Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 3 από 3

Θέμα: Προβλήματα μετά από μεταφορά

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    21

Προβλήματα μετά από μεταφορά

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα σε όλους σας!!!
    Είχα ξαναγράψει παλαιότερα για κάτι προβήματα που είχα με την κεντρική θέρμανση στο σπίτι μου και μπορώ να πω ότι με βοηθήσατε να καταλάβω πάρα πολλά πράγματα για το πως δουλεύει όλο το σύστημα.
    Είχαμε ξεκινήσει κάτι εργασίες (όπως είχα ξαναγράψει) και τελικά μεταφέραμε τον λέβητα σε μία άλλη μικρή αποθήκη.
    Το σπίτι είναι διόροφο
    Αφού μας σύνδεσε ο υδραυλικός τους σωλήνες και σύνδεσα τον πίνακα αυτονομίας παρουσιάστηκαν τα εξής προβλήματα:
    1)Άρχιζε να στάζει η βαλβίδα ασφαλείας ενώ το μανόμετρο στον ΑΠ έδειχνε το πολύ 2,5 bar.
    2)Έχω ηλιακό τριπλής και δεν κυκλοφορεί το ζεστό νερό της θέρμανσης μόνο σε αυτόν.

Τώρα για την βαλβίδα ασφαλείας μείωσα την πίεση (με βάση το μανόμετρο) στο 1,5 bar και σταμάτησε να στάζει.
    Στον ηλιακό έχω έξαεριστικό και όταν το πατάω με ένα λεπτό κατσαβίδι φέρνει το νερό αλλά δεν το κυκλοφορεί.
    Και κάτι άλλο, στα σώματα του δευτέρου ακούγεται λίγο η ροή του νερού.

Τέλος ευχαριστώ πάρα πολύ για τις γνώσεις που μου δώσατε μέσα από αυτό το φόρουμ. Με έχει βοηθήσει αφάνταστα!

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Uganda
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    133
    Ας πάρουμε μερικά πράγματα με τη σειρα...
    1.Για να στάζει η βαλβίδα ασφαλείας με μόνο 2.5 ατμόσφαιρες,εγώ προσωπικά θα άλλαζα προληπτικά βαλβίδα.Βλέπεις άν ανέβαινε η πίεση θα δεχόμουν ότι μπορεί να έχουμε θέμα με το δοχείο η με κάτι άλλο....αλλα αφού λες ότι δεν έχουμε αύξηση πίεσης,τότε το μυαλό μου εμένα πάει στη βαλβίδα αυτού καθαυτού...
    ΕΚΤΟΣ,αν η βαλβίδα ειναι 2.5άρα..οπότε καταλαβαινεις ότι θέλεις μεγαλύτερη....
    2.Για το ηλιακό σου,είμαστε σίγουροι οτι ο αέρας έχει βγεί...? Το λέω επειδή γενικα τα οριζόντια μπόιλερ (συμπεριλαμβάνω και τα ηλιακά σ αυτά),έχουν μια "ευαισθησία" στον θέμα του αέρα...
    Επίσης να ρωτήσω...έχουνε κυκλοφορητή ανακυκλοφορίας για τον ηλιακό,ή έτσι απλά "ξερά" προσπαθούμε να δωσουμε ροή νερού με τη θερμοκρασία ?

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    21

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Την βαλβίδα ασφαλείας την άλλαξα(3άρα) και η καινούρια έσταζε και μετά μείωσα την πίεση.Τώρα πλέον δεν στάζει.
    Είχα κανονίσει και καθαρισμό με καυστηρατζή και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την πίεση πλέον.Τώρα δείχνει 1,5.Είναι σωστά;Μήπως δεν δείχνει σωστά;Το σπίτι μου είναι 2όροφο.
    Τώρα για τον ηλιακό(boiler) υποτίθεται ότι μου αύξησε την ταχύτητα του κυκλοφορητή και δούλεψε.H ταχύτητα τώρα είναι στο 1(η μικρότερη δεν είναι.Είναι μόνιμα πάνω στην κεντρική στήλη.

Δικαιώματα απάντησης