστό χωρίς τον καυστήρα.

Είναι αναγκη τότε να βάλεις κλειστό δοχείο διαστολής ωστε να ανεβάσεις τα BAR η είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις το ανοιχτό δοχείο διαστολής και για τον δευτερο καυστήρα. Και αν θέλεις ως εχτρα ασφάλεια να έχεις ενα ανοικτό ΔΔ αποκλειστικά για όταν δουλευει το τζάκι(ειτε απομονώνοντας το κλειστό κύκλωμα είτε εξισώνοντας την πίεση των δυο συστημάτων ρυθμίζοντας το κλειστό με βάση το ανοικτό )

Επίσης αν υπάρχει αυτό στην ζωη έχει κανένας καποιο κοινος αποδεκτο ιδεατό σχέδιο για ενα τετοιο συστημα γιατι κατα την διάρκεια της συζήτησης εχουν ανεβει καμιά 15αρια διαφορετικά σχέδια , επίσης σε άλλες συζητήσεις έχω βρεί άλλες συνδεσμολογίες μιλάω είτε για ανοικτό είτε για κλειστό είτε και για τα δυο ταυτόχρονα (αν αυτό γίνεται με κάποια εξίσωση των πιέσεων ) .

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2011
    Θέση
    corfu, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

παιδια καλησπερα. τοποθετησα ενα κυκλοφορητη τυπου grundfos UPS 25-30 230 v για συστημα τσακι καλοριφερ. τι ups μου προτινετε ωστε να συνεχισει να δουλευει αν κοπει το ρευμα και για ποση θα δουλευει αυτομομα ο κυκλοφορητης? τι επιλογες υπαρχουν και σε τι τιμες πανω-κατω ευχαριστω

Σελίδα 9 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 7891011 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης