-
Νέο μέλος
BOILER
Πρώτο post στο forum (καλώς σας βρήκα!)
Μένω σε πολυκατοικία 4 ορόφων με αυτόνομη θέρμανση και έχω κάνει εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα.
Μπορώ εκ των υστέρων να βάλω και ένα boiler;
Συμφέρει;
Ευχαριστώ.
-
Διαχειριστής
Βεβαίως και μπορείς.
Το θέμα δέν είναι αν συμφέρει, αλλά πώς κάνεις μπάνιο τον χειμώνα.
Αν ο θερμοσίφωνάς σου είναι τρίθερμος, τότε ζεσταίνει το νερό και με την θέρμανση, οπότε δέν χρειάζεται να βάλεις boiler.
Αν ο θερμοσίφωνάς σου δέν είναι τρίθερμος, δέν μπορώ να καταλάβω πώς κάνεις μπάνιο τον χειμώνα, οπότε το θέμα δέν είναι αν συμφέρει, αλλά αν θέλεις να κάνεις μπάνιο.
Thank you for your contribution.
-
Εξέχον μέλος
Να υποθέσω ότι το χειμώνα κάνει μπάνιο αφού θερμάνει το νερό του ηλιακού μέσω της ηλεκτρικής αντίστασης που περιέχει ο ηλιακός θερμοσίφωνας.
Έτσι έκανα κι εγώ πριν εγκαταστήσω κεντρική θέρμανση στο αρχαίο ερείπιο που μένω.
Όταν έβαλα κεντρική θέρμανση, τοποθέτησα Boiler στο πατάρι. Μετά έβαλα σε εύκολα προσβάσιμο σημείο στο μπάνιο ένα διακόπτη από όπου μπορώ να επιλέξω αν στο κύκλωμα του ζεστού νερού θα έρχεται νερό από τον ηλιακό ή από το Bolier. Βέβαια αυτό που έκανα εγώ στο αρχαίο και άθλιο σπίτι μου, με εξωτερικές σωλήνες δεν είναι εύκολο να γίνει σε ένα σπίτι της προκοπής.
Όσο για το άλλο θέμα, το Boiler βρίσκεται σε χωριστό κύκλωμα στον πίνακα αυτονομίας και έχει δικό του αισθητήριο θερμοκρασίας και ηλεκτροβάνα για να αποφεύγεται το φαινόμενο της μεταφοράς της θερμότητας του νερού του Boiler πίσω στο κύκλωμα του νερού θέρμανσης που ψύχεται μετά τη λήξη του κύκλου θέρμανσης. Βέβαια, αυτό είναι δύσκολο να γίνει αν δεν έχει προβλεφθεί από την αρχή. Όμως η μόνη άλλη περίπτωση είναι ένας χειροκίνητος διακόπτης που θα επιτρέπει την απομόνωση του Boiler από το κύκλωμα θέρμανσης για να αποφεύγεται το παραπάνω φαινόμενο και να διατηρείται το νερό ζεστό και μετά τη λήξη του χρόνου θέρμανσης του σπιτιού.
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
Δικαιώματα απάντησης