Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 8 από 8

Θέμα: Προβλήμετα με ζεστό νερό και όχι μόνο ....

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2009
    Θέση
    Gouves, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3

Προβλήμετα με ζεστό νερό και όχι μόνο ....

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αγαπητοί φίλοι
    Χρόνια πολλά και καλά. Γράφω για το λόγο του ότι έχω κάποια προβλήματα στο σπίτι μου που είναι σχετικά καινούργιο.
    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το σπίτι είναι μια μαζονέτα με υπόγειο όπου στεγάζετε ο λέβητας πετρελαίου όπου θερμαίνει το σπίτι με σώματα και τον ηλιακό. Ο ηλιακός (HELIOAKMI) 160λτ είμαστε 5μελής οικογένεια. Το πρόβλημα νούμερο ένα είναι ότι στην εγκατάσταση δεν υπάρχει κυκλοφορητής για να κυκλοφορεί το ζεστό νερό στο σπίτι και έτσι από τον ηλιακό πρέπει να κατέβει στο υπόγειο και μετά να πάει στην κάθε έξοδο χρόνος που απαιτείτε περίπου 5 λεπτά. ( ειδικά στο μπάνιο που είναι στον απάνω όροφο)
    Ακόμα στο σπίτι την θερμοκρασία την κανονίζω από το ισόγειο ακόμα και για τον επάνω όροφο δεν ξέρω εάν είναι σωστό. Απ’ότι βλέπω και διαβάζω στο φόρουμ η δικιά μου εγκατάσταση είναι με λίγα λόγια πολύ απλή.

Στο υπόγειο βρίσκεται η δεξαμενή του νερού και δίνει στο σπίτι με πιεστικό.

Είμαι κοντά σε μια επέκταση του σπιτιού (και τοποθέτηση ενός τζακιού ενεργειακού με συνδεση σε καλοριφέρ) και σκέφτομαι μήπως πρέπει να κάνω και κάτι με το ζεστό νερό. Είναι Καλλιτέρο να έχω boiler στο υπόγειο με συλέκτες μόνο στην ταράτσα ? για καλλίτερη αυτονομία ζεστού νερού? είναι αρκετά τα 160 lt ;ή 300

Τι μπορώ να κάνω για να έχω κυκλοφορία του ζεστού νερού στο σπίτι? εάν πρέπει να βγάλω ξανά τα πλακάκια για να περάσω σωλήνες για την κυκλοφορία του ζεστού νερού θα με ενδιέφερε και η αλλαγή των σωμάτων με ενδοδαπέδια θέρμανση.

Με όλα αυτά τα προβλήματα δεν σκοπεύω να ρωτήσω κάποιον υδρυλικό ή μηχανολόγο εάν δεν πάρω κάποιες πληροφορίες από εσάς.
    Σας ευχαριστώ
    Νίκος

ΥΓ Βρίσκομαι στο Ηράκλειο Κρητης εάν κάποιος από το φόρουμ είναι εδώ κοντά θα με ενδιέφεραι από κοντά η συζήτηση στην εύρεση μιας λύσης καθώς δεν γνωρίζω αρκετά από αυτά και είναι δύσκολο να τα εξηγήσω.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Γεια σου φίλε…
    Πες μου τώρα πως μπορεί κανείς να σου απαντήσει σε όλα αυτά που ρωτάς?
    Δεν απαντιούνται όλα αυτά σε ένα τόπικ.
    Έχουν απαντηθεί όμως σε δεκάδες τόπικ διάσπαρτα.
    Αν μελετήσεις καλά το φόρουμ θα βρεις έναν μπούσουλα για οδηγό όπως βρήκαν πολλοί άλλοι.
    Καλός η κακός θα πρέπει να βρεις κάποιον από την περιοχή σου που να του εμπιστευτείς τον σχεδιασμό των υδραυλικών και της θέρμανσης του σπίτιου.
    Με τα λίγα που περιγράφεις και με κάθε επιφύλαξη δεν βλέπω να είναι καλοσχεδιασμένη η εγκατάσταση σου.
    Θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν καλό θερμομηχανολόγο.
    Που θα τον βρει μην με ρωτάς….Όλο και κάποιος θα υπάρχει.
    Αυτός πέρα από το να είναι καλός στην δουλειά του πρέπει να είναι έντιμος και καλό παιδί.
    Το ίδιο ισχύει και για τον υδραυλικό.

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Δεν καταλαβαινω γιατι οι σωληνες απο την ταρατσα κατεβαινουν στο υπογειο για να ξανανεβουν στον πανω οροφο.
    Μηπως η αρχικη εγκατασταση ηταν για boiler στο υπογειο και στη πορεια τροποποιηθηκε?
    Η ανακυκλοφορια δεν ειναι πανακεια, γιατι εχει καποιες απωλειες.
    Σιγουρα 300 λιτρα (με τους αναλογους συλλεκτες) ειναι πολυ καλυτερα για 5μελη οικογενεια, αλλα αφου το εχεις, θα ξερεις και αν σου φτανουν τα 160. Στην τελικη εξαρταται και απο τις συνηθειες.

Το να βαλεις ενδοδαπεδια δεν ειναι και το πιο απλο πραγμα, ουτε απο πλευρας διαδικασιας ουτε απο πλευρας κοστους, αφου προυποθετει το ξυλωμα των πατωματων, με οτι αυτο συνεπαγεται.
    Και μιας και στη κρητη εχει πολυ ηλιο, ενας μεγαλος ηλιακος με μικρο μηκος σωληνωσεων προς τα μπανια (αφου σκεφτεσαι αλλαγες) ειναι μαλλον η πιο αρμοζουσα λυση, λαμβανοντας υποψιν και την πολυπλοκοτητα.

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by stom
    Το να βαλεις ενδοδαπεδια δεν ειναι και το πιο απλο πραγμα, ουτε απο πλευρας διαδικασιας ουτε απο πλευρας κοστους, αφου προυποθετει το ξυλωμα των πατωματων, με οτι αυτο συνεπαγεται.
    Επιπλέον, στην ενδοδαπέδια υπάρχει και περιορισμός στην ισχύ, δεδομένου ότι το maximum που μπορείς να πάρεις αν θυμάμαι καλά είναι γύρω στα 90-100W ανά τ.μ. δαπέδου. Για το λόγο αυτό, η ενδοδαπέδια απαιτεί πολύ καλή μόνωση, ώστε να μειώνονται οι θερμικές απώλειες. Αν το σπίτι έχει συμβατική μόνωση (το πιθανότερο, αφού δεν κατασκευάστηκε εξ αρχής για ενδοδαπέδια), η ενδοδαπέδια δεν μπορεί να σου δώσει την απαιτούμενη ισχύ, οπότε δεν θα ζεσταθείς ποτέ μια κρύα μέρα.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2009
    Θέση
    Gouves, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3
    Έχετε δίκιο καλύτερα να το δει κάποιος ειδικός.
    Οι σωλήνες πάνε στο υπόγειο πρώτα δεν γνωρίζω το γιατί, όχι δεν είχε προβλεφθεί boiler. ϊσως γιατί από το υπόγειο μοιράζετε το ζεστό στο σπίτι.
    Σε περίπτωση που θέλω να βάλω boiler στο υπόγειο τότε σίγουρα κερδίζω ην μισή διαδρομή έτσι δεν είναι?.

Για το ενδοδαπέδια μάλλον θα την αφήσω αφού το σπίτι έχει διπλοτυχία αλλά όχι μόνωση με φελιζολ. Σκέτοε κενός τοίχος τότ μου είπαν ότι είναι καλλίτερα να το αφήσω κενό παρα να βάλω κάποιο φτηνό φελιζόλ βλέπεις τα οικονομικά μας δεν ήταν και τα καλλίτερα τότε όχι πως είναι τώρα αλλά λέμε.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Αν επιμενεις, γινεται, αλλα η λυση boiler στο υπογειο ειναι ακριβή, και σαφως πιο πολυπλοκη, ειδικοτερα οταν μιλαμε για μια ιδιοκτησια.

Δεν υπαρχει περιπτωση να τραβηχτουν απευθειας σωληνωσεις απο τον ηλιακο προς τα μπανια ?

Burn baby, burn

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2009
    Θέση
    Gouves, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3
    Παιδιά για τι ποσό μιλάμε εάν τοποθετηθεί boiler στο υπόγειο?
    Του χρόνο θέλω να βάλω ένα ενεργειακό τζάκι καλοριφέρ τι πρέπει να προσέξω με τον ηλιακό ή το μπόιλερ?

Σας ευχαριστώ

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Δεν ειναι καθολου ευκολο να το πει κανεις αυτό καθοτι το κοστος εξαρταται απο πολλες συνιστωσες. Παρολα αυτα για να παρεις μια ιδεα.
    1. Αγορα boiler (ας πουμε τριπλης ενεργειας, με σερπατινες)
    Η τιμη εξαρταται απο τα λιτρα.. στο πολυ περιπου τα 500 λιτρα ειναι γυρω στο 1000ρικο.
    2. Κτιριακες μετατροπες. (υπαρχει τροπος να μπει? Εχει χωρο να σταθει η θα πρεπει να φυγει κανενας τοιχος..) Κοστος αγνωστο.
    3. Ηλιακοι συλλεκτες. Αναλογα το boiler θα πρεπει να μπουν και οι αναλογοι συλλεκτες (κατα πασα πιθανοτητα επιλεκτικοι) απο 400 ευρω μεχρι 1500+
    4. Συνδεση boiler στο λεβητα, δοχεια διαστολης ηλιακου και ζνχ, αντεπιστροφες, ρυθμιστης πιεσης, ροης,κυκλοφορητες, αυτοματη αναπληρωση, ασφαλιστικα, ανακυκλοφορια, κλπ απο 400 εως 1000
    5. Αυτοματισμος - ηλεκτρολογικα, απο 300 εως 600+
    6. Μηχανολογικη μελετη για τα παραπανω

Χρειαζεται το 6 για να προσεγγισεις τα υπολοιπα με σχετικη ακριβεια

Τωρα αν θες να βαλεις και ενεργειακο τζακι που να ζεσταινει το boiler, πρεπει να δεις επιπλεον τις αποστασεις, σωληνωσεις και αυτοματισμο. Ξανακαταληγεις στο 6.

Burn baby, burn

Δικαιώματα απάντησης