Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 8 από 8

Θέμα: Πολλα κοινοχρηστα για θερμανση

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Aug 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Περίεργος τύπος
    Απαντήσεις
    139

Πολλα κοινοχρηστα για θερμανση

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γεια σε ολους,
    προσφατα ο γιος μου νοικιασε μια γκαρσονιερα στην Πατρα στον 4 οροφο και απο επανω της ο χωρος της ταρατσας στον τελευταιο (5ο)ειναι κενος. Υπαρχει διαμερισμα απο πανω αλλα οχι πανω απο την γκαρσονιερα. Η γκαρσονιερα ειναι 30 τμ και εχει Νοτιο προσανατολισμο και διπλα τζαμια στην μπαλκονοπορτα. Κατασκευη 2005.
    Για να ζεσταθει ο γιος μου καιει γυρω στις 209 ωρες το Δεκ και 168 τον Ιαν. Αλλα διαμερισματα βλεπω οτι καινε πολυ λιγοτερο (ισως δεν κρυωνουν πολυ!!!)
    Βρηκα το κουτι με τις βανες στον οροφο με λουκετο αλλα ξεκλειδωτο ...
    Πηγα στο υπογειο και δοκιμασα και ειδα οτι ο μετρητης γραφει σωστα, δηλ οταν ανοιγει απο τομ διαμερισμα το διακοπτη και αναβει το κοκκινο λαμπακι, ο μετρητης γραφει και οταν κλεινει δεν γραφει.
    Μια εξηγηση για την μεγαλη καταναλωση ειναι ισως οτι εχω απωλειες αλλα θα επρεπε να ειχε προβλεφθει απο τη μελετη και το σωμα να ειναι αναλογο. Εχει ενα σωμα στο δωματιο και ενα στο μπανιο. Αλλη εξηγηση ειναι να γραφει ο μετρητης μου τη δικη μου αλλα και τυην καταναλωση καποιου αλλου!!??!?!?
    Ερωτηση...Τι κανω???
    Μπορειτε να μου πειτε αρχικα τι μεγεθους σωμα θα επρεπε να εχω. Οχι θερμιδες αλλα διαστασεις περιπου...Ειναι τα γνωστα σωματα αντιπαροχης με την σχαρα απο πανω.
    Τι αλλο μπορω να ελεγξω για τυχον μαιμουδιες????

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Μια συνηθισμενη μαιμουδια ειναι να εχουν βαλει οι υπολοιποι μεγαλυτερα σωματα.
    Τα σωματα καινε? Ποσο γρηγορα? Μηπως υπαρχει αερας μεσα?
    Εξαερωση δοκιμασε κανεις να κανει να δει αν μαζευει αερα?
    Απο οτι λες, ο ωρομετρητης δειχνει να δουλευει "σωστα".

Burn baby, burn

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Aug 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Περίεργος τύπος
    Απαντήσεις
    139
    Δυστυχως δεν μπορω να δω στα αλλα διαμερισματα. Στο δικο μας εκανα εξαερωση μια εβδομαδα αφου αρχισε να λειτουργει το καλοριφερ. Τα σωματα ζεσταινονται γρηγορα και ανεβαζουν και μεγαλη θερμοκρασια Το χερι μου αντεχει οταν το ακουμπαω αλλα οχι για πολυ. Υπαρχει περιπτωση να εχει επεμβει κανεις στις βανες του οροφου και να εχει αλλαξει τιποτα καλωδια και να γραφει τα δικα του σε μενα? Τι να κοιταξω?
    Ευχαριστω

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by cpap

Υπαρχει περιπτωση να εχει επεμβει κανεις στις βανες του οροφου και να εχει αλλαξει τιποτα καλωδια και να γραφει τα δικα του σε μενα? Τι να κοιταξω?
    Είναι δύσκολο να βγάλεις άκρη από τις καλωδιώσεις αν δεν ξέρεις τί ψάχνεις. Είναι πολύ πιο εύκολο να σημειώσεις την ένδειξη του ωρομετρητή σου, να μετρήσεις πόσες ώρες έχεις ενεργή εντολή (αναμμένο λαμπάκι) από το ΘΧ για δυο-τρεις μέρες και να ξαναδεις την ένδειξη του ωρομετρητή (αν έχει γράψει το ίδιο, ή περισσότερες ώρες).

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Παρεμπιπτόντως, αυτοί που ξέρουν πώς να κλέψουν σε μία αυτονομία δεν "στέλνουν" τις ώρες του σε άλλο ωρομετρητή, γιατί αργά ή γρήγορα κάποιος θα δει ότι χρεώνεται πάρα πολλές ώρες. Υπάρχουν άλλες μέθοδοι που ανιχνεύονται πιο δύσκολα από τους αμύητους.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Ειναι εντελως απιθανο να στελνει κανεις τις ωρες του σε αλλον.
    Ετσι εκτιθεται περισσοτερο.
    Το βρισκω δυσκολο να την κανουν πολλοι αυτη τη δουλεια.
    (εκτος αν ειναι πολυκατοικια απατεωνων).
    Απο την αλλη, οι ωρες που αναφερεις για αυτονομια αυτη την εποχη δεν ειναι εξωπραγματικες (εχω δει ΠΟΛΥ χειροτερες).
    Μια περιπτωση ειναι ο θερμοστατης να μην λειτουργει σωστα (πχ να εχει μεγαλο διαφορικο) με αποτελεσμα να ειναι μονιμα ψηλα για να δουλεψει. Αυτο προκαλει υπερκαταναλωση.
    Οι περισσοτεροι που βαζουν οι κατασκευαστες ειναι για πεταμα απο κατασκευης. (ασε που τους βαζουν στους διαδρομους..)
    Μια αλλη περιπτωση ειναι ο γιος να εκανε καμμια προσφατη γνωριμια οπότε ειναι πολλες ωρες σπιτι και θελει και παραπανω ζεστη...

Burn baby, burn

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Aug 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Περίεργος τύπος
    Απαντήσεις
    139
    Αν ειναι θεμα γνωριμιας παει καλα...Αν δεν ειναι ομως ή σε καθε περιπτωση, ειναι σκοπιμο να αλλαξω θερμοστατη και να βαλω κατι που λενε οτι κανει 25% οικονομια ή δεν αξιζει? Καποια προταση για θερμοστατη και τιμη περιπου μπορω να εχω?
    Ευχαριστω

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Δικαιώματα απάντησης