Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 18 από 18

Θέμα: συνδεση βεβιασμενης κυκλοφοριας με απλο μποίλερ

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    chania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    206

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by mechatron

Θα έλεγα πως όχι. Ο κύριος λόγος που με προβληματίζει είναι πως αν έχεις έστω 30 λίτρα ΖΝΧ στους 60-70 βαθμούς κελσίου στο πάνω μέρος του Boiler, τα ηλιακά σου δεν θα δουλέψουν βλέποντας υψηλή θερμοκρασία μέσω του αισθητήρα.
    τοτε στην εξοδο του boiler για την προσαγωγη των συλλεκτων?

mechanical tirbouson

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    Εγώ αυτό θα δοκίμαζα. Με ένα ταφ ώστε το κυάθιο να μην κουμπάει στον μανδύα, θα έβλεπα καθαρό ΔΤ μεταξύ παροχής από συλλέκτες και επιστροφή προς συλλέκτες. Αν τυχόν είναι ζεστότερη η παροχή προς συλλέκτες πχ πάνω από 7 βαθμούς κελσίου, κατευθείαν θα κόβει ο κυκλοφορητής. Ούτε αδράνειες, ούτε τίποτα.

Επίσης συμβουλή, αν θέλεις να δουλέψει και τον χειμώνα, πρόσθεσε ακόμα έναν συλλέκτη. Και φυσικά οι κεντρικές από και προς συλλέκτες όχι πλαστικές τουμπόραμα κλπ, αλλά χαλκό.Φ18 ή και Φ15 αν βρεις καλύτερα.Σκληρή κόλληση και μόνωση της προκοπής.

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    chania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    206
    εχει αναμονες σωλήνα πολυστρωματικη Φ16 με μονωση 9-16

επίσης με το κυκλωμα του λέβητα που ηδη υπάρχει δεν ανακατευω τίποτα ετσι?

mechanical tirbouson

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Εμένα παίδες θα μου άρεσε να δοκιμάσω αυτό που είχε πει ο storm σε άλλο θέμα....
    Το αισθητήριο του μπόιλερ να το πάρω απο τον θερμοστάτη της αντίστασης...
    Είχε μιλήσει για ένα πολύ λεπτό αισθητήριο που χωράει μαζι με τον θερμοστατη...
    Αν γίνετε αυτό είναι τέλεια επιλογή.

Σε άλλη περίπτωση ίσως έκανα το πιο απλό που το έχω δει πολλές φορες να λειτουργεί ικανοποιητικά...
    Θα αγνοούσα τελείως την θερμοκρασία του μπόιλερ και θα μέτραγα μόνο την θερμοκρασία των συλλεκτών με ένα πάρα πολύ καλό και ευαίσθητο αισθητήριο υδροστάτη επαφής (όχι κάτι των 10 ευρώ).
    Το αισθητίριο επαφής θα το έφτιαχνα με τον τρόπο του καπετάνιου που τον έχει περιγράψει πολλές φορές σε άλλα ποστ του.

Θα δούλευα τον κυκλοφορητή όταν η θερμοκρασία των συλλεκτών είναι πάνω από 60 βαθμούς...
    Την ροή θα την έριχνα χαμηλά....
    Ίσως στα 40 λίτρα/τμ και θα συνέδεα από κάτω το μπόιλερ....
    Είμαι σίγουρος ότι το καλοκαίρι θα ζεμάταγε και το απόγευμα θα άφηνε το μποίλερ με θερμοκρασία άνω των 65 βαθμών.
    Φυσικά όλα αυτά που συζητάμε προϋποθέτουν χαλκό....
    Με πλαστική σωλήνα δεν θα έκανα τίποτα εκτός αν το ρίσκο το έπαιρνε ο πελάτης.

http://udravlikos.gr

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    chania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    206
    επίσης ενα τετοιο συστημα με κυκλοφορητη μπορεί να δωσει σε δύο μπόιλερ δηλαδη για δύο κατοικιες

mechanical tirbouson

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418
    Το να κάνεις όλες αυτές τις πατέντες για ένα σύστημα το οποίο σίγουρα δεν θα έχει σωστή απόδοση αλλά έχει σχεδόν το ίδιο κόστος με ένα σωστό σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας δεν έχει πολύ νόημα.

Το σωστό μπόιλερ είναι κάθετο ή 2 μπόιλερ σε σειρά με το πρώτο να παίρνει μόνο από τα ηλιακά.

Ιδιαίτερα αν μιλάμε για 2 κατοικίες οπότε θα πρέπει να έχει μέρος του νερού συνέχεια στους 60°C τι νόημα έχει να μπουν ηλιακά σε οριζόντιο μπόιλερ? Για να δουλεύουν 3-4 ώρες μόνο το καλοκαίρι και να το πηγαίνουν 60->80°C?? Απόσβεση κόστους ποτέ.

Γρηγόρη, η λύση με θερμοστάτη επαφής στους συλλέκτες είναι πολύ λάθος για πολλούς λόγους. Νομίζω έχει συζητηθεί σε άλλα τόπικ, είναι πολύ βασικό λάθος αλλά δυστηχώς ακόμα εφαρμόζεται συχνά. Ο διαφορικός θερμοστάτης είναι μονόδρομος στα ηλιακά για σωστή λειτουργία και απόδοση.

Αν θέλεις να πάρεις θερμοκρασία μπόιλερ υπάρχουν και άλλοι τρόποι όπως ένα χειροποίητο κυάθιο 30-40 cm σε κάποιο Τ στην εισαγωγή νερού.

Πιο απλή λύση είναι ένα θερμοσιφωνικό στην ταράτσα με την υπάρχων σωλήνωση, σε σειρά με το υπάρχων μπόιλερ στο λεβητοστάσιο. Αν θέλει μπορεί να βάλει μια 3όδη ώστε όταν το ηλιακό έχει πάνω από 50°C να το γυρνάει κατευθείαν στις καταναλώσεις.

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    chania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    206
    συμφωνω με αυτα που λες πανο αλλα δεν ειναι δικο μου το συστημα της πατεντας αυτης.ετσι τα εβαλε ο εργολαβος, θα τους πείσω για θερμοσιφωνικο ηλιακο.

βγαζω τα μπόιλερ από το υπόγειο , πάνε ταράτσα, βαζω καινουρια βαση και συλλεκτες επιλεκτικους και εγινε η δουλεια πιο φθηνα και απο το βεβιασμενης.

mechanical tirbouson

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Φίλε Πάνο ξέρω πιο είναι το βέλτιστο και το έχουμε συζήτηση χίλιες φορές αλλά το ερώτημα είναι συγκεκριμένο.
    Γίνετε ή δεν γίνετε με τα συγκεκριμένα υλικά;
    Εγώ θεωρώ ότι γίνετε… με ικανοποιητική απόδοση ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες όπως έγραψα παραπάνω.
    Αρκεί να έχει χαμηλή παροχή και να ανακόψει την κατσαρόλα σε ότι αφορά το μπόιλερ.
    Στο θέμα με τους σωλήνες θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο.

http://udravlikos.gr

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Δικαιώματα απάντησης