Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 22

Θέμα: Αυτόματη λειτουργία Ηλιακού τριπλής ενέργειας

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2009
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    24

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by nyannaco

quote:Originally posted by geogoun
    Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να τοποθετηθούν 3 θερμιδομετρητές και από εκεί και πάνω να τοποθετηθούν οι κυκλοφορητές. Δεν το έχω συζητήσει λεπτομερώς αυτό το θέμα ακόμα, για να πω την αλήθεια, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο? Με πολύ σωλήνωση μεν, αλλά γλιτώνω 3 θερμιδομετρητές στο φινάλε.
    Θα σε στενοχωρήσω, αλλά δεν... Στην κατανομή των δαπανών, θα πρέπει να μπορείς να διαχωρίσεις την κατανάλωση των ΖΝΧ και να τη μοιράσεις ως έχει, και η υπολοιπόμενη δαπάνη (θέρμανση) να μοιραστεί βάσει κατανάλωσης (θερμιδομέτρηση) αφού εφαρμοσατούν οι διορθωτικοί συντελεστές που προβλέπει το σχετικό ΠΔ. Αν τροφοδοτήσεις τα μπόιλερ από τους θερμιδομετρητές της θέρμανσης, οι ακραίοι όροφοι θα πληρώνουν το ΖΝΧ λιγότερο, σε βάρος των μεσαίων.

Νίκος
    Υπόψη ότι μιλάμε για τρεις ξεχωριστές στήλες για την θέρμανση και τρεις ξεχωριστές στήλες για τα 3 ηλιακά τριπλής ενέργειας. Γιατί οι ακραίοι θα πληρώνουν το ΖΝΧ λιγότερο σε βάρος των μεσαίων; Όχι τίποτα άλλο, εγώ θα είμαι ο μεσαίος από τους τρεις!!!
    Επίσης, τι εννοείς ότι πρέπει να διαχωρίσω την κατανάλωση των ΖΝΧ και να την μοιράσω ως έχει? Με ξεχωριστούς ΘΜ?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Καλό opex χωρις κοινες εγκαταστασεις ειναι σχημα οξυμωρο.
    Εκτος απο το ζνχ που τα πραγματα δεν ειναι καλα, εχεις και ξεχωριστες στηλες ωστε να αυξανονται και οι απωλειες.
    Στο τελος θα βαλετε και 3 καυστηρες και θα ολοκληρωθει το εγκλημα.
    Αληθεια, αν χαλασει καμμια υδροροη θα την πληρωσετε απο κοινου ή σε όποιον τύχει?
    Θελω να πω οτι περα απο τα μαρξιστικα, οποιος επιλεγει την λυση της συγκατοικησης αναγκαστικα εχει καποια κοινα πραγματα.
    Οπως εισοδο, οπως σκαλες, οπως ασανσερ
    Το να θελουμε να εχουμε ανεξαρτητη τελειως θερμανση, επειδη απλα μπορουμε, γινεται μεν, ομως ενεργειακα και τεχνικα μονο σωστο δεν ειναι.
    Αμα ετσι το θελεις, κανενα προβλημα, προχωρα
    Και αφου δεν σε ενοχλει το capex, βαλε
    6 θερμιδομετρητες, 6 κυκλοφορητες, και 3 ελεγκτες.
    Δεν υπαρχει κατι ιδιαιτερο για το λεβητα.
    Το boiler ειναι αλλο ενα (μικρο) διαμέρισμα.
    Αντι να αναβει ο κυκλοφορητης απο θερμοστατη χωρου, αναβει απο την εντολη του διαφορικου (σε σειρα με την εντολη για ζνχ)
    Παντως μην απορριπτεις εντελως τη χρηση πετρελαιου για ζνχ εκτος περιοδου θερμανσης.
    Οταν θα εχεις τους θερμιδομετρητες, μπορεις να μετρησεις τις πραγματικες απωλειες του πετρελαιου, να δεις ποσο σου κοστιζει και μετα να αποφασισεις αν θα πας με ρευμα.
    Τωρα βεβαια, ενας καυστηρας, 3 boiler, o καθενας τα αναβει οποτε γουσταρει, αντε βγαλε ακρη....
    Παρε τη χειροτερη περιπτωση, κρυος λεβητας, ενα boiler και μετρα.

Υπαρχει διαθεσιμο αέριο? ή ελπιζεις κάποτε να υπαρξει?

ΥΓ Οι ενδειξεις των θερμιδομετρητων δεν λαμβανονται αυτουσιες στη θερμανση. Υπαρχει και συντελεστης διορθωσης αναλογα με τον οροφο.
    Οποτε θες 6 συνολικα, οπωσδηποτε.

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by geogoun
    Υπόψη ότι μιλάμε για τρεις ξεχωριστές στήλες για την θέρμανση και τρεις ξεχωριστές στήλες για τα 3 ηλιακά τριπλής ενέργειας. Γιατί οι ακραίοι θα πληρώνουν το ΖΝΧ λιγότερο σε βάρος των μεσαίων; Όχι τίποτα άλλο, εγώ θα είμαι ο μεσαίος από τους τρεις!!!
    Επίσης, τι εννοείς ότι πρέπει να διαχωρίσω την κατανάλωση των ΖΝΧ και να την μοιράσω ως έχει? Με ξεχωριστούς ΘΜ?
    Ακριβώς αυτό εννοώ. Βάσει του ΠΔ του '85 (προσαρμοσμένο για θερμιδομέτρηση, αντί ωρομέτρηση που προέβλεπε τότε), η κατανομή των δαπανών θέρμανσης λαμβάνει υπόψη της μια σειρά από παραμέτρους, βάσει των οποίων προκύπτουν διορθωτικοί συντελεστές που επιβάλλονται επί των μετρήσεων (θερμίδες ή ώρες) για να προκύψουν οι χρεώσεις, με το σκεπτικό ότι το κτίριο είναι ενιαίο, και οι απώλειες αφορούν όλους - ώστε να μην "τιμωρείται" π.χ. ο τελευταίος όροφος που έχει από πάνω την ταράτσα, και χρειάζεται μοιραία περισσότερη θέρμανση. Αυτό που κάνει λοιπόν ο νόμος, είναι να χρεώνει φθηνότερα την ενέργεια στους ακραίους απ'ότι στους μεσαίους, χοντικά, ώστε οι μεσαίοι να συμμετέχουν στο βαθμό που τους αναλογεί στις απώλειες του κελύφους. Ψάξε λίγο στο forum περί κατανομής δαπανών, θα βρεις πολύ πράγμα.
    Αν λοιπόν περιλάβεις τις θερμίδες του μπόιλερ στο θερμιδομετρητή της θέρμανσης, θα τις πληρώνεις και αυτές ακριβότερα από τους ακραίους, ενώ δεν πρέπει.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2009
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    24
    @ stom
    Αυτός είναι ο λόγος που θέλω να βάλω θερμιδομετρητές και αυτοματισμό στα ηλιακά, για να μπορώ να αποφασίσω ποιος είναι πιο αποδοτικός τρόπος θερμανσης του ΖΝΧ εκτός φυσικά από τον ήλιο. Έτσι κι αλλιώς ο πίνακας θα έχει όργανο μέτρησης ηλεκτρικής κατανάλωσης, οπότε θα έχω πιο ασφαλή συμπεράσματα. Δεν απορρίπτω τίποτα αν δεν δω τα αποτελέσματα. Όσο για το αέριο, θεωρητικά θα έρθει και στην περιοχή κάποια στιγμή, οπότε βλέπουμε.

@ nyannaco
    Στην οικοδομή υπάρχει υπόγειο, ισόγειο, 1ος, 2ος, και ταράτσα από την οποία η μισή είναι σκεπασμένη από κεραμοσκεπή. Στο ταβάνι κάθε επιπέδου έχει τοποθετηθεί dow 3cm και στην μισή ταράτσα έχει γίνει ανεστραμμένη μόνωση. Τέλος, τα κουφώματα έχουν και ενεργειακά τζάμια με επιστρωση UV και γέμισμα με argon. Οπότε, δεν περιμένουμε μεγάλες διαφορές στις απώλειες ανα όροφο, εννοείται όμως ότι ο τελευταίος θα έχει μεγαλύτερο θέμα από τους άλλους ως πιο εκτεθειμένος από τους υπόλοιπους. Σχετικά με τον πίνακα κατανομής δαπανών, θα τα υπολογίσει ο μηχανολόγος (το πως είναι ένα μεγάλο ερώτημα, αλλά θα το δούμε και αυτό.) Πάντως, από ότι καταλαβαίνω, μάλλον μας βλέπω με 6 θερμιδομετρητές.

Αλήθεια, εκεί με τους θερμιδομετρητές τι παίζει; Διαβάζω για μηχανικούς, υπερήχων, ροϊκής ταλάντωσης, με επικοινωνίες, ασύρματους και δεν ξέρω τι άλλο. Πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο; Ακόμα δεν έχω κάνει έρευνα αγοράς...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Να πω την αλήθεια μου, δεν σε πιάνω. Τι εννοείς λέγοντας αν η εγκατάσταση του ηλεκτρολόγου είναι σωστή?
    Ναι έχεις δίκαιο…
    Δεν το διατύπωσα καλά.
    Εννοούσα ότι πρέπει η υδραυλική εγκατάσταση στο σπίτι φίλου μας του ηλεκτρολόγου να είναι σωστή.

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Ξαναγυρνάω στο πρώτο σου πόστ και στο τελευταίο.
    Σχετικά μα τα ηλιακά νομίζω ότι η δουλεία που θα σου κάνει ο διαφορικός τους καλοκαιρινούς μήνες επαρκεί. Δεν υπάρχει λόγος να ελέγχεις τον κυκλοφορητή των ηλιακών.
    Σχετικά με τους θερμιδομετρητές νομίζω ότι σε τρώει ο ………. να πληρώνεις…..
    Οι απλοί θερμιδομετρητές νομίζω σε καλύπτουν απόλυτα.

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:
    0. Δεν ξέρω πως, από αυτό που έγραψα, μπορεί να βγάλει κανείς το συμπέρασμα ότι στην συγκεκριμένη σημερινή μοντέρνα τριπλοκατοικία δεν υπάρχει μηχανολόγος. Ο μηχανολόγος κάπου είναι και αυτός μέσα στον χαμό. Το θέμα μου ήταν η ιδέα, η διαστασιολόγηση δεν ήταν δική μου απόφαση ή του υδραυλικού, αλλά του μηχανολόγου, όπως και οι διαδρομές μέσα στα διαμερίσματα, καθώς και οι επιλογή των σωμάτων.
    Όσο για τα επιχειρήματα σου, αν και ρωτάω για να μαθαίνω :
    1. Γιατί δεν είναι καλή ιδέα να μπουν θερμιδομετρητές και στα ηλιακά τριπλής? Το κόστος είναι σημαντικό ενδεχομένως, πιστεύω όμως ότι οι ενέργειες μπορούν να αθροιστούν, το βλέπω σαν ξεχωριστές ιδιοκτησίες.
    Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να τοποθετηθούν 3 θερμιδομετρητές και από εκεί και πάνω να τοποθετηθούν οι κυκλοφορητές. Δεν το έχω συζητήσει λεπτομερώς αυτό το θέμα ακόμα, για να πω την αλήθεια, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο? Με πολύ σωλήνωση μεν, αλλά γλιτώνω 3 θερμιδομετρητές στο φινάλε.
    2. Ίσως να μην το έγραψα σωστά, αλλά αυτό που έγραψα στο πρώτο post είναι ότι η οικοδομή είναι οικογενειακή, με τρεις κατοικίες οριζόντιας ιδιοκτησίας και με κοινή ταράτσα (μέσα έπεσες!!!). Όσο για τον ηλιακό, δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα, αλλά σε όσους κατασκευαστές ηλιακών έχω ρωτήσει, μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να τοποθετηθεί κυάθιο για αισθητήριο θερμοκρασίας.
    3. Τέλος, για την κονσόλα του Μητσάρα (κατά κόσμον Zelio), θεωρώ ότι ο χαρακτηρισμός είναι τουλάχιστον άδικος. Έχεις δίκιο ότι για την θέρμανση δεν χρειάζεται, όμως τo Zelio ουτως ή άλλως θα υπάρχει στον πίνακα για άλλες δουλειές, και με δεδομένο ότι περισσεύουν είσοδοι/έξοδοι, και αισθητήριο θερμοκρασίας ΖΝΧ θα υπάρχει, θα το χρησιμοποιήσω και για χρονοπρόγραμμα αλλά και για εναλλαγή του εναλλακτικού (εκτός από τον ήλιο) τρόπο θέρμανσης του ΖΝΧ. Τον χειμώνα θα παίζει με τον καυστήρα, ο οποίος θα λειτουργεί έτσι κι αλλιώς για θέρμανση, ενώ το καλοκαίρι θα λειτουργεί με την αντίσταση, και αυτό μόνο όταν η θερμοκρασία του νερού θα είναι χαμηλή (π.χ. λόγω συννεφιάς).

4. Η ερώτηση λοιπόν είναι αν ένας τέτοιος τρόπος λειτουργίας των ηλιακών, θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην εγκατάσταση ή και στα ίδια τα ηλιακά.

5. Το πιο απλό πράγμα λοιπόν θα ήταν να τοποθετήσω ένα προγραμματιζόμενο θερμοστάτη με εξόδους και χρονοπρόγραμματα και για θέρμανση και για ΖΝΧ, αλλά με τα λίγα που καταλαβαίνω, πιστεύω ότι ίσως δεν θα είναι και ο πιο αποδοτικός τρόπος λειτουργίας για την θέρμανση του ΖΝΧ.
    0. Ακριβώς αυτό «έπιασαν» τα αισθητήριά μου. Υπάρχει μηχανολόγος (και δεν υπάρχει) «μέσα στον γενικό χαμό»! Έχω άλλη θεώρηση για τους μηχανολόγους! Υπάρχουν! Και όχι μόνο υπάρχουν αλλά εγώ προσωπικά δεν θα διαφωνούσα να ρωτά ο ιδιοκτήτης ό,τι θέλει στα forums αλλά μόνο για προσωπική του γενικότερη γνώση ίσως για κάποια επόμενη κατοικία που θα φτιάξει. Θα διαφωνούσα καθέτως και δεν θα επέτρεπα να παρεισδύσει μέσα στην τρέχουσα δουλειά μου που αφορούσε το σπίτι του μεν αλλά που θα είχε εκπονηθεί ήδη όλη μελέτη δε! Αν ήθελε αλλαγές, και δεν μιλώ για αλλαγές απλές, αλλά αλλαγές συστήματος, τότε θα τον έστελνα ...σε άλλον μηχανολόγο!
    1. Φίλε μου τους θερμιδομετρητές όσο απαραίτητοι και να είναι, και να θεωρώ κι ο ίδιος σημαντική την παρουσία τους, εντούτοις ...τους αποφεύγουμε. Ο λόγος δεν είναι μόνο το κόστος. Είναι η καθόλου καθαρότητα του νερού το οποίο συνεχώς μετράνε! Άνοιξε και διάβασε να δεις τι είδους νερό απαιτείται για την εγκατάσταση ενός θερμιδομετρητή. Στη συνέχεια πήγαινε σε μία εγκατάσταση δύο χρόνων (όχι παλαιότερη) και άνοιξε πάνω από τον λέβητα (και όχι από κάτω) και πάρε ένα λίτρο νερό και στείλε το για καθαρότητα και μετά ...τα λέμε!. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι για πόσα χρόνια μπορούν να δουλέψουν αυτά τα ευαίσθητα μετρητικά οργανάκια με σίγουρες ενδείξεις κάτω από τις συγκεκριμένες καταστάσεις;
    Η γνώμη μου όσο αφορά τα boilers διαφέρει ακόμα και από αυτήν της TOTEE. Εγώ μετράω παλμούς θερμάνσεων από κάποια θερμοκρασία σε κάποια άλλη. Τα λίτρα δεδομένα, οι φορές μετρημένες, το Δθ στάνταρ, άρα η ενέργεια δεδομένη. Δεν βάζω θερμιδομετρητές. Εκεί είναι που τους αποφεύγω. Να με συμπαθάς αλλά απάντησα ΙΧ εδώ!
    2. ΟΚ.
    3. Αν θα το βάλεις έτσι κι αλλιώς γιά άλλες λειτουργίες τότε εντάξει! Εγκρίνω κι επαυξάνω.
    Για την αντίσταση χρειάζεται οικονομετεχνική μελέτη σύμφωνα με τον λέβητα που χρησιμοποιείς. Κάποτε, μία παρόμοια μου είχε βγάλει ότι από 35° και κάτω δεν συνέφερε με τίποτα η ηλεκτρική αντίσταση (εκτός αν είναι νυκτερινού τιμολογίου) αλλά να ξεκινήσει ο λέβητας έστω κι αν έχει αυξημένα πάγια έξοδα στους καιρούς που δεν απαιτείται θέρμανση.
    4. Όχι! Κανένα λειτουργικό πρόβλημα! Είτε τριπλής είτε boiler η αρχή λειτουργίας είναι η αυτή.
    5. Σε καμία περίπτωση! Χίλιες φορές το zelio! Αφού το έχεις που το έχεις!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2009
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    24
    Φίλε Pirate,
    o λόγος που ασχολούμαι με τα διάφορα forum (διαφόρων αντικειμένων)είναι καθαρά ενημερωτικός και επειδή έχω το μικρόβιο να θέλω να ξέρω όσο το δυνατόν περισσότερα για τα θέματα που με απασχολούν. Μηχανολόγος δεν είμαι και ούτε πρόκειται να γίνω ποτέ διαβάζοντας forum, αλλά τουλάχιστον θα μπορώ να καταλαβαίνω πέντε-εξι πράγματα και να έχω και κάποια επιχειρήματα σε κουβέντες. Σκοπός μου δεν είναι να πω σε κανένα πως θα κάνει την δουλειά του, για την οποία πληρώνεται κιόλας. Αλλά, πίστεψέ με, έχει τύχει να προλάβω διάφορα θέματα κατά την φάση του χτισίματος αυτής της οικοδομής, θέλεις από αντιεπαγγελματική συμπεριφορά διαφόρων μαστόρων, θέλεις από ωχαδελφισμό, από βαρεμάρα, δεν έχει σημασία. Για μένα σημασία έχει να μην γίνει η στραβή, και να μην πληρώνω κερατιάτικα. Πάντως ο μηχανολόγος, μην θέλοντας να πολυμπλέκει με αυτοματισμούς, πρότεινε ένα θερμοστάτη με ξεχωριστή εντολή για boiler και "ολα θα δουλεύουν ρολόι". Δεν λέω ότι δεν θα δουλεύει, αλλά αν μπορώ όμως, έστω σε δεύτερο χρόνο, να το βελτιώσω, να μην το κάνω? Με τρώει βλέπεις.....[] Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι που έλεγε και κάποιος παλιότερα. Αν δε, έχει και όφελος στο τέλος, ακόμα καλύτερα...
    Οσο για την λειτουργία της αντίστασης, επειδή θα μετράω και ηλεκτρική ενέργεια και ενέργεια από το πετρέλαιο, θέλω να πιστέυω ότι θα καταλήξω σε ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα για τον πιο οικονομικό τρόπο λειτουργίας. Όχι τίποτά άλλο, να έχω να ασχολούμαι μετά το πέρας των εργασιών ανέγερσης Πάντως, εννοείται ότι θα παίζει και μειωμένο τιμολόγιο στην εξίσωση, όπως κάνω και στο σπίτι που μένω τώρα.

Όπως και να έχει, εγώ βγαίνω σοφότερος από τέτοιες ανταλλαγές απόψεων, και σας ευχαριστώ όλους γι'αυτό.
    {Το παίζω και έξυπνος σε φίλους μηχανολόγους !!!}

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2009
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    24
    quote:Originally posted by Pirate
    Όσο για το zelio μοιάζει κι αυτό σαν την κονσόλα του Μητσάρα που την έκοβε με το κοφτήρι για να την προσαρμόσει γιατί ήταν «Μερσεντεδίτισα» και δεν πολυ-ταίριαζε.
    Τώρα μόλις κατάλαβα γιατί έδωσες τον παραπάνω χαρακτηρισμό στο Zelio!!! Δάβαζα την σελίδα σου και είδα ότι χρησιμοποιείς LOGO !!! [8D]

Zelio = κονσολα Μητσάρα
    LOGO = μικροκομπιουτερ

Είναι γεγονός ότι οι μηχανολόγοι τα συμπαθούν πολύ!!! [}]
    Εννοείται ότι αστειευομαι, τα έχω δουλέψει και τα δύο, και είναι πολύ βολικά για ψιλοπραγματάκια, πραγματικά... [^]

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:
    Zelio = κονσολα Μητσάρα
    LOGO = μικροκομπιουτερ
    Μ' αρέσεις γιατί έχεις χιούμορ!

Όχι μόνο ψιλοπραγματάκια. Παππάδες φτιάχνουνε! Το τι έχω στήσει μόνο εγώ τα 12 τελευταία χρόνια με κάνει να είμαι τόσο χειμαρρώδης στον λόγο.

Είναι και τα δύο καταπληκτικά. Η προτίμησή μου είναι το 2° αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Το πρώτο έχει συναρτήσεις που δεν έχει το δεύτερο. Για παράδειγμα του πετάς από μακριά μέσω κάρτας SIM έναν αριθμό ο οποίος αν μετατραπεί σε δυαδικό οπλίζει και αφοπλίζει εξόδους κατά το δοκούν. Για παράδειγμα έστω ότι θέλεις να ανοίξεις από μακριά τα φώτα του κήπου που είναι στην έξοδο 1. Να κλείσεις τον συναγερμό που είναι στην έξοδο 2, να κλείσεις τις κάμερες που είναι στην έξοδο 3 και να ανάψεις την θέρμανση που είναι στην έξοδο 4. Θέλεις λοιπόν στην σειρά τον αριθμό 1001 που εκλαμβάνεται ως δυαδικός και στην δεκαδική του μορφή είναι ο αριθμός 9. Εσύ στέλνεις μέσω κάρτας SIM το 9. Από εκεί και μετά όλα έγιναν ρολόι! Καταπληκτική συνάρτηση το άτιμο το zelio που δεν έχει το άλλο! Εδώ δεν έχει ούτε κάρτα SIM το άλλο. Έχει όμως κι αυτό κάτι συναρτήσεις μούρλια! Τώρα περιμένουμε να δούμε το νέο LOGO με την διαδικτύωση. Μιλάνε για 400 συναρτήσεις! Σίγουρα πάμε και για Μαθηματικές! Θα πέσουνε κεφάλια[}]

Προχώρα! Κι ό,τι θες ρώτα. Κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος. Όλοι μάθαμε και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε από κάποιους άλλους.

Υ.Σ.
    Θερμοστάτης με 2° διακοπτάκι για το boiler είναι σαν να δώσεις σε απαιτητικό οδηγό να πάει Θεσσαλονίκη με Yugo. Εντάξει την κάνει κι αυτό την δουλειά του, θα τον πάει έστω και λίγο αργότερα, αλλά....

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα απάντησης