Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 29

Θέμα: Τοποθέτηση τσιμεντένιων καπναγωγών

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ναι ξεφύγαμε λίγο αλλά μια ερώτηση μόνο. Ποιο είναι το μήκος του λέβητα που έχεις και ποιο το πλάτος του? (του θάλαμου καύσης και όχι τα εξωτερικά μεγέθη με τα καπάκια του)
    http://levitostasia.com

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Καλημέρα Μάστορα, και καλή βδομάδα. Δεν είχα πρόχειρες τις διαστάσεις του θαλάμου καύσης, αλλά βρήκα το e-mail που είχα στείλει στην κατασκευάστρια εταιρία και εκεί, όπου είχα ανοίξει και μετρήσει τις διαστάσεις του θαλάμου καύσης, αναφέρονται και ήταν:
    Διάμετρος: 31 εκ.
    Βάθος: 40 εκ.
    Σχήμα θαλάμου καύσης: Κυλινδρικό
    Και για να φανώ πιο χρήσιμος σε όποιον αντιλαμβάνεται το θέμα, η πλήρης απάντηση της κατακευάστριας εταιρίας στην πρώτη επιστολή που ανταλάξαμε, είναι:
    Dear Sir,
    The boiler determines type of nozzle. You are on the right track. Using
    a 45 degree nozzle is good in this case. You can also try a 30 degree
    angle, but it may be that the burner won't ignite, due to the narrow
    flame. If it works, then it's fine.
    I can't suggest any spray pattern. All versions work fine with the
    burner, so it's up to you what feels right with the boiler.
    Hope this helps.
    Best regards,
    Αυτά για σήμερα, ευχαριστώ και πάλι Μάστορα που ασχολείσαι με ένα θέμα που από ότι κατάλαβα ελάχιστοι γνωρίζουν και ασχολούνται στην Ελλάδα.
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Δεν την έψαξες καλά την σελίδα μου Οι απαντήσεις βρίσκονται εδώ.
    http://www.levitostasia.com/kafstires10/10.htm
    Είναι και απαντήσεις σε άλλο σου post
    Προσθέτω επιπλέον ότι Μπεκ 30 μοιρών χρησιμοποιούμαι όταν το μήκος του θαλάμου καύσης είναι πάνω από το διπλάσιο τής διαμέτρου. Δηλαδή στην περίπτωση την δική σου αφού η διάμετρος είναι 31 cm για να χρησιμοποιήσεις μπεκ 30 μοιρών το μήκος έπρεπε να είναι πάνω από 62 cm.
    http://levitostasia.com

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Και πάλι έχεις δίκιο Μάστορα. Έχω διαβάσει τα πάντα στη σελίδες σου, και μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα έχω βρει πολύ ενδιαφέρον υλικό και στις σελίδες των Hago και Delavan, η Delavan έχει αποσύρει προσωρινά το υλικό από τη σελίδα της. Στη σελίδα της Hago, υπάρχει και σήμερα εδώ:
    http://www.hagonozzles.com/documents...le%20Guide.pdf
    Εδώ που τα λέμε, την εποχή που δημοσίευσα την απορία μου είχα υπόψη μου το πληροφοριακό υλικό αυτό, όμως επειδή η πρακτική εμπειρία μου ήταν μηδενική, ήθελα να ακούσω κάποια πραγματική εφαρμογή των πληροφοριών αυτών αφού και όλα τα μαστόρια λέγανε να μην το πειράξω αυτό το σημείο. Έκτοτε, αναγκάστηκα να παρέμβω εκεί και ευτυχώς είχα επιτυχία.
    Για το θέμα της σχέσης της διαμέτρου του θαλάμου καύσης, αν λάβω υπόψην ότι τα καυσαέρια στο δικό μου θάλαμο καύσης κάνουν αναστροφή στο βάθος του θαλάμου καύσης και διέρχονται περιμετρικά της φλόγας, επομένως η ωφέλιμη διάμετρος για την πρώτη διαδρομή είναι σίγουρα μικρότερη των 31 εκ. ίσως και μικρότερη των 20 εκ. Προφανώς αν τα καυσαέρια απομακρύνονταν από το βάθος του θαλάμου καύσης τότε ολόκληρη η διάμετρος των 31 εκ θα ήταν διαθέσιμη στην πρώτη διαδρομή και μπορώ να υποθέσω ότι και με 60 μοίρες δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
    Φαντάζομαι γίνεται κατανοητό ότι θέλησα πριν βάλω χέρι μόνος μου, να ρωτήσω πρώτα τον εγκαταστάτη, μετά τον καυστηρατζή, μετά τον κατασκευαστή του λέβητα, μετά τον εισαγωγέα του καυστήρα και τέλος τον κατασκευαστή του καυστήρα, από όπου πήρα και την πρώτη σοβαρή απάντηση. Θέλησα να είμαι τυπικά σωστός καταρχή και λόγω και της υπάρχουσας εγγύησης ενός νέου εγκατεστημένου συστήματος. Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης αυτής και διαπιστώνοντας ότι όλοι αυτοί οι κατά νόμο αρμόδιοι να θέσουν το σύστημα σε λειτουργία με ορθό τρόπο, όσο αφορά τους τεχνικούς που εργάστηκαν στην εγκατάσταση και ρύθμιση και να διατυπώσουν προδιαγραφές λειτουργίας όσο αφορά τους κατασκευαστές και εισαγωγείς των μηχανημάτων, δεν ήταν σε θέση ούτε καν να αντιληφθούν το θέμα, αποφάσισα να το λύσω μόνος μου με βάση ότι πληροφορίες μπορούσα να βρω. Θεωρητικά και πρακτικά, ως μη αρμόδιος και άσχετος με το θέμα, παραβίαζα την εγγύηση, αλλά είχα ισχυρό κίνητρο να παρέμβω λόγω της εμφανούς αδυναμίας του συστήματος να λειτουργήσει ομαλά.
    Οι πληροφορίες που βρήκα στις σελίδες σου, και τα τεχνικά βοηθήματα που βρήκα από τις εταιρίες Hago και Delavan, η επιβεβαίωση από την κατασκευάστρια εταιρία του καυστήρα και τέλος η κοινή λογική, με έκαναν να παραβιάσω την εγγύηση, να το ανοίξω μόνος μου και τελικά να βρω την ησυχία μου.
    Για περαιτέρω επιβεβαίωση δημοσίευσα εδώ την απορία μου, για να δω κυρίως αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση, αν υπάρχει πρακτική εμπειρία σε τέτοια θέματα. Αυτό συνέβη όχι διότι δεν είχα διαβάσει τις θεωρητικές πληροφορίες αλλά γιατί σαν άσχετος που πρώτη φορά θα άνοιγε καυστήρα, είχα αμφιβολίες.
    Και για να πούμε και του στραβού το δίκιο Μάστορα, εσύ καλά το λες στις σελίδες σου, ξέρεις όμως κανέναν άλλον που να το κατέχει το θέμα; Εδώ δεν το ξέρουν στην εταιρία που φτιάχνει το λέβητα, δεν το ξέρουν αυτοί που υποστηρίζουν τεχνικά τον καυστήρα... αλλά όπως είχε πει κάποτε και ο Σημίτης, "Στην Ελλάδα είμαστε, δεν το ξέρετε; τώρα το ανακαλύψατε;"

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Εχω μείνει άναυδος... συγχαρητήρια και στους δυό σας!
    Thank you for your contribution.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Αν αναφέρεσαι (και) σε μένα, ευχαριστώ, αλλά για ποιό λόγο συγχαρητήρια;

Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Για την ανάλυση του θέματος η οποία ήταν επιπέδου Harvard...

Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Για να σταματήσουν τα μπέκ των 60ο να είναι "μιά χαρά".

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Παλαιό πόστ...αλλά επειδή πιστεύω πως το foroum πολλοί το διαβάζουν για να λύσουν απορίες τους επιτρέψτε να συμπληρώσω κάτι σχετικό στο πρωτο ερώτημα....
    Οι φίλοι Dimi kai Andro έκαναν το ερώτημα λίγο εξειδικευμένο αλλά έχω την αίσθηση ότι εάν κάποιος φίλος του Foroum έχει το ίδιο ερώτημα με τον mento σχετικά με την φορά που πρέπει να έχουν τα κεφάλια στους τσιμεντένιους καπναγωγούς δεν θα πολυβγάλει άκρη....
    Βάση των εταιριών τα οριζόντια τμήματα μπαίνουν με τα κεφάλια προς τα πάνω.
    Στην επαφή τους πρέπει να μπαίνει ένα σιλικονούχο λάστιχο ανθεκτικό στην θερμότητα (Δεν έχω δει ποτέ κανένα να βάζει αλλά καλό θα ήταν)και το κενό να συμπληρώνετε με λεπτό κονίαμα...
    Εάν υπάρχουν οριζόντια τμήματα τότε αυτά μπαίνουν ανάποδα...Με την κεφαλή προς τα πίσω. Για περισσότερες λεπτομέρειες σας προτρέπω να δείτε το ακόλουθο... http://www.trastic.gr/data/files/kapnagogoi.pdf
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Πολύ κυριλέ καπναγωγοί, οφείλω να το πω!
    =================================================

Δικαιώματα απάντησης