-
Νέο μέλος
ΘΕΡΜΑΝΣΗ
Γεια σας. Είμαι καινούργιος στην παρέα σας, θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις. Υπάρχει ένα διώροφο σπίτι ( ισόγειο, πρώτος, δεύτερος) στον πρώτο και δεύτερο όροφο υπάρχει μονοσωλήνιο. Ο δεύτερος όροφος δεν είναι τελειωμένος, η θέρμανση είναι τελειωμένη ( δεν κατοικείται). Στον πρώτο όροφο υπάρχουν σώματα κλασσικά από αυτά θα βγουν 4 και θα μπουν στην θέση τους καινούργια τύπου panel τα άλλα θα παραμείνουν όπως έχει. Τα τέσσερα κλασσικά σώματα θα τοποθετηθούν στο ισόγειο όπου δεν υπάρχει θέρμανση ( θα εγκατασταθεί δισωλήνιο σύστημα ομπρέλα) Η εγκατάσταση στο ισόγειο θα ξεκινήσει από το φωταγωγό με ταφ που υπάρχει κεντρική στήλη για τους υπόλοιπους δύο ορόφους.
1η Ερώτηση, Χρειάζεται δεύτερο κυκλοφορητή η εγκατάσταση?
Η κεντρική στήλη είναι φ35,στο ισόγειο θα μπω με φ22 οριζόντια (είναι σωστό?) και οι κάθετες σωλήνες όπου θα διαμοιράζουν νερό στα σώματα φ18 ( είναι σωστό?)
Το μπάνιο έχει διαστάσεις 2Χ2,5 θέλουμε να βάλουμε πετσετοκρεμάστρα, μπορείτε να μου πείτε τις θερμίδες που χρειάζονται? Και αν είναι εύκολο την τιμή της πετσετοκρεμάστρας. Εκ των προτέρων ευχαριστώ πολύ και μπράβο σας για αυτό το υπέροχο forum.
-
Εξέχον μέλος
Γεια σου Κώστα….
Πες μας την ειδικότητα σου για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.
Τα ερωτήματα που θέτεις δεν μπορούν να απαντηθούν.
Χρειάζονται πολύ περισσότερα στοιχεία.
Αλλά ακόμα και στοιχεία να δώσεις κανονικά θα πρέπει να γίνει ανάλυση δικτύου αν θέλεις τεκμηριωμένη απάντηση.
http://udravlikos.gr
-
Νέο μέλος
Γεια σου Γρηγόρη, ευχαριστω για την ανταποκριση.Ειμαι θερμουδραυλικος απόφοιτος ΟΑΕΔ εδω και τέσσερα χρονια. Ασχολούμαι με την ύδρευση και την αποχέτευση, στην θέρμανση όπως καταλαβένεις έχω μείνει λίγο πίσω. Η συγκεκριμένη δουλειά είναι συγκενικού προσώπου και πρέπει να την αναλάβω. Θέλω τη βοήθειά σου εαν γίνεται.
Ορισμένα επιπλέον στοιχεία για την εγκατάσταση:
κυκλοφορητής WILO RS 30/70 λέβητας oscar τύπος 50 ισχύης 50.000, στοιχεία 5 , πίεση λειτουργίας 3,5 bar , καυστήρας 14kg kw160. Τώρα πιστεύω να σε βοήθησα περισσότερο ώστε να μου απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά μου. Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο που δίνεις για μένα.
Ορίστε και ένα απλό σχέδιο μήπως σε βοηθήσει καλύτερα. Κανε κλίκ στο link#12290;http://www.mediafire.com/i/?agd127ddiiwhq9y
-
Εξέχον μέλος
Φίλε Κώστα…
Το έχω γράψει και γίνομαι κουραστικός αλλά θα το ξαναπώ.
Έχει τελείωση η εποχή που φτιάχναμε θερμάνσεις κατά αυτό τον τρόπο.
Θα πρέπει όλοι οι υδραυλικοί να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειαζόμαστε μηχανολόγο για να συνεργαζόμαστε αν θέλουμε να πούμε ότι φτιάχνουμε εγκαταστάσεις που να αξίζουν τον κόπο.
Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε καλά οι υδραυλικοί οι ιδιώτες ακόμα και οι ίδιοι οι μηχανολόγοι.
Εγώ πλέον ακόμα και στην πιο μικρή εγκατάσταση θέρμανσης το πρώτο πράγμα που λέω στον πελάτη (όποιος και να είναι αυτός) πρέπει να γίνει τουλάχιστον μελέτη απωλειών και μελέτη δικτύου.
Είναι κανόνας.
Είναι κανόνας γιατί το απαιτούν οι καιροί μας.
Το καύσιμο πλέον κοστίζει ακριβά. Πολύ ακριβά.
Στην ζωή μας έχει μπει ο ΚΕΝΑΚ.
Γνωρίζω όμως ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις μηχανολόγο που να ασχολείται με αυτά τα θέματα….αλλά ψάξε και βρες τον και θα με θυμηθείς.
Πέρα από όλα αυτά έχω την καλή διάθεση να σε βοηθήσω.
Αλλά για να σε βοηθήσω πάνω στα ερωτήματα που θέτεις πρέπει και εσύ να κάποια εμπειρία στην θέρμανση.
Πολύ ξεκάθαρα και αυτό σε τιμά ανέφερες παραπάνω ότι δεν έχεις εμπειρία.
Δεν είναι κακό…
Εγώ στην ηλικία σου δεν ήξερα την τύφλα μου.
Γιατί σου το λέω αυτό;
Γιατί τα στοιχεία που μου έδωσες δεν έχουν καμιά σχέση με τα ερωτήματα που θέτεις πλην του κυκλοφορητή.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε την εγκατεστημένη ισχύς των σωμάτων σε όλα τα διαμερίσματα ανεξάρτητα.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε τους κλάδους στα μονοσωλήνια και πόσα σώματα παίρνει ο καθένας….
Πόσα σώματα και τι θερμιδες θα έχει το δισωλήνιο;
Ακόμα και την μάρκα των διακοπτών να γνωρίζαμε καλο θα ηταν.
Αν μας πάς πεις αυτά μπορεί έστω και μπακαλίστικά προσεγγιστικά να μπορέσουμε να σου πούμε δύο πράγματα.
Αλλιώς η λογική του παραλόγου είναι να βάζουμε ένα τέρας κυκλοφορητής και μα αφήνουμε το νερό να πάει… όπως πάει.
Σου έκανα την καρδιά περιβόλι ε…….
-
Νέο μέλος
Φίλε Γρηγόρη, Ξερω σε ποια εποχή είμαστε και τι πραγματα χρειαζόμαστε. Οχι δεν μου έκανες την καρδιά περιβόλι, όπως είπες και μόνος σου δύσκολα θα βρώ μηχανολόγο για αυτή την δουλειά. Επίσης εαν πω στο θείο μου σε αυτή την εποχή που ζούμε να φέρει μηχανολόγο και να τον πληρώσει θα γυρίσει πίσω στο χωριό του και θα είναι με σόμπα. Συμφωνώ οτι σε τέτοια θέματα χρειάζονται οι μηχανολόγοι αλλα για μεγαλύτερες δουλειές και εγκαταστάσεις οχι για τέσσερα σώματα. Επίσης εάν πας σε ένα πελάτη για θέρμανση και του πείς να φέρει μηχανολόγο για μελέτη και ο πελάτης λόγω οικονομικών δεν το δεχτεί, εσύ δεν θα αναλάβεις την δουλειά και θα φύγεις? (δεν το νομίζω). Ναι όντως δεν εχω μεγάλη εμπειρία στην θέρμανση όπως σου είπα και εγώ και αυτό οφείλεται διότι απο τα δεκαπέντε μου μέχρι τα είκοσι που δούλευα σε υδραυλικούς έκρυβαν την δουλειά λες και είναι η μυστική συνταγή της coca cola, αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ και αν κάποια στιγμή γίνω και εγώ "μεγάλος" μαστορας αυτόν που θα έχω δίπλα μου θα προσπαθήσω να του τα δείξω όλα. Οι επιπλέον πληροφορίες που μου ζήτησες να σου δώσω δεν είναι εύκολο λόγω περιορισμένου χρόνου γιατί την τρίτη θα ξεκινήσω την εγκατάσταση. Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου και την ανταπόκρισή σου. Έχω δεί στο site σου αρκετές φωτογραφίες και έχω να σου πώ ότι κάνεις καταπληκτική δουλειά. Εύχομαι στο μέλλον να τα ξαναπούμε.
-
Νέο μέλος
Α παρεπιπτόντως εδώ και εφτά μήνες δεν έχω δουλεία αν σε ενδιέφερε κάποιος υπάλληλος ή έχεις υπόψην σου κάτι θα σου ήμουν ευγνώμων για την βοήθεια σου.Ευχαριστώ
-
Νέο μέλος
Φίλε Γρηγόρη, Ξερω σε ποια εποχή είμαστε και τι πραγματα χρειαζόμαστε. Οχι δεν μου έκανες την καρδιά περιβόλι, όπως είπες και μόνος σου δύσκολα θα βρώ μηχανολόγο για αυτή την δουλειά. Επίσης εαν πω στο θείο μου σε αυτή την εποχή που ζούμε να φέρει μηχανολόγο και να τον πληρώσει θα γυρίσει πίσω στο χωριό του και θα είναι με σόμπα. Συμφωνώ οτι σε τέτοια θέματα χρειάζονται οι μηχανολόγοι αλλα για μεγαλύτερες δουλειές και εγκαταστάσεις οχι για τέσσερα σώματα. Επίσης εάν πας σε ένα πελάτη για θέρμανση και του πείς να φέρει μηχανολόγο για μελέτη και ο πελάτης λόγω οικονομικών δεν το δεχτεί, εσύ δεν θα αναλάβεις την δουλειά και θα φύγεις? (δεν το νομίζω). Ναι όντως δεν εχω μεγάλη εμπειρία στην θέρμανση όπως σου είπα και εγώ και αυτό οφείλεται διότι απο τα δεκαπέντε μου μέχρι τα είκοσι που δούλευα σε υδραυλικούς έκρυβαν την δουλειά λες και είναι η μυστική συνταγή της coca cola, αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ και αν κάποια στιγμή γίνω και εγώ "μεγάλος" μαστορας αυτόν που θα έχω δίπλα μου θα προσπαθήσω να του τα δείξω όλα. Οι επιπλέον πληροφορίες που μου ζήτησες να σου δώσω δεν είναι εύκολο λόγω περιορισμένου χρόνου γιατί την τρίτη θα ξεκινήσω την εγκατάσταση. Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου και την ανταπόκρισή σου. Έχω δεί στο site σου αρκετές φωτογραφίες και έχω να σου πώ ότι κάνεις καταπληκτική δουλειά. Εύχομαι στο μέλλον να τα ξαναπούμε.
Α παρεπιπτόντως εδώ και εφτά μήνες δεν έχω δουλεία αν σε ενδιέφερε κάποιος υπάλληλος ή έχεις υπόψην σου κάτι θα σου ήμουν ευγνώμων για την βοήθεια σου.Ευχαριστώ
Γρηγόρη σου απαντησα στις 13 Ιουνιου αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν σου τα εστειλα σωστα γιαυτο στα ξαναστελνω τωρα.
-
Εξέχον μέλος
Κώστα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια…
Σχετικά τώρα με την δουλειά σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί τα έχω περάσει και τα περνάω ακόμα μιας και κάποιοι αποφάσισαν να σταματήσουν σχεδόν τελείως την δραστηριότητα της οικοδομής.
Και εμείς Κώστα 4 άτομα δυσκολευόμαστε αρκετές μέρες να εξασφαλίσουμαι δουλεία για τους εαυτούς μας.
Sorry φίλε.
Δικαιώματα απάντησης