Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 3 από 3

Θέμα: Σχεδιασμος Υδρευσης Αποχετευσης

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Aug 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Περίεργος τύπος
    Απαντήσεις
    139

Σχεδιασμος Υδρευσης Αποχετευσης

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γεια σε ολους και παλι,
    σας παρακαλω πολυ αν μπορειτε πειτε μου τη γνωμη σας για το παρακατω σεναριο πριν το ζητησω απο τον υδραυλικο για να ξερω αν το παω καλα (μετα απο πολλες προσφορες και μελετη εδω, κατεληξα στα παρακατω...)

Θα φτιαξω μονο το υπογειο που ειναι ενας ξενωνας.
    ΥΔΡΕΥΣΗ
    Παροχη υπογειου με REHAU RAUTITAN STABIL 20X2,9 μεχρι τον πινακα υδροληψιας. Αυτος θα περιλαμβανει 2 συλλεκτες 3/4 ζεστου - κρυου με απαιτουμενους ενσωματομενους διακοπτες TIEMME και γενικο διακοπτη παροχης νερου. Απο τον πινακα θα αναχωρουν γραμμες για τις ληψεις με την ιδια σωληνα οπως παραπανω αλλα 16,2Χ2,6 με σπιραλ προστασιας που θα τροφοδοτουν μια κουζινα, δυο βρυσες , ενα λουτρο και γραμμη μποιλερ.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
    Στο λουτρο θα μπει σιφωνι Valsir νεου τυπου και αγωγοι απο PP Φ40 με ενσωματωμενο ελαστικο δακτυλιο που θα συνδεουν την μπανιερα τον νιπτηρα και το πλυντηριο ρουχων. Θα τοποθετηθουν οι απαιτουμενες κεντρικες στηλες αποχετευσης απο Valsir PP Φ110 για τα λουτρα και Φ50 για τις κουζινες. Στο υπογειο και στο ισογειο και τον 1 οροφο θα αφαιθουν αναμονες για τις λεκανες , τα σιφωνια και την κουζινα. Το δικτυο θα ξεκιναει απο τον ακαλυπτο του υπογειου και θα καταληγει πανω απο τη σκεπη ως ξεθυμαστρες.
    Το δικτυο υδρευσης και οι αγωγοι αποχετευσης Φ40 και τα σιφωνια δαπεδου θα τσιμενταριστουν.

ΕΙΝΑΙ ΟΚ? Σχολια? Συμβουλες?

Η διατομη της παροχης απο το ρολοι στο κολεκτερ πειραζει να ειναι μεγαλυτερη απο την παροχη του Δημου? Διαβασα καπου εδω οτι θα ηταν καλο να βαλω Φ25!

Το κολεκτερ εχω την επιλογη να μου το κανουν με κοντρα πλακε θαλασσης παχους δυο εκατοστων. Αυτο ή γαλβανιζε?

Ακουσα για τα Ο rimg της σωληνας υδρευσης, οτι υπαρχουν πλαστικα και μεταλλικα. Τι να προτιμησω?

Εκτος απο το σπιραλ, να βαλω επιπλεον και αρμαφλεξ στα ζεστα?

Επιδη αν και σας διαβαζω αρκετο καιρο, δεν εχω πολλες γνωσεις, γινεται να μου απαντησετε σε καθε μια ερωτηση ξεχωριστα για να με βοηθησετε?

ΞΕΚΙΝΑΩ την προσπαθεια να κλεισω το υπογειο και ο Θεος βοηθος!!!

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Aug 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Περίεργος τύπος
    Απαντήσεις
    139
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ???

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Περι κολλεκτερ οτι θες εσυ... Αν ειναι να τρωει υδρατμους μπορει μετα απο πολλα χρονια να φουσκωσει....

Πλεον η rehau βγαζει πλαστικα δαχτυλιδια... Οποτε μαλλον τετοια θα δωσουν. Οπου τα εχω βαλει δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα παντως..

Στα κρυα μπλε σπιραλ και στα ζεστα αρμαφλεξ 9μμ ειναι μια χαρα

Ο δημος τι παροχη σου δινει? Αν ειναι ΕΥΔΑΠ ξεκινα με Φ25.

Οσο αφορα τα ΡΡ να θυμασαι οτι ειναι εκτεθιμενο στον ηλιο θα το κανεις PVC (πχ ξεθυμαστρες) οπως και οτι θαψεις σε διαμετρο ανω του Φ75 παλι θα το κανεις PVC...

Προσοχη στα Φ110 με τις λεκανες και το τελικο δαπεδο...
    Στις διαφορες δεν εχει ζεσταμα και ερχεται.. Εχει σπασιμο πλακακι για να ερθει η γωνια ακριβως...

Δικαιώματα απάντησης