Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 14 από 14

Θέμα: Θερμοκρασία νερού λέβητα

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ναι.

Αλλά για να πάρετε μια υπεύθυνη απάντηση θα πρέπει να γνωρίζουμε τις απώλειες των διαμερισμάτων και την ισχύ του λέβητα.

Μερικά πράγματα που μπορούν να γίνουν:

1. Να αντικατασταθεί η καπνοδόχος με προμονωμένη αν είναι αμόνωτη
    2. Να μονωθούν οι σωληνώσεις στο λεβητοστάσιο και οι κατακόρυφες αν δεν είναι μονωμένες
    3. Να ρυθμιστεί ο λέβητας με αναλυτή (αν τώρα είναι ρυθμισμένος "με το μάτι" από εμπειροτέχνη)
    4. Να ρυθμιστεί ο καυστήρας σε χαμηλότερη ισχύ (το αν γίνεται θα πρέπει να απαντηθεί μετά από επίσκεψη)
    5. Να αντικατασταθεί ο λέβητας με άλλον χαμηλότερης ισχύος (απαιτούνται οι πληροφορίες που λέγαμε)
    6. Να εγκαταστήσετε ελεγκτή ψηφιακής αντιστάθμισης (35% εγγυημένη οικονομία)

Το τι από τα παραπάνω σας συμφέρει να κάνετε, όπως έγραψα και πριν, θα πρέπει να σας το πει κάποιος τεχνικός μετά από επίσκεψη.

Καλή χρονιά.
    "Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτης
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."

― St Francis of Assisi

Ο λέβητας είναι της thermolev. Απ ότι είδα στην ιστοσελίδα τους δεν πρέπει να κατασκευάζουν μαντεμένιους.
    Σε χαλύβδινο λέβητα μέχρι πόσο μπορώ να ρίξω τη θερμοκρασία του καυστήρα?

σχεδόν δυο χρόνια μετά ,χαζεύοντας έπεσα πάνω στο θέμα. Εγώ έχω λοιπόν από τότε (2013) καυστήρα πέλλετ thor 70000 (τον δουλεύω στις 50000)με κοντρόλερ electro-master πάνω σε λέβητα thermolev πετρελαίου 61000 kcal (θα έπαιρνα ολοκληρωμένο σύστημα λεβητα καυστηρα αλλά δεν έφταναν...) Τη θερμοκρασία νερών λοιπόν την έχω στους 66 βαθμούς ( κόβει ο καυστήρας στους 60 όπου και μπαίνει σε μειωμένη καύση και αν φτάσει στους 66 σβήνει) Οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι 5-15 και όταν πέφτει στους -5 έως 5 τότε ανεβάζω τα νερά στους 72-75 βαθμούς . αυτό γίνεται σπάνια. Η αντιστάθμιση θα βοηθούσε πραγματικά , αλλα δεν μπορείς να κάνεις μεσοβεζικα πράγματα και να βάλεις αντιστάθμιση. Σημαντικότερο για εμένα είναι να έχεις σωστή πίεση στο καλοριφερ και σωστά bar στο δοχείο διαστολής. Πραγματικά κανένας δεν το κάνει αυτό και εγω το ανακάλυψα όταν αρχισε να τρέχει η βαλβίδα ασφαλείας και το τελευταίο σώμα καλοριφερ. Επίσης καθαρή καμινάδα και λέβητα και βέβαι σωστά ρυθμισμένο καυστήρα.
    Αν όλα αυτά είναι οκ τότε να μην μας απασχολούν τα υπόλοιπα.

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπερα, μένω σε μία πολυκατοικία με αυτονομία θέρμανσης. Έχω παρατηρήσει όταν έχω την θέρμανση ανοιχτή η θερμοκρασια στα σωματα εχει διακυμανσεις οχι σε κάποια συγκεκριμένα αλλά σε όλα, όταν λειτουγεί ο καυστηρας το νερό που έχουν τα σώματα ειναι σε καλη θερμοκρασία δηλαδη μετα απο 5-6 δευτερολεπτα που το πιανεις καιγεται το χερι σου, όταν σβησει ο καυστηρας αγγιζεις τα σωματα και ειναι χλιαρά. Επισης είδα οτι ο καυστηρας ειναι ρυθμισμένος στους 78 βαθμούς Κελσίου και η θερμοκρασία νερου που δειχνει το θερμομετρο του λεβητα οταν ο καυστηρας κόβει ειναι 67 βαθμοι κελσιου.. και ξεκιναει στους 66. Η θερμοκρασια που εχουν τα σωματα δε θα επρεπε να ειναι ιδια καθολη τη διαρκεια που ειναι ανοιχτος ο θερμοστατης μου? Και ειναι φυσιολογικο να πιανεις το σωμα και απλα να ειναι χλιαρο?

Δικαιώματα απάντησης