Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 18

Θέμα: συνδεση βεβιασμενης κυκλοφοριας με απλο μποίλερ

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    chania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    206

συνδεση βεβιασμενης κυκλοφοριας με απλο μποίλερ

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

βρε παιδια μια ερώτηση , υπάρχει σε πελατη μου στο λεβητοστάσιο οριζόντια τοποθετημενο μπόιλερ ηλιακου τριπλής που δουλεύει χωρίς συλλέκτες.
    μπορώ τωρα να το συνδεσω με συλλέκτες στην ταρατσα, ή χρειάζεται απαραίτητα μποίλερ λεβητοστασίου, όρθιο ?
    επίσης ενα τετοιο συστημα με κυκλοφορητη μπορεί να δωσει σε δύο μπόιλερ δηλαδη για δύο κατοικιες?

mechanical tirbouson
    mechanical tirbouson

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Μακη δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα.
    Αν οι αναμονές είναι στο κάτω μέρος του μπόιλερ εξαερώνεις από το πάνω μέρος εκει που κάνουμε το γέμισμα όταν είναι πιο ψηλά από τους συλλέκτες.

http://udravlikos.gr

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    Μάκη, συνδέεις την προσαγωγή από τους συλλέκτες στο επάνω μέρος του μανδύα (εκεί που έμπαινε το εξαεριστικό) και από κάτω παίρνεις την έξοδο του κρύου προς τους συλλέκτες.
    Θα πρέπει όμως να προσέξεις και να κατανοήσεις τις συνέπειες από τα εξής σημεία που μου έρχονται στο μυαλό:
    1) Το που θα μπει ο θερμοστάτης για να βλέπει ο διαφορικός το ότι θα πρέπει να πάρει μπροστά ο κυκλοφορητής των ηλιακών
    2) Το πότε θα πρέπει να είναι κλειστός ο καυστήρας ώστε να μην σου ζεσταίνει το νερό ο λέβητας την ώρα που έχει ήλιο.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Έτσι όμως ρε σι mecha δεν θα υπερθερμαίνει το ζεστό νερό του πάνω μέρους του μπόιλερ;

http://udravlikos.gr

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    Γρηγόρη, έστω πχ είναι 200 L το boiler του Μάκη. Αν οι παροχές βγαίνουν απο κάτω έστω σε απόσταση 60cm μεταξύ τους.
    Έχω την εντύπωση πως αν το δουλέψουμε με βεβιασμένο τρόπο τον μανδύα, τότε το ζεστό νερό από ηλιακά( έστω απο αριστερά μπαίνει το ζεστό και απο δεξιά βγαίνει το κρύο προς τους συλλέκτες), δεν θα περνάει από ολόκληρο τον μανδύα, αλλά θα διατρέχει τα 60cm και θα ξαναπηγαίνει στα ηλιακά.

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    chania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    206
    ειναι boiler με εξοδο συλλεκτων απο κατω και απο το πλαι εκει που είναι και η σερπαντινα της τριπλης ενεργειας. το boiler ειναι 150λιτρα και εχει θερμοστατη με κυαθιο και ηλεκτροβανα για το λεβητα.
    πιστευω κα γω πως θα δουλευει αν βαλω την εξοδο των συλλεκτων κατω απο το boiler και την επιστροφη στο πλαινο μερος

mechanical tirbouson

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    Και αυτό που ρωτάς Γρηγόρη, θα γίνεται αν έχουμε σε λάθος σημείο το αισθητήριο θερμοκρασίας.
    Εγώ θα έβαζα το αισθητήριο θερμοκρασίας όχι ακριβώς μέσα στο boiler, αλλά ακριβώς στην έξοδο του νερού προς τα ηλιακά.

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    Μάκη, το ζεστό θα μπει στο πλάι και απο κάτω θα φεύγει για τους συλλέκτες. Νομίζω είναι σωστότερο.

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    chania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    206
    quote:Originally posted by makisx

mechanical tirbouson
    quote:το ζεστό θα μπει στο πλάι και απο κάτω θα φεύγει για τους συλλέκτες. Νομίζω είναι σωστότερο.
    βεβαι τι βλακας που ειμαι. οπως ενα κανονικο ηλιακο. τωρα με το αισθητηριο των συλλεκτων του κυκλοφορητη, ειναι καλα στην εξοδο του ΖΝΧ σωληνας??

mechanical tirbouson

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Θα έλεγα πως όχι. Ο κύριος λόγος που με προβληματίζει είναι πως αν έχεις έστω 30 λίτρα ΖΝΧ στους 60-70 βαθμούς κελσίου στο πάνω μέρος του Boiler, τα ηλιακά σου δεν θα δουλέψουν βλέποντας υψηλή θερμοκρασία μέσω του αισθητήρα.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα απάντησης