Sculper γειά σου.
Τα φωτοβολταικά που αναφέρεις, είναι πλαίσια που μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία σε ηλεκτρικό ρεύμα.Εσύ προφανώς μιλάς για ηλιοθερμικά. Μετατροπή ηλιακής ενέργειας σε ζεστό νερό χρήσης.
Το αν θα συμπληρώνει ο τεχνικός υγρά κάθε χρόνο, δεν ισχύει, εκτός και αν φεύγεις τον Αύγουστο διακοπές για καμιά βδομάδα και υπερθερμαίνεται ο ηλιακός θερμοσίφωνας σου.quote:Δεν έχω την γνώση ούτε την εμπειρία για να ξέρω τι να επιλέξω.
Οι σκέψεις μου είναι οι εξής: Με τον ηλιακό θα έχω μικρότερο κόστος, αλλά θα χρειάζεται να συμπληρώνει ο τεχνικός υγρά κάθε χρόνο, άρα να έχω ένα κόστος κάθε χρόνο. Από την άλλη πιστεύω ότι μιας και οι σωληνώσεις και το δοχείο του νερού θα είναι πάνω στην σκεπή θα έχω αρκετές απώλειες. Από την άλλη το βεβιασμένης θα είναι άμεσα ελεγχόμενο και δεν θα έχει κόστος σε ετήσια βάση (ανόδιο , υγρά κτλ).
Απλά θα ήθελα την γνώμη σας μιας και τα χρήματα δεν περισσεύουν.
Το οτι οι σωληνώσεις σου θα είναι στην ταράτσα και το δοχείο με τον ηλιακό θερμοσίφωνα, στην πράξη δεν προσθέτουν περισσότερες απώλειες, με το να έχεις βεβιασμένο σύστημα και το δοχείο μέσα στο λεβητοστάσιο και το να έχεις σωληνώσεις χαλκού μεταξύ των συλλεκτών και του Boiler λεβητοστασίου.
Αν δεν σου περισσεύουν τα χρήματα και δεν έχεις πρόβλημα με το αισθητικό κομμάτι, βάλε ηλιακό θερμοσίφωνα με τους καλύτερους επιλεκτικούς συλλέκτες που μπορείς να βρεις, βάλε περισσότερα λίτρα αντί για 200, βάλε αν μπορείς και κανέναν συλλέκτη παραπάνω, μην βάλεις τριπλής ενέργειας ηλιακό θερμοσίφωνα, μην ξαπλώσεις τον ηλιακό σου θερμοσίφωνα με την κλίση της κεραμοσκεπής σου, αλλά βάλτον στις 55 μοίρες, μόνωσε πολύ καλά τις σωληνώσεις σου.
Αν θες να είσαι πολύ κιμπάρης και να μην πάθει ποτέ τίποτα ο ηλιακός σου, θα πάρεις και έναν θερμοσίφωνα με [u]50mm μόνωσης εξακριβωμένα γύρω στα 80λίτρα, θα συνδέσεις την έξοδο ζεστού νερού χρήσης από τον ηλιακό, μέσα στην είσοδο του κρύου του θερμοσίφωνα, για να μην δουλευεις τον ηλιακό σου με ρεύμα και μαζεύει άλατα και θα έχεις χειμώνα καλοκαίρι ΖΝΧ τσάμπα, με μηδαμινή συντήρηση..
ΥΓ..Για τους ηλιακούς συλλέκτες που θα έχει το σύστημα που θα επιλέξεις ασχέτως εταιρείας, ζήτα τους εξής συντελεστές:
n0,a1,a2 καθώς και συνολική επιφάνεια απορροφητή, επιφάνεια τζαμιού και συνολική επιφάνεια συλλέκτη και πες μας τα..Μετά θα σου βγάλουμε εμείς πόσο ζεστό νερό θα έχεις να καταναλώνεις την κάθε μέρα, κάθε μήνα.

Απάντηση σε αυτήν την απάντηση
]