Η ταπα 3 ειναι αυτη που ψαχνεις και θα χρειαστεις ενα γερμανικο 15αρι ή ενα καρυδακι με καστανια.
καλησπερα, καλη χρονια και καλως σας βρηκα!
δεν ειμαι εγκαταστατης. απλα προεκυψε ενα προβλημα και βρεθηκα στο φορουμ.
ο λεβητας στο σπιτι που νοικιαζω σταματησε να λειτουργει γιατι εμεινε απο πετρελαιο χωρις να το καταλαβω. του προσθεσα πετρελαιο αλλα δεν πηρε μπρος. πατησα και το λαμπακι μπουτον με το κοκκινο κουμπι (δεν ξερω αν το λετε reset ή καπως ετσι), κανει να ξεκινησει και μετα απο λιγο ακουγεται κατι σαν ρελε (πιθανον να ειναι και η προσπαθεια να δωσει σπινθήρα) και μετα απο λιγα δευτερολεπτα σταματαει.
απο το ψαξιμο που εκανα στο google και στο φορουμ εδω ειμαι 99% πεπεισμενος οτι εχει παρει αερα η παροχη πετρελαιου. πριν συμπληρωσω πετρελαιο ειδα και μεσα στο ντεποζιτο και φαινοταν καθαρα η οπη της παροχης. αρα σιγουρα πηρε αερα.
διαβασα σχετικα τοπικ για το πως μπορει να γινει η εξαερωση (ειναι μονοσωληνιακο συστημα, αν το λεω καλα) και εψαξα να βρω που ειναι αυτη η ρημαδα η βιδα που προσαρμοζεται το μανομετρο πιεσης για να κανω την εξαερωση αλλα.. τζιφος
θα μου πειτε.. φωναξε εναν ειδικο
παιδια, στην κατασταση που βρισκομαστε ακομα και το 50ρικο ειναι.. πολυ. ειλικρινα δεν.. οπότε θα το προσπαθησω πρωτα μονος και αν φαω ηττα τοτε θα το δωσω, τι να κανουμε.
εβγαλα μια σειρα φωτογραφιες για να σας βοηθησω να μου πειτε μια λυση:
διαβασα και αυτο το τοπικ
http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3190
στο οποιο περιγραφεται πολυ καλα πως γινεται η διαδικασια.
οπως θα δειτε και στις φωτογραφιες, αυτη η βαλβιδα μανομετρου πιεσης (βαλβιδα 5 στην εικονα 7) δεν υπαρχει στην μπροστινη οψη του μηχανισμου του καυστηρα.quote:
Η αντλία πετρελαίου του καυστήρα έχει μια βίδα που από πάνω της έχει το γράμμα Ρ. (εκεί οι καυστηρατσήδες τοποθετούν και το μανόμετρο για να κάνουν έλεγχο της πίεσης της αντλίας) Ξεβιδώνουμε αυτήν την βίδα (όχι τελείως) και πατάμε το reset. Στην αρχή θα βγάλει αέρα με φυσαλίδες. Πατάμε το reset (ίσως και παραπάνω από μια φορά) μέχρι να βγάλει πετρέλαιο. Όταν βγάλει πετρέλαιο κλείνουμε τον καυστήρα και βιδώνουμε καλά την την βίδα αυτή. Τελειώσαμε.
Οι παραπάνω οδηγίες είναι για καυστηρατσήδες. Οι άσχετοι να μην το κάνουν.
εχω ονοματισει τους σωληνες εισοδου-επιστροφης πετρελαιου και προσπαθησα να τον βγαλω οσο το δυνατον καλυτερες φωτογραφιες. υποθετω, και γι αυτο θελω την γνωμη σας, οτι καποια απο τις 4 βιδες (βαλβιδες) θα χρησιμοποιηται για το μανομετρο πιεσης, ή εστω καποια απο αυτες, αν ανοιχτει θα μπορεσει να κανει την εξαερωση..
ειλικρινα θα με βοηθουσατε πολυ αν απαντουσατε γρηγορα γιατι εχω μεινει απο θερμανση και εξω εχει 3 κελσιου.
ευχαριστω προκαταβολικα
Η ταπα 3 ειναι αυτη που ψαχνεις και θα χρειαστεις ενα γερμανικο 15αρι ή ενα καρυδακι με καστανια.
Φίλε Σταύρο, αφού σε καλωσορίσω στο forum, θα επιμείνω για μία ακόμη φορά ότι ΔΕΝ πρέπει να γίνονται τέτοιου είδους επεμβάσεις από μη αδειούχο τεχνίτη. Πιστεύω να καταλαβαίνεις τους κινδύνους, και την ευθύνη που αναλαμβάνεις.
Νίκος