Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 4 από 4

Θέμα: Οδευση ψυκτικων σωληνων στο δαπεδο.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    4

Οδευση ψυκτικων σωληνων στο δαπεδο.

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γεια σας,
    θα ηθελα τη βοηθεια σας. Ειμαι νεος μηχανολογος χωρις ιδιατερη εργοταξιακη εμπειρια. Εχω αναλαβει μελετη και εγκατασταση ενος VRV συστηματος σε διαμερισμα. Το θεμα ειναι οτι οι σωληνες θα πρεπει να περασουν απο το δαπεδο διοτι δε προβλεπεται ψευδοροφη σε ολους τους χωρους. Τι ισχυει απο τον κτηριοδομικο κανονισμο..? δε βρισκω συγκεκριμενες πληροφοριες.
    Για να σας προλαβω, θα βαλω κολλεκτερ εξω απο το δαπεδο και θα φυγω μεχρι τα εσωτερικα χωρις ενωσεις σε περιπτωση που παει κατι στραβα να επισκευαζεται παροτι μου ανεβαζει το κοστος. Το κτηριο αυτη τη στιγμη ειναι με ξηλωμενα δαπεδα καθοτι ανακαινιση και πρεπει να μπει ο ψυκτικος και υδραυλικος για τις αποχετευσεις. επειδη ολοι ξερουμε περι κακοτεχνιων θελω να εχω τον πληρη ελεγχο. Υπαρχει καποιος κανονισμος ? ΤΟΤΕΕ και Κτηριοδομικος δεν αναφερουν. Αν μπορουσατε δωστε μου τα φωτα σας.. Ευχαριστω!!!

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2008
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    324
    Αν θες την οδηγία για το τευχος εργασιών, κάποιος που ασχολείται με μελέτες θα μπορούσε να σε βοηθήσει. Αν θες καποιες πρακτικές συμβουλές / οδηγίες, τι να κάνεις και τι να αποφύγεις, πολύ ευχαρίστως να σου πω δυο πραγματάκια.

Παναγιώτης

Ο Θεός πέθανε...
    Ο Μαρξ πέθανε...
    κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    4
    Παναγιωτη κατα αρχας ευχαριστω για το ενδιαφερον.. πρακτικες συμβουλες θελω για να μη γινει κακη δουλεια .. ειναι απο τις πρωτες μου δουλειες σε εγκατασταση απο τα μπετα και θελω να πανε ολα σωστα.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2008
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    324

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Sorry για την καθυστέρηση αλλά δεν μπαίνω κάθε μέρα.
    Λοιπόν, καταρχήν το ότι θα χρησιμοποιήσεις κολεκτέρ για να μην έχεις ενώσεις είναι πολύ καλό, αλλά δες και ότι χωράνε να μπουν οι εσωτερικές μονάδες και δεν έχει γίνει καποια αλλαγή στα σχέδια.
    Θα περάσεις μαζί με τα ψυκτικά και το καλώδιο ενδοεποικοινωνίας (2Χ1 θωρακισμένο). Καλό θα ήταν να το περάσεις μέσα σε CB ωστε ακόμα και να συμβεί κάτι και να έχει διακοπή, να μπορείς να το αντικαταστήσεις.
    Προσπάθησε να μην έχεις αποχετεύσεις στο δάπεδο. Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις χρησιμοποίησε ευθεία χαλκοσωλήνα με μόνωση (όπως των ψυκτικών σωληνώσεων) με ρήση τουλάχιστον 1%, οι οποίες θα συνδεθούν στα τελικά τους σημεία.
    Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση των ανωτέρω κάνε δοκιμές. Δοκιμή διαρροών των ψυκτικών σωληνώσεων, δοκιμή των καλωδίων επικοινωνίας, ρίξε νερό στις αποχετεύεις και δες ότι δεν μένει στάσιμο, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν εκεί που τις θες (ή θα τραβηχθούν) οι παροχές ισχύος. Αν όλα αυτά είναι ΟΚ, τσιμεντάρεις τις σωληνώσεις για να τις προστατεύσεις από χτυπήματα και γενικότερα φθορές. Πριν πέσουν τα πατώματα ξαναπάς και κοιτάς αν σε κάποιο σημείο έχει χαλάσει το τσιμεντάρισμα. Αν ναι, ελέγχεις για τυχόν τσάκισμα της σωλήνας (το οποίο προκαλεί κακή απόδοση της μονάδας, και μετα το πέρας των πατωμάτων δεν είναι εφικτό να διορθωθεί).
    Δες καλά το manual των μηχανημάτων. Οι σωληνώσεις πρεπει να καθαριστούν και να μείνουν συγκεκριμένο χρόνο υπο πίεση ακόμη και μετά το περας των δοκιμών.
    Αν αυτά γίνουν σωστά, τα περιθώρια σφάλματος είναι μηδαμινά.

Παναγιώτης

Ο Θεός πέθανε...
    Ο Μαρξ πέθανε...
    κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Δικαιώματα απάντησης