-
Νέο μέλος
Αντικατάσταση υπερδιαστασιολογημένου λέβητα
Σε βιομηχανικό κτίριο έχει τοποθετηθεί λέβητας ισχύος 400 kW με αντίστοιχο καυστήρα. Ομως τελικά δεν λειτουργούν όλοι οι ορόφοι του κτιρίου αλλά λιγότεροι από τους μισούς. Τα τρία τελευταία έτη που λειτουργεί το κτίριο η κατανάλωση πετρελαίου είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Εγινε πρόταση από τον συντηρητή υδραυλικό σε συνεργασία με έναν συνάδελφο μηχανολόγο να εγκατασταθεί νέος λέβητας 200 kW με αντίστοιχο καυστήρα προκειμένου να επιτευχθεί εξοικονόμηση. Υπολογίστηκε ότι η εξοικονόμηση θα φτάσει στο ήμιση της τωρινής κατανάλωσης. Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εξέταση της πρότασης αλλά μου φαινεται ολίγον του τύπου πονάει χέρι κόβει χέρι. Συμφωνώ ότι κακώς τοποθετήθηκε τόσο μεγάλος λέβητας από την στιγμή που δεν θα λειτουργούσε το κτίριο αλλά πλέον πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με αυτό το δεδομένο. Η λύση της αντιστάθμισης δεν θα βοηθούσε κάπως την κατάσταση...;
Ευχαριστώ
-
Εξέχον μέλος
Εισαι σιγουρος οτι ο νεος λεβητας δεν θα εχει ΚΑΙ αντισταθμιση για να πιασει αυτη την μειωση?
Απο την αλλη, εχοντας την εμπειρια τοποθετησης αντισταθμισης σε υπερδιαστασιλογημενο λεβητα μπορω να σου πω οτι βελτιωση ειδα, οχι ομως θαυματα.
Burn baby, burn
-
Εξέχον μέλος
Απορίες:
1) Για πιο λόγο τα 3 τελευταία έτη η κατανάλωση πετρελαίου είναι ιδιαίτερα αυξημένη ενώ σε λειτουργία υπάρχουν λιγότεροι από τους μισούς ορόφους; Μήπως παρ΄όλο που είναι άδειοι συνεχίζουν να ζεσταίνονται;
2) Ποια είναι τα υπάρχοντα δεδομένα τετραγωνικών; Ποιες είναι οι ώρες που λειτουργεί η επιχείρηση; 8ωρο, 12ωρο, 24ωρο; Τι υπάρχει; ΑΚΑΝ ή fan coils κ.λ.π.;
Κώστας.
-
Νέο μέλος
Επανέρχομαι μετά από καιρό διότι το θέμα επανήλθε..Οι χώροι που είναι άδειοι δεν θερμαίνονται..σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από τους χρήστες...Ο χώρος λειτουργεί 8ωρο. Στο υπόγειο έχουμε περίπου 1500 τ.μ αποθηκών και στο ισόγειο 750 τετραγωνικά γραφείων. Στο κτίριο υπάρχουν και άλλοι δύο όροφοι που είναι κενοί αυτήν την στιγμή. Το ερώτημα είναι αν σύμφωνα με την εμπειρία σας μπορεί η αντικατάσταση ενός λέβητα και το κόστος που απαιτείται μπορεί να αποσβεστεί από την εξοικονόμηση του πετρελαίου...?
-
Εξέχον μέλος
Ποιόν καυστήρα έχει τοποθετημένο;
Κώστας.
Δικαιώματα απάντησης