Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 3 από 3

Θέμα: ελεγχος θερμοκρασιας - σταθεροποιηση θερμοκρασιας

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2011
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    4

ελεγχος θερμοκρασιας - σταθεροποιηση θερμοκρασιας

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

ενα μεγαλο γεια σε ολους του φορουμ, και ενα μεγαλο μπραβο! εχω διαβασει αρκετα και εμαθα πολλα
    η ερωτηση μου:
    εχω σκοπο να εγκαταστισω ενα τζακι-λεβητα στο σπιτι μου. ως προς αυτο υπαρχει το ενδεχομενο να περασει στο συστημα της ενδοδαπεδιας θερμανσης νερο θερμοκρασιας μεγαλητερο απο 45 βαθμους. εχω μια 4οδη βανα σεντρα (γκρι)που αυτη τη στιγμη ειναι χειροκίνητη.
    σκεφτομαι να κανω την βανα ηλεκτροκινητη. εχω βρει μοτερ μεταχειρισμενο απο ebay γερμανιας αλλα δεν το εχω παρει ακομα.
    εχει καποιος να μου πει με ποιο τροπο θα μπορεσω να ελεγξω το μοτερ απο την βανα ωστε να εχει σταθαρη θερμοκρασια (45 βαθμους) το κυκλωμα της θερμανσης δαπεδου?
    τον ελεγτη της σεντρα τον πουλανε πολυ ακριβα, αυτος ειναι και ο λογος που ψαχνομαι.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Φίλε mkiris, κατ'αρχήν καλωσόρισες στο forum.
    Στο ερώτημά σου, τώρα, αν και δεν είμαι και ο πλέον ειδικός, προσωπικά δεν θα το έκανα. Το τζάκι είναι δύσκολο να το ελέγξεις απόλυτα (να μη σου "φύγει" η θερμοκρασία προς τα πάνω), η δε ηλεκτροβάνα έχει κάποια χρονική καθυστέρηση στην απόκριση, η οποία από μόνη της φοβάμαι ότι υποβάλλει τους σωλήνες της ενδοδαπέδιας σε σοβαρή καταπόνηση, αν όχι και σε άμεσο κίνδυνο. Κι αν σου κάτσει και η στραβή (βλάβη της βάνας/μηχανισμού ή του συστήματος ελέγχου της) ξηλώνεις πατώματα [xx(]

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2011
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    4

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by nyannaco

Φίλε mkiris, κατ'αρχήν καλωσόρισες στο forum.
    Στο ερώτημά σου, τώρα, αν και δεν είμαι και ο πλέον ειδικός, προσωπικά δεν θα το έκανα. Το τζάκι είναι δύσκολο να το ελέγξεις απόλυτα (να μη σου "φύγει" η θερμοκρασία προς τα πάνω), η δε ηλεκτροβάνα έχει κάποια χρονική καθυστέρηση στην απόκριση, η οποία από μόνη της φοβάμαι ότι υποβάλλει τους σωλήνες της ενδοδαπέδιας σε σοβαρή καταπόνηση, αν όχι και σε άμεσο κίνδυνο. Κι αν σου κάτσει και η στραβή (βλάβη της βάνας/μηχανισμού ή του συστήματος ελέγχου της) ξηλώνεις πατώματα [xx(]

Νίκος
    Καταρχην ευχαριστω πολυ για το καλωσορισμα και για την αμεση ανταποκριση στο ερωτημα μου.
    Ως προς αυτο δεν εχω και μεγαλο προβλημα. θα υπαρχουν (οπως και τωρα) δυο υδροστατες επαφης σε συνδεση σε σειρα ο ενας στους 45 και ο αλλος στους 50 βαθμους που ελεγχουν τον κυκλοφοριτη της ενδοδαπεδιας, εεεε τι διολο να χαλασουν και οι 2 μαζι?
    το προβλημα μου ειναι το πως θα ελεγξω το μοτερ της 4οδης βανας.
    απο θεμα ασφαλειας το εχω υπο ελεγχο. (ανοιχτο δοχειο, μηχανικο ασφαλιστικο στους 95 βαθμους που ριχνει κρυο νερο (βρυσης) στην παροχη προς την εισοδο του τζακιου, μπαταρια αυτοκινητου με inverter 12vDC/230vAC 300W για να λειτουργει ο κυκλοφορητης του ζεστου προς την 4οδη και το μποιλερ σε περιπτωση διακοπης ρευματος απο την ΔΕΗ) ελπιζω να σας καλυπτουν ολα αυτα.
    φιλικα παντα!

Δικαιώματα απάντησης